Tekken 8 | Review

115

Πολλά παιχνίδια στο genre των fighting games μαζευτήκαν τώρα τελευταία, είχαμε το Street Fighter 6, Mortal Kombat 1 και τώρα το Tekken 8. Όλα αυτά είναι τιτάνες στον χώρο του gaming.

Η ερώτηση όμως σε αυτό το review είναι αν το Tekken 8, αξίζει τον χρόνο σας είτε για fans των παλιών ή fans του genre.

Πάμε να δούμε αν το Tekken 8 είναι το King of the Iron Fist Tournament!

STORY

Συνεχίζουμε ακριβός απ´ όπου μείναμε, ο Jin και ο Kazuya είναι εμπλεκόμενοι σε μία άνιση μάχη μεταξύ τους. O Kazuya προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ο ισχυρότερος και να αποκτήσει όλη τη δύναμη που μπορεί, ενώ ο Jin προσπαθεί να σταματήσει την απόλυτη καταστροφή του πατέρα του.

Δεν θα σας πω πως η ιστορία του είναι ιδιαίτερα βαθιά σε νόημα αλλά είναι διασκεδαστική τουλάχιστον, θα μπορούσε να ήταν λίγο μεγαλύτερη και πιο σοβαρή. Θα έλεγα πως του 7 μου άρεσε περισσότερο σε αυτόν τον τομέα.

Εκτός από το story mode, υπάρχουν και τα επεισόδια κάθε χαρακτήρα πού σε βάζουν σε διάφορες μάχες και έχουν κάποια cinematics σαν τα παλιά arcade modes.

GAMEPLAY

Κλασικά το Tekken όσοι το ξαναπαίξατε, ξέρετε τι να περιμένετε. Το ίδιο βασικό combat έχει μείνει σαν σκελετός για της αναβαθμίσεις που έγιναν με τα χρόνια.
Η νέα προσθήκη φέτος είναι το Heat mode, ένα νέο mechanic που σου επιτρέπει να γεμίζεις ένα meter που όταν χρησιμοποιηθεί σε βοηθά να κάνεις πιο δυνατά combo, να εκτελείς δυνατά finishers ή να γεμίζεις ζωή πιο γρήγορα.

Το άλλο mechanic που μόλις ανάφερα είναι η ανάκτηση ζωής στο παιχνίδι, όταν κάνεις block ή όταν όταν σε χτυπούν με συγκεκριμένους τρόπους τότε έχεις τη δυνατότητα να πάρεις πίσω κάποια ζωή όταν γίνεσαι επιθετικός (βλέπε Bloodborne).

Όπως είδαμε παρόμοια στο Street Fighter 6, υπάρχει σύστημα ευκολότερων combo που εδώ ονομάζεται Special Style. Αυτό μας επιτρέπει με το πάτημα ενός κουμπιού να το ενεργοποιήσουμε και να εκτελούμε combo κάποιου παίχτη με λίγα μόνο πατήματα, αυτό είναι ωραίο βοήθημα για νέους παίχτες να μάθουν το παιχνίδι και να πειραματιστούν.

Ένα νέο mode που βλέπουμε φέτος είναι το Arcade Quest, που είναι σαν throwback στα arcade places, μετά όταν δημιουργήσουμε το δικό μας avatar και διαλέξουμε τον αγαπημένο μας παίχτη, μπαίνουμε σε ένα 3D κόσμο με arcades που μπορούμε να κάνουμε challenge άλλους παίχτες. Εδώ μαθαίνουμε τα mechanics του μαχητή μας και του παιχνιδιού γενικά. Αυτό κάνει ομαλή προσαρμογή του παίχτη στο online mode που είναι παρόμοιο αλλά κάνουμε challenge αληθινούς παίχτες παρά cpu.

Μπορούμε επίσης να κάνουμε customize τους μαχητές μας με άλλα κοστούμια, π.χ. Το κοστούμι με τα πλοκάμια του Yoshimitsu ή παλιές στολές του Jin είναι διαθέσιμες. Το currency είναι νομίσματα που κερδίζουμε μετά από μάχες σε διάφορα modes.

Δεν θα ήταν fighting game αν δεν είχαμε και νέους χαρακτήρες με νέα fighting styles να πειραματιστούμε. Οι νέοι χαρακτήρες ονομάζονται Azucena, Reina και Victor, κάποιοι από τους οποίους είναι πολύ διασκεδαστικοί και έχουν μια μυστήριο και σημαντικό ρόλο στην ιστορία. Η Azucena είναι μία ενεργητική πολεμίστρια που κινείτε συνέχεια στο πεδίο, ο Victor χρησιμοποιεί μοντέρνο εξοπλισμό για να έχει το πάνω χέρι και η Reina χρησιμοποιεί το Mishima fighting style. Ο συνολικός αριθμός τον fighters είναι στους 32, με αρκετές επιλογές για όλους τους fans μέχρι να βρουν τον αγαπημένο τους.

GRAPHICS

Το παιχνίδι αυτό χρησιμοποιεί το Unreal Engine 5 και φαίνεται από την παρουσίαση του, έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές από το Tekken 7 σαν καλύτερα μαλλιά και οι ρεαλιστικότερες κινήσεις τους, ομορφότερα textures, και καλύτερο lighting system είναι από τα λίγα από της πολλές μικρές και μεγάλες αλλαγές.

Τα ρούχα τον παικτών έχουν σημειώσει επίσης μεγάλες αλλαγές αφού τα texture φαίνονται πιο ρεαλιστικά και σαν τα μαλλιά αντιδρούν σωστά στον άνεμο και σε άλλους παράγοντες.

Τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι εξαιρετικά και η ομάδα το ξέρει αφού το μενού είναι κοντινό πλάνο του Kazuya.

Το παιχνίδι παίχτηκε στο PC και στο Steam Deck, και είμαι χαρούμενος να πω, πως η απόδοση του ήταν εξαιρετική!

SOUND/VOICE ACTING

Ηχητικά ακούμε τον ίδιο crunchy ήχο που είχε πάντα το Tekken, που αισθανόμαστε την δύναμη πίσω από κάθε χτύπημα.

Το voice acting συνεχίζει να έχει ένα anime αίσθημα και στο story mode θα ακούμε τους χαρακτήρες να μιλούν ο καθένας στην δική του γλώσσα. Να σημειωθεί πως σε αυτό το παιχνίδι, στον νέο χαρακτήρα που ονομάζεται Victor, χαρίζει την φωνή του ο ηθοποιός Vincent Cassel.

Όσο για το soundtrack δεν έχω πολλά να πω, κάνει την δουλειά του και θυμίζει αρκετά Devil May Cry(μου αρέσει αυτό!) αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο.

SUMMARY

Γενικά καταλάβατε πως δεν είχα και πολλά αρνητικά να πω για το παιχνίδι παρά μόνο ότι θα ήθελα περισσότερη ιστορία, αφού με καλόμαθε η Netherealm με αυτά.

Αν σας αρέσει το Tekken σαν σειρά τότε θα απολαύσετε αυτό το παιχνίδι χωρίς αμφιβολία, ή ακόμα αν σας αρέσουν τα fighting games γενικά.

Τα γραφικά και το gameplay είναι σε ένα νέο επίπεδο ποιότητας και σίγουρα αυτό το παιχνίδι θα παίζεται για πολλά χρόνια ακόμα.

Αν είστε λάτρεις τον fighting games οφείλετε να δοκιμάσετε αυτό το παιχνίδι, δεν θα το μετανιώσετε, ακόμα και με όσα fighting παιχνίδια βγήκαν πρόσφατα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.