Call of Duty Modern Warfare 3 | Review

156

“Bravo Six, Going Dark”

Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν περιμέναμε αυτή τι στιγμή όπως κάθε χρόνο, ήρθε η ώρα για στόλισμα Χριστουγέννων, το τσουχτερό κρύο και το επόμενο Call of Duty.

Φέτος, το νέο αυτό παιχνίδι έχει μεγάλα παπούτσια να γεμίσει αφού το original MW3 ήταν ένα από τα ποιο αγαπημένα παιχνίδια στη σειρά.

Μετά από ένα χρόνο από το προηγούμενο παιχνίδι στη σειρά τον remakes MW, είμαστε λίγο σκεπτικοί για την ύπαρξη του sequel τόσο γρήγορα.

Πάμε λοιπόν με τα night vision γυαλιά μας να δούμε αν λάμπει στο σκοτάδι αυτή η κυκλοφορία και αν είναι αυτό που ψάχναμε.

STORY

Εμ…μπορώ να το κάνω skip αυτό το κομμάτι? Ούτε η Activision πάντως δεν νομίζω να το θεώρησε αρκετά σημαντικό δυστυχώς.

Όπως ανάφερα πιο πάνω, αυτό το παιχνίδι είχε τεράστια παπούτσια να γεμίσει, άλλα τελικά ακόμα και να μικραίναμε τα παπούτσια, πάλι δεν θα ήταν αρκετό.

Να ξεκινήσω με το gameplay σε συνεργασία με το delivery της ιστορίας, πολλά από τα στάδια έχασαν το cinematic άγγιγμα της σειράς αφού ένιωθαν βιαστικά και με κάποιο τρόπο, χαμηλότερης ποιότητας από ότι συνηθίσαμε τόσα χρόνια από την σειρά.

Αρκετά από τα στάδια αντί να είναι τα κλασικά σχεδιασμένα linear levels, μεταμορφωθήκαν σε μεγάλα “Warzone” πεδία μάχης, που δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό, αλλά ο τρόπος που παρουσιάζονται είναι εμφανές πως ήταν άπλα κομμάτια του Warzone mode πλασαρισμένα σαν Story levels.

Το σενάριο και ο διάλογος ήταν απλά εκεί για να προχωρούν το σενάριο, δεν είχα και και κάποια ιδιαίτερη σύνδεση με τους χαρακτήρες, και σίγουρα κάποιες στιγμές δεν ήταν όσο συναισθηματικές προσπαθούσαν να δείξουν ότι είναι.

Το campaign mode διάρκεσε κάπου στις 4 ώρες και γενικά δεν είχε και ικανοποιητική κατάληξη, άρα μέχρι το τέλος έμεινα απογοητευμένος, ειδικά στην σύγκριση του με το παιχνίδι που παίρνει τον τίτλο του από αυτό.

Πραγματικά ήθελα να αγαπήσω αυτό το παιχνίδι από την στιγμή που είδα το trailer του, και γι’ αυτό είμαι αρκετά απογοητευμένος που δεν πήρα την εμπειρία που περίμενα.

Δείτε εδώ το εντυπωσιακό trailer του παιχνιδιού:

GAMEPLAY

Ούτε το Gampeplay είχε κάποιες ιδιαίτερες αλλαγές φέτος, αφού το παιχνίδι χρησιμοποιεί πολλά assets του MW2 και είναι ακριβός στην ίδια game engine δεν θα εκπλαγείτε να μάθετε πως ότι και να άλλαξε είναι κάτι που είναι ισάξιο για patch αντί για εντελώς νέο παιχνίδι.

Εντάξει όμως, γενικά το gameplay του Call of Duty πλέον είναι εξαιρετικό γι’ αυτό δεν υπήρχαν κάποια θέματα μαζί του, απλά δεν έχει κάτι ιδιαίτερα νέο φέτος.

Στο multiplayer θα βρούμε ένα από τους μεγάλους λόγους να αγοράσουμε το νέο αυτό παιχνίδι φέτος, και αυτός ο λόγος είναι οι χάρτες του original Modern Warfare 2, σχεδόν όλοι οι χάρτες φέτος στο matchmaking είναι οι παλιοί και είναι κάτι που ζητούσαν οι fan εδώ και πολλά χρόνια.

Μαζί με νέους χάρτες έχουμε και νέα όπλα και loadouts γενικά, αλλά ταυτόχρονα έχουμε όλα τα παλιά όπλα και skins από το MW2 Remake από πέρυσι, και όσα ξεκλειδώσαμε μεταφέρονται μαζί με το account μας στο MW3. Καλά νέα αυτά για όσους αφιέρωσαν χρόνο και λεφτά, αλλά και τα ταυτόχρονα σε κάνει να διερωτάσαι γιατί αυτό δεν ήταν απλά DLC.

