The Last of Us Part 2 Remastered | Review

92

Έφτασε λοιπόν η στιγμή να παίξουμε το Remaster ενός από τα αγαπημένα μου παιχνίδια, το The Last of Us Part 2.

Αν και αυτό το remaster έφτασε λίγο γρήγορα σχετικά με την κυκλοφορία του original edition το 2020. Το λέω αυτό επειδή του παιχνίδι ήταν ήδη ένα αξιοθαύμαστο κατόρθωμα της Naughty Dog στο PS4, δεν ξέρω τι είδους μαγικά κάνανε, αλλά κατάφεραν να μην μας αφήσουν περιθώριο για ιδιαίτερη βελτίωση.

Σε αυτό το πακέτο λοιπόν μας έχουν αφήσει κάποιες επιπρόσθετες εκπλήξεις, γι’ αυτό πάμε να δούμε παρακάτω αν το remaster αξίζει την επιστροφή μας στον κόσμο του.

STORY

Δεν έχω και ιδιαίτερα πολλά πράγματα να πω για την ιστορία αφού έχει μείνει η ίδια, ότι ξέρατε και παίξατε πριν θα το συναντήσετε και εδώ. Μιλώντας για την ιστορία, είτε σου άρεσε το παιχνίδι ή δεν σου άρεσε αν κρίνω από της κριτικές που είχε γενικά, εμένα μου άρεσε αρκετά επειδή ήταν κάτι νέο, και να σας εξηγήσω γιατί.

Σε αυτό το παιχνίδι δεν ξέρεις τι να περιμένεις, ούτε τι θα γίνει στο μέλλον, ούτε ποιος θα τα καταφέρει να επιζήσει αλλά και ούτε για το τι είναι σωστό πλέον.

Το Last of Us μας δείχνει ένα γκρίζο κόσμο, ένα που δεν μπορεί κάποιος να είναι ευχαριστημένος και να έχουμε ήρωες με την παραδοσιακή έννοια.

Θα παρθούν δύσκολες αποφάσεις, και πολλές φορές δεν σημαίνει ότι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι, αλλά εδώ μιλάμε για επιβίωση άρα βλέπουμε και ακολουθούμε κόσμο που θα κάνει τα πάντα να προστατευτεί και να προστατέψει ότι θεωρεί σημαντικό.

Γι’ αυτούς τους λόγους η ιστορία του για εμένα προσωπικά είναι από της καλύτερες που έπαιξα και έζησα στο gaming.

Δεν θα πω άλλα, δοκιμάστε το αν παίξατε το πρώτο ή είδατε την σειρά, αξίζει τον χρόνο σας.

GAMEPLAY

Ούτε εδώ αλλάξαν πολύ τα πράγματα, όπως ξέρατε το gameplay του original, έτσι έμεινε και το remastered, δεν είναι πρόβλημα αυτό όμως αφού κατά την γνώμη μου και σε αυτόν τον τομέα το παιχνίδι ήταν άριστο.

Οι αλλαγές έγιναν σε νέα modes όπως το “No Return”, που είναι ένα mode παρόμοιο με roguelikes, το concept του είναι πως υπάρχουν κάποια τυχαία encounters με τυχαία modifiers σε τυχαία levels και στο τέλος όλων αυτόν των encounter αντιμετωπίζεις ένα αρχηγό. Κατά την διάρκεια αυτού του mode ξεκλειδώνεις νέα όπλα και gear να χρησιμοποιήσεις, αλλά το χάνεις όταν πεθάνεις και γίνονται reset όλα. Βέβαια, μπορείς να ξεκλειδώσεις και χαρακτήρες για να παίζεις σε αυτό το mode μέσω challenges, που αυτοί ξεκλειδώνονται μόνιμα. Εδώ μπορείτε να ευχαριστηθείτε το gameplay του παιχνιδιού χωρίς ιστορία στη μέση, έτσι ώστε αν θέλατε παραπάνω combat, θα το βρείτε εδώ μαζεμένο.

Σε αυτή την έκδοση θα βρείτε και κάποια Lost Levels, που αυτά είναι κάποια στάδια που κοπήκαν από το παιχνίδι και το καθένα βρίσκεται σε διαφορετικές φάσεις ολοκλήρωσης. Κοπήκαν πριν προλάβουν να τελειώσουν αλλά είναι ενδιαφέρον και υπάρχει και developer commentary που μας βοηθά να δούμε τις σκέψεις και την διαδικασία δημιουργίας των developer για το παιχνίδι.

