Philips Evnia 34M2C8600 | Μαγική εικόνα και απόδοση

377

Είχαμε την ευκαιρία σαν CyprusGamer, να δούμε από τους πρώτους την νέα σειρά της Philips, εν ονόματι Evnia, σε ένα εντυπωσιακό event στο Παρίσι, πέρυσι. Είχαμε αρκετό, χρόνο τότε ”για να παίξουμε”, με όλα τα διαθέσιμα μοντέλα, αλλά πλέον, ήρθε η ώρα επιτέλους να τα ”βάλουμε στο σπίτι” μας, για την απόλυτη εμπειρία.

Στα χέρια μας λοιπόν, ήρθε η Philips Evnia 34M2C8600, ένα curved 34 ιντσών OLED 21:9 ultrawide monitor, με refresh rate στα 175 Hz! Η οθόνη 34 ιντσών της σειράς Philips Evnia 8000 έχει aspect ratio όπως αναφέραμε 21:9, η οποία είναι σημαντικά μεγαλύτερη από μια κανονική οθόνη 16:9. Αυτό σας δίνει ένα επιπλέον πλευρικό οπτικό πεδίο στα παιχνίδια ή μπορείτε να τοποθετήσετε άνετα πολλά παράθυρα το ένα δίπλα στο άλλο όταν εργάζεστε.

Η μέγιστη ανάλυση είναι 3.440 x 1.440, που είναι το πρότυπο για οθόνες 21:9. Το νέο, ωστόσο, είναι ότι η τεχνολογία OLED βρήκε επιτέλους τον δρόμο της σε προσιτές οθόνες gaming. Έτσι, οι παίκτες έχουν επίσης υπέροχα χρώματα και αντιθέσεις, βαθύ μαύρο σε σκοτεινές σκηνές και γρήγορους χρόνους απόκρισης. Η οθόνη παράλληλα είναι και κυρτή (1.800R).

Αναλυτικά τα Specs:

Technical Specifications

 • Picture/Display

  Monitor Panel Type
  QD OLED
  Panel Size
  34 inch / 86.36 cm
  Display Screen Coating
  Anti-reflection, 2H
  Effective viewing area
  800.1 (H) x 337.1 (V) – at a 1800R curvature*
  Pixel format
  RGB Q-Stripe*
  Aspect ratio
  21:9
  Maximum resolution
  HDMI: 3440 x 1440 @ 100 Hz, DP/USB-C: 3440 x 1440 @ 175 Hz
  Pixel Density
  109.68 PPI
  Response time (typical)
  0.03 ms (Gray to Gray)*
  Low Input Lag
  Yes
  Brightness
  SDR: 250 (APL 100%) nit, HDR: 450 (APL 10%) nit, HDR E/P: 1000 (APL 3%)  nit
  SmartContrast
  Mega Infinity DCR
  Contrast ratio (typical)
  1,000,000:1
  Pixel pitch
  0.2315 x 0.2315 mm
  Viewing angle
  • 178º (H) / 178º (V)
  • @ C/R > 10000
  Flicker-free
  Yes
  HDR
  DisplayHDR True Black 400 certified
  Color gamut (min.)
  DCI-P3: 99.3%*
  Color gamut (typical)
  NTSC 121.3%*, sRGB 148.8%*, Adobe RGB 97.8%*
  Picture enhancement
  SmartImage game
  Display colors
  Color support 1.07 billion colors (10 bit)
  Scanning Frequency
  HDMI: 30 – 160 kHz (H) / 48 – 100 Hz (V), DP/USB-C: 30 – 255 kHz (H) / 48 – 175 Hz (V)
  LowBlue Mode
  Yes
  EasyRead
  Yes
  Delta E
  <2 (sRGB)
  sRGB
  Yes
  Adaptive sync
  Yes
  Ambiglow
  4-sided
 • Connectivity

  Signal Input
  HDMI 2.0 x 2, DisplayPort 1.4 x 1, USB-C x 1 (DP Alt mode, Video, Data and Power Delivery)
  HDCP
  HDCP 1.4 (HDMI / DisplayPort / USB-C), HDCP 2.2 (HDMI / DisplayPort / USB-C), HDCP 2.3 (HDMI / DisplayPort / USB-C)
  USB Hub
  USB 3.2 Gen 1 / 5 Gbps, USB-B upstream x 1, USB-A downstream x 4 (with 1 for fast charge B.C 1.2)
  Audio (In/Out)
  Audio out
  Sync Input
  Separate Sync

Η οθόνη έρχεται με μία άκρως στιβαρή βάση. Αποτελείται από δύο μέρη, το πιο μακρύ τμήμα απλώς κουμπώνει στην οθόνη, ενώ το πόδι βιδώνεται με μία ενσωματωμένη βίδα και αυτό είναι όλο. Η βάση όχι μόνο επιτρέπει την κλίση, αλλά η ρύθμιση ύψους είναι επίσης εξαιρετικά εύκολη. Απλά τραβάτε την οθόνη προς τα πάνω ή προς τα κάτω σε όλο το μήκος του σωλήνα στήριξης και τέλος.

