Thursday , 20 September 2018

Destiny 2 Review (PS4)

 

Η αρχαιότερη μάχη στην ιστορία των μαχών, είναι αυτή του φωτός και του σκότους.

Είναι ένας ατέρμονος αγώνας, με κάθε πλευρά ενίοτε να κερδίζει έδαφος και άλλες να χάνει, αλλά ποτέ να μην επαναπαύεται. Υπάρχουν υπηρέτες αμφοτέρων των πλευρών, τσιράκια και μαχητές και ιερείς και πολεμιστές. Υπάρχουν κατακτητές. Υπάρχουν μισθοφόροι. Και υπάρχουν οι φύλακες.

Όντα εμπλουτισμένα με το φως του Traveller, τη μαγική σφαίρα που έσωσε τη Γη και ανέδειξε την ανθρώπινη φυλή σε εξωπραγματικά επίπεδα, οι Guardians προστατεύουν το σύμπαν από τις όποιες στρατιές του σκοταδιού. Μπλεγμένοι σε αυτή την αιώνια μάχη, υπέρμαχοι του καλού και της ζωή, ακολουθούν μια ηρωική πορεία, γραμμένη με χρυσά γράμματα στα βιβλία της μοίρας.

Και το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.

Ιστορία – Πλοκή

Τα γεγονότα του Destiny 2 λαμβάνουν χώρα 1 χρόνο μετά το Siva Crisis, και το σενάριο περιπλέκεται για ακόμα μία φορά γύρω από την επίθεση, του Oryx, των Cabal και του Red Legion στην “Τελευταία Πόλη” και στον κόσμο των καλών. Ευτυχώς μετά την επίθεση βρίσκουμε καταφύγιο στην European Dead Zone και από εκεί η ιστορία μας συνεχίζεται σε διάφορες περιοχές όπου πρέπει να αποκρούσουμε τις επιθέσεις των Cabal και να πάρουμε πίσω τη γη που μας ανήκει. Σε πολλά σημεία του παιχνιδιού θα δείτε αρκετά κενά, ενώ το σενάριο θυμίζει παλιά κακή αμερικάνικη ταινία. Είναι αρκετά ρηχό και σε πολλά σημεία θα είναι εύκολο ακόμα και να μαντέψετε τι θα συμβεί μετά. Τα Cutscenes είναι πολύ όμορφα και καλοδουλεμένα και προσπαθούν να βοηθήσουν το σενάριο αλλά δύσκολα.  Η εταιρεία φάνηκε ότι έδωσε μεγαλύτερη σημασία στο να έρθουμε σε επαφή με τους Npc μαθαίνοντας πιο πολλά πράγματα για αυτούς παρά στο ίδιο το σενάριο.

Στο Destiny 2 θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε σε πολλούς και διάφορους κόσμους όπως προαναφέραμε. Το Campaign αν και εύκολο είναι αρκετό για να μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης. Βέβαια πάντα σε τέτοιους τίτλους έπαιζα το campaign για δύο λόγους. Πρώτον για το σενάριο, και δεύτερον σαν ορεκτικό για το ξύλο που θα φάμε στο Multiplayer. Από τη στιγμή που ο πρώτος λόγος είναι απών, ο δεύτερος ήταν επιτακτικός. Θα ταξιδέψουμε στον πλανήτη Γη, στο European Dead Zone, στον Nessus και σε διάφορα ακόμα φανταστικά μέρη όπου θα εκτελέσουμε διάφορες αποστολές και κυρίως side missions. Με την ολοκλήρωση αυτών μαζεύουμε exp και ανεβαίνουμε επίπεδο ξεκλειδώνοντας διάφορα αντικείμενα και subclasses. Ένα ένα όμως καθώς η ολοκλήρωση του campaign την πρώτη φορά πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς co-op. Μετά την ολοκλήρωση του, καλέστε φιλαράκια και κάντε τα όλα λίμπα. Συνολικά το Campaign διαρκεί περίπου 30 ώρες με τα side missions μέσα.  Δυστυχώς η τεχνητή νοημοσύνη των εχθρών είναι αστεία κάνοντας το παιχνίδι πραγματικά εύκολο. Όμως δεν μας ανησυχεί γιατί το Destiny 2 το θέλουμε για Multiplayer σωστά;

