Kirby’s Return to Dream Land Deluxe Review

405

Intro


Ακόμη ένα Kirby παιχνίδι φτάνει στην πλατφόρμα του Nintendo Switch! Μετά από το ολοκαίνουργιο Kirby The Forgotten Land 3D παιχνίδι που είχε κυκλοφορήσει το 2022, η Nintendo μας φέρνει την επανακυκλοφορία του Kirby’s Return to Dream Land που είχε κυκλοφορήσει στο Wii το 2011. Το Remake ονομάζετε Kirby’s Return to Dream Land Deluxe και έχει κυκλοφορήσει στο Nintendo Switch στις 24 Φεβρουαρίου 2023. Το παιχνίδι είναι ένα 2.5D πλατφόρμερ, στο οποίο οι χαρακτήρες είναι 3D μοντέλα.

Η επαφή μου με τα παιχνίδια Kirby δεν είναι καινούρια, ποιος δεν θεωρεί χαριτωμένο ένα ροζ στρογγυλό ζωάκι που ρουφάει τα πάντα στο πέρασμά του, φυσικά να αναφέρω ότι το Kirby’s Return to Dreamland Deluxe δεν είναι ένα απλό Port του παιχνιδιού, αλλά υπάρχουν αρκετά καινούργια στοιχεία αλλά όπως και καινούργια modes τα οποία θα αναφέρουμε πιο κάτω.ΙΣΤΟΡΙΑ


Η ιστορία ξεκινάει βλέποντας τον Kirby και τους φίλους του να τρέχουν πάνω κάτω σε ένα λιβάδι κρατώντας φαγητό, ξαφνικά εμφανίζεται ένα portal και βγαίνει ένα ιπτάμενο καράβι που είναι τυλιγμένο στις φλόγες. Καθώς κατευθύνεται να συγκρουστεί στο έδαφος, κομμάτια από το καράβι πέφτουν και σκορπίζονται σε διάφορες περιοχές. Ο Kirby και οι φίλοι του τρέχουν προς το συγκρουσμένο πλοίο για να δουν τι γίνεται και βρίσκουν έναν εξωγήινο με το όνομα Magolor.


Καθώς αρχίζουν να μιλάνε, ο Magolor ενημερώνει τους ήρωές μας, πως έχασε πέντε σημαντικά κομμάτια από το ιπτάμενο καράβι του, όπως επίσης και 120 σφαίρες από ενέργεια που μοιάζουν με γρανάζια τα οποία έχουν σκορπιστεί σε όλο τον πλανήτη.


Ο Magolor τους προσφέρει ένα ταξίδι στον δικό του πλανήτη ‘ Halcandra ‘ εάν τον βοηθήσουν να μαζέψει όλα τα χαμένα κομμάτια που χρειάζεται για να επιδιορθώσει τον ιπτάμενο πλοίο του. Ο Kirby και οι φίλοι του (Waddle Dee, Metal Knight και ο King Dedede) τρέχουν να μαζέψουν τα χαμένα κομμάτια του πλοίου χωρίς δεύτερη σκέψη.
Η ιστορία του παιχνιδιού δεν τελειώνει φυσικά με το μάζεμα των χαμένων κομματιών, ο Magolor κρατώντας την υπόσχεσή του, ταξιδεύει με τους ήρωες μας στον δικό του πλανήτη στον οποίο συνεχίζονται οι περιπέτειες του Kirby και των φίλων του.

GAMEPLAY


Το παιχνίδι επιστρέφει στα παλιό παραδοσιακό τρόπο παιχνιδιού του Kirby series, χωρίζεται σε οκτώ τοποθεσίες. Η κάθε μία έχει τα δικά της στάδια και υπάρχουν 38 στο σύνολο. Κάθε στάδιο περιέχει ένα συγκεκριμένο αριθμό από σφαίρες ενέργειας, τις οποίες είχε χάσει ο Magolor στην αρχή τις ιστορίας. Για όσους θέλουν να μαζέψουν όλα τα collectibles υπάρχει η επιλογή να παίξετε περισσότερες φορές το κάθε στάδιο. Επίσης, το παιχνίδι προσφέρει 2 επιλογές δυσκολίας, εκ των οποίων το ‘περιπέτειες με τον Magolor’ το οποίο σε σώζει όταν πέφτεις στα κενά του σταδίου και δεν ξεκινάς από την αρχή που σίγουρα αυτό θα είναι πολύ καλό για τις μικρότερες ηλικίες.

