Kirby and the Forgotten Land | Review

0
599

Η πρώτη 3D περιπέτειά του Kirby είναι κοντά μας!

Πολλοί, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, πριν παίξω το παιχνίδι είχα την απορία αν το Kirby and the Forgotten Land είναι στη σειρά η ίδια εξέλιξη όπως ήταν στο Mario το Odyssey.

Η απάντηση είναι “περίπου”.

Τι εννοώ;

Μπορεί το Forgotten Land να είναι ένα δυνατό βήμα μπροστά για τη σειρά, το οποίο νιώθει μαγικό, αλλά είναι σημαντικό να αναφέρω πως η δομή του είναι πολύ παρόμοια με το Super Mario 3D World αντί το Odyssey. 

Ανεξαρτήτως όμως, η καινούρια περιπέτεια του Kirby είναι η πρώτη μου επαφή με τη σειρά και είναι μαγευτική!

About

Το παιχνίδι ξεκινά με τον Kirby να τραβιέται σε έναν ξένο κόσμο μέσω κάποιον portals που εμφανίστηκαν ξαφνικά.

Βρισκόμενος τώρα σε μια ξένη για αυτόν περιοχή, προσπαθεί να καταλάβει τον νέο κόσμο όπου κατέληξε.

Όταν το tutorial στάδιο τελείωσε και το πρώτο τραγούδι με lyrics ξεκίνησε να παίζει, ήξερα πως το τι ακολουθά θα ήταν κάτι μαγικό.

Η ιστορία του παιχνιδιού δεν είναι ιδιαίτερα βαθιά, και δεν περιμένω κάποιος να παίξει ένα παιχνίδι όπως το Kirby για την πλοκή του, αλλά για το καταπληκτικό platforming και αρκετά ικανοποιητικό combat με όλες τις δυνάμεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Κirby.

Επίσης, υπάρχουν κάποια συλλεκτικά φιγουρίνια μέσα στο παιχνίδι σε μορφή Gacha Machines, όπου περιέχουν λίγες πληροφορίες για διάφορους χαρακτήρες/ αντικείμενα που μπορείτε να συναντήσετε στον κόσμο.

Style & Presentation

Εμφανισιακά το Kirby προσφέρει χαρά σε όποιο αντικρίζει το όμορφο artstyle του και αυτόματα θυμίζει τι είδους ποιότητα προσφέρει η Nintendo με τα μεγάλα franchises της.

Έντονα χρώματα, σταθερότητα στην Art Direction, και animations γεμάτα ζωή. 

Εκτός των χαρακτήρων και του περιβάλλοντος, η αγάπη από τους δημιουργούς φαίνεται επίσης και στην καλοφτιαγμένη επιφάνεια χρήστη (User Interface).

Performance

Τα όμορφα visuals ευτυχώς δεν επηρεάζουν την ποιότητα του παιχνιδιού, εφόσον η Nintendo είναι σχεδόν-πάντoτε τυπική (Αχ βρε Age of Calamity…) στο να προσφέρει μία ομαλή και ευχάριστη gameplay εμπειρία με ένα σταθερό framerate, παρόλο της ηλικίας του Nintendo Switch.

Παρόλο που παιχνίδια όπως το Mario Odyssey, 3D World, Mario Kart κ.α προσφέρουν μία εμπειρία στα 60FPS, το Kirby είναι περιορισμένο στα 30.

Είναι όμως ομαλό, και δεν ένιωσα ούτε μια στιγμή ότι υπήρχαν πτώσεις στα frames, ή ότι επηρέασε την εμπειρία μου αρνητικά.

Σκεφτείτε ποιότητα Breath of the Wild.

Gameplay

Το παιχνίδι προσφέρει 2 επιλογές δυσκολίας, και με πολλή χαρά αναφέρω ότι δεν είναι όσο εύκολο όσο το περίμενα να είναι.

Η κύρια εμπειρία εμπεριέχετε από διάφορα στάδια όπου ο Kirby βοηθά να σωθούν τα Waddles Dees. Μερικά από αυτά είναι κρυμμένα σε μυστικές αποστολές στο κάθε στάδιο και αν κάποιος δεν ψάξει αρκετά καλά, πολύ πιθανών να χάσει κάποια. 

Για να προχωρήσει η ιστορία και να ανοίγουν τα τελευταία στάδια σε κάθε χάρτη, ένας συγκεκριμένος αριθμός Waddles Dees πρέπει να σωθεί. 

Εάν δεν καλύπτετε τον αριθμό, μπορείτε πάντοτε να επιστρέψετε πίσω και να ξαναπαίξετε όποιο στάδιο θέλετε. 

Επίσης, υπάρχει ένα βασικό χωριό όπου ο Kirby βοηθά να επεκταθεί ανάλογα με τα πόσα Waddle Dees έχει σώσει.

Αναλόγως του αριθμού, νέα κτήρια ανοίγουν όπου επιτρέπουν την επέκταση της gameplay εμπειρίας σας.

