Thursday , 20 September 2018

Mario Tennis Aces Review (NS)

Ο αγαπημένος ήρωας της Nintendo, o Super Mario, εκτός από υδραυλικός στο επάγγελμα, είναι και άριστος αθλητής. Όταν δεν είναι απασχολημένος με τη διάσωση της Princess Peach, ασχολείται με go-karts, γκολφ και τένις. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς Mario Tennis, είχε κυκλοφορήσει το 1995 στο Virtual Boy αλλά η έκδοση του παιχνιδιού στο Nintendo 64 ήταν στην ουσία η αρχή ενός ακόμη game series για τις κονσόλες της Nintendo. Έκτοτε, κάθε γενιά κονσόλας της Nintendo είχε το δικό της παιχνίδι Mario Tennis. Το  Mario Tennis Aces κυκλοφόρησε την 21η Ιουνίου στο Nintendo Switch και παρόλο που είναι ένα sports game, μας προσφέρει και RPG στοιχεία μέσω του story mode που διαθέτει, προσφέροντας μια διαφορετική γεύση τένις έξω από τα συνηθισμένα γήπεδα και κανόνες του αθλήματος.

GAMEPLAY

To Mario Tennis Aces είναι από τα παιχνίδια το οποίο δίνει τη δυνατότητα χρήσης του Nintendo Switch σε όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές. Το παιχνίδι τρέχει υπέροχα σε console-mode αλλά και σε portable ενώ τα Joy-Cons με τις λειτουργίες κίνησης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ρακέτες. Το παιχνίδι προσφέρει τα ακόλουθα modes: Adventure, Tournament, Free Play και Swing Mode. Οι συνηθισμένοι κανονισμοί τένις ισχύουν σε όλα τα modes ενώ υπάρχουν διάφορες επιλογές όπως για παράδειγμα: τη διάρκεια ενός αγώνα και επιλογή πίστας ή χαρακτήρα. Υπάρχουν 4 βασικά είδη χτυπημάτων τα οποία ένας παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει για να κερδίσει ένα πόντο, τα οποία ακολουθούν τα πραγματικά χτυπήματα στο τένις (Top-spin, Slice, Flat και Lob/Drop Shot).

Το παιχνίδι επίσης προσφέρει τη δυνατότητα (υπάρχει η επιλογή απενεργοποίησης) για Special Shots τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν ο παίκτης καταφέρει να γεμίσει την μπάρα ενέργειας. Η μπάρα ενέργειας γεμίζει μέσω συνεχόμενων χτυπημάτων και trick shots τα οποία απαιτούν ακρίβεια στο timing. Αυτά τα Special Shots δίνουν ένα μικρό χρονικό περιθώριο στον παίκτη να επιλέξει το σημείο που θα πάει η μπάλα με δύναμη, με τον αντίπαλο να χρειάζεται το απόλυτο timing για να απαντήσει στο χτύπημα. Στη περίπτωση που ο αντίπαλος δεν καταφέρει να απαντήσει στο power shot την κατάλληλη στιγμή η ρακέτα του μπορεί να σπάσει και όταν τελειώσουν οι διαθέσιμες ρακέτες το παιχνίδι τελειώνει με Knock-Out. Σε γενικές γραμμές το gameplay του Mario Tennis Aces είναι υψηλού επιπέδου όπου στρατηγική και σωστό timing αποτελούν τα κλειδιά της νίκης.

ADVENTURE MODE

Το story mode του παιχνιδιού ξεκινά με τον Luigi να αποδέχεται μια καταραμένη ρακέτα από τον Wario και τον Waluigi οι οποίοι βρίσκονται υπό τον έλεγχο ενός ξορκιού. Έτσι και ο Luigi πέφτει θύμα του μαγικού ξορκιού και η κατάρα εξαπλώνεται σε όλο το βασίλειο. O Mario, ως γνωστός ήρωας σε όλα τα παιχνίδια Super Mario, αναλαμβάνει να διασώσει τον αδερφό του και φυσικά αυτό γίνεται μέσω διαφόρων παιχνιδιών τένις. Ο στόχος του Mario είναι να μαζέψει τα 5 Power Stones τα οποία χρειάζονται για να σπάσει την κατάρα της ρακέτας. Το παιχνίδι εξαπλώνεται πάνω σε ένα χάρτη-ταμπλό στο οποίο ο Mario προχώρα από επίπεδο σε επίπεδο μέσω αγώνων τένις η mini-games που είναι βασισμένα στο τένις.

