Rainbow Six Siege Demon Veil Preview | Αzami Gameplay (VIDEOS & Ανάλυση)

0
833

Ακάθεκτο το Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, διανύει την έβδομη χρονιά υποστήριξης του με άφθονο υλικό, νέους operators, νέα gameplay features καθιστώντας το, ακόμη και σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή multiplayer FPS της βιομηχανίας.

Όπως σε κάθε σεζόν τα τελευταία χρόνια έτσι και τώρα είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε από νωρίς την πρώτη σεζόν για το Year 7 του παιχνιδιού και παρακάτω θα σας αποκαλύψουμε όλα όσα είδαμε καθώς και τις πρώτες μας σκέψεις για τη νέα σεζόν.

ΑΖΑΜΙ

Η νέα σεζόν φέρνει το όνομα Demon Veil και μας συστήνει την ολοκαίνουργιο Operator η οποία ονομάζεται Azami. Πρόκειται για μία Operator η οποία κατάγεται από την Ιαπωνία και πρόκειται για την τρίτη operator από τη χώρα της Ανατολικής Ασίας, μαζί με τους Echo και Hibana.

Η Azami είναι μία balanced αμυντικός, έχοντας δύο Speed και δύο health. Εξοπλίζεται με το Kiba Barrier.

Στο οπλοστάσιό της για ακόμη μία φορά δυστυχώς θα βρούμε ήδη υπάρχοντα όπλα τα οποία δανείζεται από άλλους Operators.

Για primary weapon μπορεί να εξοπλιστεί είτε με το 9x19VSN SMG του Kapkan και Tachanka, ή με το ACS12 Shotgun των Alibi και Maestro.

Για δευτερεύον όπλο έχει το D-50 πιστόλι των Blackbeard και Valkyrie ενώ όσον αφορά το δευτερεύον gadget εκτός φυσικά του main της, μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε barbed wire ή Impact Grenade.

Το Kiba Barrier (συνολικά εξοπλίζεται με τέσσερα) πρόκειται για μία συσκευή την οποία μπορεί και πετάει κολλώντας σε επιφάνειες. Αυτή απελευθερώνει ένα αέριο το οποίο στερεοποιείται δημιουργώντας μία σκληρή μάζα, σαν τσιμέντο, δημιουργώντας μία αλεξίσφαιρη επιφάνεια. Πάρτε μία ιδέα παρακάτω:

ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Η νέα σεζόν θα συνοδευτεί μετά από καιρό, με έναν ολόφρεσκο και ολοκαίνουργιο χάρτη ο οποίος θα έρθει στα μέσα της σεζόν. Τον τελευταίο καιρό είχαμε συνηθίσει να έχουμε reworks και ανανεώσεις υφιστάμενων maps αλλά ήρθε η ώρα για κάτι νέο. Το όνομα αυτού Emerald Plains ο οποίος τοποθετείται στην Ιρλανδία.

Eίναι όντως μία Game Changer Operator;

H Αzami θεωρώ πως θα μας απασχολήσει πάρα πολύ στα επόμενα χρόνια. H ιδιότητα είναι εξαιρετικά χρήσιμη και πολυεπίπεδη, δημιουργώντας τον ορισμό του Operator που πρέπει να μείνει μέσα στον χώρο φύλαξης είτε σε ”Secure Area” mode, είτε σε βόμβες είτε και σε ”Hostage” mode. Μία Ancher Operator με όλη τη σημασία της λέξης!

Το gadget της μπορεί να ενεργοποιηθεί πραγματικά παντού. Από το να κλείσει ανοιχτούς τοίχους, παράθυρα, πόρτες, hatches μέχρι και να τοποθετεί με τέτοιο τρόπο λειτουργώντας σαν ένα τοίχος προστασίας για την ομάδα και την ίδια.

Είναι ένα πολυεπίπεδο εργαλείο, το οποίο μπορεί αν δημιουργήσει εξαιρετικές ιδέες στο πως μπορεί να λειτουργήσει μια άμυνα και για αυτό θεωρώ πως πρόκειται για μία Operator η οποία θα φέρει έναν εντελώς νέο αέρα στο στρατόπεδο των αμυντικών, ωθώντας παράλληλα και τους επιθετικούς να φτιάξουν συγκεκριμένες τακτικές απέναντι της.

Όμως δεν είναι απροσπέραστο

Φυσικά, αυτό το τείχος προστασίας είναι εύθραυστο. Με επιθετικούς όπως η Ash, Zofia αλλά και ακόμη με granades το συγκεκριμένο τοίχος μπορεί να αποτελέσει παρελθόν. Είναι όλα θέμα σωστής απόφασης και ταχύτητας. Το τείχος της Azami δε βρίσκεται μόνο εκεί για να καλύψει τρύπες αλλά λειτουργεί και ως χρονική καθυστέρηση για τους επιθετικούς.