Για παράδειγμα

  • Shop που επιτρέπει την αναβάθμιση ικανοτήτων
  • Arena όπου μπορείτε να παλέψετε ξανά αρχηγούς, με διάφορα rewards ανάλογα με το πόσο γρήγορα τα τελιοώνετε
  • Cafe όπου προσφέρει ένα διασκεδαστικό mini-game
  • Cinema που επιτρέπει την επανάληψη cutscenes

Και άλλα…

Εκτός από τα παραπάνω, στον χάρτη όπου διαλέγετε πιο στάδιο θα παίξετε, υπάρχουν ιδικές δοκιμασίες όπου ο σκοπός είναι να τις τελειώσετε σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στην κάθε δοκιμασία επίσης υπάρχει ένα ακόμη μικρότερο χρονικό διάστημα σαν στόχος, σαν extra δυσκολία, το οποίο είναι εντελώς προαιρετικό, αλλά προσφέρει ικανοποίηση εάν το επιτύχετε διότι είναι αρκετά ψηλός ο πήχης δυσκολίας.

Οι μάχες εναντίων των διαφόρων εχθρών στο Kirby είναι πολύ σύντομες και θυμίζουν αρκετά τα παιχνίδια Mario όπου συνήθως οι εχθροί χρειάζονται 1-2 χτυπήματα.

Αυτό όμως παύει να ισχύει όταν έρχεστε αντιμέτωποι με τα Boss Fights στο παιχνίδι όπου είναι αρκετά διασκεδαστικά, και αναλόγως της ικανότητας που χρησιμοποιείτε αλλάζει το πόσο εύκολα θα τα αντιμετωπίσετε. 

Η κάθε ικανότητα μπορεί να βρεθεί στα στάδια είτε απορροφώντας εχθρούς με τον Kirby, ή βρίσκοντας τα στον κόσμο. Πριν από κάθε στάδιο μπορείτε να δείτε όλες τις ικανότητες που έχετε ανοίξει στο shop, να τις αναβαθμίσετε, και να της φορέσετε για να ξεκινήσετε το στάδιο μαζί τους.

Ο σχεδιασμός σταδίων είναι ακριβός όπως θα περίμενε κάποιος/α από ένα first party Nintendo game, καλός, και έξυπνος.

Multiplayer

Ευτυχώς, το Kirby and the Forgotten Land δίνει τη δυνατότητα να παίξετε σχεδόν όλο το παιχνίδι σε split-screen coop.

Τα μόνα στάδια όπου εντόπισα πρόβλημα με αυτό, είναι οι ιδικές δοκιμασίες στον χάρτη όπου ανέφερα πιο πάνω.

Ακόμη και το Arena ή το mini-game στο καφέ μπορούν να παιχτούν με δύο παίκτες.

Το μόνο μου παράπονο, είναι ότι η εμπειρία του 2ου παίχτη δεν είναι ισάξια με τον Player 1 που ελέγχει τον Kirby.

Ο 2ος παίκτης, ελέγχει πάντοτε έναν Waddle Dee όπου κρατά ένα Spear για όπλο και δεν του δίνετε πρόσβαση στις extra ικανότητες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Kirby.

Επίσης, δυστυχώς δεν μπορεί να απομακρυνθεί πάρα πολύ από τον Player 1 κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ένα από τα limitations του Split Screen. Η εμβέλεια όμως νιώθει ακόμη πιο μικρή παρά όλο το πεδίο που δείχνει η οθόνη.

Ανεξαρτήτως όμως, το ότι δίνετε η ευκαιρία είναι αρκετά καλό από μόνο του, και επιτρέπει σε κάποιο γονέα να παίξει το παιχνίδι με το παιδί του, ή ακόμη και 2 φίλους/ φίλες να παίξουν μεταξύ τους και να περάσουν την ώρα τους διασκεδαστικά.

Replayability

Λόγο των

  • Συλλεκτικών φιγουρίνιων
  • Κριμένων Waddle Dees
  • Ενδυνάμωση όλων τον ικανοτήτων στο maximum
  • Επίτευξη καλύτερων χρόνων στην Arena και στις μυστικές αποστολές, 

Το παιχνίδι προσφέρει αρκετά extra ώρες για όσους θα ήθελαν να συνεχίσουν να παίζουν μετά τη νίκη τους εναντίων του τελευταίου αρχηγού.

Summary

Εν κατακλείδι, το Kirby είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, και είναι ένα βήμα μπροστά στο Franchise ολοκληρωτικά.

Η Nintendo φαίνεται πως μεγαλώνει με το κοινό της, και όπως το Zelda, Mario, Pokemon, ήρθε και η σειρά του Kirby να εξελιχθεί σαν σειρά.

Εάν γυρεύετε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι όπου προσφέρει χαρά και ξεγνοιασιά, είτε για να παίξετε μόνοι σας, είτε με ένα άλλο άτομο, δεν μπορείτε να πάτε λάθος με το Kirby and the Forgotten Land.

Για όσους / όσες δεν είναι ακόμη σίγουροι αν είναι ένα παιχνίδι για αυτούς/ ες, μπορείτε να βρείτε ένα δωρεάν Demo στο Nintendo eShop με τα πρώτα στάδια!

Ευχαριστούμε την G3 Great Games για την παραχώρηση του παιχνιδιού ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.