WWE 2K24 | Review

48

Ποιος από εσάς θυμάται τα παλιά παιχνίδια WWE στο PSP και PS2? Μιλώ για τα Smackdown Vs Raw, αυτά τα παιχνίδια που προσωπικά με έβαλαν στο κόσμο του wrestling σαν ένα μικρό φαν, να βλέπω εβδομαδιαία το κάθε νέο επεισόδιο και να απολαμβάνω κάθε νέο σενάριο που είχαν να μας παρουσιάσουν.

Γενικά πολλά πράγματα αλλάξαν από τότε, και τώρα που επιτέλους πήρα τον χρόνο να επιστρέψω σε αυτόν τον ενδιαφέρον και δημιουργικό κόσμο του WWE, με την αφορμή της κυκλοφορίας του WWE 2K24.

Πάμε λοιπόν να διαβάσουμε πιο κάτω αν το νέο παιχνίδι κάνει “pin” το videogame ή αν κάνει “submit” στην πίεση.

MODES

Θα ξεκινήσω με το 2K Showcase of the Immortals, αυτό το νέο mode μας επιτρέπει να ζήσουμε την 40χρονη εμπειρία των Wrestlemania μέσω από διαφορετικών match που άφησαν ιστορία. Θα παίξουμε τα match παίρνοντας τον έλεγχο του νικητή των match και θα τον βοηθήσουμε να επαναλάβει αυτές τις θρυλικές στιγμές. Στο gameplay θα βρούμε κάποια side objectives να κάνουμε στο match για να γίνουν πιο “αυθεντικά” που επίσης θα ξεκλειδώσουν επιπρόσθετα rewards. Το ποιο ωραίο κομμάτι είναι τα βίντεο μοντάζ να μας εξηγούν την μάχη αυτή και την σημαντικότητα της. Ίσως το αγαπημένο μου mode, αφού με αφήνει να παίξω το παιχνίδι με μία δόση ρεαλιστικότητας και μάθησης για το ότι γράφτηκε στην ιστορία του sport.

Το επόμενο mode είναι το MyRise ίσως το πιο κοντινό σε story mode, αφήνει τους παίκτες να δημιουργήσουν τον δικό τους παλαιστή με ολοκαίνουργια ιστορία, και να διαλέξουν την εξέλιξη του στο κόσμο του WWE. Υπάρχουν Voice overs από γνωστούς παλαιστές σαν Roman Reigns, Cody Rhodes, Mick Foley και άλλους. Έχουμε την ευκαιρία επίσης εδώ να ξεκλειδώσουμε πολλά unlockables που θα χρησιμοποιηθούν και σε άλλα modes.

Το MyGM mode μας βάζει στην θέση ενός manager που έχει την ικανότητα να βρει παλαιστές, κλείσει αρένες, σπόνσορες, δημιουργεί μάχες και events μαζί με άλλα πολλά. Στόχος είναι να έχεις το καλύτερο brand μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Επόμενο στη σειρά έχουμε το MyFaction, που όπως λέει και το όνομα, επιτρέπει στον παίχτη να δημιουργήσει το δικό του faction με το δικό του ρόστερ, και να παίξει online με άλλους για ειδικά rewards και leaderboards.

Το τελευταίο μας mode με όνομα Universe Mode, μας αφήνει να έχουμε πλήρη έλεγχο στο WWE Universe και να δημιουργήσουμε τα δικά μας event.

GAMEPLAY

Το gameplay είναι κλασικό WWE, να τολμήσω να πω είναι ότι μάθαμε και περιμέναμε. Με μικρές αλλαγές εδώ σαν το trading blows system, ενισχυμένα bleeding και facepaint systems, νέα weapons(που πλέον μπορούμε να τα ρίχνουμε από απόσταση) και άλλα.

Νέο είναι και το σύστημα του Super Finisher που ο παίχτης μπορεί να θυσιάσει 3 bars του finisher του για να εκτελέσει ένα πιο δυνατό version.

