The Crew Motorfest | Review

380

Είχατε ποτέ την θέληση να κάνετε test-drive πανάκριβα αυτοκίνητα στης ακτές της Χαβάης? Να νιώσετε τον άνεμο καθώς πατάτε το γκάζι σε ένα πολυτελές sport αυτοκίνητο Porche διασχίζοντας ένα μαγευτικό τοπίο;

Η απάντηση εμένα προσωπικά θα ήταν ναι! Aλλά δυστυχώς δεν είναι όσο απλό ακούγεται..

Το The Crew Motorfest είναι εδώ για το PC και τις κονσόλες, και μας χαρίζει αυτήν την εμπειρία σαν ένα πολύ καλό εναλλακτικό από τον καναπέ μας!

Πάμε λοιπόν να δούμε στο παρακάτω review πώς το νέο παιχνίδι στη πολυαγαπημένη σειρά της Ubisoft, το The Crew οδηγεί προς την επιτυχία.

STORY

Δεν έχω και ιδιαίτερα πολλά πράγματα να πω όσον αφορά την ιστορία, παρά μόνο ότι δεν είναι η τυπική ιστορία με την παραδοσιακή έννοια. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στη Χαβάη, και πιο συγκεκριμένα στο νησί O’Ahu, όπου στήθηκε ένα μεγάλο φεστιβάλ αυτοκινήτων. Εσύ (ο παίκτης) είσαι ένας νέος οδηγός στο νησί και προσπαθείς να αποδείξεις την αξία σου.

Υπάρχει character creation στο παιχνίδι με αποτέλεσμα ο κάθε gamer να μπορεί δημιουργήσει τον δικό του μοναδικό παίκτη και να τον ντύσει ή αλλάξει ανάλογα όπως θέλει.

Μέσα από διάφορα Playlists και Events δίνεται η ευκαιρία στον παίκτη να δοκιμάσει πολλά και διαφορετικά αυτοκίνητα. Το κάθε Event έρχεται βέβαια με δικό του θέμα, στάδια, αυτοκίνητα αλλά και αφήγηση.

Καλά ακούσατε, το κάθε event έχει αφήγηση για διάφορα αυτοκίνητα εξηγώντας την ιστορία τους, κάποια fun-facts και επίσης ωραία intro βίντεο πρίνο κάθε αγώνα. Επίσης υπάρχει voice acting από τους οδηγούς και διοργανωτές για να σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι σε ένα αληθινό και διασκεδαστικό κόσμο, και όχι σε ένα σιωπηλό και ανιαρό αγώνα ταχύτητας.

GAMEPLAY

Εννοείτε πώς το κάθε παιχνίδι με αυτοκίνητα χρειάζεται να έχει μία καλή αίσθηση “βάρους” και χειρισμού, είμαι χαρούμενος να αναφέρω πώς το The Crew Motorfest τα καταφέρνει σε αυτόν το τομέα αρκετά καλά. Το κάθε αυτοκίνητο νιώθει διαφορετικό, άλλα πιο γρήγορα, άλλα πιο “βαρετά”, άλλα πιο σταθερά και άλλα πολλά, οι τύποι τον αυτοκινήτων είναι πραγματικά πάρα πολλοί και μπράβο στην ομάδα για την εφαρμογή τους στο παιχνίδι.

Στο παιχνίδι υπάρχουν πολλών ειδών διασκεδαστικών αγώνων σαν lap races, drag races, sprints, drifting και άλλα. Τα playlist μπορεί να συμπεριλαμβάνουν και διάφορους influencers σαν το Donut και το commentary μαζί με τα συμπεριλαμβανόμενα live-action βίντεο δίνουν ζωντάνια στο παιχνίδι αφού φέρνουν πετυχημένα show και άτομα στο παιχνίδι για τους fans.

Να σημειωθεί πως παρόλο ο παίχτης αγοράζει αυτοκίνητα ή τα ξεκλειδώνει από leveling up, αυτά τα αυτοκίνητα δεν χρησιμοποιούνται πολύ στα playlists αφού συνήθως σου δανείζουν το κατάλληλο αυτοκίνητο. Ο μόνος τρόπος να παίξεις σε αυτούς τους αγώνες με το αναβαθμισμένο σου αυτοκίνητο είναι να παίξεις αφότου τελειώσεις το playlist και το ξαναπαίξεις ξανά για άλλα rewards. Δυστυχώς αυτό βγάζει λίγο τον ενθουσιασμό του να ξεκλειδώσεις αυτοκίνητα τουλάχιστον για το Single Player αφού σπάνια χρησιμοποιείς τις δημιουργίες σου.

Δεν τελειώνει όμως εδώ το ρόστερ αφού στο παιχνίδι υπάρχουν και βάρκες, μοτοσυκλέτες και αεροπλάνα με τον συνολικό αριθμό οχημάτων να φτάνει πάνω από 600. Να σημειωθεί όμως ότι παρόλο που εκτιμάται ή παρουσία τον υπολοίπων μέσων οδήγησης, δεν είναι εξίσου καλά σαν τα αυτοκίνητα. Αρκετά νιώθουν σαν προσθήκες της τελευταίας στιγμής και όχι όσο εξίσου διαμορφωμένα σαν τα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα τα αεροπλάνα δεν με ενθουσίασαν αρκετά και η αίσθηση του νίτρο και ταχύτητας απλά δεν ήταν εκεί για εμένα.

