Red Dead Redemption 2 – Review (PC)

1407

Για κάτι τέτοιες στιγμές, ζούμε, αναπνέουμε και χαιρόμαστε που είμαστε gamers…

Πριν πω οτιδήποτε, θα ήθελα να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Είμαι ένας δογματικός PC Gamer. Πάντα χαιρόμουν το gaming στον προσωπικό μου υπολογιστή. Αυτό, φυσικά είχε τα θετικά και αρνητικά του. Ποτέ δεν χάρηκα με τα ίδια μου τα χέρια, το μοναδικό Red Dead Redemption. Ποτέ μου δεν χάρηκα τα exlusives της Sony. Αυτά για να αρχίσουμε σιγά σιγά, το μικρό μας ταξίδι, και σε μία περιπέτεια που ξεχειλίζει ποιότητα, συναισθήματα και μεράκι…Α.Κ.Α Rockstar Games.

Το παιχνίδι έχει γίνει ήδη Review, από τον μοναδικό και αγαπημένο μας Zak, στην PS4 έκδοση του και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Σκεφτήκαμε όμως να σας παραχωρήσουμε και ένα Review της PC έκδοσης, μιας και θεωρητικά μιλάμε για την ”καλύτερη” όσον αφορά τον τεχνικό τομέα έκδοση του παιχνιδιού και θεωρήσαμε πως θα ήταν ενδιαφέρον η αποτύπωση της δικιάς μου εμπειρίας με το παιχνίδι, όντας PC Gamers και έχοντας επαφή με το franhcise -ουσιαστικά- για πρώτη φορά.

Το παιχνίδι επιστρέφει έπειτα από 8 χρόνια (για τις κονσόλες) και κοντά στα 9 για PC, με ένα prequel.

Μεταφερόμαστε, στην Αμερική του 1899, μία άκρως ακμαία εποχή ανάπτυξης για την χώρα σε πολλούς τομείς. Εκεί βρίσκουμε και τους δικούς μας outlaws, οι οποίοι προσπαθούν να θεσπίσουν τους δικούς τους κανόνες και να πάνε ενάντια των νόμων και των πλαισίων δικαιοσύνης, αναζητώντας την δικιά τους ελευθερία.

Έχουμε λοιπόν, την συμμορία του Van Der Linde, όπου έπειτα από μία ληστεία στο Blackwater η οποία πήγε εντελώς λάθος, προσπαθεί να ξεφύγει από τις αρχές. Η συμμορία έχει ως στόχο της να επιβιώσει, να καταφέρει να ορθοποδήσει και να βρει την δύναμη να φύγει μακριά, σε μέρη που θα είναι και ουσιαστικά ελεύθερη.

Παίρνουμε τον έλεγχο του Arthur Morgan, ο οποίος είναι ο δεύτερος σε ιεραρχία στην συμμορία του Dutch Van Der Linde και φυσικά το δεξί του χέρι (και το χέρι για όλες τις δουλειές). Όλα κυμαίνονται γύρω από την εξισορρόπηση των ιδανικών του Arthur τα οποία έρχονται και συγκρούονται με την οικογένεια-συμμορία του.

Ο Arthur, είναι ικανός για το χειρότερο, αποτελειώνοντας ότι περάσει στο διάβα του, στο όνομα του Dutch αλλά από την άλλη πρόκειται για έναν βαθιά ευαίσθητο χαρακτήρα που πολλές φορές παλεύει με τον εαυτό του και τις πράξεις τις οποίες κάνει. Όλες τις σκέψεις του, τις καταγράφει στο προσωπικό του ημερολόγιο, και καθώς περνάνε οι ώρες εντός του παιχνιδιού διαμορφώνεται ένας άκρως ευαίσθητος χαρακτήρας αλλά παγιδευμένος από ”δαίμονες” που δεν μπορεί εύκολα να εξουδετερώσει. Η συμμορία, είναι η οικογένεια του και ο Dutch ”ο πατέρας του”.

