Dead Island 2 | Review

660

Όχι δεν αστειευόμαστε, καλά διαβάσατε στον τίτλο, το Dead Island 2 κυκλοφόρισε και είναι πλέον στα χέρια μας!

Το πιο γνωστό trailer, κυκλοφόρησε το 2014, στην Ε3 και από τότε, δεν είχαμε νέα μέχρι πρόσφατα. Το 2022 επιβεβαιώθηκε επιτέλους η μεγάλη κυκλοφορία!

Τα trailer μας υποσχέθηκαν αρκετά και οφείλω να πω πως πέτυχαν, στο να αυξήσουν την ανυπομονησία μου, για το παιχνίδι σαν fan του πρώτου.

Άξιζε τελικά όλη αυτή η αναμονή και το hype? Διαβάστε πιο κάτω να μάθετε!

STORY

Η ιστορία του Dead Island 2 διαδραματίζεται στο Los Angeles, ή αλλιώς “Hell-A” στο παιχνίδι, όπου διαλέγεις τον χαρακτήρα σου ανάμεσα σε 6 διαφορετικούς που είναι διαθέσιμοι. Το αεροπλάνο τους έχει συντριβεί στο Hell-A και μέσα στο χάος και την σύγχυση, θα προσπαθήσουν να μάθουν τι έγινε και πιο σημαντικά να επιβιώσουν.

Στο ταξίδι του επιλεγμένου χαρακτήρα σου, θα συναντήσεις άλλους επιζώντες του Hell-A, από σταρ του Hollywood, τον στρατό, bodybuilders στο Venice Beach και άλλους πολλούς.

Γενικά η ιστορία του παιχνιδιού ήταν καλή με γελοίες στιγμές και αστείο χιούμορ αλλά και σοβαρές επιπτώσεις. Υπήρξε αρκετό υλικό από αστεία που έχουν να κάνουν με memes η με social commentary του καιρού που ζούμε. Αυτό μου άρεσε εμένα προσωπικά και δεν πιστεύω πως το είχαν παρακάνει κάποια στιγμή, ένιωθε lighthearted παιχνίδι και ήταν απολαυστικό χωρίς να καταντήσει βαρετό σε καμία του σκηνή, απλά πιστεύω ότι μέχρι το τέλος έμειναν αρκετές ερωτήσεις αναπάντητες και πιθανών(ελπίζω) αυτό να μην είναι το τελευταίο παιχνίδι στη σειρά.

GAMEPLAY

Το Dead Island 2 κρατά το κλασσικό combat του πρώτου παιχνιδιού και το αναπτύσσει σε πιο ψηλά επίπεδα με το νέο “FLESH” σύστημα του. Αυτό το σύστημα, επιτρέπει στον παίκτη, όταν χτυπά το αντίπαλο ζόμπι να φαίνεται η κάθε λεπτομέρεια της ζημιάς που έχει προκληθεί στο συγκεκριμένο σημείο με το ανάλογο όπλο, δηλαδή αν κόψεις ένα ζόμπι με ένα σπαθί, τότε θα δεις το ρούχο του και την σάρκα του κομμένη στο συγκεκριμένο σημείο.

Με πολύ και διαφορετικό loot και διάφορα rarities βρίσκουμε πολλούς τρόπους να σκοτώσουμε (ξανά) τα ζόμπι μπροστά μας και με την βοήθεια του crafting ενισχύουμε τα υπάρχοντα όπλα, είτε με φωτιά, ηλεκτρισμό κλπ. Το combat νιώθει πολύ ικανοποιητικό γενικά, σε σημείο που δεν βαριέσαι να σκοτώνεις ζόμπι με τα διάφορα όπλα που δημιουργείς. Να σημειωθεί πως ότι αναφέρθηκε πιο πάνω ισχύει και για melee και για ranged όπλα.

Επίσης βρίσκουμε τον παίχτη μας σε μια δύσκολη κατάσταση αφού ο ίδιος έχει υπερφυσικές δυνάμεις, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα “Fury mode” για να κατασπαράξει του εχθρούς του με ευκολία.

Νέο στη σειρά είναι το skill system με τις κάρτες που μπορούμε να κάνουμε equip ανάλογα με τις ανάγκες μας, δηλαδή μπορούμε να ενισχύσουμε τα skill μας με έξτρα δύναμη ή εκρήξεις ή και ακόμα να ξεκλειδώσουμε νέα skill. Το παιχνίδι σου δίνει συγκεκριμένα equipment slots με αποτέλεσμα ο κάθε παίχτης πρέπει να πειραματιστεί και να ανακαλύψει το δικό του τρόπο που θέλει να παίξει. Αυτές οι κάρτες δίνονται με τα level-ups ή με την εξερεύνηση.

Πέραν όλα αυτά, ο τίτλος, είναι ένα στάνταρ ζόμπι παιχνίδι που σε καθοδηγεί από σημείο σε σημείο να σκοτώσεις τα ζόμπι μπροστά σου για καλό η για κακό είτε για main είτε για side quests. Αυτό μου άρεσε εμένα αλλά υπήρξαν σημεία που θα ήθελα κάτι παραπάνω από το παιχνίδι η κάτι πιο δημιουργικό από το να πηγαίνω σε διαφορά δωμάτια να τα «καθαρίζω» με τις ίδιες ουσιαστικά αποστολές. Επίσης υπάρχει καλός αριθμός εχθρών αλλά θα έλεγα πως θα ήταν ακόμα καλύτερα αν μας παρουσίαζαν κάποιες επιπρόσθετες ομάδες ζόμπι.

