Rainbow Six Siege Operation Brutal Swarm Preview | Grim Gameplay (VIDEOS & ΑΝΑΛΥΣΗ)

421

Ακόμη μία σεζόν έρχεται στο Tom Clancy’s Rainbow Six Siege και όπως πάντα φροντίζουμε να έχουμε το σχετικό μας Preview, ώστε να ξέρετε τι πρέπει να περιμένετε και εσείς στον επιτυχημένο multiplayer τίτλο της Ubisoft!

Διανύουμε ήδη τον έβδομο χρόνο υποστήριξης του παιχνιδιού και η τρίτη σεζόν βρίσκεται προ των πυλών. Είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε από νωρίς το υλικό της νέας σεζόν αλλά και να δοκιμάσουμε τον νέο Operator που θα έρθει να προστεθεί στο ρόστερ του παιχνιδιού.

GRIM

O ”Grim” είναι ο νέος Operator ο οποίος εισέρχεται στο ρόστερ του παιχνιδιού. Έχουμε να κάνουμε με έναν επιθετικό, ο οποίος κατάγεται από το Jurong της Σιγκαπούρης. Πρόκειται για έναν 3-speed/1-health operator ο οποίος εξοπλίζεται με τα εξής:

-Κύρια όπλα: 552 Commando ή SG-CQB

-Δευτερεύον όπλο: P229

-Δευτερεύοντα Gadgets: Breach Charge ή Claymore

O Grim είναι ξεκάθαρα ένας ”intel gathering” operator. Εξοπλίζεται με το Kawan Hive Launcher το οποίο εκτοξεύει ένα ”canister”. Αυτό έπειτα, ελευθερώνει ένα ”σμήνος” από ηλεκτρονικά bee bots ή αλλιώς ηλεκτρονικές μέλισσες. Το σμήνος αυτών αρχίζει και πετάει και όποιος αμυντικός περάσει από μέσα του όχι μόνο γίνεται ping στον χάρτη και φανερώνεται η θέση του, αλλά δέχεται και damage!

Μία άκρως ενδιαφέρουσα προσέγγιση, μιας και ο Grim μπορεί να εργαστεί πολύ εύκολα με operators όπως ο Lion, Jackal, Gridlock, Dokkaebi και να επιφέρει τεράστιο πονοκέφαλο στους αμυντικούς. Πονοκέφαλο επίσης μπορεί να επιφέρει και σε αμυντικούς operators-roamers, όπως η Caveira ή ο Vigil, οι οποίοι θα πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ πως θα κινούνται εντός του εκάστoτε χάρτη.

Ας πάρουμε μια ιδέα από τον Grim παρακάτω:

Φυσικά, υπάρχουν και αμυντικοί που μπορούν να περιορίσουν την ιδιότητα του Grim και να δυσκολέψουν τη δουλειά του. Πρώτος και καλύτερος ως είθισται ο Mute, με τους Bandit, Jager, Aruni και Wamai να αποτελούν επιλογές που είναι ικανές να αμυνθούν έναντι του gadget του Grim. Ας πάρουμε μία ιδέα παρακάτω:

NIGHTHEAVEN SQUAD

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε πως ο Grim θα αποτελέσει μέλος της Nightheaven η οποία αποκολλήθηκε και επίσημα από την ομάδα Rainbow και πλέον πορεύεται μόνη της, Προφανώς ηγείται από την Kali, και παρέα της θα δούμε πως εκτός του Grim, είναι η Ela, Wamai, Smoke, IQ, Ace, Finka, Aruni, Osa και Pulse.

Η τρέχουσα σεζόν, Vector Glare, μας σύστησε το Wolfguard Squad (μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ) στο οποίο ηγείται ο Doc. Σε αυτό είδαμε και το σχετικό θεματικό battle pass αφιερωμένο στην ομάδα του Doc. Σε αυτή τη σεζόν θα εστιάσουμε στο squad της Nightheaven και μάλλον θα δούμε και το σχετικό battle pass αφιερωμένο στους Operators της ομάδας της Kali.

Να αναφέρουμε πως πλέον ο ”νέος Six” A.K.A Harry, απέσπασε την ομάδα Rainbow σε μικρότερες ομάδες. Είδαμε λοιπόν τη Wolfguard, θα δούμε που θα κινηθεί η ιδιαίτερη ομάδα της Nightheaven ενώ αναμένουμε να δούμε και τις άλλες 3 ομάδες, που έχουν απομείνει στο μέλλον.

Η περίπτωση της Nightheaven είναι μοναδική, μιας και την γνωρίσαμε πολύ πριν ο Harry, προχωρήσει σε αυτή την κίνηση (δε γνωρίζουμε ακόμη τον λόγο). Γενικά πάντα δρούσε μόνη της και μακριά από τους κανόνες που είχε η ομάδα Rainbow και η Ash ως αρχηγός. Πρόκειται για μία Ιδιωτική Στρατιωτική εταιρία που έχει τα δικά της πιστεύω και τακτικές. 

Όλο αυτό θα βοηθήσει την Ubisoft να εμπλουτίσει το lore του παιχνιδιού, για το οποίο θέλει να μας διηγηθεί περισσότερα πράγματα. Το αν θα μείνει απλά σε trailers και θεματικά battle passes δεν ή ετοιμάζει κάποιο ειδικό mode η single player campaign, μένει παρά να το δούμε στο μέλλον.

