Mortal Kombat 1 | Review

353

“Mooortal Kooombaaat!” (Παραδεχτείτε ότι το διαβάσατε με την γνωστή κραυγή στο μυαλό σας)

Και ναι λοιπόν, βρισκόμαστε εδώ για ακόμη μία φορά να καλωσορίσουμε το νέο παιχνίδι της NetherRealm στην πασίγνωστη σειρά Mortal Kombat. Καλά προσέξατε ότι το νέο παιχνίδι έχει πάει πίσω στον αριθμό 1 και όχι 12, αφού είναι η συνέχεια του 11.

Ο λόγος θα εξηγηθεί εννοείτε στο παρακάτω review γι’ αυτό “Get Over Here!” και διαβάστε τις κριτικές μας!

STORY

Ας ξεκινήσουμε με την ιστορία του παιχνιδιού, που διαδραματίζεται μετά το τέλος του προηγούμενου παιχνιδιού Mortal Kombat 11, όταν (Spoiler Alert!) ο Liu Kang νίκησε την φύλακα του χρόνου Kronika και πήρε το μέρος της ως δημιουργός.

O Liu Kang δημιούργησε το νέο timeline στην δική του εικόνα, μια με λιγότερους πολέμους και πιο ήπια Mortal Kombat αφού δεν είναι τόσο αιματηρά πλέον. Βέβαια κάποιος προσπαθεί να τα αλλάξει όλα αυτά και να παρέμβει στη δημιουργία για τους δικούς τους σκοπούς.

Θα καταφέρει η νέα ομάδα από νέους και αναμιγμένους χαρακτήρες να βρουν και πάλι την ειρήνη στα realms?

Η ιστορία προσωπικά μπορώ να πώ μου άρεσε, ήταν αρκετά καλή αν και για Fighting παιχνίδι δεν συνηθίζεται. Δεν υπάρχουν εννοείτε πολλές επεξηγήσεις και ιστορίες πέραν απ’ότι σου δείχνουν στο gameplay και cutscenes τουλάχιστον στο story mode αλλά ότι υπάρχει είναι αρκετό. Αν και το τέλος ένιωθε λίγο βιαστικό και λίγο απλό θα ήθελα να δώ που μπορεί να πάει αυτή η σειρά στο μέλλον

Θα έλεγα ότι αν είχε λίγες ώρες έξτρα ιστορίας θα το έκανε ακόμα καλύτερο το παιχνίδι, για παράδειγμα να δείξει λίγο περισσότερο κάποιους χαρακτήρες και να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τις προσδοκίες τους καλύτερα. Πέραν αυτόν, ήταν μία πολύ καλή προσπάθεια από την ομάδα. Η ιστορία θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες εξαρτώντας βέβαια από τον βαθμό δυσκολίας που διαλέξατε.

Η ιστορία παρουσιάζεται με πανέμορφα cinematics, εννοείτε όπως μας κακόμαθαν η ομάδα της NetheRealm που πραγματικά σε κάθε νέο της παιχνίδι βρίσκει τρόπους να τα κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακά.

GAMEPLAY

Περιττό να σας πώ πολά για το Mortal Kombat μια σειρά που υπάρχει εδώ και 30 χρόνια περίπου. Στο νέο παιχνίδι επιστρέφουν τα βασικά όπως fatalities, combos, x-ray κινήσεις αλλα και πολλές νέες προσθέσεις.

Κάποιες από τις νέες αλλαγές βρίσκονται στο Kameo σύστημα, του αφού πλέον διαλέγετε τον παίχτη σας και ένα παίχτη βοηθητικό από μία προεπιλεγμένη λίστα παιχτών για να σας βοηθά όταν τον καλείτε στο gameplay.

Νέο σύστημα σε αυτήν τη νέα κυκλοφορία είναι και τα combo στον αέρα. Πλέον μπορείτε να συνεχίζεται τα combo σας ακόμα και στον αέρα δίνοντας την δυνατότητα σε έμπειρους παίχτες να κάνουν ακόμα περισσότερη ζημιά στον αντίπαλο τους.

Υπάρχει εννοείτε και το tutorial που σε μαθαίνει πώς μπορείς να κάνεις διάφορες κινήσεις, να σου εξηγεί διάφορα mechanics και πολλά άλλα για να μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα έξτρα προβάδισμα.

Για τους χαρακτήρες υπάρχει progression σαν τα παλιά παιχνίδια που μπορείτε να ξεκλειδώσετε gear, χρώματα, fatalities, taunts και άλλα. Όσο παίζεται με κάποιο συγκεκριμένο χαρακτήρα τότε ξεκλειδώνετε αντικείμενα γι’ αυτόν δίνοντας σας λόγο να δοκιμάσετε διάφορους αν θέλετε να τα ξεκλειδώσετε όλα, ή να συγκεντρωθείτε σε αυτούς που προτιμάτε.

Για gameplay modes εκτός από τα συνηθισμένα Story Mode, Tutorial, Towers, Online υπάρχει και το νέο Invasions mode. Αυτό το νέο mode δουλεύει περίπου σαν ένα επιτραπέζιο που έχει το καθένα το δικό του θέμα, π.χ. το πρώτο έχει θέμα τον Johny Cage και την έπαυλη του, και κάθε “τετράγωνο” είναι μία μάχη με κάποια modifiers ή χωρίς για να ξεκλειδώσετε κάποιο κλειδί για παράδειγμα να προχωρήσετε στο επιτραπέζιο. Το νέο mode ανάλογα αν σας αρέσαν τα παλιά towers με διάφορα modifiers ίσως σας αρέσει αλλά ίσως και να σας κουράσει, είναι μία ωραία προσθήκη στο παιχνίδι με λίγο παραπάνω χαρακτήρα αλλά ίσως καταντήσει λίγο κουραστικό για κάποιους.

