Resident Evil 4: Separate Ways DLC | Review

231

“Welcome…Stranger!”

Η Capcom τον τελευταίο καιρό μας έχει κακομάθει με τα Remakes της αγαπημένης μας σειράς παιχνιδιών Resident Evil. Μετά την κυκλοφορία του υπέροχου Resident Evil 4 Remake, πολλοί φαν διαιρωτούνται πού βρίσκεται το Separate Ways DLC αφού έλειπε από το πακέτο.

Η Capcom λοιπόν, αποφάσισε να μας το δώσει για να ξαναμπούμε στην περιπέτεια και τον κόσμο του Resident Evil 4, αλλά αυτή τη φορά την βλέπουμε μέσω διαφορετικών ματιών.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε “grapple”(θα το καταλάβετε μετά) στο Review!

STORY

Η ιστορία μας ξεκινά από την αρχή του Resident Evil 4 Remake, αλλά από τα μάτια της Ada Wong. Αυτήν την φορά βλέπουμε το τι γινόταν στα παρασκήνια της ιστορίας και καταλαβαίνουμε λίγο καλύτερα τί έκανε η Ada όσο ο Leon περπατούσε στα τρομακτικά χωριουδάκια και πώς βρισκόταν εκεί κάθε φορά που την συναντούσε.

Αυτό το DLC θα μας δώσει λίγη παραπάνω ώρα με την Ada και τον Luis, αν σας αρέσαν αυτοί οι χαρακτήρες θα χαρείτε να μάθετε πως κατά την διάρκεια των τεσσάρων ωρών που διαρκεί περίπου το παιχνίδι, θα έχετε λίγη παραπάνω ώρα να τους απολαύσετε μαζί με άλλους χαρακτήρες που κάνουν την εμφάνιση τους.

Το παιχνίδι έχω να πω πως λόγο της διάρκειας του, ήταν λίγο βιαστικό στην ιστορία του. Το τι εννοώ είναι ότι θα περάσετε από πολλά στάδια και τοπία από το base παιχνίδι αλλά και μερικά νέα, λογικά βέβαια αφού διαδραματίζεται στον ίδιο τόπο και χρόνο αλλά η Ada προχωρά με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό από τον Leon, γι’ αυτό συνιστάται να το παίξετε μετά που θα τελειώσετε το base να μην φάτε spoilers.

Γενικά αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν σας άρεσε το Resident Evil 4 Remake και θέλετε κάτι παραπάνω, τότε αυτό το DLC είναι για εσάς, αλλά μην περιμένετε κάτι μεγάλης διάρκειας.

GAMEPLAY

Όσο αφορά το gameplay, το παιχνίδι μένει το ίδιο με όλα που είχε και το base, o merchant, τα upgrades, τα challenges γενικά δουλεύουν ακριβός με τον ίδιο τρόπο αν και υπάρχουν κάποια νέα όπλα και charms.

Το “μεγάλο” νέο addition είναι το grapple της Ada, αφού με αυτό σας επιτρέπει να φτάσετε σε ψηλούς τόπους με ένα πάτημα του κουμπιού, περίπου σαν τα Batman Arkham παιχνίδια.

Αυτό βέβαια δεν ένιωθε και τεράστια αλλαγή για εμένα, πολλές στιγμές ήταν η μόνη σου επιλογή παρά μία από τις πολλές που θα έδινε λίγη παραπάνω στρατηγική στο παιχνίδι και δεν άλλαξε ιδιαίτερα το gameplay, τουλάχιστον αισθητά.

Αυτό που άλλαξε ήταν στο combat, αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις το grapple να κάνεις melee επίθεση στους εχθρούς από μακριά, παρά να πρέπει να στέκεσαι από πάνω τους.

Η Ada εκτός από αυτά παίζει σχεδόν παρόμοια με τον Leon και δεν έχει ιδιαίτερες αλλαγές, εκτός από κάποιες επιπρόσθετες σκηνές με κάποια puzzle που χρειάζονται το ψηφιακό της μάτι για να σκανάρει αποτυπώματα(σαν τα Batman Arkham πάλι).

Όπως βλέπεται η Ada είναι κατάσκοπος, και γι’ αυτό στο gameplay δίνονται αρκετές ευκαιρίες για stealth gameplay άλλα και πάλι δεν είναι ιδιαίτερα διαφορετικά από τον Leon, εξαρτάτε από τον κάθε παίκτη πώς θέλει να παίξει το παιχνίδι.

GRAPHICS

Τα γραφικά συνεχίζουν να είναι εξαιρετικά σαν το base παιχνίδι και δεν είχαμε αλλαγές γενικά.

Όσα νέα μοντέλα και νέες τοποθεσίες παρουσιάζονται είναι στην ίδια εξαιρετική παρουσίαση που ξέρουμε και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό αλλά δεν έχω κάτι νέο να σας αναφέρω.

SOUND/VOICE ACTING

Η νέα μας ευκαιρία να ξαναζήσουμε το Resident Evil 4 Remake, μας έφερε μαζί ως αποτέλεσμα παραπάνω ώρα με τους χαρακτήρες.

Οι voice actors συνεχίζουν να είναι πειστικοί στην δουλειά τους, και συγκεκριμένα για  την Ada και τον Luis που έχουν αρκετή ώρα μαζί μας, καταφέρνουν να μας φέρουν πιο κοντά τους ως παίχτες και χαρακτήρες.

Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αν και δεν περίμενα λιγότερα από την ομάδα που απόδειξε τον εαυτό της ήδη.

SUMMARY

Θα έλεγα με πολύ απλά λόγια ότι αν σας άρεσε το Resident Evil 4 και θέλετε να εξερευνήσετε παραπάνω το παιχνίδι τότε αυτό το DLC στην τιμή που διατίθεται είναι απλούστατα μία πολύ καλή προσφορά.

Αν περιμένετε κάτι όμως εντελώς διαφορετικό ίσως αυτό το DLC να μην είναι για εσάς.

Γενικά συνεχίζει όλα τα καλά που είχε το base παιχνίδι στην ίδια ποιότητα και προσοχή/αγάπη για το universe, και γι’ αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη σας λέω αξίζει τον χρόνο και τα λεφτά σας.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
9
Gameplay
9
Ηχητικός Τομέας
9
Ψυχαγωγία
9
Αντοχή στο Χρόνο
9
Προηγούμενο άρθροAlan Wake 2: Σύνοψη των γεγονότων του πρώτου Alan Wake, μέσω Fortnite (ΒΙΝΤΕΟ)
Επόμενο άρθροΝέα Gameplay πλάνα για το Assassin’s Creed Nexus, το οποίο έρχεται σε Meta Quest τον Νοέμβριο
resident-evil-4-separate-ways-dlc-reviewΤο Resident Evil 4 Remake ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, και τώρα που έχουμε μία παράλληλη ιστορία σε μορφή DLC, η Capcom μας δίνει την ευκαιρία που περιμέναμε να ξαναζήσουμε την ιστορία από άλλη όψη. Το DLC είναι άξιο του ονόματος του, αν και δεν είναι κάτι εντελώς διαφορετικό εξακολουθεί να είναι ένα must-buy για κάθε fan του παιχνιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.