F1 2020 Review

0
2225

Ανάβουν τα κόκκινα φώτα ! Σβήνουν ! Η δράση ξεκινά…Αν σου αρέσει να πιέζεις τον εαυτό σου και το όχημα στα όρια και είσαι λάτρης της ωμής ταχύτητας , το πλέον καθιερωμένο παιχνίδι της F1 2020 επιστρέφει με νέα μονοθέσια, πίστες και οδηγούς . Η διαρκής εξέλιξη του παιχνιδιού μέσα από τα χρόνια σου προσφέρει για πρώτη φορά την ευκαιρία να ζήσεις την εμπειρία ενός οδηγού που ταυτόχρονα είναι και ο ιδιοκτήτης της δικής του ομάδας ενώ τα classic αυτοκίνητα σε ταξιδεύουν στα ένδοξα χρόνια των περασμένων δεκαετιών (80s, 90s, 00s) δίνοντάς σου μια γεύση του παλιού αλλά εξίσου συναρπαστικού κόσμου της F1! Πιλοτάρει τη φόρμουλα του CyprusGamer ο Μιχάλης Μεσημέρης!

ΙΣΤΟΡΙΑ

Στο F1 2020 στοχεύεις πάντα να δεις πρώτος την καρό σημαία, δηλαδή να πάρεις την νίκη , και να ανέβεις στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου. Βέβαια, οι στόχοι κάθε φορά διαφοροποιούνται από την δυναμικότητα της ομάδας και του αυτοκινήτου. Ακόμη, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η σωστή στρατηγική και πολλές φορές και η τύχη. Όσον αφορά τις οδηγικές σου ικανότητες μην έχεις κανένα ενδοιασμό καθώς μπορείς να προσαρμόσεις τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού στην δυναμικότητα που σου ταιριάζει για να ζήσεις την εμπειρία του Racing  στον μέγιστο βαθμό (διάλεξε την δυναμικότητα των αντιπάλων, την αυστηρότητα των αγωνοδικών, το απρόσμενο των καιρικών συνθηκών, κ.α).

Το F1 2020 σου δίνει την ευκαιρία να ακολουθήσεις δύο διαφορετικούς δρόμους (career). Από τη μία ως ένας επαγγελματίας οδηγός αγώνων και από την άλλη ως ένας ιδιοκτήτης μιας εντελώς νέας ομάδας που κτίζεται από την αρχή.

Ξεκίνα ως ένας άγνωστος οδηγός στοχεύοντας να κατακτήσεις την κορυφή στο γρηγορότερο πρωτάθλημα του κόσμου. Αντιμετώπισε τις δυσκολίες και τις  προκλήσεις ξεκινώντας από τη F2 (την υποδεέστερη κατηγορία της F1) επιλέγοντας μία ακαδημία νέων οδηγών κάτω από την επίβλεψη των κορυφαίων ομάδων του θεσμού. Προσπάθησε να τους εντυπωσιάσεις και να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου. Όσο καλύτερα αποτελέσματα φέρεις και όσο καλύτερο Reputation “κτίσεις”, τόσο καλύτερες μετέπειτα προσφορές από μεγαλύτερες ομάδες θα ρθουν. Αντίθετα, εάν αποτύχεις στο F2 θα δυσκολευτείς να βρεις θέση στην συνέχεια της καριέρας σου και η πρόκληση είναι να προσπαθήσεις περισσότερο. Προσάρμοσε εσύ την διάρκεια της πρώτης σου σεζόν στο F2 με 7 (short),  16 (medium)  ή 22 (full) αγώνες  επιλέγοντας  ανάλογα πρώτα εάν θέλεις να αποκτήσεις λίγη εμπειρία ή να μπεις αμέσως στα βαθιά με τους μεγάλους…

Η κορυφαία φετινή προσθήκη, πάντα κατά την γνώμη μου, είναι η καριέρα ενός ιδιοκτήτη οδηγού. Σε μια δεκάχρονη καριέρα-seasons, ζήσε από τα μάτια ενός ιδιοκτήτη μιας εντελώς νέας ομάδας στο θεσμό όλες τις συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει το άθλημα τόσο εντός όσο και εκτός του track. Θα καλεστείς να διαχειριστείς το οικονομικό κομμάτι και την εξέλιξη της ομάδας χωρίς να σταματήσεις ποτέ να βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι αφού είσαι και οδηγός! Ξεκίνα επιλέγοντας το όνομα, τα χρώματα και το έμβλημα της αρεσκείας σου.

