Resident Evil Village: Winters’ Expansion Review

301

Το Resident Evil Village κυκλοφορεί ήδη από τον Μάιο του 2021 και όπως μας υποσχέθηκε η Capcom, λίγο μετά την κυκλοφορία του, θα μας ετοίμαζε και κάτι παραπάνω, που θα έχει να κάνει με την ιστορία του παιχνιδιού.

Ο λόγος  λοιπόν για το Winters’ Expansion το οποίο αποτελεί μέρος της Gold Edition του Resident Evil Village, το υπερπλήρες πακέτο του παιχνιδιού. Το Expansion λοιπόν, εμπεριέχει εντός του, το Shadows of Rose story DLC στο οποίο πρωταγωνιστεί η κόρη του Ethan Winters, πρωταγωνιστή του Resident Evil Village, και έρχεται να κλείσει την ιστορία της οικογένειας Winters, η οποία ξεκίνησε με το Resident Evil 7: biohazard.

Εν συνεχεία, θα βρούμε νέο υλικό στο Mercenaries Mode καθώς επίσης και την δυνατότητα να παίξουμε την βασική ιστορία του Village σε third person κάμερα (όχι το πρόσωπο του Ethan δεν αποκαλύπτεται)! Και αυτά είναι κατά κύριο λόγο τα τρία βασικά μέρη του Expansion.

Θα ήθελα να ξεκινήσω  λίγο ανάποδα και πιο συγκεκριμένα με το Mercenaries mode. Δυστυχώς, λίγα πράγματα έχουμε εδώ. Δε θα βρούμε νέα Levels, χάρτες, modes ή missions. Οι προσθήκες  που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως έχουν ενταχθεί νέοι χαρακτήρες από την ιστορία του Village στο mode, όπως η Lady  Dimitrescu, Heisenberg, Chris Redfield κτλ. Αυτοί δε μας δίνονται κατευθείαν, μιας και πρέπει να τους κάνουμε unlock. Κάθε χαρακτήρας έχει και την μοναδική του ιδιότητα-special κίνηση, δίνοντας έτσι μία αρκετά όμορφη ποικιλία. Για παράδειγμα, ο Chris Redfield έχει μία παντοδύναμη γροθιά!

Eν συνεχεία έχουμε το third-person mode το οποίο προστέθηκε στη βασική ιστορία του παιχνιδιού, το οποίο λάτρεψα. Ο λόγος που η Capcom το κυκλοφόρησε όπως αναφέρει, είναι για να δώσει την ευκαιρία να παίξουν και αυτοί που έχουν θέμα ζαλάδας στο first person και σε άτομα που ενδεχομένως φοβούνται στο πιο ”κλειστοφοβικό” ύφος του first-person. Το third-person γενικά είναι πιο ”φιλικό” ενώ αποτέλεσε βασικό mode κάμερας τα περισσότερα χρόνια στο Resident Evil franchise.

Όσον αφορά την εμπειρία, να πούμε πως το να παίζεις την ιστορία σε third-person είναι μία νέα εμπειρία και έρχεται να προσθέσει διαφορετικά Layers στην όλη εμπειρία.

Τώρα, περνάμε στο main θέμα του Expansion το οποίο είναι το Shadows of Rose DLC. Σε αυτή την ιστορία, όπως είπαμε και πιο πάνω θα δούμε την κόρη του Ethan Winters σε πολύ πιο μεγάλη ηλικία, σε σχέση με την γνωριμία που είχαμε μαζί της στο story του Village, όπου ήταν νεογέννητο μωρό.

Η έφηβη πλέον Rose συνειδητοποιεί πως κάτι ‘’δεν πάει καλά’’ μαζί της, και ανακαλύπτει πως έχει κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις οι οποίες την ακολουθούν από μικρή. Στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας η οποία έχει διάρκεια περίπου 3-4 ώρες, θα δούμε την προσπάθεια της Rose να αποδεχτεί αυτές τις δυνάμεις της.

Έτσι κάνει ένα ”ταξίδι’’ σε έναν ”απόκοσμο νου’’ προσπαθώντας να βρει τον τρόπο να δαμάσει τις δυνάμεις της. Αυτά που θα βρει σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτά που ενδεχομένως ήθελε. Δυστυχώς, κατά το τέλος του story αντιλήφθηκα το πόσο χαμένη ήταν η ευκαιρία που είχε εδώ η Capcom.