Ολοκληρώνοντας τα διάφορα επίπεδα ο Mario βελτιώνει τα διάφορα στατιστικά τα οποία αυξάνουν τις ικανότητες του στο τένις και ξεκλειδώνει καινούριες ρακέτες που επίσης προσφέρουν βελτιωμένα στατιστικά στην επίθεση, άμυνα και ανθεκτικότητα της ρακέτας. Κερδίζοντας τους εκάστοτε αρχηγούς σε κάθε περιοχή του ταμπλό ο Mario συλλέγει τα Power Stones ενώ κάθε πίστα τένις που παίζει ο Mario στο Adventure mode ξεκλειδώνεται ως επιλογή και για τα υπόλοιπα modes του παιχνιδιού. Δυστυχώς, η διάρκεια του Adventure mode δεν είναι πολύ μεγάλη καθώς με 6-7 ώρες παιχνιδιού ολοκληρώνεται. Στην ουσία, το Adventure mode λειτουργεί ως ένα διαδραστικό και διασκεδαστικό tutorial όπου κάποιος beginner θα μπορέσει να μάθει τις διάφορες λειτουργίες και τακτικές του παιχνιδιού.

TOURNAMENT MODE

Στο tournament mode υπάρχει η επιλογή του Online Tournament και η επιλογή για COM Tournament.

Στο COM Tournament το όποιο είναι ουσιαστικά το single player mode του παιχνιδιού επιπλέον από το Adventure mode, οι επιλογές είναι αρκετά περιορισμένες αφού υπάρχουν 3 διαφορετικά τουρνουά στα οποία μπορεί να επιλεχθεί ένας από τους 16 χαρακτήρες οι οποίοι διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά μέσα στο παιχνίδι. Τα τουρνουά αποτελούνται από knock-out αγώνες που ξεκινούν από ένα σετ μέχρι τον τελικό αγώνα όπου διαρκεί μέχρι ένας από τους δύο παίκτες φτάσει τα τρία κερδισμένα σετ. Το επίπεδο δυσκολίας αυτών των τουρνουά είναι αρκετά χαμηλό και ανεβαίνει από αγώνα σε αγώνα χωρίς να προσφέρει οποιαδήποτε ανταμοιβή για την ολοκλήρωση του mode.

Από την άλλη, στο Online Tournament ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να διαγωνισθεί με άλλους παίκτες από όλο το κόσμο σε τουρνουά των 32. Ο κάθε παίκτης έχει το δικό του rating το οποίο αυξάνει με νίκες ενώ μειώνεται όταν χάνει. Μέσω των leaderboards, τα οποία είναι μηνιαία, μπορείς να δει κάποιος σε ποια θέση βρίσκεται παγκόσμια, στη χώρα του ή ανάμεσα στους φίλους του. Με την ολοκλήρωση του Adventure mode, το Online Tournament είναι το mode το οποίο ουσιαστικά θα αναλώνει το χρόνο ενός competitive gamer.

FREE PLAY MODE

Στο Free Play mode υπάρχει η επιλογή για single player ή multiplayer μονά ή διπλά παιχνίδια τα οποία μπορούν να παιχτούν σε από μία μέχρι και τέσσερις κονσόλες Nintendo Switch. Υπάρχει επίσης η επιλογή για φιλικά παιχνίδια Online. Οι κανονισμοί των παιχνιδιών επιλέγονται ελεύθερα με τους παίκτες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το mode για να παίξουν με τους φίλους τους, να δουν τις διαφορές ανάμεσα σε κάθε χαρακτήρα και να προπονηθούν χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε επίδραση στο rating ή το ranking στο leaderboard.

