Rainbow Six Siege: Operation Commanding Force Preview

373

Η όγδοη σεζόν του Rainbow Six Siege, είναι και επίσημα εδώ! Η Ubisoft για ακόμη μία χρονιά, είναι έτοιμη να τροφοδοτήσει τον άκρως επιτυχημένο tactical shooter τίτλος της με μπόλικό υλικό και εμείς για ακόμη μία φορά είχαμε την δυνατότητα να παίξουμε από νωρίς την πρώτη σεζόν, του Year 8.

OPERATION COMMANDING FORCE

Οperation Commanding Force, ονομάζεται η πρώτη σεζόν, η οποία θα φέρει μία νέα operator, καταπολέμηση των toxic συμπεριφορών μέσω του reputation penalty, αναβαθμίσεις στο play section καθώς και quality of life και balancing updates. Επίσης, θα εισαχθούν τα bravo pack tickets τα οποία οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ώστε να αποκτήσουν bravo packs. Τέλος, στο Operation Commanding Force, θα έχουμε ένα rework στο reload το οποίο θα φέρει τον παιχνίδι πιο κοντά στην πραγματικότητα καθώς και ένα update στον Operator Zero AKA Sam Fisher (Splinter Cell franchise).

OPERATOR BRAVA

Η νέας μας operator, ονομάζεται Brava και θα αποτελέσει μία game changer operator για το παιχνίδι. H Βrava κατάγεται από την Βραζιλία, και είναι ξαδέρφη του Operato Capitao. Όπως λοιπόν και ο ξάδερφός της, ως primary όπλο έχει το PARA-308 ή μπορεί να εξοπλιστεί με το CAMRS (του Buck). Για δευτερεύον όπλο μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε το USP 40 πιστόλι ή το Super Shorty Shotgun. Στα δευτερεύοντα gadgets τώρα, μπορεί να εξοπλιστεί είτε με claymore είτε με smoke grenade.

Αυτό όμως, που την κάνει game changer είναι φυσικά το κύριο gadget της, το οποίο ονομάζεται Kludge drone. Μέσω αυτού μπορεί να κάνει ”hack” τα gadgets των αμυντικών και να τα χρησιμοποιεί υπέρ των επιθετικών και παράλληλα ενάντια των ίδιων των αμυντικών. Για παράδειγμα, μπορεί να χακάρει τις παγίδες του αμυντικού Kapkan. Αν κάποιος αμυντικός, περάσει από την παγίδα του και το drone της Brava έχει επέμβει, τότε στην καλύτερη θα μείνει με ελάχιστη ζωή ή και θα πεθάνει. Το ίδιο και για παράδειγμα με τον drone του αμυντικού Echo, το οποίο μπορεί πάρει υπό την κατοχή της και να το χρησιμοποιεί ζαλίζοντας τους αμυντικούς με κάθε χτύπημα του Yokai drone ή και με το Evil Eye του αμυντικού Maestro και ου το καθ’ εξής.

Σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα τα shock wires του Bandit, το drone της απλά καταστρέφει το gadget. Βέβαια, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσεις το Kludge drone. Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις τα signal disruptors του Mute ασφαλίζοντας πως το drone της Brava δεν θα έχει ελεύθερο χώρο να κινηθεί. Ακόμη δύο operators που μπορούν να χειριστούν το kludge drone, είναι φυσικά ο Mozzie με το Pest Launcher του το οποίο ”αιχμαλωτίζει” τα drones ή και με την φρέσκια operator, την οποία είδαμε πρόσφατα, η οποία μέσω του Spec-Io Electro-Sensor gadget της, μπορεί να ανιχνεύσει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές των επιθετικών από αρκετά μακρινή απόσταση και να προλάβει το κακό.

Παίζοντας με την Brava, είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος πως η operator θα φέρει πολλές αλλαγές στην διαδικασία του παιχνιδιού και ειδικά στο πως από εδώ και πέρα η άμυνα θα κινείται. Θέλει εξαιρετική προσοχή και σίγουρα έχουμε να δούμε απίστευτα highlights! Μετά από χρόνια θεωρώ πως έχουμε έναν πραγματικά απίστευτο operator. Αρκεί να μην τον πετσοκόψουν με nerfs, ως είθισται.

Τέλος, να αναφέρουμε πως η Brava είναι μία 3 speed – 1 health operator, οπότε ενδείκνυται για αυτούς που τους αρέσει να παίζουν με τους ταχύτατους επιθετικούς, βλέπε Ash πχ.

