Football Manager 2024 | Review

162

Θα καταφέρω να βρώ αριστερό μπακ με 200 χιλιάρικα πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου; Πως θα πείσω τον πρόεδρο να μου δώσει μεγαλύτερο ποσοστό μεταγραφικών κερδών; Το νέο σύστημα θα είναι αποδοτικό ή θα υπάρχουν κενά στην άμυνα;

Eάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Football Manager, είναι τόσο κοντά όσο θα φτάσετε στο πραγματικό ποδόσφαιρο χωρίς να βγείτε έξω από το σπίτι. Σε αντίθεση με το γνωστό σε όλους μας FIFA το οποίο έχει στυλ arcade, το Football Manager είναι περίπλοκο, μια πραγματική δέσμευση, αλλά και μια ικανοποίηση όταν πετυχαίνεις το στόχο σου. Το αισθάνεσαι σαν δουλειά, γιατί είναι μια δουλειά. Σελίδες δεδομένων, χαρακτηριστικά παικτών, αναφορές scouting, προπονητική πρόοδος, συνεντεύξεις τύπου. Μία από τις ομορφιές του, ωστόσο, είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε πόσο βαθιά θα πάτε.

Εάν θέλετε να αναθέσετε καθήκοντα στο προσωπικό σας και απλώς να επιλέξετε την ομάδα και να υπογράψετε όσα περισσότερα wonderkids, μπορείτε. Εάν θέλετε να είστε ο επόμενος Πεπ Γκουαρδιόλα και να ξεκινήσετε από την τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας, εξετάζοντας κάθε πληροφορία που σας έρθει, μπορείτε. Απλά η σεζόν σας μπορεί να διαρκέσει 60 ώρες.

Το Football Manager 2024 εξελίσσει την κλασική φόρμουλα των προκατόχων του με νέα στοιχεία που το κάνουν ακόμα πιο ρεαλιστικό. Πάμε να δούμε τι νέο υπάρχει φέτος.

Ρεαλιστικότερη Απεικόνιση Παιχνιδιού

Στον αγωνιστικό χώρο, οι κινήσεις των παικτών έχουν πραγματικά βελτιωθεί. Το τρέξιμο φαίνεται πιο φυσικό ενώ ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες μεταβαίνουν από το τρέξιμο σε στροφές, άλματα, και τάκλιν τραβάει πραγματικά την προσοχή σας. Προφανώς και η match engine δεν εκτινάχθηκε από τη μιά μέρα στην άλλη. Τα γραφικά στα γήπεδα και στο κοινό παραμένουν σε βασικό επίπεδο, όμως η ουσία του παιχνιδιού δεν είναι αυτή. Οι κινήσεις των ποδοσφαιριστών, σε σημείο που ξεχωρίζουν οι περισσότερο ταλαντούχοι, καθώς και τα συστήματα και οι οδηγίες των προπονητών τα οποία βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο είναι αυτά που πραγματικά ξεχωρίζουν. Όσο περισσότερο φυσική φαίνεται μια κίνηση ενός ποδοσφαιριστή, τόσο περισσότερο καταλαβαίνει ένας προπονητής τι δουλεύει και τι όχι.

Νέοι Τύποι Παιχνιδιού

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν πλέον οι παρακάτω 3 Τύποι Παιχνιδιού:

  1. Παραδοσιακός: Ο κλασικός που γνωρίζουμε. Ξεκινάτε στις 1/7 με όλες τις μεταγραφές που έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα και αν αυτές έγιναν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου.
  2. Πραγματικός Κόσμος: Θα ξεκινάτε τη σεζόν με τα ρόστερ εκείνης της ημερομηνίας και οι μεταγραφές είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν επίσης τις πραγματικές ημερομηνίες. Αν για παράδειγμα αναλάβετε τον Παναθηναϊκό, ο Willian Arão θα ενταχθεί στην ομάδα σας στις 17/8, ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε στην πραγματικότητα αυτή η μεταγραφή.
  3. Ο Κόσμος Σας: Σε αυτόν τον τύπο παιχνιδιού, όπως και στον Πραγματικό Κόσμο, ξεκινάτε με τα ρόστερ ακριβώς εκείνης της ημερομηνίας που ξεκινάτε τη σεζόν αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί καμία μελλοντική μεταγραφή που έγινε στην πραγματικότητα. Όποια ομάδα άργησε πολύ να ξεκινήσει τις μεταγραφές στην πραγματικότητα, το ρόστερ της στο FM θα είναι σχεδόν άδειο. Θα πρέπει να φτιάξετε την ομάδα σας από την αρχή.

