Αssassin’s Creed Valhalla: Wrath of the Druids Review | Νέες περιπέτειες στην Ιρλανδία

813

Θέλετε περισσότερη Valhalla; Θα την έχετε!

Δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε πως το Αssassin’s Creed Valhalla, είναι ένα τεράστιο παιχνίδι προσφέροντας δεκάδες ώρες gameplay και υλικού. Έχοντας τερματίσει το παιχνίδι και έχοντας συμπληρώσει περίπου στις 90 ώρες μπορώ να πω, πως μου έλλειψε. Δεν ξέρω, αυτό το παιχνίδι είχε κάτι το μαγικό και η περιέργειά μου να το εξερευνήσω ακόμη περισσότερο, ήταν μεγάλη.

Τεράστια ευκαιρία λοιπόν το νέο Expansion, που φέρει το όνομα Wrath of the Druids και μας ταξιδεύει στην Ιρλανδία, σε ένα πανέμορφο τοπίο με μία νέα ιστορία για τον/την Eivor.

Το Expansion, χονδρικά προσφέρει σε πραγματική κλίμακα τα δύο τρίτα της Ιρλανδίας (στο περίπου). Θα περάσουμε από πολύ γνωστές πόλεις, όπως το Δουβλίνο, θα συναντήσουμε νέους εχθρούς, ένα ολόφρεσκο trading σύστημα, το οποίο πραγματοποιείται μόνο στην Ιρλανδία, νέες πανοπλίες, νέα όπλα και ακόμη περισσότερα.

Όσον αφορά τη δομή, το Expansion έχει αρκετά υπερφυσικά vibes ακουμπώντας την Ιρλανδική μυθολογία και τα πιο σκοτεινά μονοπάτια αυτής, όπως δεν το κάνει σε υπερθετικό βαθμό. Είναι μία αμιγώς προσωποκεντρική ιστορία, που επικεντρώνεται στον Eivor.

Όσον αφορά σε ένα γενικό πλαίσιο περί της ιστορίας, ο Eivor ταξιδεύει στο Δουβλίνο όπου συναντά τον Barid, ο οποίος έχει στεφθεί ως ο Βασιλιάς του Δουβλίνου και είναι ξάδερφος του Eivor. O Barid στέλνει στο Ravensthorpe, την Azar, την προσωπική του έμπορο ώστε να φέρει στην Ιρλανδία τον Eivor.

Από εκεί και πέρα ξετυλίγεται μία άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία σε ένα ποικιλόμορφο τοπίο. Εάν γνωρίζετε από Ιρλανδική μυθολογία, πολλά από αυτά που θα δείτε να γίνονται στην ιστορία μας, να σας φανούν οικεία και σίγουρα να σας ενθουσιάσουν. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ιδέα από αυτού του είδους τη μυθολογία, αλλά μου κέντρισε το ενδιαφέρον.

Όπως εγώ το είδα εντός του παιχνιδιού, η λέξη Druids συνδέεται με τον Βασιλιά Flann Sinna (879-916) ο οποίος είχε μία άκρως αμφίρροπη σχέση με τη Νορβηγία. Σε αυτό προστέθηκε καθώς η κόντρα που υπήρχε ανάμεσα στα βασίλεια της Νότιας και Βόρειας Ιρλανδίας. Φυσικά, έχουμε και το Childern of Danu, το οποίο παρομοιάζεται με πάρα πολλούς τρόπους εντός του Expansion, το οποίο στην τότε εποχή αποτελούσε μία λατρεία θανάτου η οποία χαρακτηριζόταν από μάσκες που παρέπεμπαν σε λύκους.

Στο παραπάνω λοιπόν ιστορικό πλαίσιο θεωρώ πως κινείται και όλο το expansion και η έμπνευση της Ubisoft. Μία μεταφορά άκρως επιτυχημένη σε πολλά επίπεδα. Και σε επίπεδο τοπίων και ατμόσφαιρας αλλά και σε επίπεδο γεγονότων.

Το νέο υλικό μπορεί να παιχτεί δίχως να έχετε ολοκληρώσει την κύρια ιστορία μέχρι το τέλος της. Όσοι το έχετε κάνει θα νοιώσετε γρήγορα μια οικειότητα. Σχεδόν κάθε δραστηριότητα του κύριου παιχνιδιού είναι διαθέσιμη και εδώ, όπως το κυνήγι θρυλικών τεράτων, των χαμένων Βίκινγκ πολεμιστών και ακόμη περισσότερα.

Η χαρτογράφηση της Ιρλανδίας κυμαίνεται σε άκρως υψηλά επίπεδα, σε επίπεδα που η Ubisoft μας έχει συνηθίσει και μας έμαθε και στο κύριο παιχνίδι. Η ελευθερία προς εξερεύνηση στα maps της Ιρλανδίας είναι ατελείωτη και έρχεται να αποδώσει μία 15ωρη και λίγο παραπάνω εμπειρία, γεμάτη νέα πράγματα.

Ναι, μεν υπάρχουν οικεία πράγματα αλλά υπάρχουν και προσθήκες. Μία από τις σημαντικές προσθήκες είναι το ολόφρεσκο trade system, το οποίο συνδέεται με ένα δίκτυο οχθρών τα οποία πρέπει να πάρετε στην κατοχή σας έπειτα από μάχη και να τα μετατρέψετε σε αναβαθμίσιμους κόμβους δημιουργίας πόρων.

Κάθε οχυρό, κάνοντας το Level-Up, το βοηθάτε ώστε να παράγει αγαθά. Εν συνεχεία, κάθε φρούριο στέλνει τα εμπορεύματά του στο Δουβλίνο, τα οποία μπορείτε να στείλετε σε διαφορετικές πόλεις.

Κατά το ταξίδι σας στην Ιρλανδία μαζεύετε πόρους, τους οποίους μπορείτε να ανταλλάξετε με βραβεία. Για παράδειγμα, δίνοντας κάποια ρούχα μπορείτε να πάρετε ως ανταμοιβή ένας μέρος πανοπλίας, ένα τατουάζ και ακόμη περισσότερα.

Nέα abilities επίσης έρχονται να προστεθούν στο παιχνίδι όπως μία νέα αμυντική κίνηση εν ονόματι Irish Wolfhound, smoke bomb βέλη τα οποία κάνουν για λίγο τους εχθρούς stun και ακόμη περισσότερα.

Εν κατακλείδι νιώθω χαρούμενος για τις 15 και πλέον ώρες που προσφέρει το πρώτο Story Expansion του παιχνιδιού. Φέρνει έναν αέρα από νέα πράγματα, μας συστήνει την πανέμορφη Ιρλανδία και πλέον μπορώ να πω πως έμαθα και λίγο από Ιρλανδική μυθολογία. Μία άκρως διασκεδαστική ιστορία με ένα πολύ ωραίο τέλος, και ένα expansion το οποίο θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν ακόμη περισσότερο Assassin’s Creed Valhalla.

To Wrath of the Druids, αναμέμεται να κυκλοφορήσει και επίσημα τις 13 Μαΐου.

 

Ευχαριστούμε την G3 Great Games και την Ubisoft για την παραχώρηση του Expansion ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.