RELOAD REWORK

Το Reload θα υποστεί επιτέλους ένα ολικό rework και επιτέλους θα συμβαδίζει με την πραγματικότητα. Μέχρι τώρα αν πήγαινες να κάνεις reload σε γεμιστήρα που είχε για παράδειγμα 20 σφαίρες αλλά τελευταία στιγμή ακύρωνες το reload, δημιουργώντας ένα animation το οποίο επέστρεφε τον γεμιστήρα πίσω στο όπλο με αυτές τις 20 σφαίρες. Πλέον, όταν κάνεις reload αλλά επιχειρείς ξανά το ίδιο, δηλαδή την ακύρωση του animation αλλαγής γεμιστήρα αυτός επιστρέφει με 1 σφαίρα. Θα πρέπει κάνεις κανονικό reload με νέο γεμιστήρα. Έτσι αυτό, φέρνει σίγουρα τον τρόπο συμπεριφοράς των όπλων, πιο κοντά στην πραγματικότητα. Πάρτε ένα παράδειγμα παρακάτω:

BEGGINER CHALLENGES

 

Το Begginer Challenges είναι ένα νέο feature που μπαίνει στο παιχνίδι το οποίο έρχεται για να βοηθήσει αλλά και να επιβραβεύσει φυσικά, τους νέους παίκτες. Πρόκειται στην ουσία για ένα progression tool. Εντός του section αυτού, θα υπάρχουν διάφορα challenges, τα οποία θα επιβραβεύουν τους παίκτες και με in-game currency, πακέτα και cosmetics.

Κάθε operator έχει τα δικά του challenges. Ολοκληρώνοντας όλα τα challenges του κάθε operator, ο κάθε νέος παίκτης μπορεί στο τέλος, να ξεκλειδώσει τον operator, του οποίου τα challenges έχει ολοκληρώσει.

ANTI-CHEAT MOUSETRAP & ANTI-CHEAT TOXICITY

Στους παίκτες που χρησιμοποιούν ποντίκι και πληκτρολόγιο στις κονσόλες θα ενεργοποιείται μία ποινή που θα ενεργοποιεί lag στα inputs τους. Ο στόχος αυτής της ποινής είναι να ενθαρρύνει το δίκαιο παιχνίδι, αφαιρώντας το αθέμιτο πλεονέκτημα που έχουν οι παίκτες ποντικιού και πληκτρολογίου στις κονσόλες. Ενώ η ποινή είναι ενεργή, η συνεχής χρήση του ποντικιού και του πληκτρολογίου θα αυξάνει σταδιακά το lag σε αρκετούς αγώνες, δυσκολεύοντας την στόχευση. Δείτε παρακάτω:

Τα πρόσθετα μέτρα κατά της τοξικότητας  θα περιλαμβάνουν μία νέα ποινή-ένα Reputation Penalty, για όσους καταχρώνται το voice chat. Καθώς αυτό θα είναι ενεργό, θα θέτει σε σίγαση τους επαναλαμβανόμενους παραβάτες από προεπιλογή για να αποτρέψει περιεχόμενο μίσους και ενοχλητικές συμπεριφορές στο chat. Οι παίκτες σε σίγαση μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν την φωνητική συνομιλία, αλλά θα ακούγονται μόνο από τους παίκτες που τους καταργούν το mute. Δείτε το σχετικό βίντεο:

BATTLE PASS – BRAVO TICKETS

Το τυπικό batte pass του παιχνιδιού σε κάθε σεζόν έχει 100 tiers. Έπειτα την ολοκλήρωση αυτών, οι παίκτες θα μπορούν να συνεχίζουν, λαμβάνοντας σε κάθε νέο tier τα νέα bravo tickets. Αυτά θα τους εξασφαλίζουν την επιλογή περιεχόμενου από τα bravo packs.

ZERO BUFF

Μικρό buff θα υποστεί και ο Zero στην νέα σεζόν. Μέχρι τώρα το Argus Launcher του, όταν τοποθετούνταν για παράδειγμα σε έναν τοίχο, τρύπαγε την επιφάνεια στην οποία τοποθετούνταν. Για την ακρίβεια και στις δύο μεριές. Πλέον, μπορείτε να ρίξετε κανονικά το gadget σας, αλλά δεν θα τρυπήσει αμέσως η επιφάνεια και η μεριά που βρίσκεται το σημείο ενδιαφέροντος, για παράδειγμα το δωμάτιο που υπάρχει η βόμβα. Αυτό θα τρυπήσει μόνο όταν χειριστείτε την κάμερα και την στρέψετε από την μεριά σας, στο σημείο ενδιαφέροντος. Δείτε το παράδειγμα παρακάτω:

Εν κατακλείδι, μιλάμε για ακόμη μία αρκετά ενδιαφέρουσα σεζόν η οποία θα εστιάσει στην καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους παίκτες στην προσπάθεια της Ubisoft να καταπολεμήσει παράλληλα το ομολογουμένως τοξικό community που έχει δημιουργηθεί. Πέρα αυτού, η σεζόν εντυπωσιάζει μιας και η νέα operator είναι μακράν ότι πιο ενδιαφέρον έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στον πολυετή τίτλο.

Η νέα σεζόν θα γίνει διαθέσιμη στους Live Servers, στις 7 Μαρτίου.

Ευχαριστούμε ξανά την Ubisoft αλλά και την CD Media SE Cyprus, για το early access στο Οperation Commanding Force. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.