Stellar Blade | Review

173

Όταν πρωτοείδα το trailer αυτού του παιχνιδιού, δεν ήμουν σίγουρος τι να περιμένω, είναι σαν το Nier Automata? Bayonetta? Dark Souls με πιο anime παρουσίαση?

Με λίγο περίεργα και συγχυσμένα expectations, όταν πρωτόπαιξα το demo νόμιζα πως κατάλαβα ένα περίπου. Λοιπόν, τώρα που ολοκλήρωσα το παιχνίδι, έχω να σας πω ότι κάθε νέα ώρα του παιχνιδιού έφερνε κάτι καινούργιο που με κρατούσε ενθουσιασμένο για το τι θα δω μετά κατά όλη τη διάρκεια του.

Ακολουθήσετε με λοιπόν να δούμε τι πιστεύω για το Stellar Blade πιο κάτω.

STORY

Ένα από τα πιο ενδιαφέρων κομμάτια του παιχνιδιού, η ιστορία του έμεινε ένα μυστήριο πριν το παίξω, κατά τη διάρκεια του, ακόμη και μετά. Η ιστορία μας ξεκινά με την Eve, ένα μέλος της Airborne ομάδας, που στάλθηκε για να πολεμήσει τα τέρατα στη γη που απειλούν τη ζωή όπως την ξέρουμε. Βέβαια, η ζωή όπως την ξέρουμε δεν είναι ακριβός στη χρονιά μας, αφού είναι εμφανές ότι έκτος από εξωπραγματικά σενάρια, η ανθρωπότητα και γενικά η γη είναι κατεστραμμένη από κάτι μεγάλο που έγινε παλιά.

Ξεδιπλώνονται πολλά πράγματά καθώς προχωρούμε στο παιχνίδι, γνωρίζουμε αρκετούς χαρακτήρες και διαβάζουμε πολλά logs που βρίσκονται στο κόσμο. Μπορούμε να μάθουμε αρκετά γι’ αυτόν τον κόσμο, αλλά δε θα πω οτιδήποτε παρακάτω, επειδή πιστεύω ότι η ιστορία είναι ένα καλό κομμάτι αυτής της εμπειρίας.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ι ιστορία του ήταν ενδιαφέρουσα, μυστήρια και κατά κάποιο τρόπο πολύπλοκη. Ίσως, δεν είναι αρκετά βαθιά σαν άλλα παιχνίδια, για εμένα όμως ήταν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο που δεν ήθελα να κάνω skip κάτι, και να μάθω περισσότερα.

Βέβαια, θα ήθελα να είχαν κάποιες εξηγήσεις καλύτερες στα cutscenes, ίσως κάποιοι χαρακτήρες να είχαν παραπάνω χρόνο και γενικά να βοηθήσει να δεθούμε με αυτούς τους χαρακτήρες, επειδή ο κόσμος ήταν καλός, αλλά οι χαρακτήρες δε με ενθουσίασαν και ιδιαίτερα.

Το παιχνίδι θα σας πάρει περίπου 15 ώρες να το ολοκληρώσετε, και μόλις πήρε ένα New Game+ patch.

GAMEPLAY

Από πού να ξεκινήσω…

Στο demo, το combat ήταν αρκετά απλό για τις προτιμήσεις μου, λίγο απλό, λίγο αργό, όχι πολύ φανταχτερό. Όλα αυτά άλλαξαν μόλις ξεκίνησα να ξεκλειδώνω νέα skills, το combat αμέσως έγινε πιο fluid, πλούσιο σε κινήσεις και πιο αντιδραστικό. Απλά κάθε νέα ώρα στο παιχνίδι, γίνονταν και τόσο πιο καλό, και όλα τα skills έδεναν μαζί, σαν ένα καλό combo σύστημα.

Ο καλύτερος τρόπος να το εξηγήσω είναι μεταξύ souls-like και DMC, ένας καλός συνδυασμός μεταξύ των δύο, που κατά τη γνώμη μου έγινε με καλό τρόπο έτσι ώστε να μην είναι “heavy” σαν ένα souls-like αλλά ούτε και περίπλοκο σαν το DMC. Το παιχνίδι έχει πάρα πολλούς και διάφορους εχθρούς με ενδιαφέρον σχεδιασμούς, που ο καθένας έχει δικές του επιθέσεις που είναι είτε parryable/dogeable ή unblockable. Ο παίχτης θα έχει την ευκαιρία με ότι του δίνετε να αποφασίσει πως θα νικήσει τον καθένα, και το timing εννοείτε μετρά πάρα πολύ. Σαν soulslike παιχνίδι, έχει και τον δικό του τρόπο να μας περιέχει “bonfires” σαν save-stations και για upgrades. Να ασημωθεί ότι όταν χάσουμε, δε χάνουμε όσα XP μαζέψαμε πριν.

Θα έχουμε τα basic μας attack, και τα heavy, θα έχουμε πολλά skills και upgrades αλλά και άλλα modes που θα εμφανιστούν πιο μετά. Θα έχετε αρκετά πράγματα να διαλέξετε κατά τη διάρκεια μιας μάχης, και ειδικά σε κάποιους bosses αφού θα τα χρειαστούν όλα. Τα skills ξεκλειδώνονται με skill points που κερδίζονται όταν κάνουμε διάφορα task ή combat.