Μιας και μιλήσαμε για τον Dutch… έχουμε να κάνουμε με έναν άκρως αλλόκοτο, πολύπλοκο και συνάμα χαρισματικό και ικανό Leader. Στόχος του, είναι να βγάλει από την άθλια ζωή τα μέλη της συμμορίας του και αυτό δεν τον εμποδίζει από το να σαρώσει ότι υπάρχει στον δρόμο του.

Η σχέση Dutch και Arthur είναι ότι πιο σαγηνευτικό, και περίπλοκο θα δείτε. Η ομάδα όμως δεν είναι αυτοί οι δύο…

Αγαπημένοι χαρακτήρες επιστρέφουν, όπως ο πρωταγωνιστής του πρώτου παιχνιδιού, John Marston τον οποίο βλέπουμε σε νεαρή ηλικία και θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς ήρωες της ιστορίας μας.

Επίσης, μία άκρως ιδιαίτερη σχέση δημιουργείται ανάμεσα στον Arthur και τον John, η οποία μπορεί να την περιγράψει η λέξη ”εριστική” μιας ουκ ολίγες φορές, παρά τρίχα δεν τους είδαμε να πιάνονται στα χέρια… αλλάαα… αλλά!

Αναφορά πρέπει να γίνει και στην παρουσία των γυναικών στην συμμορία, οι οποίες είναι εκεί και με τρομερή δύναμη στηρίζουν τις προσπάθειες των ανδρών όχι φροντίζοντας το camp αλλά και ουσιαστικά. Θα δούμε πολλές φορές, γυναικείους χαρακτήρες να σκοτώνουν δίχως δεύτερη σκέψη, να πάνε για κυνήγι, δουλειές οι οποίες είναι κατά κύριο λόγο ”αντρικές”.

Η Λεπτομέρεια στο μεγαλείο της

Η Rockstar Games, έκανε το επόμενο βήμα σε αυτό που ορίζουμε πως ”αληθοφανής open-world κόσμος”. Στον κόσμο του παιχνιδιού, θα συναντήσετε χιονισμένα βουνά, ξερές πεδιάδες, δάση με πυκνή βλάστηση, βάλτους με λάσπες και και έλη.

Η λεπτομέρεια μέχρι και στο παραμικρό χορτάρι, έχει σχεδιαστεί εκπληκτικά.

Τα τριχώματα των ζώων, των ρούχων, των εσωτερικών χώρων είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμού με τα σαγόνια να σου πέφτουν στο πάτωμα προσπαθώντας να αντιληφθείς εάν αυτό που παίζεις και ζεις υφίσταται.

Η μετάβαση των καιρικών συνθηκών και του κύκλου της ημέρας γίνεται με τόσο φυσικό τρόπο νομίζοντας πως πραγματικά έζησες μία ημέρα στην πραγματική ζωή.

Αυτό όμως που πραγματικά με έκανε να πω ”τι γίνεται εδώ… τι εννοείς”, είναι αυτό που έχει γίνει με την Α.Ι και την σχέση που αποκτάς με τους NPC.

Tα Interactions γίνονται σε πραγματικό χρόνο και το παραμικρό επηρεάζει την σχέση σας με τον εκάστοτε NPC εντός του κόσμου. Παράδειγμα: Προχωρούσα σε μία κλασσική βόλτα με το άλογο μου, και σημαδεύοντας με το ποντίκι μου έναν NPC του μίλησα απότομα και συνέχισα την πορεία μου.

Έπειτα από πολλές ώρες και σε κάποια άκυρη, side mission, ο συγκεκριμένος NPC με είδε ματωμένο μιας και πριν, είχε παιχτεί τσαμπουκάς με κάτι αλήτες σε ένα σαλέ. Όταν του μίλησα μου είπε, πως έχεις τα χάλια σου, καλά να πάθεις μιας και δεν έχεις τρόπους… ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ;;;

Με λίγα λόγια, η Rockstar επιμελήθηκε τον κάθε NPC ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, δίνοντας του προσωπικότητα και χαρακτήρα, διαμορφώνοντας ένα άκρως αληθινό κόσμο.