Το παιχνίδι να σημειωθεί πως έχει store με microtransactions για cosmetics αλλά και easy fatalities.

SOUND/VOICE ACTING

Αν σας αρέσει ο ήχος κόκαλων που σπάζουν θα απολαύσετε το παιχνίδι, Mortal Kombat είναι δηλαδή, τι περιμένατε?

Αστεία-αστεία όμως ο ήχος του παιχνιδιού είναι εξαιρετικός από τους ήχους της μάχης στην μουσική που συνοδεύει το story mode και το κάθε στάδιο γενικά. Δεν μπορώ να πω πως είναι κάτι που θα θυμάστε μετά που θα κλείσετε το παιχνίδι αλλά την δουλειά του την κάνει αρκετά καλά όσο παίζετε Το κάθε κτύπημα, σπάσιμο κόκαλων, xray moves, fatalities και όλα γενικά δίνουν ένα νέο δυναμισμό στο παιχνίδι και την αίσθηση του πόνου όταν βλέπετε τα χέρια κάποιου να ξεριζώνονται(ανάφερα το παιχνίδι είναι λίγο βίαιο;) σου δίνουν κατά κάποιο περίεργο τρόπο ευχαρίστηση αν και είναι λίγο σαδιστικό.

Στο παιχνίδι το voice acting είναι αρκετά καλό με όλους τους ηθοποιούς και τις φωνές να ακούγονται αρκετά εύστοχα. Θα βρείτε και κάποιες γνωστές φωνές στο παιχνίδι καθώς ο πασίγνωστος Jeanne-Claude Van Damme υποδύεται τον Johny Cage σε ένα συγκεκριμένο skin του παίχτη, και την Nitara η εξαιρετική Megan Fox.

GRAPHICS

Θα ξεκινήσω αυτήν εδώ την κατηγορία με τα εξαιρετικά facial animations και γενικά τις διάφορες εκφράσεις των χαρακτήρων. Αγαπώ την δουλειά της NetherRealm με το συγκεκριμένο τομέα και πιστεύω κατά την δική μου γνώμη ότι είναι είναι από τα καλύτερα facial animations γενικά σε παιχνίδια.

Πέραν αυτού, τα γραφικά συνεχίζουν να είναι πανέμορφα, με αρκετό χρώμα και πολύ λεπτομέρεια ειδικά για fighting game, η προσοχή πάνω της είναι αξιοσημείωτη. Τα σκηνικά έχουν αρκετή ζωή μέσα και μετά από τα έντονα χρώματα του 11 μου άρεσε αρκετά που συνεχίσαν με αυτήν την τεχνική να κάνουν μαγευτικά τοπία με βοήθεια σωστών vibrant color palette.

Τα εφέ με τις διάφορες κινήσεις από φωτιές, σε ιπτάμενα καπέλα, δράκους και σκύλους από μαγεία και αστραπές γεμίζουν το μάτι με όμορφες εικόνες που δημιουργούν απίστευτα screenshot(και πολύ cool να τολμήσω να πω).

SUMMARY

“NetherRealm Wins.”

Το στούντιο μας παρέδωσε ακόμα ένα διασκεδαστικό παιχνίδι στην πολυαγαπημένη σειρά Mortal Kombat, με αυτήν την νέα έκδοση να προσθέτει νέα πράγματα, να αλλάζει την ιστορία για ακόμη μία φορά και να τα γυρνά όλα ανάποδα με τα timeline αλλά ταυτόχρονα δεν απομακρύνεται από της βασικές και γνωστές τεχνικές.

Τα παιχνίδια συνεχίζουν με την φυσική τους εξέλιξη σε τομείς όπως γραφικά, ήχο και ιστορία, που αυτό εννοείτε δεν είναι κακό αλλά αν ψάχνετε κάποια ριζική αλλαγή στην φόρμουλα που δούλευε εδώ και χρόνια δεν θα την βρείτε φέτος.

Αν είστε λάτρεις της σειράς θα το αγαπήσετε αλλά ταυτόχρονα αν δεν σας άρεσε ποτέ, τότε δεν υπάρχουν αρκετά για να αλλάξουν την γνώμη σας φέτος.

Σας αφήνω με το trailer:

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
7
Gameplay
8
Ηχητικός Τομέας
8
Ψυχαγωγία
9
Αντοχή στο Χρόνο
8
Προηγούμενο άρθροΜάθαμε πότε θα έρθει το Resident Evil Village σε iPhone 15 Pro
Επόμενο άρθροStar Wars Eclipse: Δεν θα υπάρχει Game Over, ο καθένας θα μπορεί να χάσει την ζωή του – Η προετοιμασία του ”σιγοβράζει”
mortal-kombat-1-review-cyprusgamerΟι Elder Gods στην NetherRealm μας παρέδωσαν ακόμα ένα διαμάντι στην πολυαγαπημένη αυτή σειρά. Αν και δεν άλλαξε ιδιαίτερα από το τελευταίο παιχνίδι, οι νέες προσθήκες θα αφήσουν τους φαν ευχαριστημένους με την ιστορία και τις νέες gameplay αλλαγές. Αν ήσασταν λάτρεις θα το αγαπήσετε, αλλά αν αντίθετα δεν σας άρεσε ιδιαίτερα, τότε δεν θα αλλάξει η γνώμη σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.