Pokémon Scarlet & Violet Expansion Pass Part 1: The Teal Mask | Review

323

Μπορείτε να βρείτε το original review μου της Pokemon Scarlet & Violet εδώ.

Μετά από έναν σχεδόν χρόνο από τις περιπέτειες μου στην Paldea, επέστρεψα και μπορώ να πω πως… είμαι underwhelmed.

Αν θυμάστε σωστά το κύριο μου παράπονο ήταν πως το παιχνίδι στον τομέα της τεχνολογίας ήταν πολύ πίσω από τον προκάτοχο του, ή ακόμη και από παιχνίδια που κυκλοφόρησαν 5 χρόνια πριν. Μπορεί το παιχνίδι να μην είχε τα καλύτερα γραφικά ή παρουσίαση σε πολλές περιοχές, αλλά το χειρότερο με διαφορά ήταν τα καταθλιπτικά frame drops και το cinematic experience που πρόσφερε η GameFreak με τα 20 ολόκληρα frames που κάποιες φορές καταφέρνει να διατηρήσει το παιχνίδι.

Μετά από τόσο καιρό, και πολλαπλά patches είμαι στη θέση να πω πως… τίποτα ΑΠΟΛΥΤΟΣ δεν φτιάχτηκε, και είμαι στο σημείο που πιστεύω πως το παιχνίδι τρέχει ΑΚΟΜΗ χειρότερα.

Η 9η γενιά Pokemon, η οποία αρχικά έκανα praise για τα διάφορα gameplay improvements που έφερε στη σειρά (αλλά επίσης την κατέκρινα για βήματα που πείρε προς τα πίσω από τον προκάτοχο της, με ελπίδα ότι θα τα αξιοποιήσει στο μέλλον), έχει γρήγορα μετατραπεί στην πιο αδιάφορη μου γενιά της σειράς μετά την Sword & Shield.

Παρόλο που θα μπορούσα απλός να σας πω “δεν αξίζει” και να το αφήσω όπως εκεί (θα έβαζα όσο effort έβαλε η Gamefreak στο να καλυτερέψει το παιχνίδι), ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι έχει να προσφέρει το Teal Mask.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το παιχνίδι ξεκινά με τον πρωταγωνιστή/ πρωταγωνίστρια να επιλέγετε για ένα trip στο νησί Kitakami μέσω της ακαδημίας που φοιτά

Μαζί μας στο Kitakami έρχεται σαν συνοδός μια καινούρια χαρακτήρας, η οποία έχει σαν προσωπικό σκοπό να συναντήσει τον Tetrapagos όπως τον αποκαλεί, ένα μυστηριώδεις Pokemon που αναφερόταν αρχικά στο Violet (ή Scarlet) book, και να μάθει περισσότερα για το φαινόμενο Terra.

Μια όμορφη λεπτομέρεια που μαθαίνουμε και hint για το πού θα μας πάρει η σειρά με το επόμενο expansion (και παιχνίδι) είναι πως το σχολείο όπου προέρχεται αυτή η χαρακτήρας βρίσκετε στο Unova Region! (Black and White 3 anyone? LEGENDS KYUREM?!)

Φτάνοντας μαζί της στο Kitakami, συναντούμε δυο ενδιαφέρον αδέλφια όπου θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ιστορία. Τα πράγματα εξελίσσονται με τέτοιο τρόπο όπου πρέπει να δουλέψουμε μαζί με τον μικρότερο αδελφό και να επισκεφτούμε κάποια μνημεία.

Σιγά σιγά ξεκινούμε να μαθαίνουμε για τον θρύλο του Kitakami, τους “Πιστούς Τρείς και το κακό Οgre“. Είναι μια ιστορία από τα παλιά χρόνια όπου οι πιστοί τρεις πολέμησαν και αποδυνάμωσαν το κακό οgre, αλλά δυστυχώς έπεσαν ηρωικά στην μάχη. Από τότε η ύπαρξη τους εορτάζετε και θεωρούνται ήρωες του νησιού.

Τί κρύβετε πίσω από αυτό τον θρύλο άραγε? Είναι όλα όπως μας τα παρουσιάζουν πραγματικά?

Η ιστορία του DLC είναι το ισχυρότερο του σημείο και ο μόνος λόγος που συνέχισα να παίζω το DLC. Υποφέρει απο μικρά pacing issues, και ακόμη υποφέρει απο το πιο “ήπειο” γράψιμο της σειράς, αλλά είναι αρκετά καλο για να με κάνει να θέλω να μάθω τι γίνετε μέχρι στο τέλος.

ΝΕΑ POKEMON

Ένα απο τα θετικά του DLC είναι η επιστροφή αρκετών Pokemon από το National Dex τα οποία δεν ήταν διαθέσιμα στο base game. Επίσης μπορείτε να συναντήσετε ολοκαίνουρια Pokemon, και νέες μορφές Pokemon από προηγούμενες γενιές.

Εάν έχετε αγαπημένα Pokemon τα οποία θα θέλατε να προσθέσετε στην ομάδα σας για competitive play, ή απλά να εξερευνάτε τον κόσμο με αυτά στο πλάι σας, πολύ πιθανόν να είσαστε καλυμμένοι τώρα, η αν όχι, ενδεχομένως στο Part 2!

