Rainbow Six Siege Operation Vector Glare Preview | Sens Gameplay (VIDEOS & ΑΝΑΛΥΣΗ)

535

Για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε εδώ και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας δώσουμε μία γεύση από την επερχόμενη σεζόν του Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, μιας και είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε από πολύ νωρίς, όλο το περιεχόμενο της νέας σεζόν.

Ο έβδομος χρόνος υποστήριξης, στον οποίο βρισκόμαστε έχει μπει ήδη από τις αρχές του χρόνου, μέσω της σεζόν ”Demon Veil”, η οποία έφερε έναν νέο χάρτη καθώς και την operator Azami, από την Ιαπωνία.

Ήρθε η ώρα της δεύτερης σεζόν όπου παραδοσιακά, όπως και τα τελευταία περίπου 7 χρόνια, κυκλοφορεί στις αρχές του καλοκαιρινού. Ο λόγος λοιπόν για το Operation Vector Glare.

Τι θα δούμε λοιπόν στη νέα σεζόν;

SENS

Ο νέος Operator που θα ενταχθεί στο ρόστερ του παιχνιδιού είναι το Sens. Ναι, καλά διαβάζετε, το Sens, μιας και είναι ο πρώτος non-binary Operator που εντάσσεται στο παιχνίδι, μετά τον ομοφυλόφιλο επιθετικό Flores και την επιθετικό Osa, την πρώτη transgender operator στο παιχνίδι.

Για όσους δε γνωρίζουν, ας δώσουμε μία περιγραφή του όρου ”non-binary”. Το μη-δυαδικό, ή genderqueer, είναι ένα φάσμα ταυτοτήτων φύλου, που δεν είναι αποκλειστικά αρρενωπές ή θηλυκές —ταυτότητες που βρίσκονται έξω από το δυαδικό φύλο, όπως μεταφράζεται στα Ελληνικα το ”non-binary”. Ακολουθώντας αυτό τον όρο λοιπόν, για αυτό και η χρήση του ”το” ή στα αγγλικά ”they/them”.

Ο νέος μας operator είναι επιθετικός και κατάγεται από τις Βρυξέλες του Βελγίου. Γεννημένο στις 3 Μαρτίου και ηλικία 30 χρονών. Προέρχεται από τη μονάδα SFG Counter-Terrorism ενώ έχει ενταχθεί στο Wolfguard squad, στο οποίο ηγείται ο Doc και θα πούμε περί αυτού παρακάτω.

Πρόκειται για έναν operator με τρία health και ένα speed. Το main gadget του είναι το R.O.U. Projector System. Πρόκειται για μία συσκευή ρίψης, η οποία δημιουργεί τεράστιες σε μήκος και ύψος δεσμίδες φωτός, εμποδίζοντας την ορατότητα των αμυντικών. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα είδους area denial gadget, αλλά αυτή τη φορά από την επίθεση.

Ενδεχομένως όσοι παίζετε Valorant, βλέπετε ξεκάθαρα την έμπνευση της Ubisoft τον τίτλο της Riot Games, και την Agent Viper. Φυσικά, το R.O.U. Projector System έχει και cooldown με το καθένα να διαρκεί 10 δευτερόλεπτα. Το Sens, έχει στην κατοχή του συνολικά τρία στην κατοχή του.

Όσον αφορά το οπλοστάσιο, σε αυτή τη σεζόν θα γνωρίσουμε ένα νέο όπλο. O λόγος για το POF-9 Assault Rifle, το οποίο έρχεται με έναν τεράστιο γεμιστήρα (51 σφαίρες) και σφαίρες διαμέτρου 9mm. Ο γεμιστήρας είναι ίδιος με αυτόν που έχει και ο Lion στο όπλο του. Σίγουρα θέλει περισσότερες σφαίρες για να ρίξετε τον αντίπαλο σας, μιας και το damage είναι σχετικά μικρό (35). Για αυτό και ο μεγάλος γεμιστήρας.

Ως δευτερεύουσα επιλογή, έχουμε το 417 Marksman Rifle, το οποίο γνωρίζουμε από τους Twitch και Lion. Στα δευτερεύοντα όπλα μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο SDP 9mm, το οποίο έχει στην κατοχή του ο Mozzie ή το GONNE-6. Τέλος, στα δευτερεύοντα gadgets μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα στα Hard Breach Charge ή Claymore.

Ας δούμε ένα στιγμιότυπο με gameplay:

Ένα γενικό σχόλιο που μπορεί να υπάρξει εδώ σχετικά με το gadget και πως λειτουργεί όλο αυτό. Αρχικά, το Sens, σίγουρα θα αποτελέσει έναν πολύ ενδιαφέρον operator, σε full squad ομάδες όπου θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία. Μπορεί να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα σε καταστάσεις όπως το ”plant” σε βόμβες και τον εμποδισμό ορατότητας στους αμυντικούς. Είναι ένα gadget το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείται με ακράδαντη προσοχή και σε καίριες καταστάσεις, και εκ των πραγμάτων καθιστά το Sens ως έναν operator που θα πρέπει να ασχοληθείτε αρκετά μαζί του. Δεν είναι ένας εύκολος operator, με ένα απλό σε λειτουργία και χρήση gadget.

