Lego Star Wars: The Skywalker Saga Preview

0
364

Σε ένα preview πολύ πολύ μακριά..

Στις 17 Μαρτίου (ναι, πριν 2 βδομάδες), είχα την χαρά και την τιμή να συμμετέχω σε ένα αποκλειστικό preview του επερχόμενου Lego Star Wars: The Skywalker Saga. Ο νέος τίτλος της TT Games / Traveller’s Tales και της Warner Bros, κυκλοφορεί την Τρίτη 5 Απριλίου για Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, και Xbox Series X/S, και μπορείτε να το προ-παραγγείλεις με δωράκια από την G3 Great Games, η οποία και διευθέτησε αυτό το preview – και τους ευχαριστώ πάρα πολύ!

Το παιχνίδι θα φέρει όλα τα επεισόδια σε ένα πακέτο (ναι, ακόμη και το The Last Jedi) και θα αγγίξει όλες τις πτυχές των ιστορικών στιγμών που ζήσαμε στις ταινίες (και αργότερα, σειρές) του Star Wars! Στο preview event είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε για 90 λεπτά αποκλειστικά στο Episode IV: A New Hope, που είναι το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης τριλογίας που ήρθε πριν την πρώτη. Είναι η πρώτη ταινία SW ever τέλος πάντων! Στο Falcon λοιπόν, να δούμε το preview μας σε λιγότερο από 12 parsecs!

Τι κάναμε

Αν είδατε την ταινία, δε θα ξαφνιαστείτε με το τι ακολουθεί – ουσιαστικά το σενάριο όπως έχει: Η ιστορία ξεκίνησε από την αρχή, με την Πριγκίπισσα Leia να δέχεται επίθεση στο σκάφος της από τον Darth Vader, και να βιντεογραφεί το μήνυμα της προς τον Obi-wan Kenobi για να τη βοηθήσει, λίγο πριν συλληφθεί. Ακολούθως τα δύο droids R2-D2 και C-3PO που κουβαλούν αυτό το μήνυμα, διαφεύγουν με escape pod στον Tatooine, όπου τους βρίσκουν οι Jawas και τους πουλούν στον θείο του Luke Skywalker. Μέσα στη νύχτα το ένα droid φεύγει καθώς προσπαθεί να βρει τον Obi-wan για να παραδώσει το μήνυμα του, και ο Luke ακολουθεί τα χνάρια του για να το ανακτήσει. Μετά από επίθεση Tuskan Raiders και με τη σωτήρια επέμβαση κάποιου αγνώστου, ο Luke γνωρίζει τον Obi-wan και μαθαίνει ότι ο πατέρας του ήταν Jedi. Οι δύο + δύο τους (δύο άνθρωποι και δύο droids), μετά που βλέπουν το μήνυμα της Leia, αναζητούν πιλότο για να τους βγάλει από τον Tatooine, καταλήγοντας στον Han Solo και τον Chewbucca. Καθώς προετοιμάζονται να αναχωρήσουν με το Falcon, δέχονται επίθεση από Stormtroopers που διώκουν τα droids, και εκεί τελείωσε ο χρόνος!

Τι είδαμε

Τα γραφικά είναι απίθανα! Ναι, είναι Lego παιχνίδια σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά η λεπτομέρεια και ο επανασχεδιασμός του παιχνιδιού από την αρχή, διαφαίνεται παντού. Αν τα Star Wars είχαν γυριστεί σε ένα σύμπαν από Lego, έτσι ακριβώς θα έδειχναν! Οι διαστάσεις και διαρρυθμίσεις των χώρων καθώς και των διαφόρων αντικειμένων έχουν μετατραπεί με τρόπο που να συνάδει με τη φιλοσοφία των Lego, με πιο απλοποιημένη παρουσία και δομή, δίνοντας όμως το αίσθημα που αρμόζει και με σεβασμό στην ιστορία. Πάντα με το λογότυπο της εταιρείας στην άκρη των τούβλων, και με τις συνδέσεις των κομματιών να φαίνονται ξεκάθαρα, με τέτοιο τρόπο που θα μπορούσε κανείς εύκολα να “αντιγράψει” τις κατασκευές, αν έχει τα σωστά τουβλάκια.

