Tiny Tina’s Wonderlands Review

0
98

Σας αρέσουν τα Roleplaying Games;

Μήπως σας αρέσουν επίσης τα First Person Shooters;

Ξέρω τι σκέφτεστε, “Ναι μου αρέσουν, και έχω το Destiny, ή ακόμη και τα Borderlands”. 

Δεν διαφωνώ… αλλά!

Μήπως τυγχάνει να σας αρέσει το Dungeons and Dragons? Τα παιχνίδια φαντασίας;

Καλωσορίσατε στο Tiny Tina’s Wonderlands!

Το Wonderlands είναι ένα ολοκαίνουριο παιχνίδι από την Gearbox Software, φτιαγμένο στο engine του Borderlands 3, υιοθετώντας το άκρος ικανοποιητικό gunplay και στολίζοντας το με όμορφες ιδέες και concepts.

Η ιδέα για το Wonderlands έχει ξεκινήσει με ένα DLC του Borderlands 2, που έπειτα απέκτησε standalone release ονόματι “Tiny Tina’s Wonderlands: Assault on Dragon Keep”.

Style & Presentation

Όλη η περιπέτεια σας διαδραματίζετε σαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι βασισμένο στο concept του Dungeons and Dragons, το οποίο κάνει host η Tiny Tina (Ashly Burch).

Για πρώτη φορά στο Borderlands Universe μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας χαρακτήρα με αρκετά customization options, συμπεριλαμβανομένου και του class σας.

Το παιχνίδι ξεκινά, και βρίσκεστε σε ένα μαγικό κόσμο, βγαλμένο από τη φαντασία της Tiny Tina. 

Η ίδια αφηγείται την ιστορία και οι “συμπαίκτες” σας (χαρακτήρες που κάθονται στο τραπέζι μαζί σας) καλλωπίζουν την ατμόσφαιρα με commentary για το παιχνίδι και τον κόσμο γύρο σας.

Το concept που μετατρέπει το παιχνίδι σαν ένα επιτραπέζιο RPG, επιτρέπει στους developers να δημιουργήσουν φανταστικά σκηνικά, να κάνουν δυναμικές αλλαγές κατά τι διάρκεια του παιχνιδιού και να συστήνουν αντικείμενα και σκηνικά όπου σε οποιοδήποτε άλλο context θα έσπαζαν το immersion. 

Η κάθε περιοχή που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι ένα διαφορετικό κομμάτι στο board, και διασχίζοντας το ανακαλύπτετε διάφορα μονοπάτια, επιτρέποντας σας να γίνετε side-tracked από την περιπέτεια σας με μικρά events, side-quests και encounters.

O τρόπος που παρουσιάζετε το “παιχνίδι” από την Tiny Tina είναι ένα από τα ψηλότερα σημεία του παιχνιδιού. 

Η Ashly Burch για ακόμη μία φορά, κάνει καταπληκτική δουλειά και το παιχνίδι νιώθει σαν ένα love-letter σε ολόκληρο το RPG genre.

(Γεια όσους ενδιαφέρονται, η Ashly Burch είναι η ίδια voice actress η οποία έδωσε ζωή στην πολυαγαπημένη μας Aloy απο το Horizon).

Εννοείτε πως εμφανισιακά το Wonderlands παραμένει αληθινό στη φόρμουλα της σειράς και είναι cell-shaded, το οποίο στις μέρες μας έχει γίνει συνώνυμο με το franchise.

Performance

Κλασικά, όπως τα περισσότερα παιχνίδια αυτής της γενιάς, το Wonderlands σας επιτρέπει να διαλέξετε μεταξύ Performance Mode ή Resolution Mode.

Το Performance Mode επιτρέπει buttery smooth 120FPS (αν η τηλεόραση ή το monitor σας το υποστηρίζει) σε 1080p resolution.

Αντιθέτως, το Resolution Mode επιτρέπει 60FPS σε ψηλότερο resolution. 

Προσωπικά, πάντοτε προτιμώ καλύτερο performance, ιδικά σε fast paced games, επομένως το Wonderlands το έπαιξα στο Performance Mode παρόλο που το visual quality ήταν χαμηλότερο.

Gameplay

To gunplay νιώθει άκρως παρόμοιο με το Borderlands 3, και θα μπορούσε κάποιος να έλεγε πολύ απλά πως το Wonderlands είναι ένα gloryfied reskin… ως ένα σημείο όμως.

Λόγο της θεματολογίας του παιχνιδιού, πολλά πράγματα γίνονται αλλάζουν ριζικά. 

