NBA 2K23 Review | Σταθερά στην κορυφή

497

Αναμφίβολα η σειρά NBA 2K μονοπωλεί το ενδιαφέρον στον κόσμο των αθλητικών video-games εδώ και χρόνια. Σε αντίθεση, με παιχνίδια όπως το FIFA, δεν έχει να ανταγωνιστεί κανένα παιχνίδι του ίδιου είδους, το οποίο βέβαια, είναι και κακό είναι και καλό. Τελευταία φορά που η 2K Sports είδε κάποιον να την κοιτάει από απέναντι, ήταν τον Σεπτέμβριο του 2018 με το NBA Live 19 δια χειρός ΕΑ. Όμως καμία τύχη για την τελευταία…

Αυτό λοιπόν που καλούμαστε στη συγκεκριμένη περίπτωση να απαντήσουμε, δεν είναι εάν το φετινό NBA 2K παιχνίδι είναι καλύτερο από κάποιο άλλο (πράγμα το οποίο έχουμε να κάνουμε κάμποσα χρόνια όπως προαναφέραμε) αλλά να δούμε τι παραπάνω προσφέρει. Αξίζει να επενδύσει κάποιος ξανά; Αξίζει κάποιος που πλήρωσε για να αγοράσει το NBA 2K22 να δαπανήσει χρήματα και για τον φετινό τίτλο;

Η Visual Concepts ανέλαβε ως είθισται την ανάπτυξη τίτλου. Αν και το franchise με τις τελευταίες του κυκλοφορίες συζητήθηκε περισσότερο για τα microtransactions και όχι τόσο για θεμελιώδης αλλαγές στο παιχνίδι αυτό καθ’ αυτό, οι φετινές προσθήκες και οι ουσιαστικές αλλαγές, έρχονται ευτυχώς να επισκιάσουν όλα τα παρείσακτα κακώς κείμενα, τα οποία μεν υπάρχουν, αλλά πιο διακριτικά και σε μικρότερη κλίμακα.

Τα mechanics του gameplay ακολουθούν κατά κύριο λόγο το σταθερό και επιτυχημένο σχέδιο των τελευταίων τίτλων, αλλά φέτος εισάγονται updates, με ένα από τα πιο αξιοσημείωτα τα ανανεωμένα shot meters, και τα stamina bars.

Ο νέος μετρητής σουτ και βολής αφήνει λίγα περιθώρια για σφάλμα, καθιστώντας τον παράλληλα όμως και πιο απαιτητικό. Στην αρχή φαντάζει δύσκολο να βρεις την χρυσή τομή του σουτ, όμως εφόσον εξασκηθείς μαζί του, είναι πραγματικά μία ευχάριστη εμπειρία. Σε προηγούμενος τίτλους μπορούσες να κάνεις σουτ ακόμα και εάν το timing σου δεν ήταν τέλειο, αλλά στο NBA 2K23 η επιτυχία και η επίτευξη πόντων, απαιτεί στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων, μία σχεδόν τέλεια εκτέλεση.

Όσον αφορά το σύστημα αντοχής (stamina) έχουμε και εδώ αλλαγές, με την Visual Concepts να εισάγει τρεις μπάρες αδρεναλίνης. Τόσο το σπριντ όσο και η χρήση εκρηκτικών κινήσεων ή ντριμπλών εξαντλούν την αντοχή και τις μπάρες αδρεναλίνης.

Αυτό φυσικά βοηθά αρκετά στο multiplayer, καθώς αποτρέπει τους παίκτες από την υπερβολική ντρίμπλα και ενθαρρύνει το ομαδικό παιχνίδι. Αυτές οι αλλαγές, αν και είναι αρχικά δύσκολο να μεταλαμπαδευτούν και να εισχωρήσουν στο gameplay του παίκτη, κάνουν τον τίτλο να αισθάνεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πραγματικό άθλημα, κάτι που βοηθά το franchise και το προχωρά στο επόμενο level.

Προχωρώντας, δε θα μπορούσα να μη σταθώ στην επιστροφή των αγαπημένων Jordan Challenges, μέσω των οποίων μπορούμε να ξαναζήσουμε εμβληματικές στιγμές από την καριέρα του Michael Jordan, καθώς και το MyNBA Eras.

Στο πρώτο, θα βρούμε διάφορες προκλήσεις όπως το ”The Shot” και το ”The Flu Game”.