WORLD & GAMEPLAY

Ο κόσμος δυστυχώς νιώθει άδειος και ανέμπνευστος. Μετά από τεράστιες open world κυκλοφορίες που έχω παίξει από το release της Scarlet και Violet, νιώθω πως ο κόσμος που έφτιαξε η GameFreak δεν έχει απολύτως τίποτα να μου προσφέρει, ούτε από θέμα εξερεύνησης, ούτε από θέμα ενδιαφέρων side activities.

Δεν νιώθω ουσιώδες αλλαγές και επεκτάσεις του ότι κτίστηκε με το base game, αντιθέτως, μας δίνετε ένας κόσμος που είναι μικρότερος, και τρέχει χειρότερα.

Το open world gameplay παραμένει βαρετό και outdated.

Καταλαμβαίνω πως είναι αρκετά δύσκολο να αναπτυχθούν νέα συστήματα για ένα DLC, αλλά επιμένω πως είναι αμαρτύα ότι δεν υπάρχουν τα open world / out of combat συστήματα που υπήρχαν στο Legends Arceus.

Έστω και με περιορισμένο τρόπο, θα μπορούσε να έκανε αυτή την περιπέτεια οχι 10, αλλά 100 φορές καλύτερη.

Σε γενικές γραμμές, το Teal Mask επεκτείνει το base game την Scarlet & Violet και προσφέρει περισσότερο απο το ίδιο φόρμουλα, αντί να επεκτείνει το παιχνίδι με νέα και ενδιαφέροντα συστήματα.

Ο δείκτης της δυσκολίας? Δεν υπάρχει. Έχοντας υπόψη πως το base game έχει κυκλοφορήσει εδώ και 1 χρόνο σχεδόν, είναι πολύ λογικό να θεωρήσει κάποιος πως είναι over leveled για περιεχόμενο το οποίο θα ακολουθούσε ένα κανονικό difficulty curve που συνεχίζει από το τέλος της ιστορίας.

Το παιχνίδι δεν προσφέρει κάποιο σύστημα το οποίο να μετριάζει αυτό το γεγονός.

Μπορούσε πολύ εύκολα να προστεθεί ένα σύστημα όπου είτε βάζει περιορισμούς στο level των Pokemon σας, είτε σας αναγκάζει να χρησιμοποιείτε Pokemon τα οποία βρίσκετε στη νέα περιοχή ΜΟΝΟ μέχρι να τελειώσετε το story, είτε ακόμη ένα πολύ απλό level scaling mechanic.

SUMMARY

Τώρα η σημαντική ερώτηση, αξίζει να το αγοράσω?

Με μεγάλη μου λύπη, αλλά με σιγουριά μπορώ να πω πως δεν αξίζει να ξοδέψετε λευτά για αυτό το DLC, τουλάχιστον όχι στο σημείο που βρίσκετε προς το παρών.

Μπορεί αυτό να αλλάξει με το δεύτερο κομμάτι το οποίο κυκλοφορεί σύντομα, αν και δεν το νομίζω αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές και φτιαχτούν όλα τα τεχνικά προβλήματα που μαστίζουν το παιχνίδι.

Δυστυχώς, δεν μπορώ με καθαρή συνείδηση να πω “αγοράστε το”. Αν βέβαια, έχετε ξετρελαθεί με το base game, και θα θέλατε ένα τέταρτο story path, όπως τα 3 που υπάρχουν είδη και σας αρέσει η βασική λούπα του να πιάνετε Pokemon στην 9η γενιά, τότε μπορεί το Teal Mask να έχει φτιαχτεί για εσάς.

Δεν γνωρίζω προς τα πού θα πάει η σειρά, αλλά έχω ξεκινήσει να χάνω τις ελπίδες μου… ελπίζω ολόψυχα, το Part 2 να είναι καλύτερο.

Ευχαριστούμε την CD Media Cyprus για την παραχώρηση του κωδικού γι’ αυτό το review!

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία & Χαρακτήρες
7
Παρουσίαση
4
Gameplay
6
Ψυχαγωγία
6
Technical Delivery
2
Προηγούμενο άρθροΤο Starfield ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια παίκτες – Το μεγαλύτερο Launch στην ιστορία της Bethesda
Επόμενο άρθροΤο Marvel’s Spider-Man 2 έγινε ”χρυσό” και το Casting του παιχνιδιού το γιορτάζει (ΒΙΝΤΕΟ)
Lefkos Savvides
Resident Nintendo & JRPG nerd. Go read The House In Fata Morgana.
pokemon-scarlet-violet-expansion-pass-part-1-the-teal-mask-reviewΜε μεγάλη μου λύπη, αλλά με σιγουριά μπορώ να πω πως δεν αξίζει να ξοδέψετε λευτά για αυτό το DLC, τουλάχιστον όχι στο σημείο που βρίσκετε προς το παρών. Μπορεί αυτό να αλλάξει με το δεύτερο κομμάτι το οποίο κυκλοφορεί σύντομα, αν και δεν το νομίζω αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές και φτιαχτούν όλα τα τεχνικά προβλήματα που μαστίζουν το παιχνίδι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.