Roller Champions Review | Δωρεάν είσοδος στην ξέφρενη παιδική χαρά της Ubisoft

445

Το Roller Champions, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019 και από τότε η αλήθεια είναι πως η Ubisoft κράτησε μία στάση αρκετά ήσυχη.

H Ubisof Montreal, όλον αυτό τον καιρό δούλευε πάνω στον τίτλο, προσφέροντας όμως παράλληλα και δοκιμαστικές εκδόσεις στους παίκτες, μέσω κλειστών δοκιμών προκειμένου να μαζέψει το feedback, προσφέροντας το καλύτερο δυνατό launch και αποτέλεσμα. Τρία χρόνια μετά, έχουμε και επίσημα την κυκλοφορία του Roller Champions!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ROLLER CHAMPIONS;

Πρόκειται για έναν δωρεάν αθλητικό και ομαδικό PvP τίτλο. Βρισκόμαστε στο 2032. Οι αρένες του Roller Champions γεμάτες από κόσμο, όντας το μεγαλύτερο άθλημα της υποτιθέμενης τότε εποχής.

Ξεκινώντας τον τίτλο καλείστε να δημιουργήσετε τον δικό σας skater, σε ένα φτωχό ομολογουμένως customization το οποίο αρκείται σε τύπο σώματος, πρόσωπο και χρώμα σώματος.

Όσον αφορά το gameplay μιλάμε καθαρά για έναν 3v3 pvp τίτλο με τους αγώνες να λαμβάνουν χώρα σε αρένες που θυμίζουν μία μείξη από παγοδρόμιο και ποδηλατοδρόμιο. Ο κάθε αγώνας διαρκεί 7 λεπτά ενώ 3 λεπτά προστίθενται αν υπάρξει ισοπαλία ή αλλιώς Sudden Death.

Για να κερδίσετε τον αγώνα πρέπει να συμπληρώσετε πρώτοι 5 πόντους. Για να σκοράρετε, θα πρέπει να πιάσετε την μπάλα που βρίσκεται εντός της αρένα μεταφέροντας την και κάνοντας έναν πλήρες γύρο για να ενεργοποιηθεί-ανοίξει, η υποδοχή του τέρματος, επιτρέποντας σας να σκοράρετε. Όσους περισσότερους γύρους κάνετε έχοντας στην κατοχή σας την μπάλα, τόσο περισσότερους πόντους θα λάβετε όταν σκοράρετε.

-1 γύρος = 1 πόντοι
-2 γύροι = 3 πόντοι
-3 γύροι = 5 πόντοι

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Προφανώς, και η αντίπαλη ομάδα κυνηγά εξίσου τον ίδιο στόχο με εσάς. Αν καταφέρουν να σας κλέψουν την μπάλα το μέτρημα των γύρων μηδενίζεται και θα πρέπει εκ νέου, να προχωρήσετε στην προσπάθεια επίτευξης νέου γύρου, για να σκοράρετε.

 

Είτε έχετε την μπάλα είτε όχι θα πρέπει τόσο εσείς όσο και οι συμπαίκτες σας να κάνετε συγκεκριμένες κινήσεις ώστε να προχωρήσετε στον στόχο σας. Και αυτό είναι το άκρως διασκεδαστικό. Ο καθένας έχει πάντα τον ρόλο του, τόσο σε αμυντικό πλαίσιο όσο και σε επιθετικό πλαίσιο.

Πραγματικά, τα τάκλιν και τα σπρωξίματα των αντιπάλων μου καθώς έπαιζα, προκειμένου να μη φτάσουν τους συμπαίκτες μου ή να μην πάρουν την μπάλα ήταν ότι το καλύτερο.

Μπορούμε να πούμε πως το παιχνίδι συνδυάζει μία μείξη αρκετών αγαπημένων αθλημάτων. Εγώ προσωπικά ένιωσα να παίζω μπάσκετ και αμερικάνικο ποδόσφαιρο κάνοντας παράλληλα πατινάζ.

Παίζοντας 10 αγώνες θα μπορέσετε να ξεκλειδώσετε όλα τα Modes και customization κατηγορίες για τον αθλητή σας. Εδώ δεν έχουμε XP, αλλά οπαδούς. Οι fans, λειτουργούν σαν XP στην περίπτωσή μας. Καθώς ο αριθμός μεγαλώνει, θα μπορείτε πρώτον να το δείτε έμπρακτα στις αρένες των αγώνων, με γεμάτα πλήθη στις εξέδρες, και δεύτερον σε επίπεδο ανταμοιβών.

Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος. Στον πυρήνα της συνολικής εμπειρίας θα μπορείτε να παίζετε quick και ranked matches. Αυτοί οι αγώνες θα σας ανταμείψουν είτε κερδίσετε είτε όχι με οπαδούς. Κάνοτας συγκεκριμένα actions σε αυτούς τους αγώνες θα μπορείτε να προχωρήσετε τις εβδομαδιαίες αποστολές που προσφέρονται από χορηγούς, ανταμείβοντας σας με θαυμαστές ή με lootballs, όπου εντός αυτών θα βρείτε customization items.

