Tom Clancy’s Rainbow Six Siege: Operation Solar Raid – Παίξαμε την νέα σεζόν και αναλύουμε

582

Kαι σαν νεράκι λοιπόν πέρασε και ο έβδομος χρόνος υποστήριξης του Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, όντας μία γεμάτη χρονιά με πολλά νέα πράγματα και γενικά μία νέα κατεύθυνση την οποί θέλει να ακολουθήσει η Ubisoft στο franchise.

Η τέταρτη σεζόν αποκαλύφθηκε και επίσημα και θα φέρει το όνομα ”Operation Solar Raid”. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα:

SOLIS

Η Solis είναι η νέα μας operator η οποία κατάγεται από την Κολομβία, είναι αμυντικός και έρχεται με medium health και medium armor. Το main gadget της είναι το SPEC-IO Electro-Sensor. Πρόκειται για μία intel gathering operator, μιας και μέσω της συσκευής της, μπορεί να κάνει scan να αναλύσει το περιβάλλον γύρω της. Η ανάλυση αυτή περιλαμβάνει gadgets των επιθετικών καθώς και drones, breaching devices και άλλα.

Όσον αφορά το οπλοστάσιο της, στα main όπλα μπορεί να εξοπλιστεί με ένα P90 ή ένα ITA 12L ενώ ως δευτερεύον με ένα SMG-11.

Παίζοντας κάμποσες ώρες μαζί της μπορώ να πω πως ευχαριστήθηκα το gameplay μαζί της. Η συλλογή στοιχείων είναι πραγματικά ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στρατηγικής στο Rainbow Six Siege και με έναν τέτοιο operator, να κάνει μία πολύ ”βρώμικη” δουλειά, μπορείς να βοηθήσεις εξαιρετικά την ομάδα σου. Θα την χαρακτήριζα ως μία ”IQ” της άμυνας αλλά με περισσότερες αρετές στο gadget της.

CROSSPLAY & CROSS-PROGRESSION

Ναι, το crossplay και cross-progression έρχεται και επίσημα στη νέα σεζόν, δύο χαρακτηριστικά τα οποία ζητάγανε πάρα πολλοί παίκτες. Πλέον, για παράδειγμα, οι console players θα μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους και από διαφορετικές κονσόλες, πράγμα το οποίο θα λύσει πολλά προβλήματα και θα φέρει ακόμη περισσότερους παίκτες στο franchise.

NIGHTHEAVEN LABS

Μαζί με την νέα Operator θα έρθει και ένας ολόφρεσκος χάρτης με όνομα Nightheaven Labs. Πρόκειται στην ουσία για τα κεντρικά γραφεία της Nightheaven, τα οποία τοποθετούνται σε ένα πολύ όμορφο μέρος κοντά στη θάλασσα. Μία πολύ όμορφη προσθήκη σε έναν χάρτη ο οποίος φαίνεται εκ πρώτης σωστά δομημένος και μελετημένος για ranked και casual.

REPUTATION SCORE DISPLAY

Από αυτή την σεζόν οι παίκτες θα μπορούν να δουν και το reputation score τους. Τo feature αυτό θα έρθει σε beta μορφή στη νέα σεζόν. Σε αυτή την φάση, οι παίκτες δε θα λαμβάνουν θετικό ή αρνητικό feedback. Στόχος να ξεκινήσουν με μία ασφαλή διαδικασία ενσωμάτωσης που θα δώσει σε όλους την ευκαιρία να προσαρμόσουν και να τροποποιήσουν τις αλληλεπιδράσεις τους με άλλους παίκτες.

