Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name | Mini Review

223

Από τον καιρό που ξεκίνησα να είμαι επενδυμένος με την σειρά, τα Yakuza, τώρα γνωστά σαν “Like a Dragon” έγιναν μέλος των 3 πιο αγαπητών μου σειρών παιχνιδιών.

Αυτό ευθύνεται όχι μόνο στο στιλιστικό gameplay, over the top παρουσίασης και τρελών χαρακτήρων, αλλά κυρίως στις αποχαυνωτικές ιστορίες που περιέχει το κάθε ένα οι οποίες είναι βγαλμένες από την ψυχή των δημιουργών, παρουσιάζοντας ένα κομμάτι από τη ζωή του πρωταγωνιστή του κάθε παιχνιδιού, αυτή, και για μια προτελευταία φορά του Kazuma Kiryu.

Ο Kazuma Kiryu είναι ένας από τους πιο εικονικούς χαρακτήρες στην gaming σκηνή, αφού πρωταγωνιστεί στη σειρά εδώ και πάνω από 17 χρόνια.

Το Like a Dragon Gaiden είναι ανεπίσημα, αλλά αναμενόμενα το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ παιχνίδι της σειράς που πρωταγωνιστεί μόνος ο Kiryu.

Σε σύγκριση με τα άλλα Yakuza παιχνίδια, το Gaiden είναι μικρότερης διαρκείας, αλλά η ποιότητα αξίζει πολύ περισσότερα από την ποσότητα.

STORY

Το Gaiden διαδραματίζετε μεταξύ των γεγονότων του Yakuza 6 και του Yakuza 7 (Yakuza: Like a Dragon στη δύση).

Είναι ένα συνδετικό κομμάτι το οποίο μας δείχνει τις περιπέτειες του Kiryu από το τέλος του 6, μέχρι την εμφάνιση του στο 7, και κτίζει τον δρόμο για το πού θα καταλήξει η ιστορία του με την κυκλοφορία του Yakuza 8 (Like a Dragon: Infinite Wealth) που κυκλοφορεί τον Ιανουάριο του 2024.

Υποθέτω πως για να διαβάζετε αυτό το review, είσαστε τουλάχιστον γνώριμοι με τη σειρά, και θα μιλήσω για spoilers τις σειράς γενικά, εκτός αυτού του παιχνιδιού.

Εάν ΔΕΝ είσαστε γνώριμοι με τη σειρά, τότε σας συστήνω να φύγετε και να κλείσετε αυτό το review, εφόσον το παιχνίδι είναι ένα love letter και ένα αποκορύφωμα όλων των υπολοίπων μέχρι τώρα, ξεκινώντας την αρχή του τέλους της ιστορίας του Kazuma Kiryu.

Με το τέλος του Yakuza 6, o Kiryu αναγκάζετε να “πεθάνει”, τουλάχιστον στα μάτια του κόσμου, με μια θυσία που γίνετε για να εγγυηθεί την ασφάλεια του ορφανοτροφείου του οποίου ίδρυσε, και των θετών παιδιών του.

Ζώντας πλέον την ζωή του σαν “νεκρός”, ο Kiryu αναγκάζετε να απαρνηθεί το όνομα του και να περνά τις μέρες του σε έναν ναό, κάτω από το Daidoji Faction, μία μυστική πολιτική οργάνωση που ευθύνονται για την παρούσα μοίρα του.

Όμως ο τροχός της τύχης, και τα νήματα της μοίρας έχουν άλλα πλάνα για αυτόν. Μετά από μια απλή αποστολή που ανατέθηκε ο Kiryu, τα πράγματα ξεφεύγουν και το παρελθόν του εμφανίζετε μπροστά του.

Βρίσκετε πάλι μέσα στη μέση μιας πλοκής αφάνισης και διασποράς των Yakuza, όσοι έχετε παίξει το 7 γνωρίζετε.

Με τον ερχομό των credits, και δάκρυα στα μάτια, το Gaiden κατάφερε να αφήσει μια τρύπα στην ψυχή μου, που ελπίζω να γεμίσει το 8.

Αναμένω, σε αναμμένα κάρβουνα, να δω το τέλος της ιστορία αυτού του ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ χαρακτήρα, τον ερχόμενο Ιανουάριο.

GAMEPLAY

Φτιαγμένο ακόμη μια φορά στο Dragon Engine, το Gaiden φέρνει το γνώριμο gameplay της σειράς ξανά στα χέρια μας.

Μπορείτε να εξερευνήσετε ελεύθερα το Sotenbori, και να χάσετε τον εαυτό σας στην πληθώρα των side activities που υπάρχουν.

