Wednesday , 17 October 2018

South Park: The Fractured But Whole Review (PS4)

Τhis is not your everyday walk in a park.

Εάν δεν γνωρίζετε το South Park, θα σας προτείναμε να πάρετε μια εβδομάδα άδεια από τον κόσμο, να ετοιμάσετε snacks και ποτά, και να δείτε όλα τα επεισόδια αυτού του καυστικού, ξεκαρδιστικού, ρατσιστικού, αναρχικού show. [Θα χρειαστείτε ακριβώς 6 ημέρες, 1 ώρα και 30 λεπτά, για τα επεισόδια όλα.]

Εάν είστε γνώστης της σειράς, καλωσορίσατε σε ένα καινούριο επεισόδιο, διάρκειας περίπου 20 ωρών, στο οποίο επιλέγετε την εμφάνιση και συμπεριφορά του χαρακτήρα σας, ποιους θα πολεμήσετε, και ποιες γωνιές του Colorado θα εξερευνήσετε. Καλωσορίσατε στο South Park.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Στο παιχνίδι ενσαρκώνετε το ρόλο του New Kid, ξεκινώντας από το σημείο όπου τελειώνει το The Stick of Truth. Οι επικές, fantasy μάχες του πρώτου RPG, δίνουν θέση στην αναζήτηση μιας χαμένης γάτας, την οποία αναλαμβάνουν η νεοεμφανιζόμενη ομάδα σούπερ-ηρώων, Coon & friends. Με ειδικές ικανότητες όπως super-speed, χαρταετούς που πετάνε laser και μαγικούς εβραϊκούς πάπυρους που προσφέρουν προστασία, ο χαρακτήρας σας και οι σύμμαχοί του, θα εναντιωθούν σε οποιονδήποτε εμφανιστεί στο δρόμο τους, ακόμη και 6th Graders, με σκοπό την ανταμοιβή των $100 για την ανεύρεση της γάτας.

Το παιχνίδι θολώνει τις γραμμές μεταξύ παιδικής φαντασίας και πραγματικότητας, σε ένα σύμπαν που παρωδεί τα Marvel και DC Universes και τους superheroes τους. Ο Cartman, ο ηγέτης της ομάδας, υιοθετεί την ταυτότητα του Coon, του χαρακτήρα που μας σύστησε πιο παλιά η σειρά, σαν ένας χιουμοριστικός Batman. Έχει ήδη στην στρατολόγησή του τους Mosquito (Clyde), Human Kite (Kyle) και Fastpass (Jimmy), έχει εμμονή με το Coonstagram (την Coon εκδοχή του Instagram) και θέλει να αρχίσει το δικό του κινηματογραφικό universe, όπως αυτό της Marvel, με απώτερο σκοπό τα κέρδη.

Πολύ νωρίς στο παιχνίδι, ο Coon βλέπει στο πρόσωπο του New Kid ένα μελλοντικό μέλος της ομάδας, και αρχίζει να του αναθέτει καθήκοντα ώστε να μπορέσει να κερδίσει τη θέση του στο τραπέζι. Όπως για παράδειγμα, να δείρει κάποιους, να πιάσει αριθμό ακολούθων στο Coonstagram, ή να επαναφέρει κάποιο αντικείμενο.

Η ιστορία είναι θεόμουρλη, και μπλέκει μέσα μεταξύ άλλων, την αστυνομία, Ρωσική, Ιταλική και Κινέζικη μαφία, τους μαθητές της 6ης τάξης, τον Professor Chaos και τον Morgan Freeman. Ναι. Τον Morgan, Freeman. Που σας μαθαίνει να φτιάχνετε burritos. Just.. nevermind.

