Suicide Squad: Kill The Justice League| Review

112

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ένα αρκετά διάσημο παιχνίδι για λάθος λόγους.

Το Suicide Squad κυκλοφόρησε από την Rocksteady, το γνωστό στούντιο πίσω από τα παιχνίδια Baman Arkham Asylum, City και Knight. Περιττό να σας πω πόσο πασίγνωστα και επιτυχημένα παιχνίδια ήταν, αφού το κάθε release τους ήταν γεμάτο με ενθουσιασμό και όλοι οι fans και reviewers τα αγάπησαν.

Η Rocksteady χάθηκε για κάποια χρόνια μετά το Arkham Knight και επέστρεψε τώρα με ένα παιχνίδι που δεν περίμεναν πολλοί τον καιρό που ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει.

Το παιχνίδι αυτό είναι το Suicide Squad και όπως καταλάβατε δεν έχει να κάνει πλέον με τον Batman αλλά ούτε με το Bat-family(το αφήσαμε στο Gotham Knights αυτό). Δεν είναι μυστικό πως υπήρξε πολύς σάλος σχετικά με τις ανακοινώσεις του παιχνιδιού πως είναι live-service και κάποια leaks που άφησαν τους fan με μία κακή γεύση στο στόμα τους. Μετά από τα delays του στούντιο και κάποια developer βίντεο που μας έδειξαν, έφτασε λοιπόν στα χέρια μας το παιχνίδι για να το παίξουμε και να το βαθμολογήσουμε.

Πάμε λοιπόν να δούμε αν το παιχνίδι αξίζει την ώρα μας.

STORY

Το παιχνίδι ξεκινά με την ομάδα σε μία κατεστραμμένη Metropolis, είμαστε στα μέσα μιας εισβολής από τον Braniac και σαν το Suicide Squad(Harley Quinn, Captain Boomerang, King Shark, DeadShot), μετά την προσφορά της Amanda Waller που μας ανάθεσε, είμαστε έτοιμοι να προσπαθήσουμε να την αποτρέψουμε.

Θα ρωτήσετε τώρα που είναι το Justice League, και καλέσαμε το Suicide Squad? Είναι κάτω από την επιρροή του Braniac και είναι εναντίον του πλανήτη.

Τι δεν μου άρεσε ήδη? Λοιπόν, γιατί δεν μας δείχνουν κάποιο cutscene πως ξεκίνησε ή πώς οι χαρακτήρες ηττήθηκαν, θα βοηθούσε αρκετά στο να μπούμε στο πνεύμα τις ιστορίας. Απλά κάποιες φορές το παιχνίδι απλά σε ρίχνει μέσα σε μία κατάσταση και σου λέει «Αυτά είναι τα δεδομένα, απλά πράξε», και αυτό σαν fan των comic με χαλά προσωπικά, ειδικά με το πώς προχωρά η ιστορία και πόσο πολύ θέλει να την πάρουμε σοβαρά.

Γενικά υπάρχουν αρκετές στιγμές που μου απόλαυσα τον διάλογο μεταξύ της ομάδας, και οι χαρακτήρες ήταν ξεχωριστοί, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Η ιστορία κατά την διάρκεια της είχε πολύ διάλογο και με τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ιστορίας σαν την Amanda Waller, Penguin, Justice League και άλλους πολλούς, και γενικά ήταν απολαυστικό και σπάνια επαναλαμβανόμενο.

Στιγμές πού ίσως ξέρετε αλλά και ίσως όχι(δεν θα κάνω spoil!) κάποιες ήταν πραγματικά σοβαρές αλλά οι πλείστες ήταν απλά εκεί, και όσο σοβαρές προσπάθησαν να της κάνουν, δεν είχαν τα επιθυμητά συναισθήματα που έπρεπε, το writing ήταν αρκετά ελλιπές.

Συνολικά η ιστορία ήταν καλή αν πιάσουμε μόνο τους κύριους χαρακτήρες αλλά νιώθω ότι θέλει αρχή, τέλος και καλύτερο ενδιάμεσα για να ήταν καλύτερο, ή τουλάχιστον κάτι που θα θυμόμαστε για χρόνια ακόμα. Σαν elseworlds ιστορία να το συγχωρήσω άλλα αν αυτό είναι mainline τότε είναι απλά κάποια πράγματα είναι κακόγουστα.

 

GAMEPLAY

Live Service είναι η λέξη που θέλω να θυμάστε κατά την διάρκεια αυτού του review.

Είναι πολύ εμφανές πως το παιχνίδι θα ήταν σχεδιασμένο γύρο από το endgame του και όχι ιδιαίτερα γύρω από την ιστορία του.

Το gameplay σου δίνει την ευκαιρία να παίξεις σαν ένα από τους 4 χαρακτήρες του παιχνιδιού και ο καθένας έχει τα δικά του abilities, traversal, specials κτλ.

Ο χειρισμός τους μπορώ να πω πως είναι αρκετά ικανοποιητικός και δεν είχαμε κανένα θέμα με αυτόν τον τομέα. Τα abilities του κάθε χαρακτήρα έχουν να κάνουν με ένα μεγάλο talent tree που ο καθένας έχει ξεχωριστά, πού σου επιτρέπει να διαλέξεις το δικό σου playstyle με τον κάθε χαρακτήρα.

