Discovery Tour: Viking Age Review | Ένα εξαίσιο ψηφιακό μάθημα Ιστορίας

0
409

Η σχέση μας με τα Assassin’s Creed όλα αυτά τα χρόνια είναι αδιαμφισβήτητα πολύ στενή. Λίγος κόσμος δεν παίξει τουλάχιστον έναν τίτλο από το πασίγνωστο franchise, το οποίο τα τελευταία χρόνια άλλαξε πορεία προσφέροντας μία πιο RPG νότα, πράγμα το οποίο επέτρεψε αν μη τι άλλο στους developers να δουλέψουν σε περισσότερα πράγματα και ιδέες.

Ένα από αυτά είναι και το Discovery Tour, ένα mode το οποίο γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο Assassin’s Creed Origins, επέστρεψε στο Ελληνικό Assassin’s Creed Odyssey και έρχεται στην πιο πλήρης μορφή του στο Assassin’s Creed Valhalla, μέσω του Discovery Tour: Viking Age.

Για όποιον δε γνωρίζει περί τίνος πρόκειται, έχουμε να κάνουμε αρχικά με ένα εντελώς δωρεάν mode, για όποιον έχει στην κατοχή του το Assassin’s Creed Valhalla. Από εκεί και πέρα οι μη κάτοχοι του παιχνιδιού, μπορούν να το αγοράσουν ξεχωριστά. Τι είναι λοιπόν το  Discovery Tour: Viking Age;

Στην ουσία πρόκειται για μία ψηφιακή επίσκεψη στην εποχή των Vikings, δίχως combat και μάχες όπως στο παιχνίδι, το οποίο θα μας εισάγει σαν ένα ψηφιακό βιβλίο, στα ήθη τα έθιμα και την καθημερινή ζωή της τότε εποχής και των τότε ανθρώπων. Εκτός των άλλων, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πως οι developers έχτισαν το παιχνίδι μέσω διάφορων σημειώσεων που θα βρούμε εντός του κόσμου του παιχνιδιού.

Σε σχέση με τα προηγούμενα δύο Discovery Tours, το Viking Age συμπεριφέρεται πολύ περισσότερο σαν ένα videogame, εισάγοντας τέσσερις πλήρως ανεπτυγμένους χαρακτήρες σε ένα άκρως adventure σκηνικό. Όπως ανέφερε και ο Maxime Durand, διευθυντής του world design και της ομάδας του Discovery Tour, ”θέλαμε να ωθήσουμε τη φόρμουλα ακόμη πιο βαθιά, χρησιμοποιώντας μηχανισμούς παιχνιδιού που αποτελούν ισχυρά εργαλεία για μάθηση”.

Έτσι χρησιμοποιήσαμε περισσότερο την αφήγηση και όχι την ξενάγηση.

Αρχικά θα λάβετε τον ρόλο του Thorsteinn και της Gunnhilda, ένα ζευγάρι Νορβηγών εμπόρων. Εν συνεχεία έναν Σάξονα μοναχό με το όνομα Ealric καθώς επίσης και τον ίδιο τον Βασιλιά Άελφρεντ. Στα συνολικά οκτώ quests εάν μου επιτρέπεται να τα πω έτσι, θα βιώσετε τους αγώνες αυτών των ανθρώπων στην καθημερινή ζωή τους, τις ανησυχίες τους και θα τους βοηθήσετε να επιτύχουν τους στόχους τους, οι οποίοι αποτελούν σε πρώτη φάση κάτι ασήμαντο ενδεχομένως για εσάς, αλλά για αυτούς αποτελεί ένας ακόμη καθημερινός αγώνας για επιβίωση. Μην ξεχνάτε πως βιώνουμε εκ βαθέων την καθημερινή ζωή των τότε ανθρώπων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το discovery tour δημιουργήθηκε με την τεράστια βοήθεια ιστορικών και ακαδημαϊκών ανθρώπων, για να υπάρχει μία άκρως στοχευμένη αυθεντικότητα στην απόδοση όχι μόνο των ίδιων των NPCs ως προσωπικότητες αλλά και διάφορων ιστορικών πληροφοριών, όπως για παράδειγμα που διασκέδαζαν, ποιες ήταν οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και άλλα.

Εντός του map, είναι μαρκαρισμένα με διαφορετικά χρώματα διάφορες πληροφορίες τις οποίες μπορείς να ανοίξεις και στοχεύουν σε διάφορους τομείς.

Ανοίγοντας κάθε κουκίδα εντός του χάρτη, όπου in-game είναι μία μεγάλη φωτεινή γραμμή, μπορείς να μάθεις διάφορες πληροφορίες. Για παράδειγμα, το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε το Alrekstad, σαν εμπορικό λιμάνι την τότε εποχή, το Medieval Christian Medicine, το οποίο θα κληθείς να φτιάξεις σε έναν άρρωστο μοναχό, και το πως αυτό πραγματικά υπήρχε τότε και ποια ήταν τα συστατικά του μέχρι και το πως οι developers δημιούργησαν και έφεραν στη ζωή τον Eivor.

To discovery tour, προσφέρει μία εντελώς διαφορετική εμπειρία και να έχετε στον νου σας πως διαφέρει αρκετά από την τυπική συνταγή ενός παιχνιδιού. Όντας λάτρης της ιστορίας απόλαυσα όσο δεν πάει το συγκεκριμένο mode και θεωρώ πως εξ’ αρχής έχει μία δομή η οποία θα πρέπει να συμπεριληφθεί από ακαδημαϊκούς, για την εκμάθηση της ιστορίας σε σχολεία.

Νομίζω πως αποτελεί έναν άκρως διασκεδαστικό και εξαιρετικά βαθύ τρόπο του να διδάξεις την ιστορία ενός λαού ή μίας εποχής.

Θεωρώ πως στο μέλλον το συγκεκριμένο mode, έχει μία εξαίσια ευκαιρία να διευρυνθεί και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και το Viking Age ήταν μία πολύ καλή πρώτη αρχή, μιας και σε σχέση με τα προηγούμενα δύο εισήγαγε ακόμη περισσότερα πράγματα και έδωσε μία πιο ”video-game αίσθηση”.

Φυσικά, δε θα προχωρήσουμε σε βαθμολογία όπως είναι φυσικό λόγω της δομής του υλικού, αλλά αυτό που θα πούμε είναι πως το προτείνουμε ανεπιφύλακτα, μετά την ολοκλήρωση του βγήκαμε ένα βήμα πιο ”πλούσιοι” σε γνώση, πράγμα που σημαίνει πως το Discovery Tour: Viking Age, κατάφερε να πετύχει τον στόχο του.

Το Discovery Tour: Viking Age, κυκλοφορεί και επίσημα, σήμερα 19 Οκτωβρίου για όλους του κατόχους του Assassin’s Creed Valhalla, ενώ μπορεί να αγοραστεί και ξεχωριστά, στα €19,99.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games και την Ubisoft για την παραχώρηση της early access μορφής του mode, για να πραγματοποιηθεί το Review.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.