GAMEPLAY

Στην αρχή θα επιλέξετε την γενική κατηγορία υπερδύναμης του ήρωά σας από τρεις επιλογές: Blaster (για κτυπήματα εξ αποστάσεως), Speedster (για αεικίνητες επιθέσεις), και Brutalist (για κοντινή αλλά ισχυρή ζημιά). Η κάθε κλάση έρχεται με τις δικές της ικανότητες και κινήσεις, που θα χρησιμοποιηθούν στις μάχες (δείτε πιο κάτω το σημείο για τις μάχες). Όσο πιο πολύ προχωράτε και ανεβαίνετε level στο παιχνίδι, τόσες πιο πολλές δυνάμεις ξεκλειδώνετε. Και ενώ αρχικά οι επιλογές ήταν μονάχα αυτές οι τρεις, μετέπειτα αυξάνονται με περισσότερες κλάσεις, συμπεριλαμβανομένου των Elementalist, Cyborg και Assassin. Σε αυτό το σημείο θα μπορείτε να κάνετε ένα ποτ-πουρί δυνάμεων, με στοιχεία από όποια γενική κατηγορία θέλετε.

Είστε ελεύθεροι να εξερευνήσετε το Colorado, να μπείτε σε σπίτια, να ανοίξετε δωμάτια και μπαούλα και συρτάρια, μαζεύοντας διάφορα αντικείμενα ή υλικά για κατασκευές. Κάποια δωμάτια έχουν γρίφους, είτε για να αποκτήσετε πρόσβαση, είτε για να ανοίξετε κάποιο ντουλάπι, προσφέροντας συνήθως καλύτερα ευρήματα.

Υπάρχουν διάφορα side missions, στα οποία μπορείτε να επιδοθείτε και να αποκτήσετε περισσότερα skills, όπως για παράδειγμα οι επισκέψεις σε τουαλέτες. Με διάφορους συνδυασμούς κουμπιών και stick movements, πρέπει να ανταποκριθείτε στις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη, ώστε να ..ξαλαφρώσετε τον ήρωά σας.

Χρησιμοποιώντας το κινητό σας, έχετε πρόσβαση στο Coonstagram, όπου μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες με διάφορους περίοικους, γνωστούς και αγνώστους, αυξάνοντας έτσι τη φήμη και τους ακόλουθους σας. Ή ανάποδα, τους ακόλουθους και της φήμη σας. Από το κινητό επίσης διευθετείτε τα χαρακτηριστικά του New Kid, τις δυνάμεις που είναι εξοπλισμένος, το inventory, τα ρούχα και την εμφάνισή του.

Τέλος, τεράστιο μέρος του παιχνιδιού αποτελούν οι μάχες.

Για τα άτομα που γνωρίζουν το The Stick of Truth θα νιώσουν εξοικειωμένοι με το turn-based σύστημα που χρησιμοποιείται και εδώ, σε βελτιωμένη μορφή. Οι μάχες λαμβάνουν χώρα σε πλέγμα (grid) όπου οι χαρακτήρες μπορούν να κινηθούν και να επιτεθούν με συγκεκριμένους τρόπους. Οι κινήσεις / επιθέσεις γίνονται με τη σειρά, δηλαδή θα επιτεθείτε και μετά θα περιμένετε να επιτεθούν οι αντίπαλοι, πριν την επόμενη σας κίνηση. Κάποιες επιθέσεις χρειάζονται ώρα να επαναφορτιστούν, και υπάρχει μια ultimate δύναμη, η οποία γεμίζει σιγά σιγά και είναι καταστροφική.

Στη μάχη θα έχετε σύμμαχους τα άλλα μέλη της ομάδας, όπως τους γνωρίζετε και τους οικειοποιείστε. Ο κάθε ένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και θα ενισχύσει το στυλ με το οποίο πολεμάτε, είτε προστατεύοντας σας, είτε απορροφώντας τα κτυπήματα, είτε απλά αυτοκτονώντας και παίρνοντας άλλους στο λαιμό του (killing Kenny has never been so fun).

Ώσπου προχωράτε στο παιχνίδι οι μάχες γίνονται πιο περίπλοκες, με εξωγενείς παράγοντες να ανατρέπουν τα δεδομένα, όπως απαγορεύσεις συγκεκριμένων κινήσεων ή συμμάχων. Σε ορισμένα σημεία, κάποιες μάχες έχουν επιπλέον απαιτήσεις, πέραν της νίκης, όπως να μετακινήσετε κάποιον αντίπαλο σε ένα ενδεικτικό σημείο. Αυτό βοηθά να μην γίνουν οι μάχες επαναλαμβανόμενες, απαιτούν όμως περισσότερη συγκέντρωση και σκέψη για τη στρατηγική που θα ακολουθήσετε.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Το παιχνίδι είναι τύπου 2.5D third-person view. Ο χαρακτήρας κινείται κυρίως δεξιά ή αριστερά, με την δυνατότητα να έρθει ελαφρώς πιο μπροστά (προς τον θεατή) ή να πάει ελαφρώς πιο πίσω.

Δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από τη σειρά, διατηρώντας την απλότητα του σχεδιασμού του, τη λιτότητα στους χώρους και στα αντικείμενα που τους διακοσμούν. Θα νιώσετε αμέσως ότι είστε στο Colorado, και όπως είπαμε πιο πάνω, το παιχνίδι φαντάζει περισσότερο σαν ένα μακρύτερο (αρκετά μακρύτερο) επεισόδιο South Park.

SOUNDTRACK

Οι φωνές και οι ήχοι στο παιχνίδι είναι πιστά στη σειρά. Οι χαρακτήρες είναι αμέσως αναγνωρίσιμοι από τις φωνές τους, ακόμα και με τις μεταμφιέσεις/στολές τους. Οι δε κλανιές έχουν την τιμητική τους.

Η μουσική επένδυση έχει την κατάλληλη δόση περιπέτειας που χρήζει σε ένα παιχνίδι με σούπερ-ήρωες, και κορυφώνεται σε στιγμές δράσεις.

Τα ηχητικά εφέ των επιθέσεων, όπως το laser και τα χτυπήματα, είναι to the point.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Το Character Creation, που είναι πιστό στο design των γνώριμων χαρακτήρων, και δίνει την ικανότητα να φτιάξεις ένα ήρωα βγαλμένο από τη σειρά.
  • Το χιούμορ, το οποίο απαιτεί κάποια ανοχή σε ρατσιστικά, ομοφοβικά και άσεμνα αστεία, αλλά ακολουθεί το δρόμο που χάραξε το South Park.

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Η εισαγωγή στις μάχες, η οποία ήταν σύντομη και καθόλου περιεκτική. Η πρώτη εμπειρία σε μάχη ήταν απογοητευτική, και ένιωσε πολύ απαιτητική και σοβαρή, πράγμα που προκαλούσε αντίφαση με τον χαρακτήρα του παιχνιδιού μέχρι εκείνο το σημείο.
  • To navigation στο χάρτη ήταν περίεργο, κυρίως λόγω έλλειψης κατευθυντήριων τόξων.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games για το παιχνίδι αυτό, στο PS4.

Τhis is not your everyday walk in a park. Εάν δεν γνωρίζετε το South Park, θα σας προτείναμε να πάρετε μια εβδομάδα άδεια από τον κόσμο, να ετοιμάσετε snacks και ποτά, και να δείτε όλα τα επεισόδια αυτού του καυστικού, ξεκαρδιστικού, ρατσιστικού, αναρχικού show. [Θα χρειαστείτε ακριβώς 6 ημέρες, 1…

Review Overview

Γραφικά - 8
Gameplay - 7.5
Ήχος - 8
Αντοχή στο χρόνο - 6
Ψυχαγωγία - 9

7.7

Πολύ καλό

Αν είστε λάτρης, θα απολαύσετε ένα πολύωρο επεισόδιο της σειρά. Αν δεν είστε, θα γίνετε. Φτάνει να μην προσβάλεστε εύκολα!

Buy Now
User Rating: Be the first one !
8

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Inspyrouation

Given breath in LHX, F117 A and Commanche, faced evil in Hunter Hunted and RE2. Explored the space of Earthworms and Necromorphs, the lands of New Austin and Empire city. Forged in the fires of Olympus, fought Dahaka, Vladimir Lem, Pagan Min and the Joker. Responded to the Call of Duty in the Battlefield, as Destiny dictated, in Uncharted waters. Was named Aiden Pearce, Enzio Auditore, Trevor Philips, and Jack Cooper. Hundreds of worlds. Thousands of identities. The life of a gamer.

Check Also

Sonic Mania Plus Review (PS4)

[Εισαγωγή για παιχνίδι με μπλε χαρακτήρα. Something funny] Τι είναι μπλε και δεν κλείνει ποτέ; ...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.