Ο κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του loadout, με τα δικά του όπλα, χειροβομβίδες, equipment και elemental effects. Τα όπλα, σαν μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού, είναι χωρισμένα σε διάφορες κατηγορίες όπως pistols, SMG, Assault Refiles, Snipers και άλλα, και όλα είχαν επιτυχημένο χειρισμό, ένιωθαν όπως έπρεπε, υπάρχει αρκετό variety τουλάχιστον σε stats και υπάρχει η πιθανότητα να ξεκλειδώσεις και elemental effects αλλά και legendary equipment.

Όσο για της αποστολές που το παιχνίδι προσφέρει, είναι γενικά missions σαν να καθαρίσουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό εχθρών, escort missions, wave missions και διάφορα missions με συγκεκριμένα modifiers που κάποιες φορές είναι απολαυστικά αλλά άλλες φορές απλά εκνευριστικά. Γενικά αυτά τα missions θα επαναλαμβάνονται κατά την διάρκεια όλου του παιχνιδιού είτε στο main story, είτε στα side missions.

Κάτι που δυστυχώς υστερεί από το παιχνίδι επίσης είναι η πληθώρα των εχθρών, αφού όλοι έχουν παρόμοιο design και εκτός από κάποιους μεγάλους εχθρούς, tanks, snipers δεν προσφέρει και πολλά το παιχνίδι. Αυτό είναι ιδιαίτερα κακό για ένα παιχνίδι που απαιτεί την ώρα μας και την αφοσίωση μας σαν live service game.

Επαναλαμβανόμενα missions και enemies είναι μία συνταγή καταστροφής.

Το endgame επίσης δεν προσφέρει αρκετά, αφού ακόμα και gear να ξεκλειδώσεις οι πλείστες διαφορές έχουν να κάνουν με τα stats. Δεν νιώθω πως αξίζει της ώρες του grinding.

GRAPHICS

Τα γραφικά του παιχνιδιού ήταν αρκετά ικανοποιητικά, από τα μοντέλα, στην πόλη, όπλα και εφέ με άφησαν ευχαριστημένο με ότι έβλεπα.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση παραπάνω από όλα είναι το motion capture και τα facial animations των χαρακτήρων στο παιχνίδι, το κάθε cutscene κρατούσε το ενδιαφέρον μου αφού μπορούσα να δω τα συναισθήματα των ηθοποιών μέσα από τα 3D μοντέλα.

Δεν είδα κάτι για να πω ότι είναι πρωτότυπο, αλλά η ομάδα πιστεύω σε αυτόν τον τομέα έκανε καλή δουλειά.

Να σημειωθεί πως η επιλογή χρωμάτων και γενικά η εφαρμογή τους στο παιχνίδι κάνει την παρουσίαση ακόμα πιο εμφανισιακή.

SOUND/VOICE ACTING

Στον τομέα του ήχου, το παιχνίδι είχε αρκετά καλή δουλειά, καθώς τα όπλα, χαρακτήρες, μουσική και γενικά το mixing αλλά και το positioning ήταν αρκετά καλά. Το παιχνίδι παίχτηκε σε surround αλλά και με speakers και earbuds, και όλα έδωσαν καλή εμπειρία.

Από την ενεργητική Harley Quinn, στον ενοχλητικό αλλά αστείο Captain Boomerang, το voice acting ήταν επιτυχημένο από όλες τις απόψεις. Ο κάθε χαρακτήρας είχε την δική του μοναδική φωνή, συναίσθημα και τρόπο έκφρασης με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην νιώθει μονότονο.

Να σημειωθεί πως αυτό το παιχνίδι ήταν ένα από τα τελευταία έργα που δάνεισε την φωνή του ο Kevin Conroy, ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στην ιστορία του Batman στα media. Από την εμφάνιση του στο Batman: The Animated Series και ακόμα στα παιχνίδια της σειράς Arkham, έκανε ξανά την εμφάνιση του σε αυτό το παιχνίδι και ο ρόλος του ήταν εξαιρετικός. Θα αφήσω την προσωπική μου άποψη εδώ και θα εκφράσω ότι θα μου λείψει πολύ, αφού για εμένα ήταν και θα είναι πάντα η φωνή του Batman, σε ευχαριστούμε για τις αμέτρητες ώρες χαράς που μας έδωσες με τα χρόνια.

SUMMARY

Θέλω πραγματικά να αγαπήσω αυτό το παιχνίδι, και πραγματικά για κάποια διαστήματα, αυτό ίσχυε, αλλά στο τέλος το σύνολο μου άφησε περίπλοκα συναισθήματα.

Το gameplay είναι πολύ καλό αλλά θα επαναλαμβάνεις αποστολές ξανά και ξανά.

Το story είχε καλές στιγμές αλλά κάποιες επιλογές αλλά και το γράψιμο μαζί με την εκτέλεση σε άφηναν με μία πικρή γεύση στο τέλος.

Και γενικά θα ήθελα να συνεχίζω να παίζω αυτό το παιχνίδι αλλά δεν βρίσκω και ιδιαίτερα πολλούς λόγους να επιστρέψω πίσω.

Αν αυτό ήταν ένα spinoff και ήταν άλλο παιχνίδι για mainline να το συγχωρήσω, αλλά όπως έχουν τα πράγματα δεν βρίσκω λόγο να παίξω κάτι από το DC Universe αφού τα πράγματα έμειναν σε μία μέτρια φάση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.