Το DLC περιορίζεται απόλυτα στη Rose ως άτομο και όχι σαν την κόρη του Ethan Winters. Δεν προχωράει σε καμία περίπτωση την ιστορία του Village δε δίνει το επικό φινάλε που θα θέλαμε από αυτό και για να σας πω την αλήθεια, το περίμενα. To κερασάκι στην τούρτα είναι το τέλος του DLC που ειδικά για αυτούς που παίξανε και τερμάτισαν το Village… Ενδεχομένως να τους ξενίσει αρκετά όπως και εμένα.

Είναι αρκετά awkard. Καταλαβαίνω μεν πως οι δημιουργοί επισκέπτονται ξανά μία συγκεκριμένη σκηνή του Village ξανά, υπό άλλη σκοπιά πλέον θέλοντας να τονίσουν την αλλαγή πραγμάτων, αλλά θεωρώ πως δεν πέτυχε. Δε θέλω να δώσω παραπάνω spoilers.

Σε gameplay τομέα τα πράγματα εδώ πάνε αρκετά καλά. Έχουμε κάποια νέα πράγματα που κάνουν την εμπειρία πιο φρέσκια. Σε πρώτη φάση η Rose έχει κάποιες  ολόφρεσκες δυνάμεις οι οποίες έχουν προσαρμοστεί σε επίπεδο gameplay οπότε ναι εδώ έχουμε την πρώτη αλλαγή.

Οι γρίφοι έχουν υποστεί αλλαγές, στον τρόπο όπου μπορείτε να τους λύσετε. Τα μέρη του χάρτη, που δυστυχώς δεν είναι νέα αλλά έρχονται από μέρη του χάρτη του Village, είναι γεμάτα  με ένα αλλόκοτο παχύρρευστο υγρό στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο οι εχθροί.Νέο εχθροί να αναφέρουμε εδώ, οπότε ακόμη μία νότα φρεσκάδας.

Για παράδειγμα, μία δύναμη της είναι να παγώνει τους εχθρούς, ώστε να τους ακινητοποιεί για μικρό χρονικό διάστημα, δίνοντας την ευκαιρία είτε να τους αποτελειώσει ή να τους προσπεράσει.

Όπως είπα πιο πάνω ναι μεν έχουμε μέρη γνωστά από το Village αλλά έχουν υποστεί το απαραίτητο ”lifting” ώστε να δώσουν κάτι νέο. Πρέπει να αναφέρουμε πως το stealth gameplay παίζει σημαντικό ρόλο στο DLC και θα χρειαστεί σε αρκετά μεγάλο μέρος  του.

Εν κατακλείδι, το Shadows of Rose είναι αρκετά όμορφο DLC όμως δεν είναι το κεφάλαιο που συνεχίζει και τελειώνει την ιστορία της οικογένειας Winters. Πάσχει από έντονη επαναληψιμότητα και κάνει μία απλή αλλά όμορφη επίσκεψη στον κόσμο του ”χωριού”. Το Expansion είναι μία ευχάριστη εμπειρία όμως έχασε μία πραγματική τεράστια ευκαιρία να δώσει ένα επικό φινάλε, όπως αρμόζει άλλωστε, στο ”βαρύ” τέλος της ιστορίας του Resident Evil Village.

Σίγουρα όμως, για κάποιον που δεν έχει παίξει το βασικό παιχνίδι, η Gold Edition η οποία εμπεριέχει και το Winters’ Expansion μέσα, είναι μονόδρομος, για να ζήσει την απόλυτη εμπειρία.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games για την παραχώρηση του Expansion, ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Συνολικά
7
Προηγούμενο άρθροKάντε δικά σας τώρα τα νέα δωρεάν παιχνίδια της εβδομάδας
Επόμενο άρθροΕτοιμάζεται ΑΑΑ John Wick παιχνίδι!
George Nterilas
Παρών στην οικογένεια από το 2015... Σε άλλα νέα, αγαπώ Rockstar και Max Payne. Που και που παίζει και κανά FIFA. _Εditor in Chief_.
resident-evil-village-winters-expansion-reviewΤο Winters’ Expansion, έχει να προσφέρει αρκετές ακόμη ώρες υλικού στον όμορφο κόσμο του Village. Όμως, στην περίπτωση δε του Shadows of Rose DLC χάθηκε πραγματικά μία τεράστια ευκαιρία, όμως συνεχίζει να αποτελεί μία όμορφη προσθήκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.