Υποστηρίζει και σε όλα τα στάδια μέχρι και 4 παίκτες co-op, κάτι που με είχε εντυπωσιάσει είναι ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπουν επιπρόσθετοι παίκτες σε οποιοδήποτε σημείο σταδίου επιθυμούν και να βγουν χωρίς κανένα πέναλτι.

Ghost of Kirbyma;


Η μεγαλύτερη χαρακτηριστική ικανότητα του Kirby είναι το Copy Ability, όταν απορροφάει συγκεκριμένους εχθρούς μπορεί να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις τους, που αυτό υπήρχε και στο παλιό παιχνίδι, στο καινούργιο υπάρχουν όλα αυτά τα Copy Ability αλλά έχουν προστεθεί καινούργια όπως επίσης και άλλα Copy Abilities που έχουν έρθει από διαφορετικά Kirby παιχνίδια, κάτι που κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο πλούσιο και διασκεδαστικό. Υπάρχουν στο σύνολο 26 Copy Abilities και 5 Super Abilities, σε αρκετά στάδια υπάρχουν σημεία που χρειάζεσαι μία από τις Copy Abilities για διάφορα μυστικά του παιχνιδιού.


Τα mini games έχουν μαζευτεί στο Kirby’s Return to Dreamland Deluxe και μπορείς να τα βρεις από την αρχή του παιχνιδιού σε ένα καινούργιο και εντυπωσιακό mode που θυμίζει λούνα παρκ. Το Merry Magoland θα είναι ένας χώρος που στεγάζει όλα τα mini games που μπορείτε να απολαύσετε με τους φίλους σας. Υπάρχουν αρκετά περισσότερα mini games σε σύγκριση με το παλιό Kirby, με μερικά καινούργια να επιστρέφουν από διαφορετικά αλλά Kirby games τις σειράς. Υπάρχουν στο σύνολο 11 mini games στο Merry Magoland που μπορούν να παιχτούν μέχρι και 4 παίχτες, σε split screen ή στην ίδια οθόνη, ανάλογα με το κάθε mini game. Παίζοντας τα mini games συγκεντρώνεις γραμματόσημα από διάφορα επιτεύγματα που κάνεις στο κάθε ένα και στα οποία ξεκλειδώνεις face mask για τους ήρωες μας ή items που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο κύριο παιχνίδι.


Τα Challenge Stages είναι μία σειρά από εννέα προαιρετικά στάδια, που μπορούν να βρεθούν στο Lor Starcutter που είναι το ιπτάμενο πλοίο του Magador και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά μπαίνοντας σε πόρτες που βρίσκονται σε ένα δωμάτιο στα δεξιά του κύριου καταστρώματος. Επίσης, να αναφέρω ότι κάθε στάδιο απαιτεί τη συλλογή ενός συγκεκριμένου αριθμού ενεργειακών σφαιρών για να ξεκλειδώσει η πόρτα του. Τα Challenge stages απαιτούν από τον Kirby να ξεπεράσει μία διαδρομή με εμπόδια χρησιμοποιώντας μια καθορισμένη ικανότητα αντιγραφής και με ένα χρονικό όριο. Στο κάθε στάδιο, στόχος είναι να συλλέξετε όσα περισσότερα νομίσματα στην συλλογή σας, τα οποία αντιπροσωπεύουν σέ ένα συγκεκριμένο σκορ που υπολογίζεται στο τέλος κάθε σταδίου.

Ένα mode που ξεκλειδώνεις αφού τελειώσεις το κυρίως παιχνίδι είναι το ‘The True Arena’ στο οποίο υπάρχουν 21 διασκεδαστικοί γύροι με ατελείωτες μάχες με Bosses.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Αρχικά, σε σύγκριση με το Kirby’s Return to Dreamland που είχε κυκλοφορήσει στο Wii το 2011, υπάρχουν αρκετές αλλαγές σε όλο το παιχνίδι, από αλλαγές στα animation visuals, σε πιο έντονα και ανανεωμένα χρώματα όπως επίσης κάποιες αναβαθμίσεις στον χειρισμό των χαρακτήρων έτσι ώστε να δίνει ένα γρηγορότερο και smoother παιχνίδι που αυτό προσφέρει μία εμπειρία στα σταθερά 60fps.

