Ghost of Tsushima: Director’s Cut | Review

0
230

Δίχως αμφιβολία το Ghost of Tsushima μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα καλύτερα αποκλειστικά παιχνίδια τα οποία έχει να προσφέρει η Sony για το PlayStation 4 και φυσικά η πιο πλήρης δουλειά της Sucker Punch.

H Sony μας επιφύλασσε ακόμη μία έκπληξη με την ανακοίνωση του Ghost of Tsushima: Director’s Cut.

Πρόκειται για μία νέα έκδοση του παιχνιδιού η οποία έρχεται πλέον και στο PlayStation 5 και όχι μόνο μας προσφέρει φυσικά το βασικό παιχνίδι όπως το γνωρίσαμε αλλά και μία ολοκαίνουργια ιστορία μέσω μίας νέας τοποθεσίας, του Iki Island.

Σε αυτό το Review δεν υπάρχει λόγος να σταθούμε ξανά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μιας και έχουμε σταθεί στο σχετικό Review μας, όταν κυκλοφόρησε το παιχνίδι.

Εδώ θα σταθούμε στο τι παραπάνω και επιπρόσθετο φέρνει το Director’s Cut το οποίο στην ουσία είναι το βασικό παιχνίδι, μαζί με μία νέα ιστορία και ένα νέο μέρος στον χάρτη, μαζί με μικρές προσθήκες.

Αρχικά να αναφέρουμε πως για να ξεκλειδώσετε την περιοχή του Iki Island, πρέπει να έχετε φτάσει ως και το Act 2, της βασικής ιστορίας. Το Iki Island βρίσκεται στο κάτω δεξιά μέρος του χάρτη και αποτελεί ένα μέρος, το οποίο δεν κατάφερε να βάλει στην κατοχή του το Sakai Clan, με τις απόπειρες κατάκτησης να επιφέρουν βαρύτιμο φορτίο.

Φυσικά, το νησί βρίσκεται υπό την κατοχή των Μογγόλων και πιο συγκεκριμένα από την κυριαρχία της Eagle, η οποία χρησιμοποίησε ένα ιδιαίτερο poison για να το καταλάβει και πλέον στόχος είναι η ολική κατάκτηση της Tsushima. Ο ήρωας μας, ο Jin Sakai, είναι πλέον αυτός που θα πρέπει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τους Μογγόλους αλλά και το σκοτεινό παρελθόν του.

To Iki Island, φανερά είναι πιο μικρό σαν περιοχή από άλλα μέρη της Tsushima, αλλά έχει τη δικιά του ταυτότητα. Οι πολύχρωμες παλέτες που είναι και χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι εκεί. Το νησί βγάζει μία περίεργη άγρια ηρεμία και ένα ”ήσυχο” μυστήριο και γενικά μπορώ να πω πως μου άρεσε αρκετά.

Όλες οι κλασσικές δραστηριότητες βρίσκονται και εδώ όπως κάποιες νέες μυθικές ιστορίες, το κόψιμο των bamboo κλπ, ενώ έρχονται να προστεθούν και κάποιες νέες όπως η τοξοβολία.

Στα νέα χαρακτηριστικά που αφορούν το gameplay, πλέον ο ήρωας μας έχει έναν γάντζο, ο οποίος τον βοηθά να ανοίξει για παράδειγμα περάσματα και μπλοκαρισμένους δρόμους. Επί προσθέτως έχουμε ένα νέο skill tree, το οποίο αφορά την μάχη πάνω στο άλογο.

Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό είναι το lock στον αντίπαλο, το οποίο μπορούμε να ενεργοποιήσουμε μέσω του μενού, ενώ θα βρούμε και έναν νέο τύπο εχθρού, τον λεγόμενο Shaman, ο οποίος ”μπουστάρει” τους συμπολεμιστές του φωνάζοντας.

Το παιχνίδι όπως είπαμε ήρθε στο PlayStation 5 και είναι πιο όμορφο όσο ποτέ άλλοτε. Στις επιλογές ανάλυσης και θα βρούμε 4K στα 60 FPS καθώς και 1080p στα 60 FPS (σε περίπτωση που δεν είστε κάτοχοι 4K τηλεόρασης). Και στις δύο περιπτώσεις το παιχνίδι τρέχει αψεγάδιαστα.

Στο Director’s Cut, έρχεται να προστεθεί το Ιαπωνικό lip-sync στα cutscenes, υποστήριξη 3D audio και φυσικά support για haptic feedback μέσω του DualSense, στο οποίο έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από τη Sucker Punch.

Όσον αφορά τη διάρκεια του Iki Island αυτό εξαρτάται από πολλούς τομείς. Εάν πάτε ξεκάθαρα για τη βασική ιστορία δε θα χρειαστείτε πάνω από 3-4 ώρες. Κάνοντας όλα τα side quests υπολογίζετε περίπου στις 10 ώρες οι οποίες μπορούν εύκολα να γίνουν 15 εάν θέλετε να μαζέψετε όλα τα collectibles και τα additional quests.

Εν κατακλείδι πρόκειται για μία ουσιαστική κυκλοφορία η οποία έρχεται να προσφέρει αρκετό υλικό ώστε να δικαιολογήσει την κυκλοφορία του και με το παραπάνω μάλιστα. Το παιχνίδι είναι πανέμορφο στο PlayStation 5 και με τις νέες τεχνολογίες της νέας γενιάς, φέρνουν το παιχνίδι σε ένα νέο επίπεδο.

Το Ghost of Tsushima: Director’s Cut, είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσουν τον τίτλο όλοι οι νέοι κάτοχοι του PS5 (αλλά και του PS4 φυσικά) και δε όσοι δεν το έχουν παίξει ακόμη.

Ευχαριστούμε τη Sony PlayStation Cyprus για την παραχώρηση του παιχνιδιού ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.