Gameplay

Πάντως για ακόμη μία φορά η Bungie έδειξε τις αδυναμίες της. Η επαναληψιμότητα που υπήρχε στον πρώτο τίτλο δεν λείπει και από το Sequel. Οι εχθροί μοιάζουν να είναι ίδιοι, και παρότι τα γραφικά είναι φοβερά, οι εχθροί είναι copy paste από το Destiny 1. Ακόμα και έτσι όμως, θα έπρεπε σίγουρα να δημιουργήσουν νέους εχθρούς έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς να ξεχωρίσουμε το Destiny 1 από το 2.  Βέβαια το μεγάλο μπράβο στην Bungie πρέπει να πάει για την πληθώρα όπλων που έχει. Ναι κύριοι, γίνετε χαμός από όπλα, κάτι το οποίο είναι βασικότατο για ένα shooter game. Απύθμενο griding αλλά και ατελείωτο chest looting, σας περιμένουν στο κόσμο του Destiny 2.

Ήρθε η ώρα για τα Classes και Subclasses. Στο Destiny 2 τα classes είναι τρία. Συγκεκριμένα έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε Warlock, Hunters και Titans. Οι warlocks θυμίζουν σε πολλά τους αντίστοιχους του Warcraft, ο οποίοι συνδυάζουν διάφορα gaming styles όπως healing κ.α. . Οι Titans είναι τα ντουβάρια της όλης υπόθεσης και αντέχουν περισσότερο από όλους τις αντίπαλες επιθέσεις. Αντίθετα οι Hunters είναι πιο ευάλωτοι αλλά πιο ευέλικτοι και με πολύ, μα πάρα πολύ damage. Ολοκληρώνοντας διάφορες αποστολές θα μπορέσετε να ξεκλειδώσετε και τα subclasses τα οποία σας βοηθούν στο να καθαρίσετε τους αντιπάλους σας. Αναλυτικά στους titan μπορείτε να ξεκλειδώσετε τα εξής subclasses: sentinel, striker, sunbreaker. Στους Hunters έχουμε τα εξής: arcstriders, nightstalkers και gunsliders. Τέλος οι warlocks διαλέγουν ανάμεσα σε dawnblade, voidwalkers και stormcallers. Καθένα από αυτά τα subclasses έχουν τα δικά τους abilities και πιστέψτε με όταν τα ενεργοποιείτε είναι χάρμα οφθαλμού ενώ αρκετά από αυτά είναι passive και δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με κουμπιά.

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά παρατηρήσαμε το ίδιο πρόβλημα με το Destiny 1, κάτι το οποίο υπήρχε και στην Beta. Ενώ προχωράμε δεν μπορούμε να κάνουμε reload ή αν πατήσουμε reload μπορεί να μην γίνει. Πάντως αν εξαιρέσουμε αυτό δεν βρήκαμε κάτι άλλο που να μας χάλασε τη διάθεση σε μεγάλο βαθμό.

Μας άρεσαν απίστευτα τα public events τα οποία έχουν πολλά αντικείμενα για να βρει και να κερδίσει κανείς. Σε αυτά τα events παίζετε με άλλους παίκτες. Το griding ατελείωτο και εδώ. Πραγματικά παίξαμε πολλές ώρες public events καθώς το interaction με άλλους παίκτες είναι αυτό που αξίζει πραγματικά σε αυτά τα games. Φυσικά ο στόχος μας ήταν ένας. Να φτάσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο επίπεδο 20 και στο multiplayer. Ξοδέψαμε αρκετές ώρες να θαυμάζουμε τα γραφικά του παιχνιδιού και να στοχεύουμε αντιπάλους αλλά το πραγματικό Destiny 2 δεν είχε εμφανιστεί ακόμα.

Μετά από λίγες μέρες λοιπόν φτάσαμε στο σημείο που θέλαμε. Να δοκιμάσουμε το multiplayer. Περιμέναμε κάτι καλύτερο. Απλά κάτι καλύτερο. O λόγος δεν είναι τα διάφορα modes αλλά το γεγονός ότι δεν κερδίζεις κάτι ουσιώδες με το να καθαρίζεις Online αντιπάλους. Το ύφος και η ατμόσφαιρα πάντως είναι μοναδική καθώς αν μπείτε με παρέα θα περάσετε τέλεια. Το Modes είναι τα εξής: Supremacy, Control (Territory claimer), Survival, Countdown και Clash. Οι περισσότεροι είμαι σίγουρος θα λιώσετε στο Countdown και στο Clash και ο λόγος είναι στην 5η σειρά αυτού του κειμένου.Υπάρχουν αρκετοί χάρτες για να περάσετε όμορφα την ώρα σας ενώ για ακόμα μία φορά η Bungie μας έδειξε τη σχεδιαστική της δεινότητα.

