Life is Strange: True Colors Review

0
168

Το Life is Strange αποτελεί πλέον μία πολύ γνώριμη σειρά, η οποία ξεκίνησε πίσω στο 2015, και έξι χρόνια μετά συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Η συνταγή αυτή που προσπαθεί να δοκιμάζει φαίνεται πως έχει επιτυχία και την ευκολία να μπορεί να ανακαλύπτει νέες ιδέες, έχοντας ως κοινό παρανομαστή τις υπερδυνάμεις οι οποίες εστιάζουν σε εφήβους ή νέα παιδιά, με μία έντονη ομολογουμένως cinematic κατεύθυνση και στα όρια του adventure.

Το Life is Strange: True Colors, είναι το τέταρτο παιχνίδι Life is Strange μετά τα Life is Strange, το Prequel του πρώτου παιχνιδιού Life is Strange: Before The Storm και Life is Strange 2. Υπήρξε και το spin-off, εάν μπορούμε να το χαρκατηρίσουμε το The Awesome Adventures of Captain Spirit, το οποίο διαδραματίζεται στο σύμπαν του franchise όμως δεν μπορούμε να το μετρήσουμε ως τίτλο από μόνο του.

Το παιχνίδι ανέλαβε να αναπτύξει η Deck Nine, η οποία είχε αναλάβει και το εξαιρετικό prequel του πρώτου παιχνιδιού Life is Strange: Before The Storm. Φαίνεται πως θα είναι αυτή η οποία θα αναλάβει από εδώ και πέρα να κουβαλήσει το ”φορτίο” του franchise μιας και η Dontnod Entertainment, θέλει να εξερευνήσει άλλα μονοπάτια.

Welcome to Haven Springs!

Η πρωταγωνίστρια μας είναι η Alex, μία νεαρή κοπέλα η οποία βίωσε ακραία σκηνικά έπειτα τον αφνίδιο θάνατο της μητέρας της. Έπειτα από αυτό το γεγονός το μοναδικό της στήριγμα ήταν ο μεγαλύτερος αδερφός της, Gabe. Τα παιδιά από ήδη μικρή ηλικία, βρισκόντουσαν στα ορφανοτροφεία μπλέκοντας σε μία ψυχοφθόρα για την ηλικία δε κατάσταση. Ο Gabe είχε κάποια μπλεξίματα με τις αρχές και έχασε για πολλά χρόνια επαφή με την αδερφή του, Alex η οποία μόνη έπρεπε να βαδίσει σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι.

Ο Gabe κατάφερε μετά από χρόνια να εντοπίσει την αδερφή του, και της ζήτησε να έρθει μαζί του, στο Haven Springs, μία μοναδική κωμόπολη κάπου στο Κολοράντο. Έναν μικρό παράδεισο, ο οποίος είναι πραγματικά βγαλμένος από ταινίες του Hollywood με τα πέρα για πέρα γραφικά τοπία, τις εξαίσιες κοιλάδες και τα χιονισμένα βουνά, τα γραφικά στενά στους δρόμους του και μία πιο χαρούμενη έκδοση εάν μπορεί να μου επιτραπεί, των χωριών του Red Dead Redemption 2, στο οποίο φέρνει εξαιρετικά πολύ. Όσοι το έχετε παίξει, θα καταλάβετε…

Η Alex καταφτάνει και ξαφνιασμένη σε πρώτη φάση, εισπράττει μία τεράστια αγάπη από τους κατοίκους, οι οποίοι φαίνεται πως ζουν σε τελείως χαλαρούς ρυθμούς και σε αυτό φυσικά βοηθά και η ίδια η πόλη. Η Alex εγκλιματίζεται πολύ γρήγορα και με το που δεν προλαβαίνει να μάθει την πόλη καταφέρνει και βρίσκει και δουλειά ως σερβιτόρα, στο τοπικό restaurant-pub, το οποίο έχει χαρτογραφηθεί εξαιρετικά!!!

Σε αυτό φυσικά βοήθησε και ο αδερφός της, ο οποίος είχε χτίσει καιρό πριν, το καλωσόρισμα  της, μιλώντας σε όλους τους κατοίκους της πόλης.

Το τραγικό γεγονός δεν αργεί να έρθει. Έπειτα από ένα περιστατικό, ο Gabe χάνει τη ζωή του και η Alex πρέπει να αντιμετωπίσει ακόμη μία δοκιμασία. Στόχος της να βρει, τι ακριβώς συνέβη στον αδερφό της.