Φυσικά, το gadget αυτό μπορεί να καταστραφεί από αμυντικούς όπως ο Mute ή ο Bandit για παράδειγμα όντας μία ηλεκτρονική συσκευή, οπότε φυσικά και υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης.

ΝΕΟΣ TEAM DEATHMATCH ΧΑΡΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε αυτή τη σεζόν δε θα έχουμε κάποιο νέο map για casual και ranked modes, αλλά θα ενταχθεί ένας νέος team deathmatch χάρης ο οποίος μάλιστα θα βρίσκεται σε Eλληνικό έδαφος.

Πρόκειται για τον ”Close Quarter” χάρτη ο οποίος σας τοποθετεί σε μία training αρένα, σε άκρως CQB σκηνικά, διαφέροντας αρκετά από τους τυπικούς χάρτες του παιχνιδιού. Και η διάφορα βρίσκεται πρώτον στις άκρως κοντινές επαφές που θα έχετε, που φέρνουν αρκετά σε Call of Duty και στο πως δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου hiding posts.

Πάρτε μία γεύση παρακάτω:

SHOOTING RANGE

Ένα feature το οποίο ζητάνε πάρα πολλά χρόνια οι παίκτες του παιχνιδιού είναι το Shooting Range. Το shooting range θα βοηθήσει εξαιρετικά στην εκμάθηση τόσο της στόχευσης αλλά και της συμπεριφοράς του εκάστοτε όπλου, και δε τους νεοεισαχθέντες παίκτες! Όπως θα δείτε στα παρακάτω gameplay πλάνα μας, το shooting range χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο στοχεύετε έναν κανονικό στόχο σαν να είστε σε κλασσικό σκοπευτήριο:

Στο δεύτερο υπάρχει μία σχετική προσημείωση ενός ανθρώπου-operator:

Και στις δύο περιπτώσεις μπορείτε να ελέγξετε την απόσταση βολής, ενώ στη δεύτερη να αλλάξετε και τη στάση του προσομοιωτή. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή αλλαγής Operator οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε εντός του shooting range.

OPERATOR TIPS

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό το οποίο θα κάνει πολύ εύκολη τη ζωή των νέων παικτών και ενδεχομένως των βετεράνων (σε περιπτώσεις που θα πρέπει να παίξουν με κάποιον φρέσκο και νέο Operator) είναι τα Operator Tips.

Μπορείτε να τα βρείτε τόσο στο μενού του εκάστοτε Operator. Εκεί θα βρείτε μία νέα καρτέλα με όνομα ”Operator Guides”. Σε αυτή υπάρχει μία αναλυτικότατη λίστα για τον εκάστοτε Operator, δείχνοντας από τα πιο βασικά, για παράδειγμα πως να χρησιμοποιεί το drone του, μέχρι και το πως λειτουργεί το gadget του.

Επίσης, τα Operator Tips, μπορούν να εμφανιστούν και κατά τη διάρκεια ενός match, δίνοντας άμεση και γρήγορη πληροφόρηση για όποιον τη χρειάζεται:

ACCESSIBILITY

Κάποιες νέες προσθήκες έχουμε και στα Accessibility Options. Πλέον θα μπορείτε να ρυθμίσετε το Screen Shake όταν για παράδειγμα γίνετε μία έκρηξη κοντά σας, η οποία επηρεάζει το πως πάλεται η οθόνη. Αυτό ενοχλούσε πολλούς παίκτες και έτσι πλέον η οθόνη δε θα επηρεάζεται αν το έχετε στο Off, ενώ υπάρχουν και οι επιλογές του Medium και On.

Επί προσθέτως, αλλαγές έρχονται και στο Privacy. Πλέον θα μπορείτε να ελέγξετε όλα τα στοιχεία που σας αφορούν. Για παράδειγμα, να αλλάξετε το in-game nickname σας, να κρύψετε το avatar σας, να κάνετε hide το latency σας και άλλα πολλά.

WOLFGUARD SQUAD

Έπειτα τον ερχομό της Nightheaven στο Rainbow Six Siege οι ισορροπίες έχουν αλλάξει. Η διάθεση της Ubisoft να μας πει περισσότερα για το Lore του παιχνιδιού είναι γεγονός. Το πρώτο βήμα έγινε, όταν μας παρουσίασε στο Year 7 Panel τον Φεβρουάριο, το εκπληκτικό Cinematic Trailer ”Sister in Arms”, με πρωταγωνίστριες τις Ela και Zofia.

