Destiny 2 Review (PC)

1450

Η αρχαιότερη μάχη στην ιστορία των μαχών, είναι αυτή του φωτός και του σκότους. Είναι ένας ατέρμονος αγώνας, με κάθε πλευρά ενίοτε να κερδίζει έδαφος και άλλες να χάνει, αλλά ποτέ να μην επαναπαύεται. Υπάρχουν υπηρέτες αμφοτέρων των πλευρών, τσιράκια, μαχητές,  ιερείς και πολεμιστές. Υπάρχουν κατακτητές αλλά  υπάρχουν και οι φύλακες. Όντα εμπλουτισμένα με το φως του Traveller, τη μαγική σφαίρα που έσωσε τη Γη και ανέδειξε την ανθρώπινη φυλή. Οι Guardians είναι ταγμένοι με το καλό, έτοιμη να αντιμετωπίσουν κάθε ασύμμετρη απειλή. Μπλεγμένοι σε αυτή την αιώνια μάχη, υπέρμαχοι του καλού και της ζωή, ακολουθούν μια ηρωική πορεία, γραμμένη με χρυσά γράμματα στα βιβλία της μοίρας. Και το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.

Τα γεγονότα του Destiny 2 λαμβάνουν χώρα 1 χρόνο μετά το Siva Crisis, και το σενάριο περιπλέκεται για ακόμα μία φορά γύρω από την επίθεση, του Oryx, των Cabal και του Red Legion στην “Τελευταία Πόλη” και στον κόσμο των καλών. Ευτυχώς μετά την επίθεση βρίσκουμε καταφύγιο στην European Dead Zone και από εκεί η ιστορία μας συνεχίζεται σε διάφορες περιοχές όπου πρέπει να αποκρούσουμε τις επιθέσεις των Cabal και να πάρουμε πίσω τη γη που μας ανήκει. Σε πολλά σημεία του παιχνιδιού θα δείτε αρκετά κενά, ενώ το σενάριο θυμίζει παλιά κακή αμερικάνικη ταινία. Είναι αρκετά ρηχό και σε πολλά σημεία θα είναι εύκολο ακόμα και να μαντέψετε τι θα συμβεί μετά. Τα Cutscenes είναι πολύ όμορφα, καλοδουλεμένα και προσπαθούν να βοηθήσουν το σενάριο αλλά δύσκολα.  Η εταιρεία φάνηκε ότι έδωσε μεγαλύτερη σημασία στο να έρθουμε σε επαφή με τους Npc μαθαίνοντας πιο πολλά πράγματα για αυτούς παρά στο ίδιο το σενάριο.

Στο Destiny 2 θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε σε πολλούς και διάφορους κόσμους όπως προαναφέραμε. Το Campaign αν και εύκολο είναι αρκετό για να μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης. Βέβαια πάντα σε τέτοιους τίτλους έπαιζα το campaign για δύο λόγους. Πρώτον για το σενάριο, και δεύτερον σαν ορεκτικό για το ξύλο που θα φάμε στο Multiplayer. Από τη στιγμή που ο πρώτος λόγος είναι απών, ο δεύτερος ήταν επιτακτικός. Θα ταξιδέψουμε στον πλανήτη Γη, στο European Dead Zone, στον Nessus και σε διάφορα ακόμα φανταστικά μέρη όπου θα εκτελέσουμε διάφορες αποστολές και κυρίως side missions. Με την ολοκλήρωση αυτών μαζεύουμε exp και ανεβαίνουμε επίπεδο ξεκλειδώνοντας διάφορα αντικείμενα και subclasses. Ένα ένα όμως καθώς η ολοκλήρωση του campaign την πρώτη φορά πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς co-op. Μετά την ολοκλήρωση του, καλέστε φιλαράκια και κάντε τα όλα λίμπα. Συνολικά το Campaign διαρκεί περίπου 30 ώρες με τα side missions μέσα.  Δυστυχώς η τεχνητή νοημοσύνη των εχθρών είναι αστεία κάνοντας το παιχνίδι πραγματικά εύκολο. Όμως δεν μας ανησυχεί γιατί το Destiny 2 το θέλουμε για Multiplayer σωστά; Όπως και να έχει πάντως στη Pc έκδοση μπαίνεις αμέσως στο Story χωρίς να έχεις δεύτερη επιλογή.

