Vampire: The Masquerade – Swansong Review

0
51

H Νacon επιστρέφει παράλληλα παρέα με την Big Bad Wolf Studio.

Ευρέως γνωστή από το πολύ όμορφο κατ’ εμέ The Council, η ομάδα ανάπτυξης από τη Γαλλία, επιστρέφει στο ίδιο ύφος, αυτή τη φορά όμως στο τρελό σύμπαν του Vampire: The Masquerade, έναν narrative adventure-RPG τίτλο. Για όσους ενδεχομένως δε γνωρίζουν και θέλουν να καταλάβουν που περίπου κινούμαστε με αυτό το παιχνίδι, ο τίτλος φέρνει αρκετά σε παιχνίδια όπως το Detroit Become Human (γενικά όλους τους τίτλους της Quantic Dream). Με πολύ γενικευμένα λόγια, ο τίτλος βασίζεται σε επιλογές, λύση μυστηρίων, στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης ιστορίας-σεναρίου.

Σε ιστορικό πλαίσιο βρισκόμαστε στη Βοστόνη και πιο συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2019. Ωραίες εποχές… δίχως μάσκες και αντισηπτικά!

Η Camarilla Prince, έχει κλείσει μία τεράστια συμφωνία με το Tremere Chantry. Οργανώνει ένα πάρτι προκείμενου να γιορτάσει αυτή την τεράστια συμφωνία, όμως κάτι δεν πάει καλά…

Red alert χτυπά. Μία επίθεση λαμβάνει χώρα στον κεντρικό κόμβο της Camarilla, και κάπου εκεί τα προβλήματα ξεκινάν με την Prince να έχει συγκαλέσει όλο το συμβούλιό έτσι ώστε να ερευνηθεί τι έχει συμβεί. Και κάπου εκεί αρχίζει ο δικός μας ρόλος, έχοντας υπό τον χειρισμό μας, τρεις χαρακτήρες, άρρηκτα συνδεδεμένους με τη Hazel.

Ο λόγος αρχικά για την Laysha η οποία είναι Malcavian. Όντας Malcavian οι τηλεπαθητικές της ικανότητες είναι εξαιρετικές. Όλο το μυστικό κρύβεται στο πως μπορούν να κινήσουν τα νήματα μέσω του μυαλού με το mindgame να ξεπερνά κάθε προσδοκία και στο ίδιο το Gameplay.

Εν συνεχεία έχουμε την Emem η οποία είναι Toreador. Θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως προς τον ”άνθρωπο” της παρέας μιας και όλα τα χαρακτηριστικά της, και κυρίως ο τρόπος που ενεργεί και σκέφτεται, θυμίζουν μία ανθρώπινη συμπεριφορά. Αδιαμφισβήτητα μπορούμε να τη στέψουμε ως τη femme fatale του παιχνιδιού μιας και η ικανότητα της να σκοτώνει με απίστευτους ρυθμούς, είναι εξαιρετική.

Πρέπει φυσικά να αναφέρουμε πως αμφισβητεί εξαιρετικά την Prince.

Συνεχίζουμε τον Galeb. Πιστός στρατηγός στη βασίλισσα του. Τον χαρακτηρίζει η αφοσίωση και ο ατσαλάκωτος χαρακτήρας του. Ο Galeb είναι ο πιο παλιός από τους τρεις και αυτή του η εμπειρία φαίνεται τόσο από το πως αλληλεπιδρά με τους γύρω του αλλά και το πως κινείται. Είναι Sire και η σχέση του με την Prince είναι εξαιρετική.

Ήταν ο αγαπημένος μου χαρακτήρας μιας και μαζί του βίωσα αλλεπάλληλες μεταπηδήσεις συναισθημάτων και θεωρώ πως είχε το πιο ενδιαφέρον story line.

Όμως αξίζει να αναφέρω πως και οι τρεις παραδίδουν μία εξαιρετική ποιότητα και ποικιλία στο πως διαμορφώνονται καθώς περνάνε οι ώρες στο παιχνίδι. Το γράψιμο των τριών κύριων χακαρκήρων είναι πραγματικά πάρα πολύ προσεγμένο και βλέπεις live την εξέλιξη τους αλλά και το πως διαφέρουν σαν χαρακτήρες έμπρακτα.