SWING MODE

Η καινοτομία των Joy-con χρησιμοποιείται στο Swing mode με τους παίχτες να χρησιμοποιούν τα motion-controls για να χτυπήσουν τις μπάλες ως να κρατούσαν μια πραγματική ρακέτα τένις. Ανάλογα με τον τρόπο και την κατεύθυνση της κίνησης του Joy-con μπορεί να επιτευχθεί οποιοδήποτε είδος χτυπήματος υπάρχει και στα υπόλοιπα modes. Σε αυτό το mode υπάρχει η επιλογή για να παίξουν από ένας μέχρι τέσσερις παίκτες. Υπάρχουν 3 διαφορετικά είδη αγώνα, κανονικός αγώνας με συνηθισμένη  μπάλα τένις, κανονικός αγώνας με τεράστια μπάλα τένις ή το rally challenge στο οποίο ο στόχος είναι να διαρκέσει το παιχνίδι για όσο περισσότερα χτυπήματα είναι δυνατόν. Το Swing mode χρειάζεται αρκετή προπόνηση ώστε να μπορέσει ο παίκτης να πετύχει ακριβώς τα χτυπήματα που θέλει αλλά όταν φτάσει σε αυτό το σημείο μπορεί να διακρίνει ξεκάθαρα τη λειτουργικότητα των Joy-con. Τα παιχνίδια με 2,3 ή 4 παίχτες είναι σίγουρο πως θα προσφέρουν αμέτρητες στιγμές γέλιου και διασκέδασης.

CONCLUSION

Το Mario Tennis Aces είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι το οποίο είναι όμορφα σχεδιασμένο με το gameplay να είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο προσφέροντας διαφορετικές επιλογές τακτικής και τρόπου παιχνιδιού. Το Adventure Mode προσφέρει μια διαφορετική νότα στο Single Player αλλά η διάρκεια δεν είναι η αναμενόμενη ενώ θα μπορούσε να ήταν πιο εμπλουτισμένο με περισσότερες επιλογές και αναβαθμίσεις. Η Online εμπειρία είναι πολύ καλή με τους competitive παίκτες να διαγωνίζονται για μια θέση στη κορυφή του worldwide leaderboard. Επίσης, το multiplayer στο Mario Tennis Aces είναι διασκεδαστικό, ειδικότερα στο Swing mode. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός για το παιχνίδι αυτό είναι η έλλειψη επιπλέον περιεχομένου μέσω customisation χαρακτήρων και unlockables.  Ας ελπίσουμε πως η Nintendo σκοπεύει να εμπλουτίσει και να αναβαθμίσει το παιχνίδι μέσω DLC και Updates.

Το review έγραψε ο Λούης Σιάνιος για το CyprusGamer.com, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Ευχαριστούμε επίσης την G3 Great Games για την παραχώρηση του παιχνιδιού, γι αυτό το review.

Ο αγαπημένος ήρωας της Nintendo, o Super Mario, εκτός από υδραυλικός στο επάγγελμα, είναι και άριστος αθλητής. Όταν δεν είναι απασχολημένος με τη διάσωση της Princess Peach, ασχολείται με go-karts, γκολφ και τένις. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς Mario Tennis, είχε κυκλοφορήσει το 1995 στο Virtual Boy αλλά η έκδοση…
Γραφικά - 7
Gameplay - 9
Ήχος - 8
Αντοχή στο χρόνο - 6
Ψυχαγωγία - 8

7.6

Marioland Garros!!

Διασκεδαστική προσθήκη στη σειρά με τον Mario τενίστα να σώζει τον κόσμο. Σύντομο όμως, με ελλείψεις στο customisation. Ίσως DLC και updates να το κρατήσουν περισσότερο στη ζωή.

BUY NOW
User Rating: Be the first one !
8

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Inspyrouation

Given breath in LHX, F117 A and Commanche, faced evil in Hunter Hunted and RE2. Explored the space of Earthworms and Necromorphs, the lands of New Austin and Empire city. Forged in the fires of Olympus, fought Dahaka, Vladimir Lem, Pagan Min and the Joker. Responded to the Call of Duty in the Battlefield, as Destiny dictated, in Uncharted waters. Was named Aiden Pearce, Enzio Auditore, Trevor Philips, and Jack Cooper. Hundreds of worlds. Thousands of identities. The life of a gamer.

Check Also

Assassin’s Creed Rogue Remastered Review (Ps4)

Η Ubisoft έχει τεράστιες σειρές και τίτλους στο οπλοστάσιό της. Άλλοι είναι fan του Division, ...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.