Marvel’s Guardians of the Galaxy Review | Η ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς

632

Δώσε μας και άλλο Marvel!

Έπειτα την όχι και τόσο καλή πορεία του Marvel’s Avengers, η Square Enix, προσπάθησε να εξερευνήσει μία άλλη πτυχή του σύμπαντος της Marvel, προσφέροντας μας, το Marvel’s Guardians of the Galaxy, με την Eidos Montreal (Deus Ex) να βρίσκεται αυτή τη φορά στο τιμόνι του development.

Θα περάσω αμέσως στο πως βίωσα αυτή την εμπειρία και για πιο λόγο πιστεύω πως το παιχνίδι αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη. Και αυτό, διότι μετά το κακό Avengers, οι προσδοκίες, όχι μόνο οι δικές μου, αλλά θεωρώ και πολλών ακόμη ήταν αρκετά κάτω.

Στο ιστορικό πλαίσιο του παιχνιδιού, βρίσκουμε τους Guardians 12 χρόνια μετά το τέλος του διαγαλαξιακού πολέμου, στον οποίο η αυτοκρατορία Chitauri και ο Thanos ηττήθηκαν. Ενσαρκώνουμε τον Peter Quill, και σε αντίθεση με το Avengers στο οποίο είχαμε τον έλεγχο όλων των ηρώων, εδώ χειριζόμαστε μόνο τον Peter.

Ο Peter Quill ή Star-Lord, ο οποίος είναι ο πιλότος-αρχηγός του διαστημόπλοιου Milano, απαρτίζεται από μία ομάδα μισθοφόρων προσπαθώντας να λάβουν τη θέση τους στον γαλαξία κάνοντας διάφορες δουλειές. Ο λόγος για τους Rocket Raccoon, Groot, Gamora και Drax.

Στοχευμένα, οι developers δημιούργησαν έτσι τους χαρακτήρες ώστε να μην είναι πανομοιότυποι με τους αντίστοιχους των ταινιών, προσφέροντας όμως μία ομοιότητα ώστε να αποτυπώσουν όλο το feeling των ταινιών.

Αυτό που λάτρεψα είναι η βαρύτητα που έχει δοθεί στη γραφή των χαρακτήρων, αποτυπώνοντας ξεχωριστές προσωπικότητες. Μέχρι και ο Groot, που το μόνο που λέει είναι το ”I am Groot”, έχει γραφτεί με τέτοιο τρόπο, προσφέροντας του μία άκρως στοχευμένη προσέγγιση στην προσωπικότητα του.

Από την άλλη έχουμε τον Drax, πιστός στρατιώτης στο μέρος του Star-Lord έτοιμος να πολεμήσει για τον ”αρχηγό” του, την πιο επαναστάτρια κόρη του Thanos, Gamora, καθώς και το αγαπημένο μου πολυμήχανο Raccoon, το οποίο έχει αναλάβει τον ρόλο του μηχανικού.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σε αρκετά σημεία δίνεται η επιλογή απαντήσεων σε διαλόγους, κάτι το οποίο βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και μάλιστα, οι επιλογές αυτές ως επί το πλείστον ήταν δύσκολες (και πιεστικές μιας και υπήρχε χρόνος για να απαντήσεις).

Κλείνοντας για το story, πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στην Eidos Montreal, η οποία κατάφερε και συνδύασε μία χιουμοριστική ιστορία δίχως cringe αστεία, με πολλές σοβαρές στιγμές και συναίσθημα. Κατάφερε και έδεσε μία εξαιρετική ιστορία-περιπέτεια.

Μπορεί το παιχνίδι να εστιάζει στον Star-Lord, αλλά δεν αφήνει τους υπόλοιπους απ’ έξω. Λαμβάνουμε μία πολυεπίπεδη γνώση για το υπόβαθρο των χαρακτήρων μας και αυτό μεταφράζεται σε πολλούς τομείς, όπως το gameplay.

Ο Star Lord, έχει τα δικά του skills τα οποία μπορεί και αναβαθμίζει με components που βρίσκουμε στον κόσμο του παιχνιδιού. Επίσης, έχει και τέσσερα abilities, τα οποία μπορεί να αποκτήσετε κάνοντας level-up.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους υπόλοιπους χαρακτήρες, μόνο που αυτοί έχουν τέσσερα abilities και όχι skills.

Αυτά τα abilities δε βοηθούν μόνο στη μάχη αλλά και στη λύση εύκολων puzzles, ώστε να προχωρήσετε στο παιχνίδι.

Για παράδειγμα, η Gamora μπορεί και κόβει με το σπαθί της διάφορα εμπόδια και πηδάει σε πολύ ψηλά μέρη, ο Drax μεταφέρει πολύ βαριά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα βράχους, ο Rocket Raccoon, ανοίγει πόρτες μέσω των μηχανικών ικανοτήτων που έχει, όπως επίσης χώνεται και σε μικρά ανοίγματα λόγω του μικρού μεγέθους του, ενώ ο Groot ως δέντρο, μπορεί και απλώνει τα κλαδιά, του ώστε να δημιουργήσει γέφυρες, για να συνεχίσετε τον δρόμο σας.

Πολλές φορές θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια όλων για να συνεχίσετε και αυτό δένει πολύ οργανικά.

Όσον αφορά τη μάχη, έχουμε την κλασσική περίπτωση στην οποία χρησιμοποιούμε shortcuts και keybinds, ώστε να ενεργοποιήσουμε τα abilities του εκάστοτε χαρακτήρα τα οποία έχουν και ένα μικρό cooldown.

