Sackboy: A Big Adventure Review PC

502

Και να που βρισκόμαστε ξανά πολύ σύντομα με ακόμη έναν αποκλειστικό τίτλο της Sony και του PlayStation σε PC. Διανύουμε ακόμη τον μήνα Οκτώβριο (αν και το Review θα ανέβει τις πρώτες στιγμές του Νοεμβρίου) και ήδη έχουμε δύο μεγάλες κυκλοφορίες από τα PlayStation Studios σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η αρχή έγινε με το Uncharted: Legacy of Thieves Collection, του οποίου το Review μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω, ενώ συνεχίζουμε με διαφορετικό στυλ και προσέγγιση, μέσω του Sackboy: A Big Adventure.

UNCHARTED: Legacy of Thieves Collection Review (PC) | Oι περιπέτειες του Nathan Drake στην ”καλύτερη μορφή τους”

Για να είμαι ειλικρινείς, σαν PC Gamer λίγα πράγματα έχω δει και ακούσει τόσο για το franchise, όσο και για το παιχνίδι αυτό καθ’αυτό, οπότε η χαρά μου και η περιέργεια μου να δω περί τίνος πρόκειται, ήταν μεγάλη.

Όπως είπα και πιο πάνω, αλλάζουμε τελείως ύφος, από τα αιματηρές μάχες του God of War, την αλλεπάλληλη σφαγή των ζόμπι στο Days Gone, και τα τεράστια set-pieces του Uncharted 4, περνάμε σε μία πιο ‘’πολύχρωμη’’ και ‘’αθώα’’ φάση.

Το Sackboy: A Big Adventure, πρόκειται στην ουσία για ένα spinoff της σειράς Little Big Planet και έρχεται δια χειρός Sumo Digital. Η βασική αλλαγή στο παιχνίδι είναι πως περνά σε 3D μορφή, σε σχέση με το 2.5D στο οποίο κινούνταν η σειρά.

O κεντρικός μας ήρωας είναι ο Sackboy ο οποίος έχει ως στόχο να εξολοθρεύσει τον μεγάλο του αντίπαλο Vex. Ο Vex, απήγαγε τους αγαπημένους φίλους του ήρωα μας στην προσπάθειά του να τους βάλει να δημιουργήσουν μία φονική μηχανή, η οποία θα μετατρέψει τον CraftWorld σε έναν σκοτεινό κόσμο. Ο Sackboy καλείται να προσπεράσει όλα τα εμπόδια που θα του βάλει ο μεγάλος του αντίπαλος και να φτάσει στη σωτηρία των φίλων του, σώζοντας παράλληλα και τον CraftWorld από το απόλυτο σκοτάδι.

Το Sackboy: A Big Adventure είναι ένα κλασσικό 3D platformer. Οι παίκτες όπως αναφέραμε ελέγχουν τον Sackboy και περιπλανιούνται στους διάφορους χάρτες του κόσμου σε πολυποίκιλα επίπεδα. Καθώς ο Sackboy ολοκληρώνει κάθε στάδιο, νέα ξεκλειδώνουν, επιτρέποντάς του να προχωρήσει περαιτέρω. Όλα τα επίπεδα περιέχουν συλλεκτικά αντικείμενα που ονομάζονται Dreamer Orbs τα οποία πρέπει να συλλεχθούν μαζικά για να προχωρήσετε στο τέλος του παιχνιδιού.

Το σετ κινήσεων του Sackboy έχει διευρυνθεί σημαντικά από τα προηγούμενα παιχνίδια(έπειτα από την εις βάθος αναζήτησή μου και έρευνα, μιας και είπα είμαι νέος στο franchise) και οι παίκτες μπορούν τώρα να χαστουκίζουν όποτε θέλουν, να κάνουν roll και nosedive, να μαζεύουν  αντικείμενα και να κάνουν dlutter jumps. Οι κινήσεις μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν συνδυασμούς που επιτρέπουν στους έμπειρους πλέον παίκτες να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις. Κάθε επίπεδο στο παιχνίδι χρησιμοποιεί μια σειρά από αλληλεπιδρώντα αντικείμενα που απαιτούν τουλάχιστον μία από τις κινήσεις του Sackboy για να προχωρήσουν. Ο Sackboy έχει επίσης πρόσβαση σε πολλά στάδια όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει νέα powerups. Το Grappling Hook, που τώρα ονομάζεται Clawstring, επιστρέφει από το LittleBigPlanet 2, επιτρέποντας στον Sackboy να πιάσει ένα αντικείμενο από μακριά. Στις εκρήξεις ενέργειας του αέρα και της φωτιάς για παράδειγμα.

Αυτό που ξεχωρίζει στο επίπεδο του gameplay είναι η μεγάλη ποικιλία των Levels-πιστών που σε κάνει να μη βαριέσαι. Επίσης, αρκετά από αυτά τα levels έχουν αρκετά υψηλό challenge το οποίο επίσης μου άρεσε. Τα bosses είναι έξυπνα δομημένα και ευχαριστιέσαι κάθε φορά που αντιμετωπίζεις ένα από αυτά. Δε θα μπορούσα επίσης να μην αναφέρω τον εξαιρετικό συνδυασμό μουσικής και επιπέδων. Κάθε φορά που παίζει μουσική το pace του gameplay κινείται στους ήχους και τον ρυθμό αυτής!

