Atlas Fallen | Review

281

Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε νέα ιδέα παιχνιδιού εν καιρό πολλών remasters και remakes, το Atlas Fallen λοιπόν είναι ένα παράδειγμα ενός νέου και φρέσκου παιχνιδιού για την νέα γενιά κονσολών. Αυτό το παιχνίδι μετά από αρκετό καιρό αναμονής, ανυπομονησίας και ενθουσιασμού για κάτι νέο, κατέφθασε στην κονσόλα μας και επιτέλους το παίξαμε.

Δείτε λοιπόν το παρακάτω review για την γνώμη μας του Atlas Fallen.

STORY

Δυστυχώς, θα ξεκινήσω με το πιο αδύνατο κομμάτι του παιχνιδιού, η ιστορία του είναι αρκετά απλή. Δεν υπήρξε πολύ βάθος η σημαντικά γεγονότα που έγιναν κατά την διάρκεια της για να μου δώσουν κάτι να ενθουσιαστώ και να θέλω να συνεχίσω για χάρη της.

Είστε ένας “Unnamed”(ο οποίος δημιουργείτε από τον παίχτη μέσω character creation), ουσιαστικά ο πιο χαμηλόβαθμος πολίτης στο κόσμο του Atlas Fallen. Ο κόσμος κυβερνάται από ένα θεό, τον Thelos, και με τις δυνάμεις του έχει σκλαβώσει τον κόσμο στη θέληση του. Όλα αυτά αλλάζουν την μέρα που βρίσκετε ένα μαγικό Gauntlet με την δύναμη των θεών και την ικανότητα να μετατρέπει την άμμο ανάλογα με την θέληση του χρήστη.

Όλα αλλάζουν ξαφνικά αφού πλέον είσαστε η ελπίδα που έψαχνε ο κόσμος για να σωθεί από την τυραννία και τα τέρατα που τρομοκρατούν την χώρα.

Η ιστορία αν και είχε καλή βάση, δεν είχε αρκετό βάθος, δε βοήθησε πως δεν υπήρξαν αρκετά cutscenes ή πολύ ανάπτυξή κάποιων χαρακτήρων πέρα των side-stories ή voice-acted collectibles.

Το main-story θα σας πάρει περίπου 10 ώρες να το τελειώσετε. Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο αλλά ταυτόχρονα δεν ήταν κουραστικό, θα ήθελα όμως να έβλεπα λίγο πιο μεγάλο story με παραπάνω χαρακτήρα και απρόβλεπτα σενάρια.

GAMEPLAY

Εδώ βρίσκεται το πιο ωραίο κομμάτι του παιχνιδιού, και το κύριο μέσω του παίχτη να πολεμήσει και να ταξιδεύει είναι το Gauntlet. Μέσω αυτού μπορούμε να δημιουργήσουμε όπλα από άμμο, και πιο συγκεκριμένα ένα σφυρί, γροθιές και μαστίγιο. Επίσης, τρόπος εξερεύνησης του κόσμου είναι με σέρφινγκ στην άμμο(ναι, είναι αρκετά διασκεδαστικό) και υπάρχει αρκετό platforming με δυνάμεις airdash kai double-jumping.

Το παιχνίδι έχει RPG στοιχεία, μπορείς να αλλάξεις πανοπλία και να την αναβαθμίσεις με διάφορα stats και levels, επιπρόσθετα υπάρχει loot σε διάφορα μπαούλα, τοποθεσίες, ανταμοιβές κλπ. σε μορφή skills, πανοπλίες, νομίσματα ή artifacts.

Επίσης, υπάρχει perk σύστημα με διάφορες επιλογές που ο παίχτης μπορεί να αλλάξει το τρόπο που προσεγγίζει το παιχνίδι.

Το πιο σημαντικό σύστημα, το “momentum” είναι ένα meter που ξεκινά από το 0 σε κάθε μάχη και αυξάνετε κατά την διάρκεια της. Όσο αυξάνετε, ο παίχτης μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα skills(Essence Stones), active και passive που ο παίχτης εφαρμόζει στο δικό του loadout με όσα ξεκλείδωσε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Όσο αυξάνετε αυτό το meter, τόσα παραπάνω skills μπορεί να χρησιμοποιήσει αλλά η ζημιά που λαμβάνει επίσης αυξάνεται γι’ αυτό υπάρχει η στρατηγική χρήση του ανάλογα με την περίπτωση.