Στο MyNBA Eras, αντί να ζήσουμε ξανά την ιστορία, έχουμε την δυνατότητα να την ξαναγράψουμε, διαλέγοντας ανάμεσα σε τέσσερις περιόδους από το NBA, καθεμία με τους δικούς της διαφορετικούς κανόνες και ρόστερ. Αυτά είναι τα The Modern Era, The Kobe Era το οποίο ήταν το αγαπημένο μου, ως μέγας fan του ”Βlack Mamba”, αλλά και άλλων αστέρων που λάτρεψα, όπως τον Carmelo Antony, Chris Bosh, Dwayne Wade και άλλους.

Φυσικά, έχουμε το The Jordan Era, στο οποίο μιλήσαμε πιο πάνω, και τέλος το The Magic vs Bird Era, το οποίο μας κάνει να ξαναζήσουμε το έτος 1983 και έπειτα, με εμβληματικές περιόδους όπως την ομάδα φωτιά των ”7 Seconds of Less”. Ένα πραγματικά εξαιρετικό Mode στο παιχνίδι.

Εννοείται πως το αγαπημένο ”MyCareer” είναι εδώ και συνεχίζει να παραμένει το mode- πυλώνας, στο παιχνίδι. Αυτό που παρατήρησα φέτος, είναι πως υπάρχουν αρκετές ελλείψεις στον τομέα των επιλογών, δίνοντας μου την εντύπωση πως δεν ορίζω εγώ το μέλλον του παίκτη μου, αλλά ακολουθώ ένα σχεδιασμένο και προκαθορισμένο μονοπάτι. Μία αφήγηση η οποία δεν αλλάζει.

Από την μία αυτό, αλλά από την άλλη έχουμε ένα τεράστιο σε ποικιλία υλικό για το mode. Οι μεγαλύτερες αλλαγές στο MyCareer έχουν να κάνουν με το The City, όπου εκεί βρίσκετε σχεδόν όλες τις δραστηριότητές σας. Ναι, εδώ η Visual Concepts προσδίδει ξεκάθαρα RPG στοιχεία με την διατήρηση  του συστήματος αναζήτησης και την προσθήκη του The Arena όπου όλα τα events του MyCareer είναι πλήρως ενσωματωμένα.

Η συμπερίληψη και των δύο χαρακτηριστικών, προσφέρει στους παίκτες μια πλήρως καθηλωτική εμπειρία και τα γεγονότα της ημέρας του παιχνιδιού, όπως οι συνεντεύξεις τύπου και τα shootaround πριν από το παιχνίδι, κάνουν αυτό το mode, να μοιάζει ακόμα περισσότερο με την καριέρα ενός παίκτη του NBA.

To The Neighborhood για ακόμη μία φορά είναι μία γεμάτη ”παιδική χαρά” και πλήρης από δραστηριότητες και διάφορες άλλες επιλογές, όπως αγορά εξοπλισμού, ρούχων και άλλων πολλών.

Οι παίκτες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στο Jordan Challenge σε όλη την περιοχή, για να μην αναφέρουμε τους πολλαπλούς διαδικτυακούς ανταγωνιστικούς αγώνες που βρίσκονται μέσα και γύρω από αυτό.

Το μέγεθος της πόλης σε 2K23 έχει επίσης μειωθεί και με τη συμπερίληψη του fast travel με χρήση του μετρό, κάνει την διέλευση πολύ πιο εύκολη και γρήγορη, από ό,τι στo περσινό παιχνίδι.

Συνεχίζουμε με το MyTeam (ή αλλιώς το Ultimate Team του NBA 2K), το οποίο περιλαμβάνει πολλούς competitive διαγωνισμούς, οι οποίοι μπορούν να παιχτούν σε single player αλλά και multiplayer. Αντί να σας αφήνει να επιλέξετε τον βασικό σας πρωταγωνιστή, η φετινή έκδοση, σας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε πρώτα τους βασικούς, σε έναν αγώνα Triple Threat (3v3) ενάντια στην A.I. πριν μπείτε στη διαδικασία επιλογής.

Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες θεματικές προκλήσεις και διαγωνισμοί όπου μπορείτε να κερδίσετε ανταμοιβές για να ενισχύσετε την ομάδα σας. Αν προτιμάτε την περιστασιακή εμπειρία των 2K, το MyTeam έχει πολλά να προσφέρει όσον αφορά τις offline λειτουργίες του για έναν παίκτη.

