Wednesday , 22 August 2018

Gran Turismo Sport Review (PS4)

Όποτε ακούγετε το όνομα του Gran Turismo, απλά κάνουμε υπομονή για τι θα δούμε στο release του. Η σειρά μεγάλωσε γενιές και γενιές  gamer, από τη πρώτη του κυκλοφορία του το 1997. Μέχρι και σήμερα το Franchise έχει περάσει από αρκετά στάδια. Έχει περάσει από την απόλυτη επιτυχία μέχρι και την απόλυτη ίσως απαξίωση από το gaming κοινό. Εδώ και αρκετά χρόνια το Gran Turismo, έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την αίγλη του. Όμως όπως και να το κάνουμε αποτελεί το δυνατό όνομα της Sony για να ανταγωνιστεί τη Microsoft και το Forza. Υπάρχουν στην αγορά πολλά racing games όπως το Drive Club, το Project Cars κ.α. Είναι όμως η προσπάθεια τόσο καλή, για να μπορέσει η Sony να πάει σε άλλο επίπεδο στο τομέα των car racing;  Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, στο review που θα ακολουθήσει. Κανείς, μα κανείς, δεν είναι βέβαιος τι έχουν στο νου τους οι Developers, όμως σίγουρα ξέρουμε εμείς τι ζητούμε.

Αρχικά, να αναφέρουμε, ότι παρότι περιμέναμε μία προσθήκη ‘’ιστορίας’’ στον τίτλο, αυτό δεν συνέβη ούτε σε αυτό το Gran Turismo. Η εταιρεία παραγωγής Polyphony Digital επέλεξε φέτος να μας προσφέρει μία νέα εμπειρία, αυτή του Campaign Mode. Η αλήθεια είναι ότι,  παρότι τον όμορφο και απλό σχεδιασμό του, το Campaign, μας άφησε γλυκόπικρη γεύση. Ο λόγος είναι καθαρά το περιεχόμενο. Να αναφέρουμε ότι το Campaign, χωρίζετε σε Driving School, Missions-Challenges, και Circuit Experience. Στο πρώτο λοιπόν μέρος, θα πρέπει να πάρετε όλα τα ‘’διπλώματα’’ οδήγησης, τα οποία λειτουργούν ως tutorial για έναν νέο και όχι μόνο παίκτη. Δυστυχώς τα loading screens είναι αρκετά μεγάλα, και το περιεχόμενο του κάθε license αρκετά μικρό. Στόχος είναι να πιάσετε για παράδειγμα τα 100 χιλιόμετρα όσο πιο γρήγορα γίνετε, να πάρετε σωστά τη στροφή κλπ κλπ. Απλά πράγματα για αρχή. Στη συνέχεια έχουμε τα Missions-Challenges, όπου εδώ ο παίκτης καλείται να αντιμετωπίσει μεγαλύτερες δυσκολίες, όπως το βρεγμένο terrain κ.α.Οι αποστολές έχουν ως στόχο να σας πάνε ένα σκαλί παραπάνω στην οδήγηση σας.

Τέλος, έχουμε το Experience, όπου θα πρέπει στην ουσία να εφαρμόσετε ότι μάθατε πριν σε μία κούρσα,  με μόνο αντίπαλο το χρόνο. Το καλό ήταν ότι μάθαμε να οδηγούμε και να παίζουμε Gran Turismo. Το κακό ήταν ότι κουραστήκαμε αρκετά γρήγορα, καθώς ήταν λίγο βαρετό να κάνουμε συνέχεια το ίδιο. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η Sony δεν αφήνει τους παίκτες παραπονεμένους όσο αναφορά τους Custom αγώνες. Μπορείτε να φτιάξετε έναν αγώνα όπως τον θέλετε, με όλες τις επιλογές να είναι στο πιάτο σας, όπως αν θα έχετε βοήθεια τύπου αυτόματου πιλότου, αν οι αντίπαλοι σας θα πηγαίνουν με ταχύτητα χελώνας κ.α.

Οι επίδοξοι αγοραστές του Sport, θα πρέπει να έχουν στο νου τους ότι φέτος, το Gran Turismo έχει χαρακτήρα Simulator. Παρότι δυστυχώς, δεν είχαμε τιμονιέρα ούτε Vr για να απολαύσουμε από διαφορετική σκοπιά του Turismo, ακόμα και με το Dual η εμπειρία ήταν αρκετά καλή. Καταρχάς, η οδήγηση είναι απλή, χωρίς περιττά να μας δυσκολεύουν. Ευτυχώς, η εταιρεία ασχολήθηκε αρκετά με το κάθε αμάξι έτσι ώστε να υπάρχει ποικιλία κυρίως όχι οχημάτων αλλά χαρακτηριστικών των οχημάτων. Διαφορά φρένων, διαφορά τελικής. Κάθε αμάξι έχει τα δικά του και θα πρέπει να είσαι προσεκτικός στις επιλογές σου. Χάρμα οφθαλμών τα περισσότερα εξ αυτών, τα οποία θα τα θυμάστε για αρκετό καιρό  καθώς είναι λίγα. Ένα από τα αρνητικά φέτος είναι ότι,  δεν έχουμε πολλά αυτοκίνητα σε σχέση με άλλα games. Είναι περίπου 180, αλλά όπως προαναφέραμε ευτυχώς η εταιρεία τα πρόσεξε ιδιαιτέρως όσο αναφορά τα χαρακτηριστικά τους. Ένα ακόμα αρνητικό του παιχνιδιού, είναι ότι πρέπει να είσαι συνεχώς συνδεδεμένος στο Psn Account σου για να παίξεις. Αρκετά εκνευριστικό, καθώς ένας που δεν έχει καλή σύνδεση είναι εύκολο να τη πατήσει, χωρίς να μπορεί να κάνει save. Κάτι που επίσης δεν μας άφησε καλή εντύπωση είναι τα physics του τίτλου. Ανέκαθεν το Gran Turismo έπασχε στα τρακαρίσματα. Ποτέ δεν θα γίνει Toca Turing Car. Όμως σίγουρα, λίγο αληθοφανές damage, θέλαμε να δούμε. H τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων, είναι χαμηλού επιπέδου. Πραγματικά, πιο πολύ δυσκολεύτηκα να περάσω με χρυσό μετάλλιο το 63ο  challenge, παρά τους αντίπαλους του Gran Turismo.