Να πούμε εδώ πως ναι κάποια Levels είναι πιο δύσκολα όσον αφορά το πώς θα τα περάσεις αλλά το παιχνίδι δεν έχει υψηλή πρόκληση στον πυρήνα του. Αρχικά δεν υπάρχει επίπεδο δυσκολίας και αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός πως το παιχνίδι θέλει να στραφεί και σε πολύ πιο νέα κοινά, πράγμα το οποίο κατανοώ πλήρως. Είδα τον εαυτό μου να προσπερνάει επίπεδα με σχεδόν κλειστά τα μάτια, με την πρόκληση στο μεγαλύτερο μέρος να λείπει, αλλά ο παράγοντας της διασκέδασης παρ’αυτά ήταν εκεί.

Περνώντας στον οπτικό τομέα, να πούμε πως η PC έκδοση είναι πανέμορφη ως είθισται σε παιχνίδια τέτοιου τύπου. Όμορφα περιβάλλοντα και λεπτομέρειες, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως για ακόμη μία φορά η Sony παραδίδει ένα πολύ καλό port στο PC. Προσεγμένο, δίχως bugs και glitches. Ένα προσεγμένο και δουλεμένο port το οποίο μπορεί να τρέξει και σε σχετικά αδύναμα PC. Το optimization του παιχνιδιού είναι πολύ καλό.

Συνεχίζοντας πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως το παιχνίδι υποστηρίζει local co-op 4 ατόμων, οπότε είναι μία εξαιρετική πρόταση για παιχνίδι μαζί με την παρέα σας, σίγουρα θα περάσετε πολύ όμορφα.

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει και στο Customization του τίτλου. Δεκάδες outfits που μπορείτε να προσαρμόσετε στον ήρωα μας. Για να ξεκλειδώσετε και να βρείτε νέα outfits, πρέπει να βρείτε pieces αυτών εντός τους κόσμου του παιχνιδιού. Μάλιστα εντός αυτών βρίσκονται και outfits από εμβληματικά παιχνίδια του PlayStation, όπως του Jin από το Ghost of Tsushima, του Deacon από το Days Gone, του Conor από το Detroit: Become Human, του Sam Bridges από το Death Strading, του Nathan Drake από το Uncharted, της Chloe Frazer από το Uncharted: The Lost Legacy και άλλα πολλά.

Εννοείται πως ως είθισται, το παιχνίδι έρχεται πλήρως εξελληνισμένο με Ελληνικούς υπότιτλους, Ελληνικά μενού αλλά και Ελληνική μεταγλώττιση!

Όσον αφορά τα exclusive PC χαρακτηριστικά, το παιχνίδι έρχεται με υποστήριξη 4K ανάλυσης που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 120FPS, support για wide screen, VRR καθώς και το NVIDIA DLSS2. Τέλος, και εδώ, υπάρχει κανονικά η υποστήριξη του DualSense με όλα του τα special features, όπως το haptic feedback.

Εν κατακλείδι το Sackboy: A Big Adventure είναι ένα άκρως διασκεδαστικό platformer το οποίο έχει τις στιγμές του. Δεν είναι η επιτομή των platformers ούτε προσδίδει το απόλυτο challenge αλλά είναι μία άκρως όμορφη εμπειρία με την οποία θα περάσετε τρομερές στιγμές και αυτό μετράει στο τέλος της ημέρας. Ακόμη ένα εξαίσιο PC port από την Sony!

Ευχαριστούμε την Sony PlayStation για την παραχώρηση του παιχνιδιού, ώστε να επιτευχθεί το Review.

 

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
7
Gameplay
8
Γραφικά
7
Ψυχαγωγία
9
Αντοχή στον Χρόνο
9
Ήχος και Soundtracks
8
Προηγούμενο άρθροΌχι, η EΑ δεν ετοιμάζει μόνο Iron Man τίτλο παρέα με την Marvel – Είναι περισσότερα!
Επόμενο άρθροΗμερομηνία κυκλοφορίας και τιμή για το PlayStation VR2 – Ναι, είναι πιο ακριβό από το PS5
George Nterilas
Παρών στην οικογένεια από το 2015... Σε άλλα νέα, αγαπώ Rockstar και Max Payne. Που και που παίζει και κανά FIFA. _Εditor in Chief_.
sackboy-a-big-adventure-review-pcTo Sackboy: A Big Adventure είναι ένα άκρως ευχάριστο platformer με το οποίο θα περάσετε σίγουρα αρκετά ευχάριστες στιγμές, είτε μόνος είτε με παρέα. Έχει κάποιες πολύ όμορφες ιδέες όμως παραμένει ένα ''βατό'' σε δυσκολία παιχνίδι. Όπως και να έχει στο τέλος της ημέρας, μετράει ότι διασκεδάζεις με αυτό που παίζεις. Ακόμη μία εξαιρετική πρόταση της Sony για τους PC Gamers.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.