Ταξίδι πίσω στο χρόνο έχω κάνει τον τελευταίο καιρό, καθώς ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια στο XBOX 360, έχει γίνει remastered ή “Reloaded” για τη νέα γενιά!
Η Microsoft μας έχει φέρει το πρώτο Gears of War στης κονσόλες μας, το PC αλλά και πλέον στο PS5!
Η Microsoft έχει κάνει αρκετά βήματα να γίνει multiplatform, και με αυτό το νέο τους παιχνίδι, συστήνει σε μια νέα γενιά και άλλο fanbase ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που δημιούργησαν το “cover shooter” genre.
Πάμε με τα chainsaw-lancer μας λοιπόν να δούμε το review πιο κάτω.
STORY
Μπαίνουμε στα παπούτσια του Marcus Fenix, μερικά χρόνια από το E-Day, τον βγάζουν από τη φυλακή επειδή η ανθρωπότητα επιτέθηκε από τους Locusts.
Αυτά τα τέρατα βγήκαν από υπόγεια, hence “Emergence-Day” και η ανθρωπότητα παλεύει με όλη τη δύναμη τους να επιζήσει.

Γενικά δε θέλω να δώσω πολλά spoiler, αλλά είναι η αρχή μίας από της αγαπημένες μου σειρές, η ιστορία του για εμένα κρύβει αρκετή νοσταλγία, και θα πρότεινα να τη ζήσετε και εσείς.
GAMEPLAY
Το gameplay είναι κλασσικό cover shooter της εποχής, αλλά κατά την άποψη μου, είναι το καλύτερο.
Κλασσικό επίσης είναι και το όπλο με το πριόνι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για melee εκτός απο shooting.

Θα δείτε πολλούς και διάφορους χώρους της ανθρωπότητας κατεστραμμένους, και θα παλέψετε σε αυτούς. Θα ελέγξετε και διάφορα μονοπάτια αφού το παιχνίδι σας δίνει την επιλογή για διαφορετικά μονοπάτια.
Το reload mechanic, σας δίνει επίσης τη δυνατότητα αν το κάνετε time σωστά, να κερδίσετε extra bullet damage, αλλιώς αν γίνει λάθος να κολλήσει το όπλο σας.
Θα έλεγα ότι δεν άλλαξε τόσο πολύ το gameplay από το Gears of War 5, αλλά ίσως αυτό είναι μία ένδειξη του πόσο καλή δουλειά έγινε αρχικά. Το παιχνίδι νιώθει σαν κάτι του Xbox 360, δε θα το αρνηθώ αλλά κρατά καλά.

Το παιχνίδι έχει αρκετά έξτρα όπως artwork και comics, επίσης έχει και το εξαιρετικό multiplayer που έπαιζα τότε στο Xbox 360.
GRAPHICS
Τα γραφικά έχουν γίνει upscale σε 4K, υπάρχει υποστήριξη 240FPS και ultrawide.
Σε αυτό το edition, οι developer έχουν αναβαθμίσει τα γραφικά και το engine του παιχνιδιού, θα δούμε καλύτερες σκιές, ambient occlussion, anti-aliasing αλλά και καλύτερο color palette να μην είναι όλα τόσο μονόχρωμα σαν το original.

Πέραν αυτού, δεν άλλαξε πολύ το παιχνίδι, τα γραφικά είναι αναβαθμισμένα αλλά όχι κάτι ριζικό, δεν είναι κάποια αλλαγή σαν το Ninja Gaiden 2 Black.
SOUND/VOICE ACTING
Σαν ήχους, έχει μείνει παρόμοιο το παιχνίδι, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα λόγο του πολύ καλού ήχου.

Κάθε ήχος είναι iconic, και είναι υπέροχος, κάθε checkpoint, reload, εχθρός, βόμβα και έμειναν στην ιστορία του gaming.
SUMMARY
Καλωσορίζω το Gears of War Reloaded στο νέο gen, και ελπίζω να πάρουμε και τα υπόλοιπα 2 παιχνίδια σαν και αυτό μία μέρα.
Το παιχνίδι δείχνει το καλό του design αφού στέκει μέχρι και σήμερα η απόλαυση του, η ιστορία του είναι καταπληκτική, το gameplay είναι κάτι που άλλαξε το gaming στη γενιά του, και τα γραφικά έχουν αρκετές αλλαγές να το κάνουν καλύτερο αλλά όχι να αλλάξει το feel του παιχνιδιού.
Από εμένα είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να δοκιμάσετε αν σας τραβά το concept, είναι αρκετά fun και είναι καλό throwback σε αυτές τις τέλειες μέρες του gaming.
Ευχαριστούμε το XBOX για την παραχώρηση του παιχνιδιού, ώστε να επιτευχθεί το Review.