Στα μεγάλα θετικά του παιχνιδιού, είναι ο σχεδιασμός του και τα γραφικά του. Το Design των οχημάτων είναι εξαιρετικό, ενώ τα χρώματα και οι αντιθέσεις τους ανεβάζουν το πήχη στο Gran Turismo. Το παιχνίδι έτρεχε στα 30 fps, χωρίς να δούμε κάποιο bug, glitch ή κάτι που να ‘’ενοχλήσει’’ την πορεία του τίτλου.

Παρότι σε ‘’Offline’’ Mode δεν έχουμε τη δυνατότητα κάποιου πρωταθλήματος, η Polyphony παίρνει το αίμα της πίσω στο Online Mode. Συνεχής πρωταθλήματα, με συνεχή ανταγωνισμό στους Server της Sony. Ευτυχώς για εμάς η Sony προστατεύει τους καλούς και συνετούς οδηγούς. Υπάρχουν βαθμοί ποινής, για τους εξυπνάκηδες του Playstation. Όλα μετράνε στη τελική βαθμολογία, για αυτό καλό θα ήταν να προσέχουν όλοι.

Τα ηχητικά εφέ του Sport, είναι πολύ όμορφα και καλοδουλεμένα. Οι κινητήρες ακούγονται εξαιρετικά, ενώ οι μουσική που ντύνει το παιχνίδι είναι προσεγμένη. Υπάρχει ποικιλία καλλιτεχνών και κομματιών που σε χαλαρώνουν αρκετά. Δεν ξέρω αν ταιριάζουν βέβαια σε ένα racing game που χρειάζεται δυναμισμό. Ποιότητα υπάρχει, δεν ξέρω αν υπάρχει συνοχή.

Εν κατακλείδι, το Gran Turismo Sport, έχει απίστευτα καλά γραφικά και άριστο σχεδιασμό. Το νέο interface και ο τρόπος οδήγησης είναι αρκετά προσιτός για όλους. Τα ηχητικά εφέ, βοηθούν τον παίκτη να απολαύσει έναν όμορφο αγώνα, όμως τα μικροπροβλήματα που έχουν να κάνουν με τον arcade χαρακτήρα του Gran Turismo, δύσκολα ξεπερνιούνται. Το γεγονός ότι πρέπει να είμαστε πάντα online κουράζει αρκετά, ενώ η μικρή ποικιλία οχημάτων, δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Όπως και να έχει πάντως δώσαμε εξαιρετικές ‘’μάχες’’ με άλλους παίκτες στους Server χωρίς να αδικηθούμε γιατί κάποιος μας χτύπησε ύπουλα. Αρκετά καλό game που χρίζει βελτιώσεων. Ευχαριστούμε τη Sony Cyprus για τη χορηγία του τίτλου.

Όποτε ακούγετε το όνομα του Gran Turismo, απλά κάνουμε υπομονή για τι θα δούμε στο release του. Η σειρά μεγάλωσε γενιές και γενιές  gamer, από τη πρώτη του κυκλοφορία του το 1997. Μέχρι και σήμερα το Franchise έχει περάσει από αρκετά στάδια. Έχει περάσει από την απόλυτη επιτυχία μέχρι και…

Review Overview

Γραφικά - 8
Gameplay - 7.5
Ήχος - 7
Αντοχή στο χρόνο - 8
Ψυχαγωγία - 7.5

7.6

Αρκετά καλό

Θέλει βελτιώσεις αλλά θα απολαύσετε σίγουρα το Online

BUY NOW
User Rating: Be the first one !
8

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Gkogkas Antonis

Hello my fellow Gamers... My name is Antonios Gkogkas. I am from Greece (Xanthi-Serres) and in the last 8 years i live in Cyprus-Larnaka. I am an Animal Scientist Msc Animal Nutritionist. My first touch with video games was a mixture of luck and nintento love! My first game was snow bros on nes when my cousin gave me to test it. Since then my collecting dream was stuck in my head. My mother, 2 years later ,brought me a Ps1 with Crash Bandicoot Racing and Metal Gear Solid 1. Then all started...Uncharted Series, The last of Us and Final Fantasy is one of the most beloved games of mine... Keep gaming...Games serves us...We do not serve games!!

Check Also

Secret of Mana Remake Review (Ps4)

Εδώ και αρκετό καιρό, είναι της μόδας η μεταφορά παλαιών παιχνιδιών, στις κονσόλες νέας γενιάς. ...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.