Gotham Knights | Preview

666

Έχω να παίξω παιχνίδι του Batman Universe από την εποχή του Batman: Arkham Knight, δηλαδή το 2015. Και τώρα κατάλαβα πόσο μου έλειψε! Τώρα που είχα την ευκαιρία και τιμή να δοκιμάσω το Gotham Knights! Με την υποστήριξη και προώθηση της G3 Great Games (thank you so much guys! 💜)

Σε ένα αποκλειστικό event λοιπόν, με σύνδεση μέσω διαδικτύου, την Τρίτη 04 Οκτωβρίου, 3 περίπου βδομάδες πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού, είχα την ευκαιρία να παίξω ως ο Nightwing – επιτέλους! Ένας από τους αγαπημένους μου ήρωες ever, και ένας από τους 4 που θα μπορείς να επιλέξεις στο παιχνίδι! Αλλά ας μην προτρέχουμε γιατί έχουμε αρκετό υλικό εδώ να δούμε!

Καλωσόρισες στην Gotham City

Το τοπίο είναι γνώριμο, για όποιον έχει παίξει κάποιο από τα παιχνίδια της σειράς Batman: Arkham. Βρισκόμαστε στην Gotham City με όλα τα καλά και τα κακά της – κυρίως το δεύτερο: Σκοτεινή, βλοσυρή, λερωμένη, γεμάτη κακοποιά στοιχεία και απροστάτευτη από την απουσία του Batman, στο έλεος του κάθε επίδοξου villain. Spoiler: Ναι, ο Batman είναι νεκρός – ή τουλάχιστον έτσι αναφέρεται στο παιχνίδι. Και ναι, μοιάζει να ακολουθεί το τέλος του Batman: Arkham Knight, αλλά η εταιρεία το παρουσιάζει ως πλήρη ανεξάρτητο τίτλο.

Και μια τετραμελής ομάδα επίδοξων προστατών, θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του λαού και θα ανοίξει τα νυχτεριδοφτερά της απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το χάος και την αταξία. Και αυτή η ομάδα απαρτείται από τους:

  1. Nightwing – Dick Grayson
  2. Batgirl – Barbara Gordon
  3. Robin – Tim Drake
  4. Red Hood – Jason Todd

Και ο καθένας φέρνει στο τραπέζι το δικό του στυλ παιχνιδιού, κινήσεων, ικανοτήτων, εμφανίσεων και όπλων!

Τι έκανα στην πόλη των τρελών

Στο πρώτο κομμάτι της δοκιμής, περιπλανήθηκα με τον Nightwing στο Gotham University, όπου εγκληματίες επιτέθηκαν και σκότωσαν τον καθηγητή Langstrom. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί αυτή την πρώτη επαφή για να σου μάθει τα βασικά: πως να κινείσαι, πως να σκαρφαλώνεις και να γαντζώνεσαι, πως να αναλύεις τεκμήρια και να τα χρησιμοποιείς για να εξιχνιάσεις σκηνές εγκλήματος, με το AR Targeting που είχε και ο Batman, ή απλά για να βρεις το επόμενο βήμα. Εκεί ανακάλυψα έναν πολύ καλά κρυμμένο σκληρό δίσκο και βουρ πίσω στη βάση για να τον αναλύσουμε – μετά από ένα πρώτο fighting tutorial: Βασικές επιθέσεις, melee, range, dodge και έξτρα επιθέσεις που χρειάζονται momentum για να γίνουν, με αποκορύφωμα το ultimate, που θέλει momentum και cooldown μετά την κάθε χρήση του, αλλά με απελπιστικα (για τους κακούς) αποτελέσματα. Ο Nightwing ένιωθε γρήγορος, ευέλικτος, ακροβατικός στις κινήσεις του, με τα finishers του να είναι επειδικτικά και εντυπωσιακά! (Για την ιστορία, 0 Nightwing ήταν ο πρώτος που φόρεσε τη στολή του Robin. Γόνος ακροβατών τσίρκου που έχασαν τη ζωή τους, σε κάποια στιγμή ωρίμασε και δεν ήθελε να είναι το sidekick του Batman, γι αυτό υιοθέτησε μια νέα ταυτότητα) 💙

Καιιι εδώ ήταν η γνωριμία μας με το Batcycle, που είναι το μέσο μεταφοράς μας σε αυτό το παιχνίδι 😉 Σε αντίθεση με το Batmobile του Arkham Knight, το Batcycle μπορεί να αλλάξει χρώματα, και δεν έχει – μέχρι το σημείο που παίξαμε – οπλικό εξοπλισμό πάνω του!

Μετά την αποκάλυψη ότι ο δίσκος έχει μήνυμα από την Harley Quinn, άλλαξα χαρακτήρα στον Red Hood, επειδή ΑΠΛΑ ΔΕΣ ΠΟΣΟ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΙΝΑΙ! (Για την ιστορία, ο Red Hood, aka Jason Todd, πέρασε από τη θέση του Robin, δολοφονήθηκε από τον Joker ΠΟΛΥ βάναυσα και τον επανέφερε στη ζωή ο Ra’s Al Ghul) Γνωστός για τη χρήση όπλων, ο πιο μεγαλώσωμος χαρακτήρας, ένιωθε πιο βαρύς στις κινήσεις του αλλά προκαλώντας περισσότερη ζημιά στο πυξ λαξ του! Διαφορετικές ενέργειες, διαφορετικές δυνάμεις, όπλα, και μια μυστικιστική αύρα που εξαπολύεται στο ultimate του, λόγω της μαγείας που χρησιμοποιήθηκε στην επαναφορά του! Η μάσκα ομολογουμένως θυμίζει πολύ Deadpool ngl! 😅 Δείτε ως το τέλος για ένα τρελό rendition του Livin’ la vida loca!!