Πάντως για ακόμη μία φορά η Bungie έδειξε τις αδυναμίες της. Η επαναληψιμότητα που υπήρχε στον πρώτο τίτλο δεν λείπει και από το Sequel. Οι εχθροί μοιάζουν να είναι ίδιοι, και παρότι τα γραφικά είναι φοβερά, οι εχθροί είναι copy paste από το Destiny 1. Ακόμα και έτσι όμως, θα έπρεπε σίγουρα να δημιουργήσουν νέους εχθρούς έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς να ξεχωρίσουμε το Destiny 1 από το 2.  Βέβαια το μεγάλο μπράβο στην Bungie πρέπει να πάει για την πληθώρα όπλων που έχει. Ναι κύριοι, γίνετε χαμός από όπλα, κάτι το οποίο είναι βασικότατο για ένα shooter game. Απύθμενο griding αλλά και ατελείωτο chest looting, σας περιμένουν στο κόσμο του Destiny 2.

Ήρθε η ώρα για τα Classes και Subclasses. Στο Destiny 2 τα classes είναι τρία. Συγκεκριμένα έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε Warlock, Hunters και Titans. Οι warlocks θυμίζουν σε πολλά τους αντίστοιχους του Warcraft, ο οποίοι συνδυάζουν διάφορα gaming styles όπως healing κ.α. . Οι Titans είναι τα ντουβάρια της όλης υπόθεσης και αντέχουν περισσότερο από όλους τις αντίπαλες επιθέσεις. Αντίθετα οι Hunters είναι πιο ευάλωτοι αλλά πιο ευέλικτοι και με πολύ, μα πάρα πολύ damage. Ολοκληρώνοντας διάφορες αποστολές θα μπορέσετε να ξεκλειδώσετε και τα subclasses τα οποία σας βοηθούν στο να καθαρίσετε τους αντιπάλους σας. Αναλυτικά στους titan μπορείτε να ξεκλειδώσετε τα εξής subclasses: sentinel, striker, sunbreaker. Στους Hunters έχουμε τα εξής: arcstriders, nightstalkers και gunsliders. Τέλος οι warlocks διαλέγουν ανάμεσα σε dawnblade, voidwalkers και stormcallers. Καθένα από αυτά τα subclasses έχουν τα δικά τους abilities και πιστέψτε με όταν τα ενεργοποιείτε είναι χάρμα οφθαλμού ενώ αρκετά από αυτά είναι passive και δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με κουμπιά.

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά παρατηρήσαμε το ίδιο πρόβλημα με το Destiny 1, κάτι το οποίο υπήρχε και στην Beta. Ενώ προχωράμε δεν μπορούμε να κάνουμε reload ή αν πατήσουμε reload μπορεί να μην γίνει. Πάντως αν εξαιρέσουμε αυτό δεν βρήκαμε κάτι άλλο που να μας χάλασε τη διάθεση σε μεγάλο βαθμό.

Μας άρεσαν απίστευτα τα public events τα οποία έχουν πολλά αντικείμενα για να βρει και να κερδίσει κανείς. Σε αυτά τα events παίζετε με άλλους παίκτες. Το griding ατελείωτο και εδώ. Πραγματικά παίξαμε πολλές ώρες public events καθώς το interaction με άλλους παίκτες είναι αυτό που αξίζει σε τέτοιου είδους  games. Φυσικά ο στόχος μας ήταν ένας. Να φτάσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο επίπεδο 20 και στο multiplayer. Ξοδέψαμε αρκετές ώρες να θαυμάζουμε τα γραφικά του παιχνιδιού και να στοχεύουμε αντιπάλους αλλά το πραγματικό Destiny 2 δεν είχε εμφανιστεί ακόμα.

Μετά από λίγες μέρες λοιπόν φτάσαμε στο σημείο που θέλαμε. Να δοκιμάσουμε το multiplayer. Περιμέναμε κάτι καλύτερο. Απλά κάτι καλύτερο. O λόγος δεν είναι τα διάφορα modes αλλά το γεγονός ότι δεν κερδίζεις κάτι ουσιώδες με το να καθαρίζεις Online αντιπάλους. Το ύφος και η ατμόσφαιρα πάντως είναι μοναδική καθώς αν μπείτε με παρέα θα περάσετε τέλεια. Τα  Modes είναι τα εξής: Supremacy, Control (Territory claimer), Survival, Countdown και Clash. Οι περισσότεροι είμαι σίγουρος θα λιώσετε στο Countdown και στο Clash. Υπάρχουν αρκετοί χάρτες για να περάσετε όμορφα την ώρα σας ενώ για ακόμα μία φορά η Bungie μας έδειξε τη σχεδιαστική της δεινότητα.