Για παράδειγμα, πλέον δεν υπάρχουν grenades, αλλά spellbooks όπου επιτρέπουν την χρήση κάποιου ξορκιού. 

Αντί charges στα ξόρκια, υπάρχει cooldown, και δε χρειάζεται να ανησυχεί κάποιος/α παίκτης/ρια  για το πόσες χρήσεις τους απομένουν.

Με τη συμπερίληψη των classes, το παιχνίδι ανοίγει πόρτες για διαφορές στο gameplay αναλόγως της επιλογής σας.

Για παράδειγμα, εγώ παίζω Brr-Zerker (μαντέψτε τι είδους elemental damage είναι σχεδιασμένο το class να κάνει).

Το melee weapon μου (όπου είναι σημαντικό κομμάτι του kit μου) έχει πλέον γίνει κανονικό weapon slot σε αντίθεση με το Borderlands. 

(Σε όλα τα classes υπάρχει melee slot)

Άλλο παράδειγμα, το Spellshock class έχει πρόσβαση σε 2 spellbooks ταυτόχρονα μέσω κάποιου skill, ενώ όλα τα υπόλοιπα classes μόνο ένα.

Οι διαφορές μεταξύ του κάθε class βοηθούν να κάνουν την επιλογή πιο meaningful και μεγαλώνουν το replay-ability του game.

Εννοείτε πως το κάθε class έχει το δικό του talent tree όπου μπορείτε να ξοδέψετε τους πόντους που παίρνετε από το level up για νέες ικανότητες και stats. 

Αναλόγως με το πού θέλετε να επενδύσετε τους πόντους σας, ο τρόπος ο οποίος αλληλεπιδράτε με το παιχνίδι επηρεάζετε.

Σε κάποια φάση κατά τη διάρκεια της περιπέτειας σας, θα σας δοθεί η ευκαιρία να διαλέξετε ένα δευτερεύων class, επιτρέποντας σας να κάνετε ακόμη πιο ενδιαφέρων την εμπειρία σας.

Προσοχή όμως, δεν μπορείτε να αλλάξετε το δευτερεύων class σας, πριν τελειώσετε το campaign.

Σιγουρευτείτε λοιπών ότι η επιλογή σας, δουλεύει καλά με το κύριο σας class.

Το game loop, ακολουθώντας την φόρμουλα του Borderlands περιλαμβάνει shooting, killing & looting.

Multiplayer

Το παιχνίδι υποστηρίζει local split-screen multiplayer 2 ατόμων, ή online play με όλες τις κονσόλες μέσω του SHiFT system της Gearbox.

Αναλόγως με το mode που επιλέγετε, αλλάζουν κάποια settings στο multiplayer που έχουν σχέση με:

  • Tο level scaling των εχθρών (εάν οι παίκτες είναι αρκετά διαφορετικά levels μεταξύ τους)
  • Aν το loot είναι individual ή global για όλους τους παίκτες. 

Replayability & Endgame

Το endgame του Wonderlands περιλαμβάνει randomly generated dungeons, με διάφορα modes, όπου επιτρέπει “απεριόριστο” replayability και νέες εμπειρίες κάθε φορά είτε για solo play είτε για παιχνίδι με τους φίλους σας.

Το mode ονομάζετε Chaos Chamber και είναι ότι ακριβώς ήθελα απο ένα loot based game.

Βάση της pick up and play φύσης του παιχνιδιού, ένα mode το οποίο επιτρέπει πρόσβαση σε αυτό το core looter shooter experience χωρίς να νιώθει τελείως repetitive βοηθά πολύ με την επέκταση του life-span του παιχνιδιού.

Summary

Εν κατακλείδι, το Tiny Tina’s Wonderlands έχει κλέψει την καρδιά μου. Όσο χρόνο έχω για “mindless-fun” gaming τις τελευταίες μέρες αφοσιώνεται στο μαζικό αφανισμό σκελετών, μάγων και ότι άλλων εχθρών μπορεί κάποιος να συναντήσει στο Wonderlands.

Είναι ένα παιχνίδι το οποίο έχει style, charm και πολύ ικανοποιητικό gunplay

Αναμένω με ανυπομονησία το Steam release για να μπορώ να το παίρνω μαζί μου όπου θέλω πάνω στο Steam Deck (δείτε εδώ το review μας).

Το Wonderlands έχει σίγουρα κερδίσει τη θέση του στη δική μου συλλογή, και αν είστε έστω και λίγο ενδιαφερόμενοι μετά από αυτό το review, go check it out!

Ευχαριστούμε την G3 Great Games για την παραχώρηση του παιχνιδιού ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.