Σε αυτό το cinematic εκτός του ότι πήραμε πληροφορίες σχετικά με τις ζωές των δύο αδερφών, βλέποντας την πιο ανθρώπινη πλευρά τους, είδαμε επίσης την παραπάνω διάθεση της Ubisoft, να μας μιλήσει αλλά και ενδεχομένως έμπρακτα να φέρει το Lore του Siege εντός του παιχνιδιού. Ενδεχομένως με κάποιο single player campaign; Kάποιο PvE mod σαν ένα πιο μεγάλο limited time event, όπου έχουμε σινιθίσει ως τώρα; Ίσως, να εξιστορεί το Lore μέσω θεματικών videos;

Στο trailer είδαμε τον Smoke, να παίρνει το μέρος της Nightheaven και την πληγωμένη Εla το ίδιο. Τα πράγματα στο εσωτερικό της ομάδας Rainbow φαίνονται πραγματικά αβέβαια και εδώ έρχεται ο Harry, να λάβει δράση, ο οποίος αποφασίζει να χωρίσει την ομάδα Rainbow σε squads. Κάθε squad θα έχει τον αρχηγό του και το πρώτο ονομάζεται Wolfguard. Και έτσι εξηγείται ο τεράστιος πίνακας που είδαμε τον Harry να στέκεται μπροστά του, αλλά και που η ίδια η Ubisoft αδιάκοπα μας ”teas-αρε” στα social media της.

Αρχηγός αυτού είναι ο Doc και μαζί του εκτός από το Sens, είναι και οι Lion, Clash, Montagne, Twitch, Nomad, Bandit, Frost, Ying Castle, Thunderbird και Melusi.

Συνολικά θα γνωρίσουμε ακόμη 3 squads για τα οποία ακόμη δε γνωρίζουμε πολλά ή και όχι… Δεδομένου του teaser, στο οποίο αναφέρθηκα πιο πάνω, τα πράγματα αρχίζουν και βγάζουν νόημα. Για πάρτε μία ματιά παρακάτω έχοντας κάνει zoom στην εικόνα:

Παίρνοντας ως βάση την εικόνα, έχουμε στην ουσία τους υπόλοιπους αρχηγούς με τις ομάδες τους. Στην εικόνα φαίνονται ως αρχηγοί εκτός από τον Doc, οι Thermite, Hibana και Caveira και με τα πορτοκαλί posts, πάνω από τη φωτογραφία του εκάστοτε, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Η Ubisoft ξεκαθάρισε πως θέλει να προχωρήσει το παιχνίδι μέσω αυτών των κινήσεων της, σε military μονοπάτια. Νομίζουμε η διάθεση αυτή γίνεται αντιληπτή με τον διαχωρισμό των squads. Το πως αυτό πρακτικά θα το δούμε εντός του παιχνιδιού, όπως είπα και πιο πάνω, μένει να το δούμε.

Πάντως, ανυπομονώ να δω τι ετοιμάζουν!!!

ΤΑ ΝΕΑ SPECIAL ΚΑΙ ELITE OUTFITS

Ακόμη μία συνεργασία της Ubisoft με άλλους developers φέρνοντας θεματικά elites-special outfits, συνεχίζεται. Έχουμε δει στο παρελθόν τη Γαλλική εταιρία να συνεργάζεται με τη Capcom φέρνοντας outfits από το Resident Evil ή το Netflix με outifts από το La Casa De Papel και το Rick and Morty.

Αυτή τη φορά η εταιρία συνεργάζεται με τη SEGA, φέρνοντας δύο θεματικά sets, βγαλμένα από το Yakuza! Το ένα Outfits προορίζεται για τη Hibana ως μία άλλη Kaoru Sayama και το άλλο για τον Echo, ως ένας άλλος Kazuma Kiryu. Στο τέλος του παρακάτω video, θα δείτε και ένα μικρό teaser για το δεύτερο κατά σειρά elite skin του Echo. 

 

*Προσθήκες που αξίζει να αναφέρουμε:

-Στη νέα σεζόν θα ενταχθεί το πρώτο στάδιο ένταξης του ”Player Behavior” feature, το οποίο έρχεται για να περιορίσει την τοξικότητα. Οι έντιμοι και σωστοί παίκτες θα ανταμείβονται ενώ αυτοί που πάνε γυρεύοντας πλέον δε θα έχουν πολλές ευκαιρίες να χαλάνε την εμπειρία όλων των παικτών.

Το Match cancellation έχει λάβει αρκετές ενημερώσεις γι ανα προσφέρει περισσότερες πληροφορίες και έλεχο στους παίκτς καθ’ όλη τη διαδικασία, από το το αρχικό αίτμα μέχρι την ίδια την ακύρωση του αγώνα. Επί προσθέτως, έγιναν κάποιες ενημερώσεις που αφορούν την κατάχρηση του συστήματος αυτού.

Το Operation Vector Glare θα γίνει διαθέσιμο στις 7 Ιουνίου. Η νέα σεζόν θα έρθει στον Test Server στις 24 Μαΐου.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games και την Ubisoft για την ευκαιρία που μας δώσανε ώστε να παίξουμε από πολύ νωρίς τη νέα σεζόν.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.