ΗΧΟΣ


Η μουσική είναι εξαιρετική και ιδιαίτερη! Υπάρχει διαφορετική μουσική στο Story line stages και διαφορετική στα mini games κάτι που διαχωρίζει την διαφορετικότητα εμπειρίας των παικτών. Στα Story stages υπάρχει βελτιωμένη η κλασική μουσική του Kirby που αρμόζει σε κάθε στάδιο και Boss Fight, ενώ στα mini games που μπορείς να απολαύσεις μόνος/η ή με φίλους κάθε mini game έχει την δική του μουσική που κάνει πιο διασκεδαστικό, αστείο και σε κρατά σε μεγαλύτερη αγωνία.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ


Υπάρχουν αρκετά καινούργια στοιχεία στο Kirby’s Return to Dreamland Deluxe. Αρχικά, έχουμε ένα καινούργιο mode το οποίο στεγάζει όλα τα mini games, το Merry Magoland είναι ένα λούνα παρκ σε ένα μακρινό πλανήτη το οποίο είναι γεμάτο από αξιοθέατα και αναμνηστικά, το οποίο μπορείς να επισκεφθείς ανά πάσα στιγμή πατώντας το κουμπί X. Στο Merry Magoland μπορείς να απολαύσεις διάφορα mini games, υπάρχει και η επιλογή σε τρεις διαφορετικές δυσκολίες. Τα έχω δοκιμάσει με φίλους και ήταν αρκετά εθιστικά.


Το νέο αναμορφωμένο gameplay προσφέρει μία όμορφη, ομαλή εμπειρία με ένα σταθερό framerate των 60fps. Αυτό κάνει το παιχνίδι αρκετά πιο γρήγορο και λίγο challenging σε συγκεκριμένα σημεία, ειδικά στα Rifts σε άλλη διάσταση που μπορείς να τα βρεις σε κάποια στάδια.


Ένα ακόμη θετικό, είναι τα προσωρινά Super Abilities, στα οποία είναι σε θέση να καταστρέφουν μέρη του περιβάλλοντος και να προκαλούν τεράστια ζημία στα στάδια, σε αντίθεση με τις κανονικές δυνάμεις. Υπάρχουν 5 Super Abilities τα οποία μπορείς να βρεις στο παιχνίδι.


Τέλος, θα ήθελα να συμπληρώσω ότι μου έκανε πολλή εντύπωση η μουσική του σε όλα τα διαφορετικά στάδια του παιχνιδιού, δίνει ένα άλλο επίπεδο στην εμπειρία του παιχνιδιού.

ΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ


Δεν έχω να αναφέρω πολλά αρνητικά, παρά μόνο ότι η διάρκεια του παιχνιδιού είναι σχετικά μικρή. Φυσικά η ιστορία είναι ακριβώς η ίδια με το παλιό παιχνίδι, ένα playthrough της ιστορίας είναι περίπου 7-8 ώρες, έχουν φυσικά προστεθεί αρκετά mini games τα οποία δίνουν αρκετή έκταση στο παιχνίδι.

 

ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ


Το Kirby’s Return to Dreamland Deluxe είναι ευχάριστο, διασκεδαστικό παιχνίδι, το οποίο είναι για μικρούς και μεγάλους. Όσον αφορά το Gameplay, το βρήκαμε πολύ ανανεωμένο, πιο φανταχτερά εικαστικά και πολλά mini games που μπορείς να απολαύσεις μόνος αλλά και με φίλους. Τώρα μπορείτε πολύ πιο εύκολα από προηγουμένως, να παίζετε μαζί με τους φίλους σας σε διάφορα mini games που βρίσκονται στο Merry Magolor Theme park, όπως επίσης και σε διάφορες δυσκολίες. Ακόμη και αν δεν είστε gamers, το Kirby’s Return to Dreamland Deluxe, είναι πολύ διασκεδαστικό με διάφορες επιλογές και διάφορους επιλογή χαρακτήρων από φίλους του Kirby. Εάν δεν είστε σίγουροι για το παιχνίδι, μην ανησυχείτε, μπορείτε να βρείτε ένα δωρεάν Demo στο Nintendo eShop που μπορείτε να δοκιμάσετε!


Ευχαριστούμε την CD Media Cyprus για την παραχώρηση του παιχνιδιού ώστε να επιτευχθεί το Review. Δείτε επίσης το review μας για το Kirby and the Forgotten Land.


ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
7
Gameplay
9.5
Visuals
9.5
Sound
9.5
Ψυχαγωγία
9.5
Προηγούμενο άρθροΝέα αναβολή για το Suicide Squad: Kill The Justice League έρχεται σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg!
Επόμενο άρθροWo Long: Fallen Dynasty | Review
Zac Spyrou
This is not the info you are looking for.
kirbys-return-to-dream-land-deluxe-reviewΗ επιστροφή στην Dream Land του Kirby είναι πολύχρωμη και διασκεδαστική, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους! Αυτό το remake φέρνει ένα υπέροχο παιχνίδι με καταπληκτικό τρόπο, σε μια νέα γενιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.