Assassin’s Creed Valhalla – Dawn of Ragnarök Preview

0
210

Το Assassin’s Creed Valhalla ίσως αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία ανάμεσα σε αυτή την πιο RPG τριλογία την οποία έφερε η Ubisoft, με το Assassin’s Creed Origins, μετέπειτα το Ελληνικό Odyssey και πλέον το Valhalla.

Η εταιρία για πρώτη φορά υποστηρίζει Assassin’s Creed τίτλο, για δεύτερο χρόνο, υποστηρίζοντας το με υλικό. Αυτό ίσως επειδή θέλει να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το εξαιρετικό και βαθύ σε υλικό setting των Βίκινγκς είτε θέλει να δώσει χρόνο ανάπτυξης στα επόμενα παιχνίδια.

Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε ένα πολύ κλειστό, διαδικτυακό event, από την Ubisoft στο οποίο είδαμε παραπάνω πράγματα για το επερχόμενο expansion της με όνομα Dawn of Ragnarök, το οποίο έρχεται δια χειρός Ubisoft Sofia. Όπως αναφέρει η εταιρία αποτελεί το πιο φιλόδοξο expansion στην ιστορία του franchise, προσφέροντας πάνω από 35 ώρες gameplay και υλικού.

Όσον αφορά τη θεματολογία, το παιχνίδι βασίζεται ξεκάθαρα στη Σκανδιναβική μυθολογία έχοντας έντονα vibes από το God of War. Ο Eivor πρέπει να αγκαλιάσει το πεπρωμένο του ως Odin, τνο πασίγνωστο Νορβηγό Θεός της Μάχης και της Σοφίας, ο οποίος έχει ως στόχο να σώσει τον γιο του, σε μία μοναδική καταστροφή που έρχεται στο βασίλειο των Θεών.

Ο Odin, δίνει όλο το μεγαλείο δυνάμεων του στον Eivor (Havi ονομάζεται στο DLC) ο οποίος καταφτάνει στο βασίλειο του Svartalfheim αποικία των dwarves. Εκεί, οι νάνοι προσπαθούν να βρουν καταφύγιο εντός της γης, υπό την απειλή των Muspels, πλάσματα που γεννιούνται από τη φωτιά και είναι πιστοί ακόλουθοι του Surtr, του κύριου αντίπαλου του Odin.

Στο νέο Expansion θα δούμε τον Havi να εξοπλίζεται με νέα abilities. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά, είναι πως θα μπορεί στην ουσία να κλέβει, τις ικανότητες των αντιπάλων του και να τις χρησιμοποιεί για αυτόν, όπως για παράδειγμα, του ότι θα μπορεί να μεταμορφώνεται σε ένα αιμοβόρο γεράκι και να μπορεί να εξολοθρεύει τους αντιπάλους του από ψηλά.

Ακόμη ένα νέο ability είναι το Power of Muspelheim, το οποίο μπορεί και μεταμορφώνει τον Havi σε Muspel και έτσι ακίνδυνα μπορεί να κινείται ανάμεσα σε αυτούς, δίχως να εμπλέκεται σε μάχη. Φυσικά, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λίγο. Εάν η ιδιότητα τελειώσει, πρέπει να βρείτε τον επόμενο στόχο σας, ώστε να πάρετε πάλι πίσω την ιδιότητα αυτή.

Ένα νέο πανίσχυρο όπλο έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα του Havi. Όλα τα όπλα θα μπορούν να λάβουν upgrades στο νέο divine level .

Σε αυτό που επίσης θα ήθελα να σταθώ είναι το γενικό ύφος του παιχνιδιού και ο κόσμος ο οποίος διαφοροποιείται κατά πολύ σε σχέση τόσο με το βασικό παιχνίδι, όσο και με όλα τα expansions. Με άκρως επική προσέγγιση στις περιοχές του νέου expansion, φέρνουν μία επική νότα και έναν ολόφρεσκο αέρα στον τίτλο.

Νέα όπλα και weapon class, ολοκαίνουργιες δυνάμεις και νέες επικές ιστορίες έχουν δέσει άρρηκτα με το στυλ που έρχεται να δώσει το expansion.

Όσον αφορά το weapon class θα ήθελα να σταθώ εδώ και να πω πως θα πρέπει ο χαρακτήρας σας να είναι τουλάχιστον 350 power ώστε να μπορέστε να κάνετε την πρόοδο σας πάνω σε αυτό.

Γενικά είμαι άκρως ενθουσιασμένος με όσα είδα μιας και το Dawn of Ragnarök φέρνει μία νέα μορφή του παιχνιδιού την οποία δεν είχα σκεφτεί, σε ένα εντελώς φρέσκο σκηνικό βγαλμένο από τα βάθη της Σκανδιναβικής μυθολογίας.

Περιμένω πώς και πώς για την κυκλοφορία, ώστε να το βιώσω εξ’ολοκλήρου στις 10 Μαρτίου για PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X και S, Google Stadia και Amazon Luna.

Πάρτε μία ιδέα από το Expansion παρακάτω:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.