Sackboy: A Big Adventure Review

1295

Ο Sackboy, ο εμβληματικός χαρακτήρας της σειράς Little Big Planet επέστρεψε και είναι έτοιμος να μας οδηγήσει σε ένα Big Adventure. Είδαμε το παιχνίδι τον Ιούνιο του 2020 όπου η Sony παρουσίασε το νέο Playstation 5 και τη σειρά παιχνιδιών που θα το συνόδευαν. Αρκετοί fans και μη του Little Big Planet ενθουσιάστηκαν με την ανακοίνωση του Sackboy. H μέρα επιτέλους έφτασε και είναι πράγματι μια υπέροχη προσθήκη στο αποκλειστικό line-up παιχνιδιών της Sony Playstation. Η Sumo Digital, το στούντιο πίσω από τα Little Big Planet παιχνίδια, δημιούργησε ένα 3D platform παιχνίδι με πανέμορφους κόσμους γεμάτους περιπέτεια και εξερεύνηση. Γράφει για το CyprusGamer ο Μιχάλης Ιωάννου.

Story

Ο Sackboy έχει σκοπό να αποτρέψει τον κακοποιό Vex, ο οποίος προσπαθεί να υποτάξει τους συμπολίτες και φίλους του Sackboy, να καταστρέψει τον αξιολάτρευτο κόσμο τους (to Craftworld) και να τον ξαναδημιουργήσει όπως το φαντάζεται ο ίδιος.

Για να σώσετε το Craftworld θα πρέπει να πηδήξτε, να κυλήσετε και να σκαρφαλώσετε σε διάφορα levels που βρίσκονται σε πέντε διαφορετικούς πλανήτες, προσπαθώντας παράλληλα να λύσετε puzzles και να βρείτε συλλεκτικά αντικείμενα κρυμμένα παντού.  

Gameplay

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, αυτό το παιχνίδι δεν είναι όπως τα προηγούμενα, δηλαδή side-on 2.5D platformer, αλλά είναι ένα 3D platformer με τη δυνατότητα του co-op (μέχρι τέσσερις παίκτες) και μοιάζει να είναι ένα μείγμα μεταξύ του Super Mario Odyssey και των διάσημων Lego παιχνιδιών. Είναι σαφώς ένα family friendly παιχνίδι που μπορείς να απολαύσεις μόνος, με φίλους αλλά και με όλη τη οικογένεια.

Για να καταφέρει να σταματήσει τον Vex, ο Sackboy θα πρέπει να περάσει τα διάφορα levels των πέντε διαφορετικών πλανητών χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από κινήσεις όπως punching και jumping καθώς και κάποιες power-up κινήσεις που ξεκλειδώνονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, σε ένα στάδιο χρησιμοποιείς ένα power-up εργαλείο, σαν boomerang, για να κόβεις κάκτους και σε άλλο στάδιο το ίδιο power-up εξελίσσεται σε teleportation tool για να σε μεταφέρει σε απροσπέλαστες περιοχές.

Με αυτό το τρόπο οι developers εξασφάλισαν πως το κάθε στάδιο είναι μοναδικό, ενδιαφέρον και μπορεί να επαναληφθεί καθώς επίσης να σας κάνει να θέλετε να δείτε τι σας επιφυλάσσει το επόμενο στάδιο.

Η ιστορία παρουσιάζει επίσης και υπέροχους support χαρακτήρες οι οποίοι προσθέτουν μια γοητεία στο σύμπαν τοu Little Big Planet και σίγουρα θα σας κάνουν να χαμογελάσετε με τις έξυπνες και αστείες συνομιλίες τους. 

Εκτός από τα main story levels, μπορείτε να ξεκλειδώσετε από το World Map και τα time-trial levels. Αυτά τα έξτρα levels είναι σύντομα αλλά αρκετά απαιτητικά καθώς θα κάνουν challenge την επιδεξιότητα σας και θα σας προσφέρουν ένα άλλο είδος διασκέδασης από τα πιο μεγάλα campaign levels.


Επίσης, υπάρχουν πολλά αντικείμενα και collectibles που μπορείτε να βρείτε σε κάθε κόσμο και ακριβώς  εδώ βρίσκεται η μεγάλη πρόκληση. Αν δεν κοιτάζετε συνεχώς σε κάθε γωνιά για μυστικές περιοχές, θα ολοκληρώσετε το παιχνίδι και θα υπάρχουν πολλά ακόμη για να ανακαλύψετε. Αν όμως αφιερώσετε αρκετό χρόνο σε κάθε level σίγουρα θα επιβραβευτείτε με secret areas, mini-games, challenges και διάφορα collectibles. 