Μιλώντας για γραφικά και σχεδιασμό, να αναφέρουμε ότι τα γραφικά του παιχνιδιού μας άρεσαν πολύ εκτός από κάποια σημεία εκτός μάχης. Τα οπτικά εφέ του Destiny 2 είναι καλοδουλεμένα και γενικά το screenshot button πήρε φωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Φυσικά έπαιξε ρόλο και η κάρτα γραφικών την οποία χρησιμοποιήσαμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε την Asus GTX960 η οποία βοήθησε αρκετά στο να απολαύσουμε το Destiny 2. Πιάσαμε τα +60 fps χωρίς drops. Ο επεξεργαστής που επίσης έπαιξε μεγάλο ρόλο είναι ο I5-6600k χωρίς να γίνει κάποιο overclock.  Φυσικά τα minimum requirements είναι λίγο πιο χαμηλά. Γενικά στην έκδοση του PC απολαύσαμε περισσότερο το Destiny 2 σε σχέση με την αντίστοιχη του Ps4. Οι επιλογές στα γραφικά και στο τρόπο εμφάνισης του τίτλου ήταν πληθώρες. Shadow effects, Depth of field, Texture Quality, HDR, Light shafts ήταν λίγα από τα χαρακτηριστικά που πέρασαν την Pc έκδοση σε άλλο επίπεδο. Ευτυχώς για εμάς το Recoil έχει αφαιρεθεί εντελώς από την Pc έκδοση σε σχέση με το Ps4 που μας κούρασε αρκετά και φυσικά δεν υπάρχει aiming assist. Τέλος να αναφέρουμε ότι το Destiny 2 έρχεται πακέτο στο Battlenet της Blizzard. Εκεί λοιπόν που παίζεται Diablo και WOW θα έχετε κοντά σας και το Destiny 2. Η πλάκα είναι ότι η Blizzard τράβηξε και μία γραμμή στο interface του Battlenet. Όπως και να έχει τουλάχιστον δεν είδαμε κανένα πρόβλημα στους server του multiplayer.

Τέλος να αναφερθούμε στο soundtrack του παιχνιδιού το οποίο είναι απλά αξιοπρεπές. O Michael Salvatori  χωρίς τη βοήθεια του Martin O Donnel (γνωστός για τη συνεργασία του με την Bungie σε τίτλους όπως το Halo και το Oni) ανανέωσε  τη μουσική του Destiny 2 χωρίς απλά να δώσει το κάτι παραπάνω. Όμορφες τυμπανοκρουσίες στην αρχή του δίσκου αλλά κάπου στη μέση χαλά το πράμα ιδιαίτερα στο ‘’Be Brave’’ και στο ‘’The Wilds’’. Μάλλον είναι επηρεασμένος από το battlefield ο Martin αλλά θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά. Ξεχωρίσαμε το ‘’Battle stations’’ χωρίς δεύτερη σκέψη.

Εν κατακλείδι το Destiny 2 στέκεται στο ύψος των περιστάσεων απλά η Bungie θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερες προσθήκες. Ναι μεν είναι ένα πολύ όμορφα σχεδιασμένο Shooter αλλά ελάχιστες διαφορές από το Destiny 1 έχει.  Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πανέμορφα ενώ  σίγουρα η ποικιλία όπλων κάνει το παιχνίδι να διαφέρει από άλλα shooters. Το griding κυριαρχεί σε όλο το φάσμα του τίτλου, καθώς είναι αναγκαίο για να φτάσετε στο επίπεδο του Multiplayer. Εκεί θα συναντήσετε αρκετό competition καθώς στο campaign θα περάσετε ωραία αλλά παραείναι εύκολο. Σε γενικές γραμμές το Destiny 2 μπορεί να βρίσκετε στη συλλογή κάθε gamer και μακάρι η εταιρεία την επόμενη φορά να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος επιτέλους. Gunslider For the Win… Το Destiny 2 κυκλοφόρησε σε Xbox One και Ps4 στις 6 Σεπτεμβρίου ενώ οι Pc lovers το πήραμε στις 24 Οκτωβρίου. Ευχαριστούμε την G3 Great Games για την παραχώρηση του παιχνιδιού.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.