Ανανεωμένες Στημένες Φάσεις

Η δημιουργία των στημένων φάσεων είναι πολύ πιο εύκολη φέτος. Υπάρχει τώρα ένας οδηγός δημιουργίας στημένων φάσεων, όπως ο οδηγός σχηματισμού τακτικής, ο οποίος αναλύει όλες τις σκέψεις για τον ιδανικό τρόπο εκτέλεσης.

Είστε πλέον σε θέση να αποφασίσετε με ποιό τρόπο θα εκτελείται η στημένη φάση, πόσοι και ποιοί παίκτες θα προωθούνται προς την αντίπαλη περιοχή, σε ποιά θέση θα βρίσκονται καθώς και την αμυντική προσέγγιση σε εκτελέσεις του αντιπάλου. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης προπονητή στημένων φάσεων.

Πώληση παικτών μέσω διαμεσολαβητών

Ένας μεγάλος πονοκέφαλος σε κάθε FM είναι η διαδικασία παραχώρησης παικτών οι οποίοι πλέον δεν υπολογίζονται. Για να μας διευκολύνει λοιπόν, φέτος το παιχνίδι παρέχει τις εξής επιλογές:

  • Ερώτηση σε Ατζέντη για Μεταγραφικό Ενδιαφέρον
  • Πρόσληψη Διαμεσολαβητή για Πώληση Παίκτη
  • Προσφορά μέσω TransferRoom

Eνδιαφέρον παρουσιάζει η προσθήκη του διαμεσολαβητή, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει αν ο ατζέντης του παίκτη αδυνατεί να φέρει μια προσφορά ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει ενδιαφέρον μέσω του TransferRoom. Ο διαμεσολαβητής βέβαια θα ζητήσει και την αντίστοιχη προμήθεια για να σας προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Καθορισμός Ατομικών Στόχων Παίκτη

Πλέον μπορείτε να καθορίζετε ατομικούς στόχους στους παίκτες ώστε να τους δίνετε κίνητρα για να βελτιωθούν καθώς και να αποφύγετε δυσαρέσκεια εντός της ομάδας. Κάποιος παίκτης σας κατα τη διάρκεια της σεζόν μπορεί να σας ζητήσει ένα νεό συμβόλαιο ή περισσότερες συμμετοχές ως βασικός. Με αυτή τη μέθοδο μπορείτε να αποφύγετε ενα δυσαρεστημένο ποδοσφαιριστή εντός των αποδυτηρίων καθώς και μεγαλύτερο ανταγωνισμό ανάμεσα στους παίκτες σας, οι οποίοι πλέον θα προσπαθούν πολύ περισσότερο.

Οι στόχοι αυτοί μπορεί να αφορούν την εκμάθηση μιας θέσης, αριθμό γκολ, ασίστ ή ανέπαφων εστιών ή  ακόμα και τη γενικότερη απόδοσή του παίκτη σας κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Εν κατακλείδι, το νέο FM είναι μια φυσιολογική εξέλιξη των προηγούμενων εκδόσεών του. Όλα τα νέα features έρχονται για να το κάνουν ακόμα πιο ρεαλιστικό. Παρότι η Sports Interactive επιβεβαίωσε ότι το επόμενο FM θα είναι πολύ διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, πράγμα το οποίο επισκίασε το συγκεκριμένο τίτλο, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως το FM24 θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό.

Special thanks στον Βασίλη Αθανασιάδη, για το παραπάνω κείμενο.

Ευχαριστούμε την CD Media, για την παραχώρηση του παιχνιδιού, ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.