Ακόμα ένα mode που είδαμε στο νέο αυτό release είναι και το speedrun mode, που όπως το όνομα υποστηρίζει, είναι ένας τρόπος την κοινότητα του speedrunning να βαθμολογήσει τις επιδώσεις του.

Στο παιχνίδι υπάρχει και το Guitar Mode που μπορούμε να παίξουμε κιθάρα με τον Dualsense(ναι καλά διαβάσατε) με διάφορες unlockable κιθάρες και εφέ. Δεν ήταν κάτι που ήταν και πρώτο στη λίστα μας, αλλά γιατί όχι!

Μίας και αναφέραμε τον Dualsense, εννοείτε πώς αποκτήσαμε και support για τα features του, σαν καλύτερα haptics, adaptive triggers.

Δείτε εδώ το trailer με όλα τα νέα features:

GRAPHICS

Υπέροχα, τέλεια, δεν μπορώ να σταματήσω να το θαυμάζω.

Πέρα όμως από την πλάκα, δεν υπήρχαν και πολλά να κάνουν με τα γραφικά, το PS5 είχε ήδη ένα update για το PS4 version. Αυτό το version αυξάνει το resolution σε 4K και μας αυξάνει ταυτόχρονα textures και view distance.

Γενικά δεν θα προσέξετε πολλές αλλαγές αν δεν τις ψάχνετε, απλά αυτό σας δείχνει πόσο σωστά έγινε η δουλειά την πρώτη φορά σε αυτόν τον τομέα.

Στο PS5 υπάρχουν τα Performance και Fidelity Modes που το πρώτο έχει χαμηλότερο resolution upscaled σε 4K ή 2Κ ανάλογα με την οθόνη σας, και το Fidelity είναι Native 4K. Εάν έχετε 120Hz οθόνη, τότε χρησιμοποιεί unlocked framerate και το VRR.

SUMMARY

Κοιτάξτε, το παιχνίδι είναι καθαρά ένα μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορούσατε να κάνετε αν έχετε κονσόλα Playstation, το θέμα τώρα είναι αν αξίζει η αναβάθμιση.

Θα έλεγα πώς αν το αγοράσατε για PS4 και θα δώσετε την τιμή των 10 ευρώ για αναβάθμιση στο PS5, τότε αξίζει, βέβαια αν θέλετε κυρίως να παίξετε το No Return και να δείτε όλα τα unlockables. Αν δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να ξαναζήσετε το παιχνίδι, ή το combat δεν σας άρεσε αρκετά να παίξετε το No Return, τότε δεν θα έλεγα πως αξίζει να το αγοράσετε.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να το αγοράσετε το PS5 version κατευθείαν, και ειδικά αν δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία να το παίξετε γενικά το Last of Us Part 2 τότε σταματήστε να διαβάζετε αυτό το review και κάνετε την χάρη στον εαυτό σας να το πάρετε.

Το παιχνίδι παραχωρήθηκε από την Sony PlayStation Cyprus για τις ανάγκες του Review.

 

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
10
Gameplay
10
Ηχητικός Τομέας
10
Ψυχαγωγία
10
Αντοχή στο Χρόνο
10
Προηγούμενο άρθροΗ ”μαμά” εταιρία της Rockstar Games, Take-Two Interactive, τα βάζει με την Remedy Games για το νέο της λογότυπο ”R”
Επόμενο άρθροΤο Until Dawn γίνεται ταινία με σκηνοθέτη τον David F. Sandberg του Lights Out!
the-last-of-us-part-2-remastered-review-cyprusgamerΤο Last of Us Part 2 Remastered είναι μία άξια προσθήκη στη συλλογή σας, αν και δεν φέρνει και πολλά νέα πράγματα στο παιχνίδι αλλά στην τιμή που προσφέρετε είναι πολύ ελκυστικό. Εάν δεν παίξατε ακόμα το original στο PS4 τότε τρέξτε να το αγοράσετε, εάν όμως θα κάνετε upgrade ίσως οι νέες προσθήκες να μην είναι αρκετές για να ξαναγυρίσετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.