Απο το Battle Colosseum στο Castle, στο Pocket Circuit Racing, μέχρι το μπιλιάρδο κρυμμένο στα σοκάκια της πόλης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να περάσετε την ώρα σας και να το απολαμβάνετε.

Κάθε ένα από αυτά, προσφέρει με τον δικό του τρόπο την ευκαιρία να καλλιεργήσετε τις δυνατότητες μάχης του Kiryu, μέσω του νέου κεντρικού συστήματος, το Akame Network.

COMBAT

To combat επιστρέφει στο γνωστό Beat ’em up σύστημα, όπου είναι παρών σε όλα τα Yakuza με εξαίρεση του 7.

Ο Kiryu αυτή τη φορά έχει 2 styles τα οποία μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή μέσα σε μάχη, το Yakuza και το Agent Style.

Το Agent Style το χρησιμοποιούσα συνήθως όταν υπήρχαν πολλοί εχθροί ταυτόχρονα, και το Yakuza Style, στα 1 on 1s.

Η ομαλότητα και το fluidity του combat, παρόλο που είναι καλύτερο από τα προηγούμενα Kiryu games, νιώθει σαν ένα βήμα πίσω από την τελειότητα που πέτυχαν στο Lost Judgement. Αυτό μπορεί βέβαια απλός να ευθύνεται στο πως λειτουργούν τα styles του Kiryu σε σύγκριση με τα ποιο γρήγορα styles του Yagami στο Lost Judgement.

Παρόλα αυτά, είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι, και ο Kiryu ποτέ δεν ένιωθε τόσο fun to use.

AUDIO/ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ

Για ακόμη μια φορά, θα σας δίνετε η δυνατότητα να παίξετε είτε στα Αγγλικά, είτε στα Ιαπωνικά, παρόλο που τα Αγγλικά δεν είναι ακόμη διαθέσιμα την ώρα που γράφω αυτό το review.

Παρόλο που τα δύο Judgement και το 7 τα έχω παίξει στα Αγγλικά, ο Takaya Kuroda, o οποίος ενσαρκώνει τον Kiryu εδώ και 18 χρόνια στα Ιαπωνικά, με την ΑΠΤΑΙΣΤΗ εκτέλεση του, είναι υπεύθυνος για το ψυχολογικό τραύμα που βιώνω κάθε φορά που τελειώνω ένα παιχνίδι της σειράς. Είναι απλά αναντικατάστατος.

TECHNICAL DELIVERY

Παίζοντας την PC έκδοση στο Steam, με τα ψηλότερα settings, σε UltraWide 3440×1440, δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα.

Παρόλο που ο υπολογιστής μου θεωρείτε high-end, το παιχνίδι φαίνεται να είναι πολύ καλά optimized, και τρέχει επίσης στο Steam Deck, out of the box.

SUMMARY

Παρόλο του μικρού του μεγέθους, το Gaiden καταφέρνει να συγκινεί, και να κάνει ένα tribute σε όλα τα παιχνίδια που ήρθαν πριν από αυτό.

Με μία καθηλωτική ιστορία, που δένει δυνατό action gameplay και συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές, το Gaiden είναι ένα must play παιχνίδι για τους υφιστάμενους fans της σειράς.

Όμως, αν δεν έχετε παίξει τουλάχιστον το 7, θα έλεγα αποφύγετε το και ξεκινάτε εκεί, trust me, it’s worth it.

Ευχαριστούμε θερμά την CD Media Cyprus για την παραχώρηση του παιχνιδιού.

 

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
9
Gameplay
9
Ηχητικός Τομέας
9
Ψυχαγωγία
9
Αντοχή στον Χρόνο
9
Προηγούμενο άρθροPhilips Evnia 34M2C8600 | Μαγική εικόνα και απόδοση
Επόμενο άρθροΤο πρώτο προσβάσιμο οικονομικά MiniLED monitor της AOC είναι κάτι που δεν πρέπει να προσπεράσετε!
Lefkos Savvides
Resident Nintendo & JRPG nerd. Go read The House In Fata Morgana.
like-a-dragon-gaiden-the-man-who-erased-his-name-mini-review-cyprusgamerΜε μία καθηλωτική ιστορία, που δένει δυνατό action gameplay και συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές, το Gaiden είναι ένα must play παιχνίδι για τους υφιστάμενους fans της σειράς. Όμως, αν δεν έχετε παίξει τουλάχιστον το 7, θα έλεγα αποφύγετε το και ξεκινάτε εκεί, trust me, it's worth it.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.