Δραστηριότητες

Εκτός των βασικών αποστολών στο οποίο διαδραματίζεται η ιστορία, υπάρχουν εκατοντάδες side quests τα οποία έχουν να πουν μοναδικές ιστορίες, με κανονικά cinematics που πραγματικά θα σας γοητεύσουν.

Φυσικά υπάρχουν και οι δραστηριότητες, όπως το ψάρεμα, το πόκερ, αγώνες δρόμου με τα άλογα σας και άλλα περισσότερα τα οποία πάντα έχουν να σας ανταμείψουν πλουσιοπάροχα, ανάλογα την περίσταση.

To ψάρεμα και το κυνήγι όμως, θα σας χρησιμεύσει ώστε να κάνετε crafting. Για παράδειγμα με το δέρμα ζώων, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για ρούχα ή πώληση προς χρήματα. Άμα δε, στοχεύσετε στα legendary ζώα, δημιουργούνται άκρως special υφάσματα με μοναδικά features για τον χαρακτήρα σας.

Gameplay

Ένας τομέας τον οποίο αγάπησα στο παιχνίδι…

Θέλω να αρχίσω με το dead eye feature. Το dead eye επιστρέφει ως χαρακτηριστικό από το πρώτο παιχνίδι και χωρίζεται σε πέντε Levels, κάνοντας slo motion σημαδεύοντας σας, τα πιο ευαίσθητα σημεία του αντιπάλου σας. Μέσα στο πλαίσιο του εν λόγω χαρακτηριστικού, υπάγεται και το eagle eye, στο οποίο θα σας βοηθήσει να ανιχνεύσετε αποτυπώματα ζώων, special items και άλλα.

To ”Wanted” σύστημα υπάρχει και εδώ. Στην ουσία όντας Wanted, το οποίο εμφανίζεται πάνω δεξιά στην οθόνη, σημαίνει πως οι αρχές σας καταζητούν και υπάρχει το εκάστοτε ποσό bounty για το κεφάλι σας. Παράλληλα, οι εν λόγω περιοχές, κοκκινίζουν στο Mini map. Πηγαίνοντας στο Post Office μπορείτε να πληρώσετε το bounty σας και να ελευθερωθείτε από αυτό.

Θέλω επίσης, να αναφερθώ και στο honor σύστημα. Στην ουσία το honor system, προσδιορίζει για το ένα είστε ένας καλός ή κακός Outlaw. Αυτό, εξαρτάται από τις πράξεις τις οποίες κάνετε εντός του κόσμου. Για παράδειγμα, εάν φροντίζετε το camp σας κάνοντας καθημερινές εργασίες (μεταφορά φαγητών στα άλογα, κοπή ξύλων για την φωτιά του φαγητού της συμμορίας και άλλα), εάν βοηθάτε τα NPCs ανά τον κόσμο (για παράδειγμα άστεγους ή τυφλούς ανθρώπους), ανάλογα διαμορφώνεται το honor σας. Εάν αρχίσετε και σφαγιάζεται αθώων και ότι περνάει στον δρόμο σας, ναι το honor σας θα κοκκινίσει.

Όντας ένα καλός outlaw με καλό honor, θα μπορείτε να επωφεληθείτε κάποιων benefits, όπως εκπτώσεις στα μαγαζιά ρούχων, φτηνότερες τιμές στα άλογα και άλλα…

Τα όπλα και τα άλογα είναι ότι πιο σημαντικό στο παιχνίδι. Όσα περισσότερα όπλα τόσο καλύτερο για εσάς. Rifles, Repeaters, Shotguns, και ότι μπορεί να φανταστεί το μυαλό σας βρίσκεται εντός του παιχνιδιού σε μία ποικιλία πάνω από 60 όπλα, τα οποία δέχονται ένα εξαιρετικό customization.

