CyprusGamer Exclusive | Tom Clancy’s Rainbow Six Siege Mobile First Look

975

Πριν λίγο καιρό, είχαμε την ευκαιρία να είμαστε από τους πολύ λίγους στον πλανήτη και το μοναδικό Κυπριακό μέσο, το οποίο μπόρεσε να δει σε μία ειδική διαδικτυακή παρουσίαση της Ubisoft, το νέο της project.

Όπως έχετε δει ήδη από τον τίτλο, ο πασίγνωστος first-person tactical shooter τίτλος της Ubisoft που μετρά 7 χρόνια ζωής, έρχεται και επίσημα στα smartphones και τις κινητές συσκευές, μέσω του Tom Clancy’s Rainbow Six Siege Mobile.

Aρχικά να πούμε πως ο τίτλος αναπτύσσεται αρκετά χρόνια από μία ειδική ομάδα που δημιουργήθηκε εντός της Ubisoft Montréal. Όμως στο όλο project συμμετέχουν πάρα πολλά studios της Γαλλικής εταιρίας και πιο συγκεκριμένα τα Winnipeg, Québec, Halifax, Owlient, Bucharest, Kyiv, Redlynx, Pune, Chengdu, και Shanghai. Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο project όπως μπορείτε να καταλάβετε!

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΗΝ MOBILE ΕΚΔΟΣΗ

Η mobile έκδοση του παιχνιδιού δεν διαφέρει στον κορμό του, σε σχέση με το παιχνίδι που γνωρίζουμε. Μιλάμε για ένα 5v5 PvP τίτλο το οποίο θα εμπεριέχει όλους τους κλασσικούς operators του τίτλου παρέα φυσικά με τις ιδιότητες τους. Modes όπως τα, Secure Area και Bomb θα είναι διαθέσιμα στο Launch του τίτλου καθώς επίσης και κλασσικοί χάρτες, όπως το Bank και το Border.

Η διαδικασία προετοιμασίας επίσης παραμένει η ίδια. Από την μεριά των επιθετικών, έχουμε την κλασσική διαδικασία με τα drones, προσπαθώντας να εντοπίσουν τους αμυντικούς το σημείο άμυνας ή τις βόμβες καθώς και ποιο αμυντικοί βρίσκονται απέναντι τους.

Από την άλλη έχουμε τους αμυντικούς οι οποίοι προσπαθούν να καλύψουν τα νότα τους, μέσω του reinforce στους τοίχους και φυσικά την χρήση των μοναδικών τους ιδιοτήτων.

Για ακόμη μία φορά και εδώ τη συνεργασία είναι το κλειδί για να μπορέσετε να οδηγηθείτε στη νίκη. Δεν αλλάζει η φιλοσοφία του παιχνιδιού, απλά μεταφέρετε σε μία πλατφόρμα, η οποία φυσικά έχεις τις ιδιαιτερότητες της.

Για αυτό λοιπόν, όπως μας παρουσιάστηκε αλλά και τονίστηκε στη παρουσίαση, έχουμε κάνουμε με μία εμπειρία η οποία δημιουργήθηκε από την αρχή. Όλος ο τίτλος, αναπτύχθηκε από το μηδέν δίχως έτοιμα πράγματα, ώστε να δέσει 100% με τις mobile συσκευές. Από τις εντολές μέχρι εντός της οθόνης μέχρι και το ίδιο το gameplay, για μία μοναδική εμπειρία δίχως θέματα.

Για παράδειγμα, στην παρουσίαση είχαμε την ευκαιρία να δούμε μερικά αποσπάσματα από gameplay. Εκεί είδαμε έναν Operator να σημαδεύει με το scope του έναν άλλον. Καθώς γινόταν μετάβαση στο scope, αρμονικά το πλάνο ”έκλεινε” προς τον στόχο δίνοντας 100% focus στον στόχο. Κάτι το οποίο εξυπηρετεί ειδικά όταν παίζεις σε ένα smartphone.

Αυτό που γενικά θέλουμε να τεστάρουμε όταν κυκλοφορήσει το παιχνίδι είναι πόσο εύκολα θα γίνεται η μετάβαση από main ιδιότητα σε δευτερεύον gadget και μετάβαση ξανά στο όπλο μιας και οι εντολές είναι πολλές. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να πάρετε μία γεύση από το UI και για το πως περίπου όλα τα παραπάνω θα εμφανίζονται στην οθόνη σας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο δεξί μέρος εμφανίζονται σχεδόν όλες οι εντολές πάνω βλέπουμε τα υπολειπόμενα drones ακριβώς κάτι δεξιά με ξεχωριστό μέρος την ιδιότητα (στη παρούσα φάση το gadget της Ash). Δίπλα από αυτό και στη μέση έχουμε το δευτερεύον gadget (Stun grenade). Πιο κάτω έχουμε τον στόχο καθώς και τον γεμιστήρα. Τέλος, στο κατά κάτω μέρος βλέπουμε την επιλογή για το πως θα ρίχνει το όπλο (βολή κατά βολή, κατά ριπάς και πάει λέγοντας) καθώς και την επιλογή του lean κλπ.

Το UI εκ πρώτης είναι ξεκάθαρο στις εντολές του, και σαφέστατο το θέμα είναι το πως στην πράξη θα δουλέψει.

Φυσικά η παραπάνω εικόνα είναι από το pre-alpha build οπότε ενδεχομένως να έχουμε αλλαγές.

Εν κατακλείδι το project φαίνεται πολύ φιλόδοξο και πατάει ξεκάθαρα στην κλασσική συνταγή του Rainbow Six Siege, ”μεταφρασμένο” για τις smartphone συσκευές και τις ιδιαιτερότητες αυτών.

Με τον τίτλο να μετρά πάνω από 80 εκατομμύρια παίκτες, ήρθε η ώρα να διευρυνθεί και σε άλλα κοινά. Με τις σωστές κινήσεις και βάση αυτών που είδαμε σε πρώτη φάση, θεωρούμε πως ο τίτλος μπορεί να αποκτήσει την δικιά του θέση στο mobile gaming.

Το Tom Clancy’s Rainbow Six Siege Mobile, θα έρθει μέσα στο 2022 για Android και iOS συσκευές απολύτως δωρεάν!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.