Το νέο mode φέτος είναι το Zombies ή αλλιώς “Operation Deadbolt”, που είναι σαν ένα νέο skin στο DMZ mode που υπήρχε ήδη, με ένα μεγάλο χάρτη και 2 φίλους προσπαθείτε να επιζήσετε σε ένα Warzone-style χάρτη και να πάρετε νέο loot. Ο σκοπός αυτού του mode είναι να πάρετε όσο loot μπορείτε για να το χρησιμοποιήσετε για upgrades και άλλα σαν το DMZ, δεν είναι το κλασικό wave-based παιχνίδι που είχαμε παλιά άλλα είναι μία ενδιαφέρον προσθήκη στο πακέτο φέτος.

GRAPHICS

Πανέμορφα αλλά και ταυτόχρονα απλά.

Να εξηγήσω τι εννοώ, το παιχνίδι είναι πολύ όμορφο γενικά αλλά πολλά από τα asset κάποιες φορές φαίνονται χαμηλής ποιότητας αν τα δεις από κοντά(ή και μακριά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) και αυτό μας δείχνει λίγο το λίγο χρόνο που είχαν να κάνουν develop το παιχνίδι.

Άλλα γενικά όμως η παρουσίαση είναι αρκετά καλή, έμεινα ευχαριστημένος με ότι έβλεπα στην οθόνη μου, αλλά και από το εκπληκτικό optimization που έχει το παιχνίδι.

Τα μοντέλα τον παιχτών, τα cinematics, τα όπλα και όλα τα εφέ ήταν πανέμορφα, ακόμα και τα animation συνεχίζουν να είναι εξαιρετικά.

SOUND/VOICE ACTING

Δεν μπορώ να πω κάτι αρνητικό γι’ αυτό το τομέα, ο ήχος γέμιζε τα αυτιά μου με ήχους δεξιά και αριστερά, και γενικά με έβαζε στη μέση του πεδίου μάχης.

Το surround όταν παίζετε σε 5.1 δίνει καλή αίσθηση και είναι καλά mapped ανάλογα με την τοποθεσία του ο κάθε ήχος.

Το voice acting ήταν πειστικό, αν και δυστυχώς οι voice actors δεν είχαν και ιδιαίτερα κάτι καλό να δουλέψουν σε θέμα κειμένου, αλλά οι φωνές τους τουλάχιστον ήταν κατάλληλες για τους ρόλους. Το σενάριο απλά ήταν “flat” και δεν άφησε τους χαρακτήρες να εκφραστούν κατάλληλα.

SUMMARY

Δεν μπορώ να σας πω και πολλά καλά για το Call of Duty φέτος, ο μόνος λόγος να σας πω να το αγοράσετε είναι μόνο αν θέλετε να παίξετε multiplayer, αν και αυτός ο λόγος δεν είναι αρκετός.

Το παιχνίδι νιώθει σαν DLC 70 ευρώ και δεν είναι αρκετά διαφορετικό από το περσινό για να σας πω πως θα πάρετε μια εμπειρία που δεν είχατε παίξει Ίδη πριν ένα χρόνο. Απλά φέτος με κάνει να διερωτώμαι ακόμη πιο έντονα γιατί το παιχνίδι δεν γίνεται free-2-play σαν το Warzone και απλά να αγοράζουμε κάποια DLC(παρόλο που υπάρχει και battle-pass ήδη).

Αν θέλετε τόσο πολύ να παίξετε το multiplayer ή το zombies που κατά τι γνώμη μου είναι πολύ καλά, περιμένετε για κάποια έκπτωση, αλλιώς φυλάξετε τα λεφτά σας.

Eυχαριστούμε την CD Media Cyprus, για την παραχώρηση του παιχνιδιού, ώστε να επιτευχθεί το Review.

 

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
4
Gameplay
7
Ηχητικός Τομέας
7
Ψυχαγωγία
7
Αντοχή στο Χρόνο
5
Προηγούμενο άρθροΚατάστημα ”αποκάλυψε” την ημερομηνία έναρξης των Pre-Orders του GTA 6!
Επόμενο άρθροSilent Hill 2 Remake: Η Bloober Team μετά από καιρό, προχωρά σε ένα update για την ανάπτυξη του τίτλου
call-of-duty-modern-warfare-3-review-cyprusgamerΉθελα να αγαπήσω αυτό το παιχνίδι, και πραγματικά κάποια πράγματα τα κάνει εξαιρετικά καλά, σαν το multiplayer και τα zombies, αλλά για full-priced sequel στο MW2 ένα χρόνο μετά, νιώθει απλά σαν ένα DLC. Δεν υπάρχουν αρκετές αλλαγές, και το campaign είναι σκέτη απογοήτευση. Θα έλεγα να περιμένετε για κάποια έκπτωση, αν ενδιαφέρεστε για το multiplayer.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.