Μιας και μιλώντας για όπλα, νιώθω γοητευμένος με το shooting του παιχνιδιού. Φανερά επηρεασμένο από το αυτό του GTA V εξελίσσεται και γίνεται πιο στιβαρό και αληθοφανές. Βλέπεις τον τρόπο με τον οποίο ο Arthur κρατά το όπλο, γεμίζει, αλλάζει και νιώθεις πως actually βλέπεις έναν άνθρωπο σε συνθήκες μάχης και το νιώθεις πατώντας το keyboard και το Mouse. Βαρύς και ”δυνατός” shooting μηχανισμός!

Δείξε μου το άλογό σου, να σου πω τι outlaw είσαι

Είναι ο φίλος σας. Ο έρωτας σας. Το μεταφορικό σας μέσο. Ναι, υπάρχει fast travel αλλά ξεκλειδώνεται κάνοντας full upgrade το camp σας αλλά και πάλι είναι περιορισμένο μιας και μπορείτε απλά από το camp να πάτε σε πόλεις που έχετε επισκεφτεί και έως εκεί.

Οπότε άλογο… μία τεράστια ποικιλία αλόγων βρίσκεται εντός του παιχνιδιού το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά. Υπάρχουν στάβλη στην εκάστοτε πόλη, όπου εκεί υπάρχουν αποθηκευμένα όλα τα άλογά σας και μπορείτε να παραμετροποιήσετε πολλά χαρακτηριστικά τους. Από χρώμα και μέγεθος ουράς μέχρι και design της σέλας.

Τα άλογα δεν είναι θεοί… Μπορεί να πεθαίνουν, οπότε στις μάχες σας θα πρέπει να προσέχετε ειδικά εάν είστε με ένα πολύ καλό άλογο (για παράδειγμα με κάποιο από την οικογένεια των Arabians).

Ήχος, Μουσική, Soundtracks

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, μιλάμε για έναν πέρα από το πραγματικό αληθινό κόσμο. Ένας κόσμος γεμάτος ήχους και ζωντάνια. Περνώντας από μία αγορά θα ακούσεις τους πωλητές να μιλάνε για τα προϊόντα τους προσπαθώντας να προσελκύσουν τον κόσμο να αγοράσει.

Όταν βρέχει και έχει αέρα νιώθεις την βροχή να διαπερνά το αυτί σου με μία πιστότητα στην ηχώ που αφήνει πίσω της. Όταν το άλογο καλπάζει και περνά πάνω από γρασίδι νιώθεις τα πέταλα του να το ακουμπούν. Πραγματικά δεν έχω πιο ακριβή λόγια ώστε να σας μεταφέρω, το τι βίωσα στο παιχνίδι, πάνω στον τομέα του ήχου. Next level…

Φυσικά το soundtrack του παιχνιδιού αριθμώντας 190 και πλέον μελωδίες, που έρχονται να δέσουν άρρηκτα με το παιχνίδι είναι αξεπέραστο και μοναδικό.

Δεν θέλω να μετριάσω πολύ…αλήθεια θα μπορούσα να γράψω άλλα τόσο για το παιχνίδι αλλά δεν θα είχε νόημα…

RED DEAD ONLINE

Φυσικά πέρα από την ενασχόλησή σας με το single-player μέρος του παιχνιδιού, υπάρχει αμέτρητο περιεχόμενο και στο Online μέρος του παιχνιδιού.

Δημιουργήστε τον δικό σας outlaw, και ξεχυθείτε σε έναν τεράστιο κόσμο με αποστολές που αφορούν legenday bounties, δημιουργία συμμοριών με φίλους σας και ακόμη περισσότερα.

Το online βασίζεται στην κλασσική συνταγή του GTA Online και σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση φέρνει νέο περιεχόμενο.