Στα της οθόνης αυτά καθ’αυτά, το περίβλημα είναι βαμμένο σε λευκό και ασημί χρώμα. Η κυρτή πλάτη είναι λευκή, ενώ η βάση και το κάτω άκρο της οθόνης είναι ασημί. Αυτό που που δεν μου άρεσε ήταν το πλαστικό πλαίσιο το οποίο ακουμπά στην οθόνη και αναγράφει τα ”Evnia” και Philips. Θα μπορούσε ευχαρίστως να αντικατασταθεί με μια πιο στενή άκρη, ειδικά επειδή η πλαστική ράγα απλά επικολλήθηκε πάνω από τις λευκές πλευρικές άκρες, κάτι που αποκαλύπτει αντιαισθητικά κενά και δεν κάνει καλή εντύπωση . Ένα λευκό LED στην κάτω δεξιά γωνία ανάβει όταν η οθόνη είναι ενεργοποιημένη.

Μια λωρίδα LED υπάρχει στην πλάτη και το κάτω μέρος της οθόνης, το οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε σε ότι χρώμα θέλετε, σε ένα περιβάλλον το οποίο η Philips ονομάζει AmbiGlow.

Όσον αφορά την συνδεσμολογία, έχουμε, 2x HDMI 2.0, DP, USB-C 3.0, headphone jack, USB-B kαθώς και 2x USB-A. Επί προσθέτως στο κάτω αριστερά μέρος της οθόνης θα βρούμε και δύο usb ports. Εντός του κουτιού της συσκευασίας, θα βρούμε ένα καλώδιο HDMI, ένα USB upstream καλώδιο, ένα DisplayPort καλώδιο καθώς και ένα καλώδιο από το USB-C σε USB-C, το καλώδιο της τροφοδοσίας φυσικά καθώς και VESA bracket.

Aξίζει να αναφέρουμε πως έχει ενσωματωμένα speakers, όπου ως είθισται σε σχεδόν όλα τα monitors, έχουν μέτριες ως κακές επιδόσεις. Στην περίπτωση μας, είναι απλά Ok.

Περνώντας στην ποιότητα της εικόνας, να πω πως αυτό που βλέπεις είναι ”γελοία εντυπωσιακό”. Και λέω ”γελοία” γιατί η ποιότητα της εικόνας είναι άκρως άκρως εντυπωσιακή. Τα ζωηρά χρώματα και το βαθύ μαύρο της OLED είναι εντυπωσιακά, ειδικά αν έχετε συνηθίσεις σε IPS panels. Το contrast που παράγει η οθόνη είναι ίσως ότι καλύτερο έχω δει. Προσωπικά μου πήρε λίγο χρόνο να συνηθίσω το 21:9 όντας συνηθισμένος σε ευθείες οθόνες, ενώ και το κυρτό του πράγματος καταφέρνει να σε βυθίσει για τα καλά στο ότι αναπαράγει την εκάστοτε στιγμή η οθόνη.

Όχι μόνο εντυπωσιάζει σε αναπαραγωγή υλικού όπως βίντεο σε YouTube ή ταινίες-σειρές, αλλά σε πραγματικές συνθήκες gaming είναι ξεκάθαρα ότι πιο όμορφο έχω βιώσει μέχρι τώρα, και από τα χέρια μας, έχουν περάσει πάρα πολλές οθόνες. Το OLED του πράγματος παρέα με τις RGB πινελιές του πάνελ συνθέτουν το απόλυτο gaming σκηνικό. Φυσικά, για να μπορέσετε όμως να υποστηρίξετε μία τέτοια οθόνη θα χρειαστείτε και το ανάλογο hardware και χώρο φυσικά, μίας και μιλάμε για μία αρκετά ογκώδες οθόνη.

Εν κατακλείδι, η Philips Evnia 34M2C8600 είναι ένα τρομερό OLED πάνελ για το οποίο αν έχετε το σχετικό budget σας το προτείνω με κλειστά τα μάτια. Το κόστος του βρίσκεται κοντά στα €1420, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι και κάτι φτηνό και σίγουρα δεν απευθύνεται στην μάζα, αλλά ”κλείνει” το μάτι στους enthusiasts. Μελανά σημεία, ότι τα 175Hz δεν υποστηρίζονται με HDMI καθώς και το πλαστικό-φτηνιάρικο φινίρισμα στην μέση του πάνελ, εκεί που αναγράφονται τα λογότυπα Envia και Philips.

Το βραβείο μας λοιπόν είναι:

Ευχαριστούμε την Extrovert Business Communications για την παραχώρηση της οθόνης, ώστε να επιτευχθεί το Review.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.