Όμως… τα microtransactions συνεχίζουν να είναι γεγονός. Το να μαζέψετε πόντους και μάρκες MyTeam, είναι μια επιλογή για όσους δε θέλουν να ξοδέψουν κανονικά χρήματα, πέρα ​​από την ομολογουμένως premium τιμή του παιχνιδιού, αλλά αν δεν είστε απίστευτα υπομονετικοί, το να ξοδέψετε πραγματικά χρήματα για να αγοράσετε πακέτα είναι ο ευκολότερος τρόπος, για να αποκτήσετε μια καλή, ανταγωνιστική ομάδα. Με λίγα λόγια και το ”grind” που πρέπει να ρίξετε, δεν είναι σίγουρο πως θα σας επιφέρει τα αποτελέσματα που ενδεχομένως θέλετε.

Φέτος ειδικά το μάζεμα νομισμάτων (VC) είναι πολύ δύσκολο, καθώς οι αγώνες τόσο στο MyCareer όσο και MyTeam ανταμείβουν με τραγικά ελάχιστο VC, και χρειάζεται πραγματικά αρκετές ώρες ενασχόλησης ώστε να φτάσετε όχι σε ένα τρομερά καλό, αλλά σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Και αυτό βασικά είναι για ακόμη μία φορά, το μεγάλο μου παράπονο από το παιχνίδι.

Απαιτεί πραγματικά άπειρες ώρες ώστε όχι να φτάσεις υψηλό επίπεδο στο MyCareer ή το MyTeam, αλλά να δημιουργήσεις ένα απλά αξιοπρεπές σύνολο ή έναν τίμιο παίκτη.

Όσον αφορά τώρα τον οπτικό τομέα τα γραφικά, για ακόμη μία φορά είναι εξαίσια. Απίστευτα animations, απίστευτα πρόσωπα και μοντέλα παικτών και γενικά μία πανέμορφη εμπειρία όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε το franchise.

Εν τέλει…

Το παιχνίδι πονάει ξανά από την ισχυρή δόση των microtransactions, αλλά από την άλλη αυτό το κακό επισκιάζεται από τις όμορφες και ουσιαστικές αλλαγές στο gameplay, παρέα με τα εξαιρετικά modes. Είναι μία άξια συνέχεια για το μπασκετικό franchise, το οποίο κυκλοφορία με την κυκλοφορία δείχνει πως μπορεί να προσφέρει όλο και περισσότερο την όσο πιο κοντά στο αληθινό μπάσκετ, εμπειρία.

Καλό όμως θα ήταν να αναθεωρήσουν την συνταγή των microtransactions και το άπειρο grind που πρέπει να παράξουν οι παίκτες ώστε να χτίσουν μία ομάδα ή έναν παίκτη στα αντίστοιχα modes.

Ευχαριστούμε ξανά την G3 Great Games γι αυτή την παραχώρηση του κωδικού για αυτό το review.

Βρείτε το NBA 2K23 στην καλύτερη τιμή της αγοράς πατώντας ΕΔΩ.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Gameplay
9
Γραφικά
9
Ηχητικός Τομέας
7
Ψυχαγωγία
8
Αντοχή στον Χρόνο
7
Προηγούμενο άρθροBREAKING: Το διαδίκτυο παραμιλά – Δεκάδες leaks σε βίντεο και εικόνες από την Pre-Alpha έκδοση του GTA 6!!!
Επόμενο άρθροΤο τεράστιο Leak του GTA 6 είναι αληθινό – Οι πρώτες κινήσεις της Rockstar Games
George Nterilas
Παρών στην οικογένεια από το 2015... Σε άλλα νέα, αγαπώ Rockstar και Max Payne. Που και που παίζει και κανά FIFA. _Εditor in Chief_.
nba-2k23-review-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%85%cf%86%ce%aeΤο NBA 2K23 κάνει ουσιαστικά βήματα μπροστά και οι αλλαγές που φέρνει θα ενθουσιάσουν τους πιστούς ακόλουθους τους franchise και σίγουρα θα σαγηνέψουν τους νεοεισερχόμενους παίκτες. Μελανό σημείο για ακόμη μία φορά τα microtransactions, τα οποία δε λένε να φύγουν ή τουλάχιστον να αναπροσαρμοστούν σε ένα πιο φιλικό για τον παίκτη πλαίσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.