H μάχη γενικά είναι πολύ απλή, και εστιάζει θα έλεγα στο πως θα συνδυάσεις τα abilities όλων των χαρακτήρων, προσφέροντας ένα χαοτικό πεδίο μάχης, το οποίο είναι εντυπωσιακό είναι η αλήθεια. Αλλά μην περιμένετε βαθύ gameplay, το οποίο θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα.

Περνώντας στον οπτικό τομέα θεωρώ πως το Marvel’s Guardians of the Galaxy, είναι ίσως από τα πιο όμορφα παιχνίδια που μπορούμε να βρούμε εκεί έξω.

Το Review έγινε στην PC έκδοση, η οποία υποστήριζε κανονικά RTX από την NVIDIA και πραγματικά ο οπτικός τομέας σε RTX on ρίχνει σαγόνια. Να αναφέρω πως σε κάποιο σημείο επισκέπτεσαι έναν πλανήτη (δε θα σας πω ποιον), ο οποίος είναι φανερά επηρεασμένος σε design και στυλ από το cyberpunk. Χωρίς πολλά πολλά θέλω να αναφέρω πως αυτό ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ cyberpunk και πως η CD Project Red καλό θα ήταν να πάρει ένα μάθημα από αυτό. Όσοι παίξετε το παιχνίδι θα καταλάβετε.

Συνεχίζοντας στον οπτικό τομέα να πω, πως η ποικιλομορφία των πλανητών είναι απίστευτη όπως η λεπτομέρεια, οι φωτισμοί και γενικά έχει δοθεί άπειρη προσοχή στη χαρτογράφηση αυτών. Πραγματικά, πολύ όμορφη δουλειά.

Στα αρνητικά τώρα, μιλάμε για ένα μέτριο PC port. Αντιμετώπισα περίπου 3 crashes, και αρκετά κολλήματα, τα οποία οφείλονται, όπως αρκετοί Steam users ανέφεραν, είτε στην ενεργοποίηση του RTX, είτε στο ότι για κάποιο λόγο το παιχνίδι ανεβάζει λίγο παραπάνω θερμοκρασίες στον cpu, έχοντας ως αποτέλεσμα αυτό. Προσωπικά δεν είχα θέματα με τον cpu μου, αλλά αρκετές φορές είχα τα θέματά μου με το RTX.

Δεν επηρέασε πολύ την εμπειρία μου, αλλά θα ήθελα μεγαλύτερη προσοχή στο port μιας και πολλοί pc παίκτες, ακόμη ταλαιπωρούνται. Θεωρώ πως θα υπάρξει ενδεχομένως ένα σχετικό patch για να λύσει τα θέματα. Εν κατακλείδι, να γνωρίζεται πως γενικά θέλει ένα καλό PC το συγκεκριμένο port. Μηδενικά bugs και glitces από την άλλη.

Περνώντας στον ηχητικό τομέα, θέλω να εκφράσω και εδώ τον ενθουσιασμό μου. Άκρως επηρεασμένο το παιχνίδι από το κλασσικό rock, εποχής ’80 και ’90, θα ακούσουμε ύμνους και μπάντες που άφησαν εποχή, από Iron Maiden (όπου έχουμε και ένα εξαιρετικό easter egg), έως Joan Jett, Motley Crue, Def Leppard, KISS, Rainbow, Europe και άλλους πολλούς.

Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ στο εξαιρετικό voice acting των ηρώων που στέκεται σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.

Eν κατακλείδι, το Marvel’s Guardians of the Galaxy, αποτελεί μία εξαιρετική προσπάθεια της Eidos Montreal, προσφέροντας μία άκρως καλοστημένη και δουλεμένη ιστορία, καλογραμμένους χαρακτήρες και διασκεδαστικό gameplay, δίνοντας μια ελπίδα πως τα επερχόμενα παιχνίδια από το universe της Marvel θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία, έπειτα από την κακή παρένθεση του Avengers.

Μελανό σημείο θεωρώ την πρόχειρα δουλεμένη PC έκδοση κυρίως στον τεχνικό τομέα.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games για την παραχώρηση του παιχνιδιού ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
8
Gameplay
6
Γραφικά
9
Ψυχαγωγία
9
Αντοχή στον Χρόνο
9
Ήχος και Soundtracks
10
Προηγούμενο άρθροΗ Sony θέλει να επαναφέρει τα inFAMOUS και Sly Cooper στο PS5 (ΦΗΜΗ)
Επόμενο άρθροΦΗΜΗ: Ετοιμάζεται το Red Dead Redemption Remaster, προβλήματα στην ανάπτυξη του GTA 6
George Nterilas
Παρών στην οικογένεια από το 2015... Σε άλλα νέα, αγαπώ Rockstar και Max Payne. Που και που παίζει και κανά FIFA. _Εditor in Chief_.
marvels-guardians-of-the-galaxy-review-%ce%b7-%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%ad%ce%ba%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%be%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9Το Marvel's Guardians of the Galaxy, είναι η ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς. Σίγουρα οι λάτρεις της Marvel και δε του franchise θα το λατρέψουν. Εξαιρετική ιστορία, διασκεδαστικό gameplay σε έναν γραμμικό open-world κόσμο, προσφέρουν μία άκρως ενδιαφέρουσα περιπέτεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.