BATTLE PASS

Πλέον το Battle Pass εξελίσσεται από το σύστημα δύο επιπέδων περνά σε ένα με διακλαδιζόμενα μονοπάτια. Τώρα οι παίκτες μπορούν να σχεδιάσουν την πρόοδό τους και να δώσουν προτεραιότητα στα rewards που παίρνουν. Ανεξάρτητα από το μονοπάτι που θα ακολουθήσουν πρώτα θα μπορούν να ξεκλειδώσουν όλα τα tiles και να ολοκληρώσουν το Battle Pass. Αν υπάρχουν cosmetics για έναν αγαπημένο σας operator θα μπορείτε πλέον να στοχεύετε για αυτά, οπότε δίνει μεγάλη άνεση στον παίκτη.

UBISOFT X SQUARE ENIX

Ακόμη μία μεγάλη συνεργασία της Ubisoft με άλλη εταιρία της βιομηχανίας και αυτή την φορά με την Square Enix. Στο παιχνίδι μόλις ήρθαν skins εμπνευσμένα από το NieR franchise. Το πρώτο Elite set είναι για την Iana ενώ το δεύτερο για τον Maverick βγαλμένο από το NieR Replicant έκδοση 1.22474487139. Και τα δύο είναι ήδη διαθέσιμα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Με την κυκλοφορία του Operation Solar Raid φτάνουν οι ενημερώσεις σχετικά με την ποιότητα ζωής και την εξισορρόπηση που ζητούνται πολύ.

Οι ενημερώσεις ποιότητας ζωής περιλαμβάνουν την αφαίρεση friendly fire στη φάση προετοιμασίας, τη δυνατότητα των Zofia και Capitao να αλλάζουν τύπους πυρομαχικών για τη συσκευή τους χωρίς να χρειάζεται να την εξοπλίσουν και ακόμη περισσότερα.

Άλλα πράγματα τα οποία αξίζει να αναφέρουμε είναι πως πλέον τα drones σας θα μπορούν να υποστούν customization ενώ θα υπάρξει και η προσθήκη του team color και στα gadget σας, ώστε να δίνεται μεγαλύτερη σαφήνεια για τα που ανήκουν σε εσάς και ποια στους αντιπάλους σας.

RANKED 2.0

Το Solar Raid δημιουργεί μια νέα εμπειρία στο Ranked playlist.

Από εδώ και πέρα, πρώτον η κατάταξη των παικτών δεν αποφασίζεται πλέον από το MMR τους, αλλά από το πόσους Πόντους Κατάταξης κερδίζουν ή χάνουν μετά από κάθε αγώνα κατάταξης. Κάθε Κατάταξη έχει πλέον πέντε τμήματα και κάθε τμήμα απαιτεί 100 πόντους κατάταξης για να προχωρήσει στην επόμενη. Επιπλέον, ένα νέο Rank, το Emerald, έχει προστεθεί μεταξύ Platinum και Diamond.

Δεύτερον, καθώς το MMR έχει διαχωριστεί από το Rank των παικτών, θα είναι γνωστό ως μια νέα αξία: την ικανότητα. Το Skill είναι μια κρυφή αξία για όλα τα Playlists και θα μεταφέρεται από σεζόν σε σεζόν. Δε θα υπάρχει πλέον περιορισμός MMR στην ομάδα και οι παίκτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ομάδα με οποιονδήποτε από τους φίλους τους. Ένας νέος αλγόριθμος θα προσαρμόσει το matchmaking παρά τα διαφορετικά επίπεδα δεξιοτήτων μεταξύ των μελών της ομάδας. Τέλος, το σύστημα ανταμοιβής του Ranked έχει ανανεωθεί: οι παίκτες θα λάβουν μία ανταμοιβή για κάθε division Rank που επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια της σεζόν και οι ανταμοιβές θα δίνονται στο τέλος κάθε σεζόν.

Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά όλο το υλικό της επερχόμενης σεζόν, ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

To Οperation Solar Raid αναμένεται στους Live Servers στις 6 Δεκεμβρίου ενώ βρίσκεται ήδη διαθέσιμο στους Test Servers.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games και την Ubisoft για την ευκαιρία που μας δώσανε ώστε να παίξουμε από πολύ νωρίς τη νέα σεζόν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.