Τέλος, θα λαμβάνετε ένα μπόνους θαυμαστών για τους 3 πρώτους αγώνες σας κάθε ημέρα, το οποίο ονομάζεται daily bonus. Το να κερδίσετε θαυμαστές όπως είπα και πιο πάνω, δε θα γίνει μόνο αισθητό στην αρένα, αλλά θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε tiers στο σχετικό Roller Pass.

Να πούμε πως υπάρχει το δωρεάν Roller Pass, για όλους τους παίκτες αλλά και το Premium Roller Pass, επί πληρωμή φυσικά. Προφανώς, και έχουμε microtransactions, αλλά όλα έχουν να κάνουν καθαρά με την εξωτερική εμφάνιση και δεν επηρεάζουν το παιχνίδι αυτό καθ’ αυτό. Εννοείται πως στο Premium Roller Pass σε κάθε tier (συνολικά 30) θα βρείτε διάφορα exclusive customization items.

Περνώντας στα modes να πούμε πως σε πρώτη φάση έχουμε το απλό quick match σε 3v3. Έπειτα έχουμε τα ranked matches το οποίο ξεκλειδώνετε εφόσον παίξετε 10 αγώνες. Εν συνεχεία έχουμε το Skatepark Mode, στην ουσία το social hub του παιχνιδιού.

Εδώ μπορείτε να βρεθείτε με τους φίλους σας για να εξασκηθείτε. Το skatepark διαθέτει επίσης μίνι παιχνίδια περιορισμένου χρόνου, όπως π.χ το lootball madness, στο οποίο ένα lootball απελευθερώνεται για 1 λεπτό στην αρένα. Ο παίκτης που θα το κρατήσει στα χέρια του για ένα λεπτό το παίρνει ως ανταμοιβή.

Εν συνεχεία έχουμε τα Limited Time Game Modes. Κάθε season τα limited time modes θα κάνουν την εμφάνισή τους. Πρόκειται για Matches με ειδικά modifiers. Για παράδειγμα, το πρώτο που θα έρθει θα περιλαμβάνει μία καυτή πατάτα σε ένα 2v2.

Τέλος, έχουμε και τα Custom Matches για πλήρη έλεγχο των παικτών στη δημιουργία ενός παιχνιδιού, βάση των αναγκών τους.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η εταιρία στις επόμενες σεζόν θα φέρει αρκετό υλικό με νέες θεματικές, χάρτες, modes και events.

Στον οπτικό τομέα τα πράγματα είναι απλά καλά. Δεν έχουμε εξωπραγματικά πράγματα και προφανώς μικρή λεπτομέρεια μιας και μιλάμε για έναν τίτλο, που το ”καρτούν” ύφος του δε σηκώνει και πολλά πολλά. Είναι όμορφο, καλοστημένο, απροβλημάτιστο στην PC έκδοση, όσον αφορά τεχνικά θέματα και smooth.

Οι κινήσεις των χαρακτήρων και η απόκριση στις εντολές είναι αστραπιαίες δημιουργώντας μία απίθανη εμπειρία. Θέλω να πω πως απόλαυσα και το soundtrack μέσω του ραδιοφώνου στο κεντρικό μενού του παιχνιδιού, το οποίο είναι γεμάτο πασίγνωστες ποπ επιτυχίες.

Εν κατακλείδι θεωρώ πως το Roller Champions επιτυγχάνει 100% τον στόχο του. Ποιος είναι αυτός; Η απόλυτη διασκέδαση, η οποία θεωρώ πως δε θα έχει σύντομη ημερομηνία λήξεως. Το παιχνίδι είναι καλοστημένο με γερές βάσεις και δίνοντας περισσότερο υλικό και περιεχόμενο η Ubisoft, νομίζω πως θα πάει καλά.

Ότι καλύτερο για περάσετε ένα όμορφο και γεμάτο διασκέδαση session με τους φίλους σας.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Το Roller Champions κυκλοφορεί αύριο, 25 Μαΐου εντελώς δωρεάν σε PC, Xbox One, PlayStation 4 καθώς επίσης και σε Xbox Series X|S και PS5 μέσω του backward compatibility που υποστηρίζουν οι συγκεκριμένες κονσόλες. Ο τίτλος επί προσθέτως θα έρθει και στο Nintendo Switch, Google Stadia και Amazon Luna λίγο αργότερα.

Ευχαριστούμε την Ubisoft και την G3 Great Games που μας δώσανε την ευκαιρία να παίξουμε από πολύ νωρίς τον τίτλο.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Gameplay
8
Γραφικά
7
Ηχητικός Τομέας
8
Ψυχαγωγία
9
Αντοχή στον Χρόνο
8
Προηγούμενο άρθροΟ Pac-Man έρχεται στο Fortnite!
Επόμενο άρθροΤο The Lord of the Rings: Gollum απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας
George Nterilas
Παρών στην οικογένεια από το 2015... Σε άλλα νέα, αγαπώ Rockstar και Max Payne. Που και που παίζει και κανά FIFA. _Εditor in Chief_.
roller-champions-review-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%ce%af%cf%83%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%be%ce%ad%cf%86%cf%81%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4Το Roller Champions είναι μία ξέφρενη παιδική χαρά, η οποία είναι φτιαγμένη με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να προσφέρει σε εσάς και τους φίλους σας εξαιρετικές και γεμάτες τρέλα στιγμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.