Διαλέξτε εσείς, τι ρόλο θα αναλάβετε, μιας και η Rockstar έχει χωρίσει τρεις κατευθυντήριες γραμμές τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε για τον Outlaw σας, και η κάθε κατηγορία μπορεί να διαμορφώσει το πως ο χαρακτήρας θα επιδράσει μέσα στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, θα κληθείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε Βounty Hunter, Trader και Collector.

Κάθε κλάση έχει τα δικά της μοναδικά abilities και χαρακτηριστικά και δρα διαφορετικά στον κόσμο του παιχνιδιού.

Για παράδειγμα ο Bounty Hunter, εξασκεί περισσότερο το Dead Eye του, μιας και κυνηγώντας να ”κόψει κεφάλια”, πρέπει να εξασκηθεί στην μάχη ενώ για παράδειγμα το progression του Trader, έχει να κάνει με τα upgrades στην άμαξα-βαγόνι του και κατά πόσο θα το εξελίξει ώστε να μεταφέρει μεγαλύτερα φορτία ενώ παράλληλα προσπαθεί να κάνει level up, προσπαθώντας να προστατέψει τα υλικά του στo camp που έχει, από επίδοξους ληστές (άλλους παίκτες).

Γενικά, η Rockstar Update με το update ενσωματώνει νέα πράγματα στο Red Dead Online και το μόνο σίγουρο είναι πως με την παρέα σας θα περάσετε αξέχαστε στιγμές, στιγμές GTA V που θα σας κολλήσουν ακόμη περισσότερο στο παιχνίδι.

Κάτι τελευταίο

Θα ήθελα να αναφέρω το άκρως απαράδεχτο Launch του παιχνιδιού στο PC, με διάφορα προβλήματα τόσο στο Optimization του παιχνιδιού όσο και στον Rockstar Launcher. Ένας λόγος που το εν λόγω review άργησε είναι πως τα errors δεν σταματάγανε! 3 patch και η κατάσταση έχει ευτυχώς βελτιωθεί. Εάν ούτε μετά από αυτά είχαμε καλύτερη κατάσταση ο βαθμός που θα ήταν διαφορετικός. Όχι ότι παίζει και τόσο πολύ σημασία βέβαια…

Εν κατακλείδι

Το Red Dead Redemption 2 είναι η μετάβαση στο επόμενο βήμα των Video games καλώς ή κακώς. Εξαιρετική ιστορία, ασύλληπτη λεπτομέρεια στο παραμικρό, έξοχο gameplay, χαρακτήρες με προσωπικότητα, γραφικά που ρίχνουν σαγόνια, όλα μαζί έρχονται αν συνθέσουν ένα από τα καλύτερα Video-Games που είδε ποτέ ο κόσμος. Απλά και λιτά, αυτή είναι ή αλήθεια.

Η δικιά μου αλήθεια…

Eυχαριστούμε την G3 Great Games, για την παραχώρηση του παιχνιδιού, ώστε να επιτευχθεί το Review.

 

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
10
Gameplay
10
Γραφικά
10
Ψυχαγωγία
10
Αντοχή στον Χρόνο
10
Ήχος και Soundtracks
10
Προηγούμενο άρθροΗ 2K προσέφερε 500.000 δολάρια σε εθελοντικό οργανισμό κατά του καρκίνου.
Επόμενο άρθροΔιέρρευσε το cover art του Resident Evil 3 Remake!
George Nterilas
Παρών στην οικογένεια από το 2015... Σε άλλα νέα, αγαπώ Rockstar και Max Payne. Που και που παίζει και κανά FIFA. _Εditor in Chief_.
red-dead-redemption-2-review-pcΤο Red Dead Redemption 2, είναι μία όαση, στην πληθώρα και την ανακύκλωση εμπειριών που συμβαίνει στην βιομηχανία τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα ταξίδι στην Άγρια Δύση το οποίο θα σας προσφέρει μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Ένα παιχνίδι το οποίο θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια. Κάντε την χάρη στον εαυτό σας και μην χάσετε αυτό το ταξίδι...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.