ROADMAP, STADIUM & REPUTATION

Όπως ανέφερε και η Ubisoft το Operation Brutal Swarm θα αποτελέσει μία ”Balancing” σεζόν. Αρχικά ο νέος χάρτης που ήταν να έρθει σε αυτή τη σεζόν μεταφέρεται για την επόμενη και τελευταία σεζόν του Year 7.

Παράλληλα η δεύτερη φάση του Reputation System αναμένεται να προσγειωθεί σε αυτή τη σεζόν, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τους παίκτες που θέλουν να χαλάσουν την εμπειρία του παιχνιδιού προς άλλους παίκτες.

Έτσι σε αυτή τη σεζόν θα εισχωρήσουν τα Reputation Penalties. Για παράδειγμα, αν κάποιος είναι εριστικός και ενοχλητικός στο chat θα ”τρώει” mute από αυτό για 12 και πλέον match ενώ αν προχωρήσει σε τραυματισμό συμπαικτών του, το Reverse Friendly Fire θα ενεργοποιείται για 22 match και έτσι αν επιχειρήσει να το κάνει ξανά πολύ απλά θα σκοτώνει ο ίδιος τον εαυτό του.

Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση με τους τοξικούς παίκτες στο παιχνίδι έχει ξεφύγει εδώ και πολύ καιρό, και αυτό είναι μία καλή αρχή.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το Stadium map στην Ελλάδα, πλέον μπαίνει μόνιμα στο παιχνίδι (μέχρι τώρα το βλέπαμε κάθε αρχή του χρόνου στα πλαίσια του Six Invitational).

Πάρτε μία ιδέα παρακάτω:

Επί προσθέτως αξίζει να αναφέρουμε πως η επιλογή στο map ban όσον αφορά του χάρτες μεγαλώνει. Από τους 3 συνολικά χάρτες, πλέον θα έχετε την επιλογή ανάμεσα σε 5 χάρτες και ανάλογα εσείς και οι αντίπαλοι σας προχωράτε στα σχετικά bans.

LMG RECOIL & ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ RECOIL ΣΕ PC/ΚΟΝΣΟΛΕΣ

Αλλαγές και στο recoil όσον αφορά στα LMGs έρχεται. Αφορά ΜΟΝΟ την PC έκδοση και με αυτόν τον τρόπο η Ubisoft θέλει να προσεγγίσει με πιο ρεαλιστικό τρόπο, το πως φέρεται ένα τέτοιο κατηγορίας όπλο εντός της μάχης.

Επίσης, διαχωρίζει τις αλλαγές του recoil ανάμεσα σε PC και κονσόλες, γιατί είναι προφανές πως το shooting και το recoil των όπλων σε ένα ποντίκι και keyboard δεν μπορούμε να τις βάλουμε κάτι από την ίδια ομπρέλα ενός χειριστηρίου. Άρα πλέον οι αλλαγές σε αυτόν τον τομέα, θα δουλεύονται μεμονωμένα και ξεχωριστά.

Πάρτε ένα παράδειγμα παρακάτω:

Αλλαγές/Προσθήκες που πρέπει να αναφερθούν

 

1. Όλοι οι operators πλέον θα έχουν πρόσβαση σε σχεδόν όλα τα scopes και attachments. Στην περίπτωση του σιγαστήρα, αφαιρείται η μείωση της μείωσης του damage, όταν ”φόραγες” supressor. 

2. Νέο gadget, Impact EMP Grenade. Ναι, πλέον μερικοί επιθετικοί (Sledge, Montagne, Blackbeard, Doakkaebi, Lion, Gridlock, Nokk, Osa και Recruit)  θα εξοπλίζονται βασικά με το main gadget του Thatcher. Η διαφορά εδώ είναι πως η ακτίνα ενεργοποίησης θα είναι τα 2 μέτρα σε αντίθεση με τα 5 μέτρα στο gadget του Thatcher. Επίσης, ο χρόνος που θα είναι ενεργή η impact emp granade θα είναι τα 9 δευτερόλεπτα σε αντίθεση με τα 15 δευτερόλεπτα της EMP του Thatcher.

3. Τα armor plates του Rook θα μπορούν να σας κάνουν revive. Εάν έχετε στην κατοχή σας τον Rook, και οι συμπαίκτες σας φοράνε τα armor plates που μοιράσατε, εάν πέσουν θα μπορούν να σηκωθούν μόνοι τους έχοντας 20 health. Εξαιρετικό buff για τον Rook.

ΔΩΡΙΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥ ΣΑΣ BATTLE PASSES

Όπως ανακοίνωσε η Ubisoft, μέσω του Ubisoft Connect θα μπορείτε να κάνετε δώρο battle passes στους φίλους σας. Προς το παρόν, αυτό αφορά το δώρο μόνο στην ίδια πλατφόρμα (δηλαδή από PC σε PC και όχι από PC σε κονσόλα) και θα πρέπει το άτομο που θα δωρίσετε το battle pass να είναι τουλάχιστον 90 ημέρες φίλος σας.

CASTLE ELITE SKIN

To πρώτο Elite Skin το οποίο θα διατεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι αυτό του Castle με πολλά FBI vibes! Θα γίνει διαθέσιμο στις 22 Αυγούστου. Δείτε το σχετικό Trailer:

Το Operation Brutal Swarm θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου στους Live Servers.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games και την Ubisoft για την ευκαιρία που μας δώσανε ώστε να παίξουμε από πολύ νωρίς τη νέα σεζόν.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.