Γενικά όλα αυτά στο σύνολο μας δίνουν μία καλύτερη απόλαυση και πιο αυθεντική εμπειρία του παιχνιδιού.

Φέτος έχουμε και 4 νέα match types που είναι Special Guest Referee, Ambulance Match, Casket Match και Gauntlet Match που βοηθούν να δώσουν περισσότερες επιλογές για να δημιουργήσετε τα match που πάντα θέλατε να παίξετε

Φέτος θα μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα από 200+ παλαιστές(μαζί και ο Logan Paul(?)) και αρκετούς αληθινούς διαιτητές που προστεθήκαν στο παιχνίδι φέτος.

GRAPHICS

Τα γραφικά μαζί με τα πιο πάνω αναφερόμενα συστήματα κάνουν το παιχνίδι το πιο εξελιγμένο WWE μέχρι τώρα. Ο ρεαλισμός είναι ενισχυμένος και φτάνει σε νέα επίπεδο φέτος σε ότι έχει να κάνει σχέση με τους παλαιστές και τα animation τους.

Δυστυχώς όμως, βλέποντας το ότι γίνετε τώρα στον χώρο τον ρεαλιστικών τρισδιάστατων παιχνιδιών, το παιχνίδι αφήνει χώρο για να καλυτερεύσει. Τα στάδια και το πλήθος, φαίνονται λίγο “παλιά”, πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνουν ακόμη καλύτερα στην πορεία.

Τα γραφικά είναι καλά, σε σύγκριση με ότι έπαιζα παλιά στο PSP τον καιρό εκείνο, είναι τεράστιες οι αλλαγές. Το optimization είναι επίσης καλό, αφού είτε στο PC με 7800ΧΤ ή στο Steam Deck, έφτανα τα 60fps χωρίς πρόβλημα. Απλά πιστεύω ότι αφού το παιχνίδι έχει καλές αποδόσεις, ίσως θα έπρεπε να δώσουν ακόμη λίγο έμφαση στην παρουσίαση γενικά.

SOUND/VOICE ACTING

Το ταλέντο του WWE δανείζει τις φωνές τους στο παιχνίδι για αυτό θα ακούσουμε γνωστές φωνές είτε στο ring, commentators ή στα διάφορα modes σαν αφηγητές. Πλέον αυτές οι φωνές είναι γνωστές αφού μιλούμε για γνωστούς superstars του χώρου.

Ήχος και το experience του καθώς είμαστε στην μέση του ring μας κάνει να νιώθουμε ότι είμαστε στην μέση του match καθώς περιτριγυριζόμαστε από fans από ήχους χτυπημάτων, πίστας, καρεκλών κλπ., είναι απλά θαυμάσιος.

SUMMARY

Φέτος έχουμε ένα ωραίο entry στον κόσμο τον WWE παιχνιδιών. Από τα εντυπωσιακά γραφικά(μέσα στο ring τουλάχιστον), στις νέες προσθήκες και τα πολλά modes που μπορούμε να παίξουμε, έχουμε πολλές επιλογές στο τι μπορούμε να κάνουμε.

Γενικά έχω καλές εντυπώσεις για αυτό το παιχνίδι, αν σας αρέσει το WWE θα βρείτε αρκετά πράγματα να κάνετε, και αρκετά γνώριμα άτομα ή σενάρια από το live version.

Αν δεν είστε φαν, ίσως σας αρέσει αλλά ίσως και όχι, μπορείτε να παίξετε με φίλους και online αλλά αν δεν έχετε κάποιο background στο WWE ίσως χαθείτε και να μην αναγνωρίζετε πολλούς από τους χαρακτήρες ή γενικά και θεματικά το παιχνίδι.

Ευχαριστούμε πολύ την CD Media για την παραχώρηση του παιχνιδιού, ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.