The Outer Worlds Review

1282

Το Outer Worlds φτιάχτηκε από την Obsidian Entertainment, γνωστή από το development του Fallout: New Vegas και κυκλοφόρησε από την Private Division στις 25 Οκτωβρίου φέτος. Εγώ ξέρω πλέον με τι έχει να κάνει, πάμε να σας τα πω και σας!

ΠΛΟΚΗ

Το Outer Worlds διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο μέλλον ή καλύτερα σε ένα παράλληλο timeline το οποίο ξεκινάει από το 1901 όπου εδώ δεν δολοφονείτε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής William McKinley, το οποίο επιτρέπει με τη σειρά του τις πολυεθνικές να θριαμβεύσουν με αποτέλεσμα η ανθρωπότητα να ξεκινά να εποικεί άλλους πλανήτες και δορυφόρους. Πάνω σε ένα διαστημόπλοιο, ο χαρακτήρας μας ξυπνάει μετά από cryosleep, και ανακαλύπτει πως οι συνεπιβάτες του ακόμα κοιμούνται. Αυτό το γεγονός τον οδηγεί να ξεκινήσει ένα ταξίδι για να ανακαλύψει τον πραγματικό σκοπό των μεγαλοεταιρειών στο σύμπαν αυτό.

GAMEPLAY

Από την αρχή του παιχνιδιού, καλούμαστε να δημιουργήσουμε το χαρακτήρα μας, καθορίζοντας χαρακτηριστικά που επηρεάζουν άμεσα το παιχνίδι και το πως αλληλεπιδρά με μας. Μετά από 3 μέρες character building, ο Zedar (bonus points για άποιον/α καταλάβει/μαντέψει το reference) είναι έτοιμος! Το παιχνίδι παίζεται ως ένα κλασσικό FPS RPG, βλέπε Fallout, Bioshock και άλλα.

Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι πως το παιχνίδι φαίνεται να προσαρμόζεται στον τρόπο του καθενός και να μαθαίνει από το πως παίζει: τα Flaws. Για παράδειγμα, εάν πέφτετε συχνά από ψηλά επίπεδα (όπως ο γραφών) το παιχνίδι θα σας κάνει μια πρόταση: να σας δώσει ένα perk point αλλά κάθε φορά που βρίσκεστε σε κάποιο υψόμετρο θα έχετε μειωμένη αποδοτικότητα. Ή ένα άλλο παράδειγμα είναι πως αν ο χαρακτήρας σας χάνει συνεχώς από κάποιο ρομπότ (όπως ο γραφών), το παιχνίδι θα σας προσφέρει άλλο ένα perk point εάν δεχτείτε να έχετε κάποια skills μειωμένα όποτε είσαστε κοντά σε ρομπότ. Αυτός είναι ένας τρόπος που το παιχνίδι δε σταματά να να είναι ενδιαφέρον, κρατώντας σας σε εγρήγορση ειδικά αν είστε εντελώς άμπαλος (όπως ο γραφών). Δε θέλω να αποκαλύψω πολλά για τέτοια πράγματα, αλλά το παιχνίδι σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε fully customize το χαρακτήρα σας, δίνοντας σας επιλογές για το πως θα αντιδράτε σε οποιαδήποτε κατάσταση. Στην ουσία ο μεγάλος λόγος που πετυχαίνει το Outer Worlds είναι επειδή είναι ένα τεράστιο space D&D campaign, όπου καλείστε να εξερευνήσετε την ιστορία του μέσα από διάφορα quests, είτε άρρηκτα συνδεδεμένα με την πλοκή του παιχνιδιού είτε σε πιο side quests.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Oh the graphics!! Λοιπόν έτσι εντελώς στα ίσια, το Outer Worlds είναι πανέμορφο!! Από τα designs των διάφορων πλασμάτων που συναντούμε στους πλανήτες, είτε στο περιβάλλον που αντικρίζουμε σε κάθε σύστημα, η λεπτομέρεια ξεχωρίζει και σε αναγκάζει να κάτσεις και να το χαζεύεις. Προσωπικά βρήκα πολύ ευρηματικά τα σχέδια των διαφόρων τεράτων/πλασμάτων, που δεν μπορούσα να σταματήσω να τα βλέπω! Επίσης πρέπει οπωσδήποτε να συγχαρώ το γεγονός πως το κάθε σύστημα που επισκεπτόμαστε είναι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο και δίνει ένα μοναδικό χαρακτήρα στο χώρο και στο τι πάτε να κάνετε εκεί κάθε φορά. Το παιχνίδι ξέρει πολύ καλά πως όσο όμορφο και να είναι κάτι το βαριόμαστε εύκολα και φροντίζει να ανανεώνει το τι βλέπουμε συνεχώς ώστε να μπορούμε να εκτιμούμε το τι συμβαίνει γύρω μας και τη δουλειά που έβαλαν οι developers για να βγει κάτι σωστό και όμορφο.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Α είχε και μουσική; Εγώ άκουγα μόνο τις κραυγές μου όταν με κυνηγούσαν κάτι τέρατα που δε θυμάμαι καν το όνομα τους…

Πέρα από αυτό όμως, ο ήχος στο Outer Worlds είναι πολύ καλός και δένει πολύ αρμονικά με το κάθε τοπίο, με γρήγορες εναλλαγές μεταξύ ρυθμών όταν είμαστε και δεν είμαστε σε combat.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέρασα καλά; ΝΑΙ! Και είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να ρωτάτε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια και μετά που παίζετε ένα παιχνίδι γιατί αυτό μετράει. Έτσι για τους τύπους – άκρως διασκεδαστικό! Πάμε παρακάτω, για τις τελικές σκέψεις ήρθατε και το ξέρω!

ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Το Outer Worlds ανήκει στην κατηγορία παιχνιδιών που λατρεύω: αυτά που προκαλούν την σκέψη, το μυαλό, σε βάζει να σκεφτείς πως θα αντιδρούσες ΕΣΥ σε παρόμοιες καταστάσεις. Γιατί το έχω ξαναπεί και θα το λέω, έτσι μεταδίδεις ιστορίες! Το Outer Worlds έχει αρκετό βάθος και είναι παιχνίδι που πρέπει να εξερευνήσετε και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα! Είναι ένας χώρος που σας επιτρέπει να αναλύσετε και να επεξεργαστείτε το τι θα επιφέρει η κάθε απόφαση σας. Αυτό κρατήστε το γιατί θα σας χρειαστεί στη ζωή και εκεί δε θα μπορείτε απλά να πάτε πίσω και να δοκιμάσετε κάτι άλλο. Θέλω να τελειώσω με κάτι, με έναν απίστευτο τύπο που τερμάτισε το παιχνίδι στο πιο μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας χωρίς να σκοτώσει ούτε και ένα χαρακτήρα μέσα στο παιχνίδι. Πως το κατάφερε αυτό; Όποτε του υπήρχε η δυνατότητα, έπαιρνε πάντα την απόφαση που δεν κατέληγε σε μάχη – στην ουσία ειρηνιστής. Άρα ένα είναι το συμπέρασμα που καταλήγω εγώ: τελικά όντως δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει μόνο δε θέλω. Food for thought.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην G3 Great Games που μας παραχώρησε το παιχνίδι για το review!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.