Ένα άλλο μέρος των Collectibles είναι τα διάφορα outfits που προσφέρει το παιχνίδι. Όλα τα Little Big Planet παιχνίδια έχουν σαν παράδοση να μπορείτε να βρείτε αυτά τα outfits σπασμένα σε διάφορα parts. Όταν τα βρείτε όλα έχετε ένα ολοκληρωμένο σετ ενδυμασίας. Κάποια ακόμη μπορούν να αγοραστούν με καμπάνες (το συνάλλαγμα του παιχνιδιού) μέσω του καταστήματος ρούχων του Zom Zom. Πολλά από αυτά τα ρούχα φαίνονται εντυπωσιακά και σίγουρα αξίζει τον κόπο και χρόνο να τα ξεκλειδώσετε. Μπορείτε να συνδυάσετε και να ταιριάξετε τα αξεσουάρ για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική εμφάνιση.

Επίσης υπάρχουν και τα orbs, που είναι σκορπισμένα παντού, και ουσιαστικά είναι το κυριότερο collectible. Η εύρεση ενός πλήρους σετ σε κάθε στάδιο σας ανταμείβει με ένα αυτοκόλλητο, το οποίο μπαίνει σε ένα album και εναπόκειται σε εσάς πόσο θέλετε να το συμπληρώσετε. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί σαν έναν από τους δευτερεύοντες στόχους σας και αν  θέλετε το να κατακτήσετε το 100% της περιπέτειας θα πρέπει να επαναλάβετε τα στάδια πολλές φορές για να τα κάνετε master. 

Ένα μειονέκτημα του παιχνιδιού, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι η έλλειψη του online co-op, το οποίο μάλλον θα περιληφθεί μέσω update πριν από το τέλος του χρόνου. Δεν καταφέραμε να δοκιμάσουμε το couch co-op, αλλά το παιχνίδι υποστηρίζει μέχρι και τέσσερις παίκτες και περιλαμβάνει πολλαπλά levels που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά γύρω από το co-op play. Aν έχετε φίλους που τους αρέσουν τα platformer παιχνίδια ή αν έχετε αρκετά μεγάλη οικογένεια μπορείτε να το δοκιμάσετε μαζί.

Εικόνα 

Η πραγματική χαρά στο Sackboy προέρχεται από το υπέροχο art design του Craftworld μιας και όλα έχουν μια handcrafted πινελιά. Οι κόσμοι έχουν πολλά και ζωηρά χρώματα, κάτι που τους κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστούς. Αν και είναι platformer με theme τα crafts, δεν σημαίνει ότι τα γραφικά δεν είναι εντυπωσιακά, ειδικά πάνω στο PS5.

Ήχος

Η μουσική και τα soundtracks βοηθούν αρκετά την όλη εμπειρία του παιχνιδιού αφού το κάθε level προσφέρει ένα catchy upbeat tune που σίγουρα θα «κολλήσει» μέσα στο μυαλό σας. Μερικά από τα τραγούδια θα τα αναγνωρίσετε εύκολα αφού κάποια είναι βασισμένα πάνω σε pop hits (π.χ. uptown funk) ή κλασσικά κομμάτια. Προσωπικά, παρόλο που σπάνια δίνω σημασία στη μουσική κάποιου παιχνιδιού, αυτή την φορά εξεπλάγηκα και ανυπομονούσα να προχωρήσω στο επόμενο level για να ακούσω το επόμενο track.   

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

 

  • Πανέμορφα levels με πλούσια χρώματα, έξυπνα puzzles και χαριτωμένα designs.
  • Η εξαιρετική casual μουσική και τα γνωστά pop κομμάτια.
  • Καλό για όλη τη οικογένεια.
  • Προσβάσιμο για όλες τις ηλικίες και παίχτες.

 

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

 

  • Δεν έχει online co-op.
  • Κάποια από τα αρχικά στάδια είναι βαρετά και προβλέψιμα.
  • Οι κινήσεις του Sackboy είναι αργές.

 

ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Είτε είστε με φίλους, οικογένεια ή ακόμη και μόνοι σας, το «Sackboy: A Big Adventure» υπόσχεται άφθονη διασκέδαση. Η Sumo Digital, για ακόμη μια φορά κατάφερε να μας δείξει πόσο ξεχωριστή είναι αυτή η σειρά παιχνιδιών. Το Sackboy είναι κατάλληλο για όλους, είναι διασκεδαστικό και σίγουρα ιδιαίτερο. Χρειαζόμαστε περισσότερα παιχνίδια όπως αυτό, κάτι πιο casual για όλους.

Ευχαριστούμε την Sony PlayStation Cyprus για την παραχώρηση του παιχνιδιού, για αυτό το review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.