Όσο αφορά τους εχθρούς, το παιχνίδι παρουσιάζει τεράστια τέρατα που έχουν διάφορα σημεία στο σώμα που ο παίχτης πρέπει να καταστρέψει για να τα νικήσει καθώς παλεύει και με άλλα πιο μικρά τέρατα. Μπορείς να παλέψεις τέρατα στο έδαφος αλλά και στον αέρα αφού πολλά πετάνε ή είναι σαν γίγαντες σε σύγκριση με τον παίχτη. Το combat περιλαμβάνει parry-system, κάθε φορά που γίνετε επιτυχημένο parry το τέρας δημιουργεί κρυστάλλους πάνω του, αν γίνει αρκετές φορές τότε το τέρας παγώνει και γίνετε ευάλωτο. Επίσης, υπάρχει και σύστημα dodge για να αποφύγετε επιθέσεις στο έδαφος ή στον αέρα.

Το παιχνίδι διαθέτει online co-op που μπορείς να παίξεις μαζί με ένα φίλο σου και να εξερευνήσεις τον κόσμο μαζί του.

GRAPHICS

Ίσως, και λίγο επίκαιρο εν καιρό καλοκαιριού, το παιχνίδι απεικονίζει αρκετή άμμο και ευτυχώς είναι καλή η εικόνα που βλέπει ο παίχτης. Το ίδιο ισχύει για τα εφέ του παιχνιδιού στη μάχη αλλά και στα διάφορα σημεία του χάρτη με μαγεία.

Τα γραφικά σε γενικό επίπεδο είναι ικανοποιητικά αλλά θα μπορούσαν να περαστούν για τελευταίας γενιάς κονσολών. Τα textures και τα πρόσωπα ιδιαίτερα υστερούν λίγο από άλλα παιχνίδια, μαζί και τα animations των χαρακτήρων και ειδικά τα facial animations. Σημαντικό αποδείχτηκε αυτό σε διάλογο και cutscenes αφού ο κάθε χαρακτήρας θύμιζε παραπάνω κούκλα παρά “αληθινό άνθρωπο” και σε τραβούσε έξω από την εμπειρία.

SOUND/VOICE ACTING

Ο ηχητικός τομέας ήταν αρκετά ικανοποιητικός, από τα εφέ του κόσμου, στους ήχους του combat και την λεπτομέρεια της άμμου όταν γλιστράς στον τεράστιο κόσμο του παιχνιδιού.

Το voice acting δυστυχώς ήταν λίγο απογοητευτικό, δεν ήταν άσχημο αλλά ήταν λίγο “flat” και η απλή εμφάνιση του παιχνιδιού μαζί με την απλή ιστορία δεν βοήθησε να προσθέσει ιδιαίτερο χαρακτήρα στους πρωταγωνιστές, πόσο μάλλον στους NPC.

SUMMARY

Το Atlas Fallen μου έχει αφήσει γενικά μία καλή εμπειρία, μου άρεσε αρκετά το gameplay και το exploration, η ανάγκη να αναβαθμίσω την πανοπλία και τα skills μου, με οδήγησαν να αφιερώσω αρκετή ώρα στο παιχνίδι για να δυναμώσω. Αν και η πλοκή ήταν λίγο απλή, εγώ ήθελα να μάθω τι έγινε στο τέλος της ιστορίας, αλλά δυστυχώς όταν τελειώσει το main story ο κόσμος δε σε τραβά ιδιαίτερα να μάθεις παραπάνω γι’ αυτόν και αυτό επηρεάζει τα sidequests του, αλλά και το replayability πέραν του main-story.

Ευχαριστούμε θερμά την AVE Tech, για την παραχώρηση του παιχνιδιού.

 

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
6
Gameplay
8
Ηχητικός Τομέας
7
Ψυχαγωγία
7
Αντοχή στο Χρόνο
7
Προηγούμενο άρθροΑποχώρησε από την Rockstar Games ο αντιπρόεδρος της ομάδας συγγραφέων!
Επόμενο άρθροΡεκόρ επισκεπτών για ακόμη μία χρονιά στην Gamescom
atlas-fallen-review-cyprusgamerΤο Atlas Fallen είναι μία ευχάριστη έκπληξη, το gameplay είναι συναρπαστικό και υπάρχει αρκετό παιχνίδι για να περάσετε αρκετή ώρα να δοκιμάσετε τα πολλά loadout του και να κάνετε side-quests και challenges. Δυστυχώς, όμως η ιστορία του δεν είναι τόσο καλή για να σας απορροφήσει στον κόσμο του παιχνιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.