Το καλό είναι πως τα Kiba Barriers έχουν μικρό χρόνο στο cooldown και παράλληλα ενεργοποιούνται εξαιρετικά γρήγορα. Οπότε εάν οι επιθετικοί σας το καταστρέψουν, εφόσον δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει όλα, μπορείτε πολύ εύκολα να ανατοποθετήσετε και να δυσκολέψετε αλλά και να καθυστερήσετε τους επιθετικούς παράλληλα.

Goyo Rework

Στην πρώτη σεζόν του Year 7 θα έρθει και το rework του Goyo για το οποίο η Ubisoft μας είχε παρουσιάσει πέρυσι και πλέον είναι έτοιμο να έρθει. Πλέον ο Goyo δε θα έχει τοποθετημένο τα volcan canisters του πίσω από μία ασπίδα. Πλέον αυτά θα είναι τοποθετημένα σε μία μικρότερη προστατευμένη συσκευή δίνοντας του τη δυνατότητα να τα τοποθετεί σε περισσότερα μέρη.

Για παράδειγμα, σε τοίχους, μεγάλες επιφάνειες, δίπλα σε πόρτες και όπου μπορείτε να φανταστείτε. Πάρτε μία γεύση παρακάτω:

Valkyrie Rework

Στη Valkyrie θα συναντήσουμε μία πιο απλή αλλαγή η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί περισσότερο με nerf και όχι τόσο με κάποιο rework μιας και δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο που λειτουργεί το gadget της. Πλέον, τοποθετώντας εκτός εσωτερικού του χάρτη το black eye της, αυτό θα απενεργοποιείται-χάνει σήμα, έπειτα από 10 δευτερόλεπτα. Όχι, τόσο καλό νέο για τους Valkyrie main…. Πάρτε μία γεύση:

Team Deathmatch Mode

Ένα νέο Mode θα εισέλθει στη νέα σεζόν και αυτό φυσικά είναι το κλασσικό team deathmatch. Όσον αφορά τη δομή του, λειτουργεί όπως γνωρίζουμε τόσο καιρό. Η ομάδα με τα περισσότερα Kills κερδίζει. Υπάρχουν κανονικά respawns. Και οι δύο ομάδες έχουν τα ίδια gadgets ενώ οι special ιδιότητες του εκάστοτε operator είναι απενεργοποιημένες σε αυτό το Mode.

Τέλος, η εκάστοτε ομάδα μπορεί ολόκληρη αν θέλει να διαλέξει τον ίδιο Operator. Δεν υπάρχει περιορισμός.

Attacker Repick

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό για το οποίο μας είχε μιλήσει η Ubisoft πέρυσι είναι το attacker repick. Μέχρι και τώρα μπορούσες να διαλέξεις τον επιθετικό που ήθελες πριν μπεις, εντός του match και του preparation phase. Πλέον αυτό αλλάζει, μιας και ο καθένας θα μπορεί να αλλάξει την επιλογή επιθετικού που έκανε αρχικά και κατά τη διάρκεια του preparation phase.

Mε αυτόν τον τρόπο η Ubisoft θέλει να δώσει λίγο boost στην επίθεση η οποία σε αρκετά σημεία αδικείται. Από τη νέα σεζόν, θα μπορείτε να δείτε τι αμυντικούς έχει η αμυνόμενη ομάδα κατά την προετοιμασία σας με τα drones, και ανάλογα να προσαρμόσετε την επιλογή επιθετικού, δημιουργώντας ένα σωστό πλάνο επίθεσης.

Aλλαγές στα Weapon Sights

Πλέον, σχεδόν όλα τα όπλα θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα σκοπευτικά τα οποία η Ubisoft τα χωρίζει και δύο κατηγορίες για καλύτερη κατανόηση από τους παίκτες. Οι δύο κατηγορίες είναι τα Magnifying (για τα μεγαλύτερα scopes αυτά που κάνουν περισσότερο zoom και βλέπουν σε μεγαλύτερες αποστάσεις) και τα Νοn-Magnifying (τα πιο μικρά scopes που βλέπουν σε πολύ κοντινές ή σχετικά κοντινές αποστάσεις).

To Εlite Skin της σεζόν

Το Elite Skin που έχουμε σε αυτή τη σεζόν και το οποίο αποκαλύφθηκε (συνήθως έχουμε δύο) είναι της Nomad το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Αυτό ήταν το υλικό που θα έρθει στο Deamon Veil και είναι μία από τις πιο πλούσιες και πιο ενδιαφέρουσες σεζόν του Rainbow Six Siege κατά την ταπεινή μου άποψη. Η νέα σεζόν θα είναι διαθέσιμη για δοκιμή στους Test Servers από τις 21 Φεβρουαρίου.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games και την Ubisoft για την ευκαιρία που μας δώσανε ώστε να παίξουμε από πολύ νωρίς τη νέα σεζόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.