Υπάρχει gear σύστημα που μας επιτρέπει να κάνουμε unlock και upgrade διάφορα κομμάτια στην παίκτρια μας. Θα έχει κομμάτια που γίνονται equipped πάνω της και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα κάνουμε unlock επιπλέων slots.

Θα βρούμε επίσης και ranged weapon που χωρίς να πω πολλά, θα έχει τα δικά του unlockables και modes, αλλά και αποστολές που ήταν ενδιαφέρουσες.

Εκτός από το main story, θα βρούμε και αρκετά side-missions αλλά τα περισσότερα δεν αξίζουν και πολύ από άποψη ιστορίας, ίσως μόνο αν χρειάζεστε τα rewards να αξίζουν. Κάποια θα έχουν currency, parts ή και unlocks για extra κοστούμια.

GRAPHICS

Εντυπωσιακά.

Αυτό έχω να πω σε μία λέξη για τα γραφικά. Μου άρεσαν πολύ σε θέμα ποιότητας αλλά και σε art-style. Η ποιότητα τους ήταν εξαιρετική, καθώς πολλά από τα μοντέλα και τοπία φαίνονταν πολύ ρεαλιστικά, και τα εφέ επίσης, γέμιζαν την οθόνη με όμορφα χρώματα και particles.

Το μόνο που ίσως είναι μία από της μικρές μου παρατηρήσεις, είναι ότι τα μοντέλα κάποια χαρακτήρων ήταν λίγο “απλά” και όχι τόσο λεπτομερείς ή ρεαλιστικά σαν τα τοπία, δημιουργώντας μία περίεργη διαφορά μεταξύ των δύο. Μου άρεσαν, και κάποιοι θα πουν ότι ήταν το στυλ του παιχνιδιού, που καταλάβω απόλυτα, απλά προσωπικά νιώθω ότι θα μπορούσαν να ήταν λίγο πιο λεπτομερείς.

Το παιχνίδι έχει τρία mode για γραφικά, ένα για resolution, ένα για frame-rate και το άλλο είναι το balanced. Θα συνιστούσα το “balanced” αφού είναι μία καλή ισορροπία μεταξύ όλων,

SOUND/VOICE ACTING

Ακόμα ένα πράγμα που μου τράβηξε το ενδιαφέρων σε αυτήν την περιπέτεια, ήταν το soundtrack, αφού φαίνεται ότι ήταν ένα main focus της ομάδας.

Κάποια από τα κομμάτια ήταν πολύ καλά όσον αφορά την παραγωγή τους, έδιναν τα κατάλληλα συναισθήματα και κάθε φορά που τα άκουγα, δυνάμωνα την ένταση της τηλεόρασης.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε και ένα τραγούδι που γράφτηκε για το παιχνίδι:

Όσο αφορά το voice acting, ήταν καλό, αν και δεν έχω να πω ότι οι χαρακτήρες γράφτηκαν και αρκετά καλά και ενδιαφέρων για να μπορώ να δεθώ μαζί τους, ο διάλογος και η παράδοση ήταν ok.

Τα sound effects αντίθετα με άφησαν ικανοποιημένο, αφού κάθε φορά που κτυπούσε το σπαθί μου, κάθε skill που χρησιμοποιούσα και κάθε εχθρός που παρουσιαζόταν στην οθόνη έδινε την εντύπωση μίας έντονης μάχης. Βέβαια, ακόμη και στις χαλαρές στιγμές, τα μικρά στοιχεία ήχου έδιναν μεγάλες εντυπώσεις όπου υπήρχαν.

SUMMARY

Όπως ανέφερα και στην αρχή του review, δεν ήξερα ακριβώς τι να περιμένω ακριβώς από το Stellar Blade, αλλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο ενθουσιασμός μου μεγάλωνε κάθε νέα ώρα που έβλεπα ότι είχε να προσφέρει.

Από το υπέροχο του combat, στα πανέμορφα του γραφικά, η οθόνη γέμιζε από ωραίες εικόνες και cool σκηνές action και sci-fi.

Απόλαυσα το combat του πάρα πολύ και το story αν και δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, μου κράτησε το ενδιαφέρων μέχρι το τέλος.

Όσον αφορά το soundtrack, ήταν εξαιρετικό και λάτρεψα όλα τα κομμάτια που βγήκαν μέσω αυτού του project.

To μόνο που θα ήθελα, ήταν μια πιο βαθιά ιστορία και χαρακτήρες που δεν είναι τόσο ανιαροί, ειδικά όταν μιλάμε για main cast.

Θα ήθελα να έχουμε συνέχεια σε αυτήν τη σειρά είτε από DLC, είτε από Stellar Blade 2 αφού έγινε ένα από της μεγαλύτερες εκπλήξεις περί gaming για εμένα προσωπικά φέτος.

Ευχαριστούμε την PlayStation Cyprus, για την παραχώρηση του παιχνιδιού ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.