Μετά το τρελό κλωτσομπουνίδι στις φυλακές, βρέθηκα σε ένα αγώνα ενάντια στο χρόνο για να σώσω κόσμο που ήταν δεμένος με ωρολογιακές βόμβες. Εδώ κάλεσα τον Robin να αναλάβει, όντας μικρότερος και πιο ήσυχος σαν χαρακτήρας. Η προσέγγιση ήταν απολύτως stealth, καθώς αν με εντόπιζαν οι εχθροί θα ξεκινούσε η αντίστροφη μέτρηση για την ζωή των αιχμαλώτων τους. Ο Robin έφερε στο τραπέζι άλλες ικανότητες και πάλι, όπως να εξαφανίζεται αφήνωντας προσωμοίωμα του που προκαλεί Elemental Effect Damage στους αντιπάλους του και να τρέχει χωρίς να προκαλεί θόρυβο!

Η διαδρομή μου κατέληξε στο Gotham City General Hospital για να αντιμετωπίσω την πρώην μη-θεόμουρλη Dr. Quinzel, που βρήκε ένα νέο τρόπο να ελέγχει τον κόσμο για τις προθέσεις τις – και ένα ενδιαφέρον boss fight με διασκεδαστικούς διαλόγους και καταπληκτικά cutscenes! Ναι, πάλι ο Nightwing, επειδή έτσι.

Εκπαίδευση

Το παιχνίδι έχει την εκπαίδευση των χαρακτήρων σε νέες τεχνικές και για εξάσκηση των ικανοτήτων σου υπό τη μορφή ενός “dojo” στη βάση των ηρώων μας. Και για να μην αφήσουμε πίσω την Batgirl, ιδού πως λειτουργεί ο χαρακτήρας, καθώς ο ηχογραφημένος Batman μας επιτηρεί.

 

Τι μου άρεσε

  • Υπάρχουν 4 διαφορετικοί χαρακτήρες. Μπορείς να τελειώσεις το παιχνίδι με έναν από αυτούς, ή να αλλάζεις συνεχώς για να ποικιλεί το ύφος του gameplay. Ο κάθε ένας έχει το στυλ και τις ικανότητες τους, αλλά στο τέλος της ημέρας όλοι θα κάνουν τη δουλειά! 
  • Υπάρχουν διάφορες στολές και όπλα. Που μεταβάλλουν την εμφάνιση του κάθε χαρακτήρα (ακόμη και τα μαλλιά αυτών που φαίνονται) και φέρνουν στο τραπέζι νέες δυνάμεις, νέα στοιχεία στη ζημιά που κάνουν και τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα – πάντα πιστά στο χρωματικό θέμα του!
  • Υπάρχει το βασικό RPG στοιχείο ανάπτυξης/ανοίγματος ικανοτήτων του κάθε χαρακτήρα, όπου θα ξοδέψεις τα hard-earned points σου.
  • Υπάρχει το lore που συνοδεύει τα παιχνίδια του Batman: ιστορίες, αναφορές σε χαρακτήρες μέσα από συζητήσεις ή δημοσιεύσεις, άρθρα για συμβάντα που μπορεί να μην έχουν σχέση καν με την πλοκή, αντικείμενα που αφορούν άλλους κακούς σε δωμάτια τεκμηρίων κλπ. Ένα σωστό world-building!

Τι δε μου άρεσε

  • Η επαφή ήταν πολύ λίγη για να έχω κάτι τέτοιο να πώ, αλλά αν πρεπει να παραπονεθώ για κάτι ήταν που δεν κατάλαβα σε καμμιά φάση πότε οι δυνάμεις μου είναι σε cooldown και πότε είναι έτοιμες. Μου ανέφερε ο Game Guide μου ότι είναι γκρίζο όταν δεν είναι έτοιμο, αλλά πάντα το έβλεπα στο ίδιο χρώμα.

Τελικές σκέψεις

Ανυπομονούσα να ξαναμπώ στον κόσμο της Gotham, έχοντας τρομερές εμπειρίες από τα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια της σειράς-που-δεν-είναι-επίσημα-σειρά. (επιφυλάσσομαι ότι θα είναι έκπληξη η σύνδεσή του!!). Τώρα που δοκίμασα το παιχνίδι, ανυπομονώ ακόμη περισσότερο! Η κίνηση των χαρακτήρων, διαφορετική όσο και αν είναι από τον ένα στον άλλο, το voice acting, το soundtrack, τα γραφικά (θα είναι μόνο σε next-gen και PC), η συμπεριφορά στις μάχες, το στοιχείο εξιχνύασης, μου θύμισαν το Arkhamverse και το διασκέδασα στο full – παρόλες κάποιες διακοπές στη σύνδεση.

Έχει ένα ύφος που θυμίζει το Spider-man, στο σύμπαν του Batman. Τι μπορεί να πάει λάθος με αυτό το συνδυασμό!!

Έρχεται σύντομα από την G3 Great Games, σε PlayStation 5, ΧΒΟΧ|S και PC, σε δύο εκδόσεις και μία συλλεκτική!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.