True Colors; Όχι τόσο χαρούμενο όσο ακούγεται…

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω κάθε παιχνίδι, ασχολείται με ένα νεαρό άτομο, το οποίο έχει ένα είδος υπερδύναμης. Το ίδιο και η Alex, η οποία ”φορά” τη δύναμη της ενσυναίσθησης. Με πιο απλά λόγια, μπορεί να νιώσει ή να ακούσει τόσο τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων όπως και τις πιο βαθιές σκέψεις τους. Αυτό το χάρισμα μπορεί παράλληλα και μας χαρίζει μία νέα φόρμουλα στο gameplay και τη δομή του παιχνιδιού, δίνοντας παράλληλα μία ολόφρεσκη νότα στην αφήγηση της ιστορίας μας.

Και όλο αυτό έρχεται παράλληλα να δώσει ένα μεγαλύτερο βάθος και στους NPCs. Θα βρούμε χαρακτήρες πιο εσωστρεφείς, πιο δυναμικούς, πιο κοινωνικούς, πιο ευέξαπτους και σε συνδυασμό με τη δύναμη της Alex μπορούμε να εξερευνήσουμε σε τρομερά πιο βαθύ τομέα τη σχέση μας με αυτούς.

Gameplay

Το παιχνίδι σαν δομή δεν αλλάζει σε σχέση με τους προκατόχους του. Αποτελεί ένα κλασσικό adventure. Η διαφορά που είδα εδώ είναι αρχικά πως κάθε επιλογή που κάνεις μετράει πραγματικά πολύ στη συνέχεια της ιστορίας και το που εν τέλει θα καταλήξει.

Κλασσικά, αλληλεπιδράς με το περιβάλλον, αρκετοί διάλογοι με τα npcs όπως κάθε παιχνίδι της σειρά. Όμως εδώ η ποικιλία είναι πολύ μεγαλύτερη. Αρχικά να πω πως λάτρεψα τα minigames τα οποία υπάρχουν μέσα στο παιχνίδι, όπως το αγαπημένο και λατρεμένο ποδοσφαιράκι που παίζαμε μικροί και πολύ περισσότερα τα οποία θα σας αφήσω να ανακαλύψετε μόνοι. Θα το λατρέψετε!

Γενικά το παιχνίδι νοιώθει πιο γεμάτο, με περισσότερη ποικιλία σε όλους τους παραπάνω τομείς.

Οπτικός & Ηχητικός Τομέας

Μία ακόμη ειδοποιός διαφορά είναι η εμφανέστατη διαφορά στον οπτικό τομέα. Το παιχνίδι είναι πραγματικά πανέμορφο με εξαίσιο οπτικό τομέα.

Για πρώτη φορά, έχει γίνει motion capture και όχι με έτοιμα assets τόσο στην κίνηση των χαρακτήρων όσο και στα voice overs και το lipsync. Και αυτό αλλάζει πάρα πολύ την εικόνα του παιχνιδιού.

Το voice acting είναι πραγματικά αριστουργηματικό τόσο από την Erica Mori, η οποία είναι η πρωταγωνίστρια μας όπως και από όλους τους βασικούς χαρακτήρες που θα δούμε στο παιχνίδι. Πραγματικά, εξαίσιες ερμηνείες.

Δε θα μπορούσα να μη σταθώ στη μουσική. Το παιχνίδι όλο είναι μία μουσική για την ακρίβεια. Είναι ίσως ο τομέας που αγάπησα περισσότερο. Τα κομμάτια και τα soundtracks έχουν διαλεχτεί ένα προς ένας με χειρουργική ακρίβεια και αναπαράγονται ΠΑΝΤΑ στην πιο σωστή στιγμή, στο πιο σωστό mood. Έπιασα πάρα πολλές φορές να επισκέπτομαι το record store, και να κάθομαι στη χαρακτηριστική πολυθρόνα, να βάζω βινύλια στο pickup και απλά να ακούω μουσική… τι συναίσθημα!

Εν κατακλείδι μπορώ να πω πως το True Colors αποτελεί μακράν το καλύτερο Life is Strange για εμένα και οι λόγοι είναι πολλοί. Η εξαιρετική μουσική του, το εξαιρετικό acting το οποίο σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό παράγοντα, η μεγαλύτερη ποικιλία στο gameplay και ο εξαίσιος κόσμος του, σε μία πανέμορφη πόλη συνθέτουν ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Στα αρνητικά μπορώ να παραθέσω τη σχετικά μικρή διάρκεια του, η οποία βρίσκεται γύρω στις 10 ώρες ίσως και λίγο λιγότερο εάν πας αμέσως για την ιστορία και δεν κάνεις exploring (σας συστήνω να το κάνετε θα ανακαλύψετε πολύ όμορφα πράγματα, μην το βιαστείτε). Εκεί το παιχνίδι μπορεί να φτάσει και τις 15+. Δεδομένου αυτού θα περίμενα μία καλύτερη τιμή.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games για την παραχώρηση του παιχνιδιού ώστε να επιτευχθεί το Review.

Δείτε και τις πρώτες 2 ώρες του παιχνιδιού παρακάτω, σε σχετικό stream που κάναμε: 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.