Γραφικά – Τεχνικός Τομέας

Μιλώντας για γραφικά και σχεδιασμό, να αναφέρουμε ότι τα γραφικά του παιχνιδιού μας άρεσαν αρκετά εκτός από κάποια σημεία εκτός μάχης. Τα οπτικά εφέ του Destiny 2 είναι καλοδουλεμένα και γενικά το screenshot button πήρε φωτιά καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η Bungie γενικά φαίνεται ότι μπορεί να σχεδιάζει τίτλους, αλλά σίγουρα τις λείπουν ιδέες όσο αναφορά τις προσθήκες και τη βελτίωση του. Απολαύσαμε το παιχνίδι στα 30fps και σε ανάλυση 1080p.

Ήχοι – Soundtracks

Τέλος να αναφερθούμε στο soundtrack του παιχνιδιού το οποίο είναι απλά αξιοπρεπές. O Michael Salvatori  χωρίς τη βοήθεια του Martin O Donnel (γνωστός για τη συνεργασία του με την Bungie σε τίτλους όπως το Halo και το Oni) τελειοποίησε τη μουσική του Destiny 2 χωρίς απλά να δώσει το κάτι παραπάνω. Όμορφες τυμπανοκρουσίες στην αρχή του δίσκου αλλά κάπου στη μέση χαλά το πράμα ιδιαίτερα στο ‘’Be Brave’’ και στο ‘’The Wilds’’. Μάλλον είναι επηρεασμένος από το battlefield ο Martin αλλά θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά. Ξεχωρίσαμε το ‘’Battle stations’’ χωρίς δεύτερη σκέψη.

Εν κατακλείδι το Destiny 2 στέκεται στο ύψος των περιστάσεων απλά η Bungie θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερες προσθήκες. Ναι μεν είναι ένα πολύ όμορφα σχεδιασμένο Shooter αλλά ελάχιστες διαφορές από το Destiny 1 έχει.  Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πανέμορφα ενώ  σίγουρα η ποικιλία όπλων κάνει το παιχνίδι να διαφέρει από άλλα shooters. Το griding κυριαρχεί σε όλο το φάσμα του τίτλου, καθώς είναι αναγκαίο για να φτάσετε στο επίπεδο του Multiplayer. Εκεί θα συναντήσετε αρκετό competition καθώς στο campaign θα περάσετε ωραία αλλά παραείναι εύκολο. Σε γενικές γραμμές το Destiny 2 μπορεί να βρίσκετε στη συλλογή κάθε gamer και μακάρι η εταιρεία την επόμενη φορά να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος επιτέλους. Gunslider For the Win…

Το Destiny 2 κυκλοφόρησε σε Xbox One και Ps4 στις 6 Σεπτεμβρίου ενώ οι Pc lovers θα κάνουν υπομονή μέχρι τις 24 Οκτώβρη.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games για την παραχώρηση του παιχνιδιού.

  Η αρχαιότερη μάχη στην ιστορία των μαχών, είναι αυτή του φωτός και του σκότους. Είναι ένας ατέρμονος αγώνας, με κάθε πλευρά ενίοτε να κερδίζει έδαφος και άλλες να χάνει, αλλά ποτέ να μην επαναπαύεται. Υπάρχουν υπηρέτες αμφοτέρων των πλευρών, τσιράκια και μαχητές και ιερείς και πολεμιστές. Υπάρχουν κατακτητές. Υπάρχουν…

Review Overview

Γραφικά - 8
Gameplay - 8
Ήχος - 7
Αντοχή στον Χρόνο - 7.5
Ψυχαγωγία - 8.5

7.8

Πολύ Καλό

Πολύ καλή προσπάθεια από την Bungie αλλά θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες προσθήκες.

BUY NOW
User Rating: Be the first one !
8

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Gkogkas Antonis

Hello my fellow Gamers... My name is Antonios Gkogkas. I am from Greece (Xanthi-Serres) and in the last 8 years i live in Cyprus-Larnaka. I am an Animal Scientist Msc Animal Nutritionist. My first touch with video games was a mixture of luck and nintento love! My first game was snow bros on nes when my cousin gave me to test it. Since then my collecting dream was stuck in my head. My mother, 2 years later ,brought me a Ps1 with Crash Bandicoot Racing and Metal Gear Solid 1. Then all started...Uncharted Series, The last of Us and Final Fantasy is one of the most beloved games of mine... Keep gaming...Games serves us...We do not serve games!!

Check Also

Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy Review (PS4)

Back to the future? Blast from the past? Ή μια νέα αρχή για ένα παλιό ...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.