Eπιστροφή λοιπόν στον κόσμο του Immortals Fenyx Rising με μία ολοκαίνουργια ιστορία, φτιαγμένη και ”ζωγραφισμένη” σε έναν ολοκαίνουργιο κόσμο, ο οποίος διαφέρει και απέχει πολύ, όσον αφορά την δομή σε σχέση τόσο με το βασικό μας παιχνίδι, όσο και με το πρώτο DLC, ‘‘A New God”, το οποίο κυκλοφόρησε λίγο καιρό πριν.
Η Ubisoft, με το Myths of the Eastern Realm, θέλει να ξεφύγει τελείως από την Ελληνική μυθολογία και ότι είδαμε μέχρι τώρα. Μέσω του νέου DLC, θέλει να ασχοληθεί με μία εντελώς διαφορετική κουλτούρα, μελετώντας την Κινέζικη μυθολογία.
Αρχικά να πούμε πως το DLC δεν αποτέλεσε δημιουργία της Ubisoft Quebec, η οποία ανέπτυξε το βασικό παιχνίδι αλλά από την ομάδα της Ubisoft Chengdu. Aυτό φυσικά είναι μια πολύ όμορφη αλλαγή, μιας και αναλαμβάνοντας διαφορετική ομάδα έστω και ένα DLC, μπορεί να δώσει νέο αέρα και ιδέες στο παιχνίδι.
Ο νέος μας ήρωας ονομάζεται Ku. Στην εισαγωγή βλέπουμε πως ο ήρωας μας βρέθηκε να έχει χάσει τις αισθήσεις του και ξυπνώντας να βλέπει πως το χάος απειλεί να διαταράξει την ισορροπία του Ουρανού και της Γης μέσω μίας μυστηριώδους δύναμης, η οποία έχει ισοπεδώσει τους περισσότερους από τους Θεούς του κόσμου.
Το βουνό Bu Zhou, υπέστη μία έκρηξη και προκάλεσε την εμφάνιση του Scar, μιας αρχέγονης ισχυρής δύναμης που μετατρέπει τον κόσμο σε χάος. Η όλη λογική ως προς την βασική θεματική της ιστορίας, είναι σχεδόν ίδιο με το βασικό παιχνίδι. Τα δύο νέα νησιά που γνωρίζουμε και στην ουσία δημιουργούν το Mortal Lands, είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το βασικό παιχνίδι μιας και όπως είπαμε είναι άκρως επηρεασμένα από την Κινέζικη μυθολογία.
Θα δείτε πιο ζωντανά χρώματα πιο θερμά και πολύχρωμα σκηνικά τα οποία θα σας φέρουν πιο κοντά στην Ασιάτικη κουλτούρα.
Περνώντας στο gameplay αυτό καθ’ αυτό… Εδώ τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζουν μιας και δεν είδα κάτι νέο. Και εδώ έχουμε μία λούπα ίδιων πραγμάτων σε σχέση με το βασικό παιχνίδι και το A New God. Η λούπα του του λύνω νέα Puzzles, τσεκάρω τα εικονίδια-αποστολές για το επόμενο σχεδόν ίδιο puzzle ώστε παράλληλα να προχωρήσω την ιστορία καταντάει αρκετά κουραστικό, μονότονο και προβλέψιμο.
Μία νέα ιδιότητα που προστίθεται στο παιχνίδι είναι το Glide ability σε συνδυασμό με grappling, που στην ουσία σας επιτρέπει να αρπάξετε τους εχθρούς και να τους φέρεται κοντά σας και φυσικά να τους εξολοθρεύσετε είναι ένα νέο στοιχείο το οποίο μπορώ να πω πως μου άρεσε.
Το κακό εδώ είναι πως ο Ku λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί ο Fenyx. Όντας ένας Κινέζος ήρωας θα ήθελα κάτι διαφορετικό, τόσο στο οπλοστάσιό του και τα physics της κίνησης του, και δε στην μάχη. Πλέον το Ares Wrath και Heracles Strenght μετονομάζεται σε Blades of Huang Di και Pengu’s Strenght αντίστοιχα.
Μέχρι και εδώ, δεν έγινε κάτι έξυπνο ώστε να κρυφτεί το γεγονός ότι απλά άλλαξε η ονομασία δύο ίδιων και απαράλλαχτων abilities.
Όσον αφορά τους εχθρούς υπάρχει μία νέα ποικιλία ως προς τον σχεδιασμό τους αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα βρείτε τον νέο εχθρό ο οποίος θα αποτελέσει τεράστια πρόκληση. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις και αυτές μετρημένες στα δάχτυλα τους ενός χεριού, θα έρθετε αντιμέτωποι με μερικά Bosses που ίσως σας βάλουν σε εγρήγορση και σας προκαλέσουν να τα ”ρίξετε” με τον ήρωα μας.
H κλίμακα του Myths of the Eastern Realm είναι αρκετά μικρή πράγμα το οποίο αυτόματα σημαίνει ότι και το runtime είναι γρηγορότερο άρα και η ανάπτυξη του χαρακτήρα, πράγμα το οποίο βοηθά αρκετά στην αποφυγή της αίσθησης ότι όλα είναι πάνω κάτω οικεία.
Ξεκινάς έχοντας το μεγαλύτερο μέρος του moveset σου ξεκλείδωτο αλλά πρέπει να ξανακτίσεις το health σου και το stamina σου, βρίσκοντας εντός του κόσμου Xi Rang και Sky Agate. Τα αντίστοιχα δηλαδή Ambrosia και Light Bolts of Zeus.
Aυτός ο πιο γρήγορος ρυθμός που εξελίσσονται τα πράγματα να σας επιτρέπει να μπείτε στην δράση πιο γρήγορα. Έτσι, μπορούμε να εξερευνήσουμε τον κόσμο στο μεγαλύτερο δυνατό σύνολό του, χωρίς να σκεφτόμαστε για το εάν θα πρέπει να ξεκλειδώσω μία νέα ικανότητα ή να λύσουμε ένα παζλ για παράδειγμα.
Παράλληλα όμως αυτό το πιο γρήγορο ”pacing” σημαίνει αυτόματα και πως η ιστορία δεν ξεδιπλώνετε όπως ιδανικά θα μπορούσε να γίνει, χάνοντας αρκετό έδαφος. Γενικά η ιστορία, χωλαίνει και μπάζει από παντού ακολουθώντας όπως είπαμε και πιο πάνω, τις ίδιες κατευθύνεις του βασικού παιχνιδιού.
Εν κατακλείδι, το Myths of the Eastern Realm, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως μία απλή προσθήκη στο βασικό παιχνίδι με λίγο διαφορετικό εικαστικό για να δώσει την ψευδή αίσθηση του νέου. Πανέμορφο το νέο αυτό Ασιάτικο σκηνικό στα πλαίσια της Κινέζικης μυθολογίας αλλά μέχρι εκεί.
Λάμπει δια της απουσίας του, η έμπνευση τόσο σε Puzzles και γρίφους, όσο και σε μία νέα ιστορία με νέα θεματική. Θεωρώ πως αυτά τα DLCs δίνονται ώστε να σου προσφέρουν μία νέα εμπειρία, όχι το ίδιο ξαναζεσταμένο φαγητό.
Για τους σκληροπυρηνικούς λάτρεις του παιχνιδιού το προτείνω μεν, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι θα παίξουν αυτό που αγάπησαν στο βασικό παιχνίδι με δύo-τρεις άκρως επιφανειακές αλλαγές.
Eυχαριστούμε την G3 Great Games και την Ubisoft για την παραχώρηση του DLC ώστε να επιτευχθεί το Review.