Έπειτα, κλείσε συμφωνίες με σπόνσορες οι οποίοι θα έχουν διαφορετικές απαιτήσεις και θα προσφέρουν αναλόγως περισσότερα ή λιγότερα χρήματα. Με ένα χαμηλό budget στα αρχικά στάδια θα “αναγκαστείς”  να επιλέξεις που θα υπερέχει το μονοθέσιο (power advantage , aerodynamics, chassis). Με μια γερή βάση θα επιχειρήσεις αργότερα να τελειοποιήσεις το αυτοκίνητο σε όλους του τομείς. Στη συνέχεια διάλεξε συνοδηγό! Προφανώς θα αρκεστείς σε ένα χαμηλού κόστους ανερχόμενο ταλέντο έως ότου μία μέρα υπογράψουν στην ομάδα σου ακριβοπληρωμένοι παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Τις παραπάνω ρυθμίσεις θα μπορείς να τις διαφοροποιήσεις ή να τις αλλάξεις εντελώς οποιαδήποτε στιγμή αποφασίσεις. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η αγωνιστική χρονιά θα πρέπει συνεχώς να εξελίσσεις το αυτοκίνητο για να ανεβαίνεις σταδιακά επίπεδο. Επίσης θα παρευρίσκεσαι σε διάφορα interview για την εξέλιξη και την απόδοση της ομάδας σου. Να σημειωθεί ότι κάθε απάντησή σου θα επηρεάζει είτε θετικά είτε αρνητικά την φήμη της ομάδας σου και τις σχέσεις σου με τους σπόνσορες. Ακόμη, στο διάστημα που μεσολαβεί πριν από κάθε αγώνα , διοργάνωσε “events” διαφόρων ειδών όπως εκπαίδευση των οδηγών, βελτίωση της δυναμικότητας του κινητήρα κ.α. Αυτά τα events θα σε βοηθήσουν επιπλέον  να βελτιώσεις το profile της ομάδας σου. Όλα αυτά θα τα ξεχνάς από την στιγμή που θα κάθεσαι πίσω από το τιμόνι και η μόνη σου σκέψη θα είναι πως να κερδίσεις τους αντιπάλους σου. Ακολούθα το ένστικτό σου, πάρε τις σωστές αποφάσεις και γενικότερα ζήσε με τον τρόπο σου αυτή την εξαιρετική πτυχή του παιχνιδιού.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στο time trial. Διάλεξε όποια πίστα σου αρέσει, το αγαπημένο σου αυτοκίνητο και ξεκίνα να γράφεις γρήγορους γύρους τον ένα μετά τον άλλο. Από το car setup κτίσε το ιδανικό μονοθέσιο για σένα και δες μέχρι που μπορείς να φτάσεις. Έχεις την ευκαιρία να συγκρίνεις τους χρόνους σου με άλλους παίχτες ανά το παγκόσμιο ή και με τους φίλους σου (αν θες να σπάσεις κάποια ρεκόρ διάλεξε δυνατή ομάδα!).

Άκρως εντυπωσιακά  είναι τα classic cars , με τους διαφορετικούς  χρωματισμούς , τους απίστευτα δυνατούς κινητήρες και τα λογότυπα διάφορων εταιρειών. Τρέξε σε αγώνες time trials ή multiplayer. Όλα τα classic αυτοκίνητα είναι τα κορυφαία των εποχών τους καθώς τα οδηγούσαν τεράστιοι πρωταθλητές όπως η McLaren  MP4/5B του Ayrton Senna, η Ferrari F2004 του Michael Schumacher, η Red Bull Racing RB6 του Sebastian Vettel κ.α.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Το παιχνίδι σαφώς βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο κι αφού ο πήχης τοποθετείται πολύ ψηλά ένα εκ των ελάχιστων σημείων που το F1 2020 θα είχε περιθώρια βελτίωσης είναι τα γραφικά. Σαφώς είναι αρκετά αξιόλογα αλλά σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι της σειράς θα ανέμενε κανείς περισσότερη βελτίωση. Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι το παιχνίδι γίνεται open-world σιγά –σιγά με περισσότερες επιλογές και η έμφαση στα career modes να αφαίρεσε λίγη από την λάμψη των γραφικών.

Τα weather effects χρήζουν ιδιαίτερης μνείας, ειδικά ο βροχερός καιρός, με τις σταγόνες να κτυπούν το κράνος του οδηγού και τα προπορευόμενα οχήματα να αφήνουν spray νερού στο πέρασμά τους. Πολύ όμορφο είναι το τοπίο κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού κάποιοι αγώνες γίνονται υπό το φως του φεγγαριού και όχι του ήλιου (υπάρχουν και προβολείς φυσικά ). Οι πολλαπλές επιλογές κάμερας δεν θα αφήσουν κανένα παίχτη παραπονεμένο αφού υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις ποια ταιριάζει καλύτερα στο στυλ οδήγησής σου.

ΗΧΟΣ

Από την άλλη, όσο αφορά τον ήχο , ο χαρακτηριστικός θόρυβος του κινητήρα είναι αλάνθαστος και η ρεαλιστικότητά του φτάνει τα όρια της πραγματικότητας. Οι συνομιλίες με τους μηχανικούς είναι σαν πραγματικές και γενικότερα όλα τα sound effects του παιχνιδιού είναι σε πολύ ψηλά  επίπεδα. Θα ήταν ευχής έργων το παιχνίδι να μεταγλωτιζόταν σε περισσότερες γλώσσες συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εκτός από μία εξαιρετικό solo και offline εμπειρία , το παιχνίδι χαρακτηρίζεται και από online multiplayer επιλογές . Παίξε με τους φίλους σου σε ειδικά διαμορφωμένα πρωταθλήματα και  weekly events . Επέλεξε να διαγωνιστείς σε απλούς αγώνες είτε με παίχτες του επιπέδου σου είτε με τυχαία επιλογή παιχτών ανεξαρτήτου επιπέδου και εμπειρίας προσπαθώντας μόνο με τις οδηγικές σου ικανότητες να τους κερδίσεις. Συμπληρωματικά μάθε τα νέα της F1 από το F1 Ε-Sports τόσο όσο αφορά το παιχνίδι όσο και τα τελευταία νέα του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Σε γενικές γραμμές το F1 2020 θα σε συναρπάσει καθώς είναι ένα διασκεδαστικό και δουλεμένο παιχνίδι. Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι κατάλληλος για ένα arcade racing game με απλό χειρισμό που δεν θα δυσκολέψει κανένα αρχάριο , ταυτόχρονα όμως δεν θα αφήσει παραπονεμένο κανένα έμπειρο racer.  Τέλος, το παιχνίδι προσφέρεται για πολλές ώρες racing που θα σε οδηγήσει και θα σε ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της F1.

Ευχαριστούμε την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του παιχνιδιού γι αυτό το review!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.