Κάθε χαρακτήρας έχει φυσικά και το δικό του δέντρο ικανοτήτων αν μπορώ να το θέσω έτσι. Μέσω των experience points οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν στον εκάστοτε χαρακτήρα, μπορείτε να δημιουργήσετε το άτομο του καθενός ανάλογα το πως θέλετε να τον διαμορφώσετε και που θέλετε να εστιάσετε στον καθένα.

Για παράδειγμα, το Auspex, αποτελεί μία Supernatural δύναμη η οποία όταν ενεργοποιηθεί αυξάνει τις 5 αισθήσεις σας και σας επιτρέπει να δείτε πιθανές εξελίξεις του μέλλοντος διαβάζοντας το μυαλό των αντιπάλων σας.

Αυτό που μου άρεσε στο gameplay είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια.

Για παράδειγμα, ακούγοντας δεξιά και αριστερά συνομιλίες από NPCs μπορείτε να αντλήσετε πραγματικά καλές πληροφορίες οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε το επόμενο βήμα ή να ξεκολλήσετε ενδεχομένως από κάποιο εμπόδιο.

Όμορφο το γεγονός πως εφόσον ολοκληρώσετε κάποια αποστολή παίρνετε τα XP σας, όμως μην ξέροντας τι θα βρείτε μπροστά σας στην επόμενη, μπορείτε να κάνετε restart και να τα τοποθετήσετε εκ νέου.

Επί προσθέτως στο τέλος κάθε αποστολής, σας δίνεται και μία πληθώρα από εναλλακτικά σενάρια και paths, σημεία που ενδεχομένως χάσατε όπως επίσης και που αποτύχατε.

Το Review πραγματοποιήθηκε σε PC και ο τεχνικός τομέας ήταν εξαιρετικός. Απροβλημάτιστο framerate εξαιρετικό port, με πανέμορφα γραφικά και λεπτομερέστατα μοντέλα χαρακτήρων. Προβληματικό βρήκα το lip sync, και εν μέρει αστείο αλλά μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα, δεν μπορώ να παραπονεθώ για αυτό το ψεγάδι.

Εν κατακλείδι το Vampire: The Masquerade Swansong, αποτέλεσε για εμένα μία πανέμορφη έκληξη και ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου σαν παιχνίδι. Εξαιρετικό γράψιμο, χτίσιμο χαρακτήρων, σε μία ιστορία με πολλά Plot twists που δε σε αφήνει σε ησυχία και σε μία πεπατημένη.

Ο τρόπος διαβάθμισης και εξέλιξης των χαρακτήρων ήταν αξιέπαινος. Ένας πραγματικά πανέμορφος RPG τίτλος τον οποίο πρέπει να δείτε.

Ευχαριστούμε την AVE Group για την παραχώρηση του παιχνιδιού ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
8
Gameplay
7
Γραφικά
8
Ψυχαγωγία
8
Αντοχή στον Χρόνο
9
Προηγούμενο άρθροΤρίβουμε τα μάτια μας με τα νέα Gameplay πλάνα του Black Myth: Wu Kong
Επόμενο άρθροΟ Pac-Man έρχεται στο Fortnite!
Παρών στην οικογένεια από το 2015... Σε άλλα νέα, αγαπώ Rockstar και Max Payne. Που και που παίζει και κανά FIFA. _Εditor in Chief_.
Το Vampire: The Masquerade - Swansong είναι μία ευχάριστη έκπληξη. Ένα εξαιρετικό γράψιμο και χτίσιμο χαρακτήρων και σε μία διόλου βαρετή και ''χιλιοπαιγμένη'' ιστορία η οποία θα σας κρατήσει σε ''αναμμένα κάρβουνα'' μέχρι και το τελευταίο λεπτό. vampire-the-masquerade-swansong-review

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.