Το παιχνίδι διαθέτει και co-op με την δυνατότητα να παίζεις με φίλους τις αποστολές. Σου επιτρέπετε να κανείς fast travel στα διάφορα στάδια είτε νύχτα ή μέρα, για να κάνεις side quest ή να εξερευνήσεις για loot και να ανοίξεις νέα μέρη.

GRAPHICS

Τα γραφικά ειδικά με τα animations αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα που δούλεψαν πάνω τους, οι χαρακτήρες στα cutscenes φαίνονται καταπληκτικοί και το lip-sync μαζί με τα animations με άφησαν πολύ ευχαριστημένο.

Τα στάδια έχουν πολλά και διάφορα τοπία από υπονόμους, σε δρόμους, εμπορικά κέντρα αμμουδιές και πολλά άλλα. Το παιχνίδι επειδή διαδραματίζεται στο Los Angeles συγκεκριμένα, πιστεύω η ομάδα χρησιμοποίησε ότι μπορούσε σε φαντασία και λογικές θεματικά τοποθεσίες να μην νιώθει το παιχνίδι ποτέ το ίδιο.

Τα ζόμπι με την βοήθεια του “Flesh” συστήματος είχαν αρκετή λεπτομέρεια πάνω τους και γενικά ήταν κάτι που το βάζει σε μια κατηγορία πιο πάνω από άλλα ζόμπι παιχνίδια.

Πολλά όμορφα εφέ στην φωτιά, ηλεκτρισμό και σε άλλους τομείς, που αποτελούν σημαντική λεπτομέρεια, αφού θα τα βλέπεις συνεχώς στο παιχνίδι.

Ο τίτλος, δοκιμάστηκε και σε PS4 Pro για σύγκριση και η απόδοση ήταν εξαιρετική μαζί με τα γραφικά, τουλάχιστον στις κονσόλες η παρουσίαση είναι ικανοποιητική για όλους.

SOUND/VOICE ACTING

Είτε στις σοβαρές στιγμές αλλά και στις πιο αστείες του, το voice acting κρατούσε το ενδιαφέρον και ήταν πιστευτό, τουλάχιστον όσο μπορεί ένας διάλογος μεταξύ ένα streamer και ένα male stripper που προσπαθούν να γυρίσουν ένα βίντεο σκοτώνοντας ζόμπι για τα clout (ναι υπάρχουν και σοβαρές στιγμές αλλά το παιχνίδι δεν παίρνει τον εαυτό του πολύ σοβαρά όπως βλέπετε).

Το Dead Island 2, με ακουστικά είχε καλό ήχο και καλή ατμόσφαιρα για να σε κρατά προσηλωμένο στον κόσμο του. Θα ακούς συνέχεια ζόμπι να φωνάζουν, καθώς τρέχουν πάνω σου και σε περικυκλώνουν με τις εκρήξεις γύρω σου και την φωτιά του όπλου σου.

SUMMARY

Μετά από τόσα χρόνια αναμονής επιτέλους έπαιξα το sequel που περίμενα και πίστευα ότι δεν θα πάρω ποτέ και μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος αλλά και λίγο δυσαρεστημένος επειδή θα ήθελα και άλλο.

Το gameplay ήταν κάτι ενδιαφέρoν και μου άρεσαν αρκετά τα rpg στοιχεία του, μαζί με το νέο “flesh” σύστημα, αλλά η γενική ιστορία με άφησε να θέλω εξηγήσεις και ένα expansion DLC. Αυτό το εννοώ, με κάθε καλή έννοια, αφού πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι έχει πολλά να προσφέρει ακόμα και τελείωσε λίγο σύντομα για τα δικά μου δεδομένα.

Αξίζει να το δοκιμάσετε, είναι απολαυστικό, ίσως λίγο repetitive μερικές στιγμές αλλά οι χαρακτήρες, στάδια και το gameplay το κρατάνε ενδιαφέρον και οι επιλογές τον skills, όπλα, χαρακτήρων και leveling σύστημα ζητάνε άμεσα να το ξαναπαίξετε για μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

Ευχαριστούμε την Enarxis Dynamic Media, για την παραχώρηση του παιχνιδιού, ώστε να επιτευχθεί το Review.

Το Dead Island 2, αναμένεται στις 21 Aπριλίου για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S και PC, αποκλειστικά στο Epic Games Store.

 

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
7
Gameplay
9
Ηχητικός Τομέας
7
Ψυχαγωγία
9
Αντοχή στο Χρόνο
8
Προηγούμενο άρθροΗ Warner Bros. ανακοίνωσε το multiplayer Harry Potter: Quidditch Champions!
Επόμενο άρθροΗ Ubisoft έχει να μοιραστεί νέα για το μέλλον του The Division franchise στις 20 Απριλίου
dead-island-2-reviewΑν σας αρέσουν τα παιχνίδια με ζόμπι και ταυτόχρονα έχετε διάθεση για κάτι λίγο πιο αστείο, τότε το Dead Island 2 αξίζει τον χρόνο σας. Συναρπαστικό από το πρώτο λεπτό που ξεκινά και απρόβλεπτο, καθ' όλη τη διάρκεια του, αυτή η περιπέτεια είναι σίγουρα κάτι μοναδικό και απολαυστικό, που δεν θα σας απογοητεύσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.