Sand Land | Review

65

Όταν πρωτοείδα το Sand Land θα παραδεχτώ πως δε μου τράβηξε το ενδιαφέρων, δεν έχω κάποιο θέμα με τα γραφικά αλλά φοβόμουν πως το σενάριο δεν είναι αρκετά ελκυστικό από πιο ώριμη άποψη, ότι θα ήταν απλό και παιδικό όπως το gameplay.

Από μία άποψη είχα δίκαιο, αλλά από άλλη είχα λάθος, η εντυπώσεις μου άλλαζαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, και *spoiler* έγιναν θετικές.

Βέβαια, το SandLand είναι ένα παιχνίδι που είναι βασισμένο στο έργο του θρυλικού Akira Toriyama, που υπήρξε πρώτα σε manga. Να σημειωθεί πως δεν τα διάβασα ποτέ τα συγκεκριμένα αλλά είμαι μεγάλος φαν της άλλης του σειράς, Dragon Ball.

STORY

Γενικά έχω να πω πως δε με τράβηξε στην αρχή, ένιωθε αρκετά απλή και ο διάλογος λίγο παιδικός. Αυτό συνέχιζε για λίγη ώρα μέχρι που σιγά-σιγά έπιασα ένα περίεργο αλλά γνωστό “vibe”. Αυτό το vibe που αναφέρομαι, είναι αυτό της περιπέτειας με μία ομάδα από χαρακτήρες που δεν είναι παρόμοιοι και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες έγιναν γνωστοί μεταξύ τους. Βλέπουμε τη φιλία τους να αναπτύσσετε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πώς αντιμετωπίζουν τον κόσμο και τον καθένα και πώς προσπαθούν να λύσουν προβλήματα που νιώθουν πιο μεγάλα από όλους τους. Αυτό μου θύμισε το Dragon Ball, και μπορείτε να το πείτε και νοσταλγία ως ένα σημείο, ο Akira Toriyama έχει ένα συγκεκριμένο στυλ γραψίματος και απεικόνισης που μου θυμίζει την παιδική μου ηλικία και μία αγνή αλλά και ώριμη περιπέτεια.

Η περιπέτεια μας ξεκινά με τον πρωταγωνιστή μας τον Beazelbub, τον μικρό πρίγκηπα των Fiends που υπάρχουν σε αυτό τον κόσμο που είναι όλος μία μεγάλη έρημος, που μαζί με τη βοήθεια του φίλου του εν ονόματι “Thief” και των Σερίφη Rao και Ann προσπαθούν να βρουν το θρυλικό σιντριβάνι για νερό.

GAMEPLAY

Το κύριο “focus” του παιχνιδιού, είναι το vehicle combat, στο παιχνίδι θα βρείτε πολλά και διάφορα οχήματα, που θα σας φανούν γνώριμα αν είδατε ποτέ Dragon Ball, αφού έχουν παρόμοια και κάποιες φορές, ίδια σχέδια. Θα ξεκλειδώνετε πολλών ειδών οχήματα σαν ένα τανκς που είναι το κύριο όχημα, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ρομπότ και άλλα. Θα βρίσκετε κομμάτια για αυτά μέσω αποστολών και μέσα στον κόσμο, και θα τα κάνετε “craft” στο γκαράζ.

Θα μπορέσετε επίσης να κάνετε customize τα οχήματα σας με διάφορα κομμάτια για να τα κάνετε καλύτερα και με καλύτερα stats.

Το παιχνίδι επίσης έχει hand-to-hand combat, με ειδικά skills που μπορούμε να ξεκλειδώσουμε όταν παίρνουμε XP από διάφορα event όπως μάχες, αποστολές και side-quests.

Το Sand Land είναι open-world και είναι αρκετά μεγάλος ο χάρτης με αρκετά πράγματα να κάνει ο παίκτης, και υπάρχουν και πολλά points of interest σαν διάφορα χωριά, camps, strongholds, σπηλιές και άλλα. Μπορείς επίσης να μπεις μέσα σε διάφορους χώρους με stealth, που χάνεις όταν σε εντοπίσουν. Μπορείς επίσης να βρεις και εχθρούς αρκετούς στο open-world που αν τους νικήσεις σου αφήνουν με διάφορα ingredients για crafting.

GRAPHICS

Τα γραφικά, όπως ανάφερα και στην αρχή, έχουν αυτό το anime/cartoony στυλ, που μπορώ να πω έγινε αρκετά καλά. Οι χαρακτήρες παρουσιάζονται όμορφα με ωραίο cell shading και όμορφα κόλπα που φαίνονται σαν να βγήκαν κατευθείαν από τις σελίδες του manga.

Κάποιες φορές φαίνονται λίγο απλά τα πράγματα, και δεν μπορώ να πω πως είναι το καλύτερο cartoony παιχνίδι που είδα σε γραφικά, αλλά δεν είναι καθόλου άσχημο. Αν και κάποιες φορές, κάποιες περιοχές μοιάζουν άδειες και παρόμοιες η μια με την άλλη, θα εκτιμηθεί λίγο περισσότερη λεπτομέρεια για να γεμίζει το χώρος.

SOUND/VOICE ACTING

Στην κατηγορία του ήχου, έχουμε καλό voice acting, για παιχνίδι αυτής της κατηγορίας βέβαια, που είναι πιο light-hearted και πιο απλό, ταιριάζει απόλυτα.

Το soundtrack δεν είχε κάτι που να μείνει στη μνήμη μου, ο ήχος ήταν περισσότερο για το background καθώς έπαιζες, αλλά γι’αυτό που προορίζεται, τον θεωρώ καλό, απλά όχι εντυπωσιακό.

SUMMARY

Το Sand Land είναι μία όμορφη περιπέτεια με κλασσικά στοιχεία από τον Akira Toriyama, έχει την αγνή αλλά βαθιά ιστορία παρουσιασμένη με ένα έξυπνο τρόπο, αλλά δεν παύει να μην είναι για όλους αφού δεν έχει και πολλά mature στοιχεία από πρώτη όψη.

Το gameplay είναι ενδιαφέρον, και το να στήνεις τα δικά σου οχήματα αλλά και να εξερευνάς αυτόν τον μεγάλο κόσμο, είναι απολαυστικό, απλά δεν είναι και πολύ deep σαν παιχνίδι με όλες του τις κατηγορίες.

Μου άρεσε γενικά αλλά θα ήθελα να έβλεπα και κάποια άλλα στοιχεία μέσα στο παιχνίδι για να το κάνουν πιο ενδιαφέρον αλλά και πιο εθιστικό για να διψάω να βάλω παραπάνω ώρες πάνω του.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
7
Gameplay
7
Ηχητικός Τομέας
6
Ψυχαγωγία
8
Γραφικά
7
Προηγούμενο άρθροΤο Call of Duty: Black Ops 6 αποκαλύφθηκε και επίσημα!
Επόμενο άρθροBoomer Gamer 8 – The Elder Scrolls Oblivion
sand-land-review-cyprusgamerΜία όμορφη περιπέτεια, που αν και δεν είναι πολύ βαθιά από πολλές απόψεις, πολλοί φαν της δουλειάς του Akira Toriyama, θα την απολαύσουν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.