Υπάρχουν οι απαραίτητες εκρήξεις, φλόγες, τα lightsabers, τα blasters, τα ρεύματα, και οι καταστροφές που δείχνουν τουβλάκια να διαλύονται! Υπάρχει και το ανάποδο όμως, όπως θα ανέμενε κανείς κλασσικά σε ένα παιχνίδι Lego, με τις κατασκευές απαραίτητων μηχανημάτων για να λύσει κάποιος απλούς γρίφους και να προχωρήσει το παιχνίδι. Και κυρίως, την τρέλα που διακατέχει τα παιχνίδια με τα τουβλάκια! Το χιούμορ αναβλύζει παντού, σε εικόνες που εξελίσσονται στο background, σε συμπεριφορές χαρακτήρων, ακόμα και στις αναπαραστάσεις σκηνών με πιο παιδικό τρόπο – π.χ. ο Han Solo με τον Greedo να προσπαθούν να πυροβολήσουν ο ένας τον άλλο στην καντίνα.

Στο σημείο που επιδιορθώναμε το Falcon για να ξεφύγουμε από τους Stormtroopers που μας κυνηγούσαν, χρειάστηκε να χειριστούμε διάφορους χαρακτήρες για να λύσουμε κάποια puzzles. Ο Obi-wan άνοιξε με το lightsaber του κάποια κιβώτια για να αποκτήσει πρόσβαση σε εξαρτήματα. Ο R2-D2 συνδέθηκε σε κονσόλες για να βάλει τον κώδικα που χρειάζονταν για να λειτουργήσουν. Ενώ ο Luke ντύθηκε Stormtrooper, χωρίς λόγο και αιτία!

Ομολογουμένως το πιο ωραίο σημείο του παιχνιδιού ήταν το combat system του. Συγκεκριμένα με τον Obi-wan και το lightsaber, είτε κρατώντας το σαν melee weapon είτε ρίχνοντας το από μακριά σαν boomerang! Χρησιμοποιήσαμε το force για να ρίξουμε αντικείμενα σε εχθρούς διαλύοντας τα όλα σε μικρά τουβλάκια, και κάναμε Jedi mind tricks σε ένα Stormtrooper, τον οποίο χειριστήκαμε στο να μας ανοίξει την πύλη! Και όλα αυτά είναι απλά η αρχή, καθώς με τη συνεχή συλλογή studs και Kyber bricks – ένα ιδιαίτερο είδος τούβλου, μπορεί κανείς να αναβαθμίσει τις δεξιότητες των χαρακτήρων και να ξεκλειδώσει καινούριες στο “True Jedi” system του παιχνιδιού!

Τι ακούσαμε

Δεν γίνεται Star Wars χωρίς την επιβλητική, πασίγνωστη μουσική του. Στην αρχή με τα γράμματα που χάνονται στο διάστημα, στην καντίνα με την κλασσική μπάντα, η μουσική επένδυση είναι πιστή στην ταινία και ομορφαίνει περισσότερο το παιχνίδι. Το voice acting του C-3PO είναι από τον ίδιο τον Anthony Daniels, που έδωσε φωνή στο χρυσό droid σε όλες τους τις παρουσίες! Στους άλλους χαρακτήρες έχουν χρησιμοποιηθεί διαφορετικοί ηθοποιοί, όμως η ποιότητα είναι ΑΑ!

Τι ανυπομονούμε να κάνουμε

Πέραν του να παίξουμε όλο το παιχνίδι με τα λατρεμένα τουβλάκια και να εξερευνήσουμε την κάθε γωνιά, για πρώτη φορά εμφανίζονται σε Lego videogame τα επεισόδια 8 και 9, The Last Jedi και The Rise of Skywalker αντίστοιχα. Θα είναι χαρά να δούμε πως έχουν ερμηνευθεί αυτά στα πλαστικά ανθρωπάκια και αν είναι επάξια στις ταινίες τους – ή και καλύτερα! Επίσης, από την πρώτη κιόλας μέρα θα προστεθούν διάφορα packs με επιπλέον χαρακτήρες από τους 300+ που έχουν ήδη αναφερθεί από την εταιρεία, με την προσοχή μου στραμμένη στον Mandalorian (και τον Groku βέβαια, αλλά δεν θα είναι playable).

Ευχαριστώ ξανά την G3 Great Games γι αυτή την απίθανη ευκαιρία! Μέχρι την επόμενη φορά, may the force be with you.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.