WWE 2K18 Review (PS4)

735

Το Αμερικανικό αυτό άθλημα, που τείνει να καθιερωθεί και στην Ευρώπη μέσω των video games, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη φετινή χρονιά. H Yunke σε συνεργασία με την Visual Concepts και την 2K προσπάθησαν να δώσουν μία νέα νότα στο φετινό WWE. Η προσπάθεια τους ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια αλλά καμιά φορά η έλλειψη ιδεών οδηγεί σε λάθος μονοπάτια. Ένα παιχνίδι πρέπει να έχει συνοχή, αρτιότητα και συνέπεια. Τα έχει όλα αυτά το WWE 2K18; Φέτος το WWE 2K18 θα έχει τη τιμητική του καθώς υπάρχει επιτέλους κυκλοφορία στα PC.

Το περσινό WWE, είχε κάποια θεματάκια με το online του. Ευτυχώς, φέτος δεν διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο. Η εταιρία 2Κ, πραγματικά έχει κάνει τέλεια δουλειά σε αυτόν τον τομέα και θα απολαύσετε το παιχνίδι όπως έπρεπε να είναι και το προηγούμενο, αν θελήσετε να αναμετρηθείτε με τους διαδικτυακούς σας φίλους. Κανένα τεράστιο σε μέγεθος waiting list ενώ οι επιλογές σε παίκτες είναι αρκετά μεγάλη, μεγαλύτερη τουλάχιστον από άλλες χρονιές. Το ρόστερ λοιπόν του WWE 2K18 είναι από τα μεγάλα υπέρ του τίτλου. Τα όποια μικροπροβλήματα με glitches και bugs, θα τα συναντήσετε αλλά σε πολύ μικρότερο αριθμό από ότι στον προκάτοχό του (συνήθως στο online). H γενική εικόνα του multiplayer πάντως είναι αξιοπρεπής.

Στον τομέα των γραφικών ο τίτλος είναι αξιοπρεπείς. Τρομερή δουλειά στα εφέ, φωτισμό,  αγωνιστικά στάδια,  όμως μικρή σημασία δόθηκε στον σχηματισμό των προσώπων και των παικτών. Το κοινό στο γήπεδο επίσης είναι χάρμα οφθαλμών και απολαυστικό όσο αναφορά τις αντιδράσεις του. Ξεπερνάει αρκετά παρόμοια κοινά, σε αρκετά αν όχι όλα τα αθλητικά παιχνίδια , δίκαια φυσικά, γιατί ο κόσμος  σε αυτού του είδους παιχνίδια, δεν είναι απλά ένα χαλί από κινούμενα μοντέλα. Υπάρχουν πολλά modes που μπορείτε να διαλέξετε μέσα στο παιχνίδι. Το αγαπημένο του γράφοντος είναι το 2 εναντίων 2 μέσα σε ατσαλένιο κλουβί …δεν μπορείτε να κρυφτείτε ΠΟΥΘΕΝΑ! Απόλαυση ιδίως αν παίζετε μαζί με έναν φίλο σας και θέλετε να πέσει το ξύλο της αρκούδας.

Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα υπάρχει το My Career , που αρχίζετε τον παίκτη σας από το μηδέν και προσπαθείτε να φτάσετε στην κορυφή. Η όλη αίσθηση που μας άφησε είναι ο ορισμός της ημιτελής δουλειάς  στα γραφικά και στους διαλόγους. Ο εκπαιδευτής σας φαίνεται να μην βλέπει ότι περνάτε από μπροστά του, δείχνει να μιλάει στον αέρα, δεν έχει καθόλου ήχο και απλά ενεργοποιεί κάποιους διαλόγους αν του μιλήσετε την στιγμή μόνο που θα είστε μπροστά του. Επίσης δεν μπορείς να διαλέξεις γυναίκα. Θα πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε ότι έχει αρκετό βάθος στην ιστορία και στην προσπάθεια που θα σε βάλουν να κάνεις για να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο. Μέσα στο Career Mode μπορείτε να αποκτήσετε διάφορα μικρά ‘’αντικείμενα’’ όπως  φανέλες και τατουάζ που αλλάζουν την εμφάνιση του παίκτης σας.

Όλα αυτά βέβαια τα κερδίζεις σιγά-σιγά, έως πολύ σιγά-σιγά, σε σημείο που μπαίνεις στον πειρασμό για να βελτιώσεις το στυλ του παίκτη σου να πληρώσεις με πραγματικά λεφτά για πόντους/χρήματα  του παιχνιδιού. Τα microtransacrions είναι αρκετά ελαττωματικά και θα σας αφήσουν γλυκόπικρη γεύση. Βέβαια καλό θα ήταν οι συναλλαγές αυτές να αφορούσαν μόνο το καλλωπισμό του παίκτη και όχι τα στατιστικά του. Ο ήχος του παιχνιδιού είναι αρκετά όμορφος με, ως επί το πλείστον, ροκ κομμάτια να συνοδεύουν το τίτλο σε όλη τη διάρκειά του. Ο σχολιασμός ακολουθεί τους προκατόχους του και δεν μου προξένησε εντύπωση. Γενικά ο ήχος κυμαίνεται σε αξιοπρεπή επίπεδα για video games αυτού του μεγέθους.

Ο χειρισμός του παιχνιδιού έχει βελτιωθεί, αν και ακόμη βλέπουμε σημεία που δεν μπορείς να αντιδράσεις στις κινήσεις του αντιπάλου εκτός αν είσαι αρκετά γρήγορος. Έχει σαφώς καλύτερο gameplay με τις σπέσιαλ κινήσεις του κάθε παίκτη να  εκτελούνται  πιο δύσκολα και συνδυασμό πλήκτρων στο μοχλό του Ps4. Οι αντιδράσεις και η A.I. των παικτών, είναι αρκετά υψηλή  και δεν μας ενόχλησε η δυσκολία του παιχνιδιού που κυμαίνετε σε μέτρια προς ελαφρώς δύσκολο. Για να λέμε βέβαια και του στραβού το δίκαιο υπάρχουν κάποια θέματα όσο αναφορά τις κινήσεις των παικτών που σε μερικά σημεία φαίνονται σαν παλιό καλό arcade. Εν έτη 2017 αυτά απαγορεύονται.

Στο τέλος θα αναφέρουμε αν το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό που αυτό έχει σημασία αρκεί να έχετε παρέα. Ποτέ δεν θα το πρότεινα σε κάποιον που απλά θα παίζει μόνος του. Έχει κάποια στοιχεία όπως τα γραφικά και ο ήχος που είναι αρκετά καλά. Μικροπροβλήματα στο gameplay υπάρχουν όσο και στο περιεχόμενο και τη παρουσίαση  των modes όπως το Career που χαλά την όλη εικόνα του τίτλου. Εν κατακλείδι μπορεί κάποιος να δώσει το αντίτιμο για την αγορά του τίτλου, αρκεί να βρεθεί μπροστά από μπύρες και μεγάλη παρέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.