Σε κάθε event και playlist που τελειώνει ο παίχτης κερδίζει λεφτά και experience για να αγοράσει οχήματα και διάφορα cosmetics για τον παίχτη του. Τα λεφτά οφείλω να πω πώς είναι λίγα και θα μπορούσαν να ήταν παραπάνω, βέβαια υπάρχει και η επιλογή των microtransactions που μπορούν να σπρώξουν τα πράγματα πιο γρήγορα αλλά δεν θα έλεγα πως αυτό είναι ιδιαίτερα καλό ή θετικό.

Ο χάρτης είναι σχετικά μεγάλος και γεμάτος με πράγματα και διάφορα treasures να βρεις. Κάθε γωνιά του είναι γεμάτη με λεπτομέρεια και διαφορετικά τοπία να εξερευνήσεις, είτε στο έδαφος, νερό, ακόμη και αέρα.

Το παιχνίδι είναι πάντα online και για να παιχτεί η χρήση του ενός λογαριασμού της Ubisoft είναι υποχρεωτική.

SOUND/VOICE ACTING

Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ένα racing παιχνίδι χωρίς καλό ήχο των μηχανών να βουίζει μέσω των ηχείων, και το Crew Motorfest ευτυχώς είναι ένα από τα καλά παραδείγματα. Το κάθε όχημα ακούγεται διαφορετικό και έχει τους ανάλογους ήχους, είτε οδηγείτε στον δρόμο, χώμα, άμμο, νερό, αέρα κλπ..

Το soundtrack είναι φανταστικό με τραγούδια από πολλούς και διάφορους καλλιτέχνες, και πιο σημαντικά ένιωθε να συνοδεύει σωστά το οδήγημα και την ένταση του αγώνα ή το playlist event που έπαιζα την δεδομένη στιγμή.

Το voice acting δεν ένιωσε ποτέ κουραστικό και αντίθετα βοήθησε την απόλαυση μου στο παιχνίδι. Οι voice actors δεν έγιναν ποτέ κουραστικοί ή και οι ατάκες και οι διηγήσεις των ιστοριών των αυτοκινήτων, playlists, events και εμψύχωσης του παίχτη κατά την διάρκεια οδήγησης ήταν καλοδεχούμενες.

GRAPHICS

Το Crew Motorfest σε πολλά σκηνικά είναι πραγματικά πανέμορφο, αλλά σε άλλα είναι απλά εντάξει, τα lighting εφέ είναι πανέμορφα σε σκηνές, ειδικά με τον ήλιο να φέγγει ψηλά αντανακλώντας το φως στην πίστα. Σε άλλες, αυτό φαίνεται αρκετά flat.

Τα αυτοκίνητα έχουν αρκετή προσοχή στην λεπτομέρεια και είναι πανέμορφα στο gameplay, δυστυχώς όμως κάποια textures στον κόσμο είναι λίγο απλά. Επίσης κατά την διάρκεια του playthrough μου στο Playstation 5 Performance Mode (Υπάρχει επίσης resolution mode locked στα 30FPS) υπήρξε αρκετό pop-in.

Παρόλα αυτά όμως η παρουσίαση ήταν ικανοποιητική, απλά αν είχε έξτρα χρόνο ίσως ήταν καλύτερη να το έβαζε ένα στάδιο ακόμα πιο πάνω.

SUMMARY

Γενικά μπορώ να πω πως το The Crew Motorfest ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, απόλαυσα την κάθε στιγμή που το έπαιζα και μού έδωσε μία αίσθηση ενός καλοδουλεμένου παιχνιδιού.

Τα προβλήματα που είχα γενικά δεν μπορώ να πω πως ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικά, αλλά θα έλεγα πως το κρατούν πίσω, από το να είναι πραγματικά μια τέλεια εμπειρία.

Ο κάθε λάτρης racing παιχνιδιών πιστεύω κατά τη γνώμη μου, οφείλει να δοκιμάσει αυτό το παιχνίδι. Έχει και τα “πάνω” του άλλα και τα “κάτω”, αλλά τα πάνω είναι πολύ πιο ψηλά και αρκετά για να παραβλέψω κάποια από τα χαμηλά “κάτω”.

Μπράβο στους developer της Ivory Tower, για την υπέροχη δουλειάς τους, ελπίζω να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το παιχνίδι με νέο content και αναβαθμίσεις.

Σας αφήνω με το official playlist του παιχνιδιού και ένα trailer:

Eυχαριστούμε την CD Media Cyprus και την Ubisoft για την παραχώρηση του παιχνιδιού, ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
7
Gameplay
8
Ηχητικός Τομέας
9
Ψυχαγωγία
8
Αντοχή στο Χρόνο
8
Προηγούμενο άρθροAποκαλύφθηκαν τα PC Specs του Assassin’s Creed Mirage
Επόμενο άρθροΑποκάλυψη για το Zombies Mode του Call of Duty: Modern Warfare 3 (ΒΙΝΤΕΟ)
the-crew-motorfest-review-cyprusgamerΤο The Crew Motorfest είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό παιχνίδι με χαρακτήρα και ομορφιά. Αν και δεν είναι το απόλυτο racing παιχνίδι, έχει κάνει σωστά βήματα προς σε αυτήν την κατεύθυνση και αξίζει την προσοχή σας. Αν και υπάρχουν κάποια μικροθέματα δεν είναι αρκετά να χαλάσουν την απόλαυση του. Η Ubisoft παρέδωσε ένα καλό διάδοχο στην σειρά The Crew.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.